lösenord till zhonerouter

En Trendnet trådlös router kan du ansluta till Internet från var som helst i ditt hus som tar emot enhetens trådlösa signalen. Du kan konfigurera Trendnet routern genom att logga in sin konfigurationssida via en webbläsare. Dock bör du lägga till ett nytt lösenord till routern för att förhindra obehörig åtkomst till enheten för om den trådlösa signalen är stark nog, kan vem som helst utanför ditt hus in i routerns standardlösenord på inloggningssidan och få kontroll över din anslutning.

Instruktioner

1 Starta en webbläsare, skriv sedan 192.168.0.1 i adressfältet och tryck på "Enter".

2 Skriv "Admin" i "System Password" rutan på inloggningsskärmen, och klicka sedan på "Logga in" -knappen.

3 Klicka på "Lösenord" -fliken i den vänstra kolumnen i fönstret.

4 Ange ett nytt lösenord i "Nytt lösenord" rutan, sedan återinträda lösenordet i "Bekräfta lösenord" rutan.

5 Klicka på "Spara" för att spara det nya lösenordet.

Lägga till ett lösenord till en e-


När du skickar ett e-postmeddelande, tänker du för endast mottagaren att få e-post. Även om du kanske har de bästa avsikter, kan du inte styra vem som faktiskt läser e-post om någons konto blir hackat eller om någon har blivit till en annan dator. I vissa situationer kan du lägga till ett lösenord till en e-post så det endast kan ses av mottagaren. Det finns flera sätt att du kan göra detta. Sedan kan du ringa mottagaren att vidarebefordra lösenord eller så kan du använda ett lösenord som du redan har kommit överens med mottagaren.

Instruktioner

1 Kontrollera om din e-postprogram har en lösenordsskydda alternativ. Vissa privata e-företag kommer att lägga detta alternativ. Du hittar den under meddelandealternativ, eller ens under en meny för varje e-postmeddelande du skickar. Om du är osäker på var du hittar den eller om din e-post har det, kontakta helpdesk för ditt e-postprogram.

2 Välj att lägga till ett lösenord för e-post, att följa stegen just din e-postserver ger dig.

3 Kopiera informationen i e-postserverprogrammet för att använda ett lösenord. Varje program är annorlunda.

4 Kopiera informationen i e-postmeddelandet i ett Word-dokument. Spara dokumentet och högerklicka på den för att välja "Skicka till Zip." När du har sparat informationen i en zip-fil, välj "lösenordsskydd" från alternativlistan för programmet. Ange ett lösenord för filen. Skicka sedan filen som en bilaga.

Om du har glömt ditt lösenord för Gmail kan du välja att skicka en återställningskoden till din mobiltelefon. Du måste dock ha mobilnummer kopplat till ditt Gmail-konto innan denna begäran. Vid ett tillfälle skulle Gmail släppa den verkliga lösenord när du verifierat din identitet, men i syfte att öka säkerheten, Gmail nu bara tillåter dig att återställa lösenordet. Detta innebär att du kan inte direkt skicka ditt lösenord till din telefon, men du kan ta emot koden för att återställa och ändra den från mobiltelefonen.

Instruktioner

Lägg till telefonen som tillval vid återställning

1 Logga in på ditt Gmail-konto.

2 Klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet av skärmen och välj "Mail Options".

3 Klicka på "Konton och import" i den övre Gmail-menyn och klicka på "Ändra lösenord återhämta alternativ" i avsnittet "Ändra kontoinställningar".

4 Ange ditt lösenord och klicka på "Bekräfta".

5 Klicka på "Lägg till ett mobilnummer" i avsnittet "SMS".

6 Välj "United States" från "Land" i rullgardinsmenyn, ange ditt telefonnummer i "Mobilnummer" -fältet och klicka på "Spara".

Sända Återställ kod till telefon

7 Gå till Gmail.com sidan och klicka på "Kan inte få tillgång till ett konto?" vid botten av inloggnings sektion.

8 Skriv din fullständiga Gmail-adress och klicka på "Skicka".

9 Ange grafiskt texten i fältet och klicka på "Fortsätt."

10 Klicka på "Få en verifieringskod (via SMS) på min telefon" anger hela telefonnumret och klicka på "Fortsätt."

11 Kontrollera ditt SMS till återställningskoden, ange det i online fältet och klicka på "Fortsätt" för att återställa ditt lösenord.

Som med alla uppdaterade versioner av Microsoft Office Word, Word 2010 förbättrar sin föregångare på flera sätt. Till exempel, innehåller programmet läggas krypteringsalternativ och funktioner för att hålla dina privata dokument fri från nyfikna ögon. Tillsammans med de nya redigerings begränsning alternativ, Word 2010 ger också tillbaka den välbekanta lösenordsskyddsfunktion. När du ställer in ett lösenord på ett dokument, måste du ange koden varje gång du vill öppna filen. Håll Snoops borta från dina innehållskänsliga projekt genom att lägga till ett lösenord.

Instruktioner

1 Kör "Word 2010" och öppna filen som du vill lägga till lösenord.

2 Klicka på "File". En meny rutan öppnas på den vänstra delen av dokumentet.

3 Klicka på "Info." En ny meny härrör från "Info."

4 Klicka på "Skydda dokument" från "Info" panelen. En annan meny öppnas under "Skydda dokument."

5 Klicka på "Kryptera med lösenord" från "Skydda dokument" menyn. En lösenordsskydd öppnas.

6 Ange ett lösenord i textfältet och klicka på "OK". En uppmaning visas där du uppmanas att mata in lösenordet för att bekräfta korrekt stavning.

7 Mata in samma lösenord för att avsluta lägga till ett lösenord till filen.

Tips

  • Håll reda på dina lösenord för Word 2010. Om du någonsin glömmer en kod, kommer du inte att kunna öppna filen.

Lägga till ett lösenord till NETGEAR


Navigera en Netgear router kan vara svårt när du har förlorat handboken med standardlösenordet och IP-adress. Men att lägga till en personlig lösenord till ditt nätverk är enkelt när du har de universella koder. Lägg till ett personligt lösenord till din Netgear att se till att bara du och de du ge lösenordet till kan få tillgång till nätverket.

Instruktioner

1 Se till att din router är ansluten till datorn antingen via en Ethernet-kabel eller trådlös anslutning.

2 Ange standard NETGEAR IP-adress i webbläsaren: http://192.168.0.1 eller http://192.168.1.1.

3 Ange standard användarnamn "admin" och lösenord "password" när du ombeds att ange ett användarnamn och lösenord. Ange dessa i alla gemener och utan citattecken.

4 Leta upp den sista användarnamn och lösenord som skapats eller återställa routern till fabriksinställningarna om "admin" och "password" inte fungerar. Återställ routern genom att trycka på återställningsknappen på baksidan av routern i cirka 10 sekunder tills testlampan blinkar. Vänta router för att starta. Logga in nu med standard användarnamn och lösenord.

5 Välj "Trådlösa inställningar."

6 Gå till "trådlöst nätverk" och ange ett nätverksnamn. Gör nätverksnamnet minnesvärd och personlig så att du vet att det är ditt.

7 Gå till "Säkerhetsalternativ" och väljer WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES].

8 Ange ett personligt nätverkslösenord. Gör lösenord minnesvärd för dig men tillräckligt personlig så att ingen kan gissa det. Ange lösenordet i "Passphrase" rutan.

9 Skriv ner ditt lösenord på ett papper och förvara den på ett säkert ställe.

10 Gå till "Apply" och klicka på den för att spara de nya inställningarna.

Tips

  • Skriv ned allt: IP-adress, namn och lösenord nätverk. Håll det nära så att du kan komma åt routern och ändra informationen när som helst.

Microsoft Word är ett av de mest välkända ordbehandlingsmjukvaruverktyg på marknaden. Många av oss du använder den inte bara för skola och arbete, men för personliga handlingar. Dessa dokument kan innehålla känslig information såsom kreditkortsnummer eller inloggningslösenord. Om du delar din dator med andra människor är det bäst att hålla dina dokument säkert. Tack vare Word rika funktioner du kan lägga till ett lösenord till dina dokument och undvika obehörig åtkomst.

Instruktioner

1 Öppna Microsoft Word. Klicka på ikonen Word på skrivbordet eller öppna det från dina programfiler genom att klicka på menyn "Start", väljer "Alla program" "Microsoft Office" och slutligen "Microsoft Word".

2 Öppna filen som du vill lägga till ett lösenord för att. Klicka på "File" på det övre vänstra hörnet och välj "Öppna". Leta upp filen och klicka på "Öppna".

3 Spara filen. Gå till menyn "Arkiv" och välj "Spara som". Klicka på "Verktyg" bredvid knappen "Spara" och välj "General Options", ett fönster kommer att dyka upp, ange ditt lösenord i "Lösenord för att öppna" fält. Du kan ange ett annat lösenord i "Lösenord för att ändra" fältet om du vill. Detta gör att du kan ge någon lösenord för att visa filen utan möjlighet att redigera den. När du är klar, klicka på "Spara" och stäng dokumentet. Det är nu lösenordsskyddad.

Lägga till ett lösenord till Microsoft Office-produkter


Det finns många anledningar till att säkra dina Microsoft Office-filer. Till exempel, om du tänker på att dela dina dokument, kanske du vill hindra dem från att ändras. Skydda dina dokument från oavsiktlig ändring kan förhindra frågor om skadade arbete, särskilt med minnesanteckningar och viktiga presentationer. Om du har konfidentiella Office-dokument, kan du förhindra människor från att komma åt dem. Skydda sekretessen för vissa handlingar säkerställer att viktig information klient eller personuppgifter inte kan nås av andra människor.

Instruktioner

Lägga ett lösenord till Office 2003-filer

1 Klicka på "Start" på aktivitetsfältet och välj sedan "Alla program."

2 Välj "Microsoft Office" från listan och sedan välja det program du önskar.

3 Öppna dokumentet (s) där du vill lägga till ett lösenord från menyn "File".

4 Klicka på "File" Spara som "," Verktyg "och sedan" General Options ".

5 Välj den skyddsnivå som du önskar. Till exempel, om du vill förhindra fil öppning, skriver ett lösenord i "Lösenord för att öppna" alternativ. Om du vill förhindra ändringar i dokumentet, skriver ett lösenord i "Lösenord för att ändra" område.

6 Mata in lösenordet i lämplig ruta för det alternativ som du har valt och klicka sedan på "OK".

Lägga ett lösenord till Office 2007/2010

7 Klicka på "Start" på aktivitetsfältet och välj sedan "Alla program."

8 Välj "Microsoft Office" från listan och sedan välja lämpligt program.

9 Öppna dokumentet (s) du vill skyddas från menyn "File".

10 Klicka på "File" och välj sedan "Info."

11 Klicka på "Skydda dokument" och välj sedan "Kryptera med lösenord."

12 Skriv in ett lösenord i rutan och klicka på "OK". Mata in lösenordet i bekräftelse lösenord och klicka på "OK".

Tips

  • Inte glömt lösenordet; det kan inte återställas och du kommer inte att ha tillgång till filerna som du skyddad, så se till att skriva ner det.

I denna tid av identitetsstöld och skenande missbruk av information, som har ett lösenord på datorn är inte bara en bra idé, men det kan rädda dig från en stor mängd problem om någon fick tag på din dator. Det kan också skydda ditt barn från att använda datorn omedvetet, och utsätts för Internet utan uppsikt av vuxen. Med några enkla steg kan du också lägga till ett lösenord till datorn snabbt och enkelt.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen på nedre högra på skärmen för Windows-användare.

2 Klicka på "Kontrollpanelen" från pop-up-skärmen.

3 Klicka på "Användarkonton" på "Kontrollpanelen" skärm.

4 Välj "Hantera användarkonton" och välj den användare som du vill skapa ett lösenord för, om det finns flera användare som anges för datorn.

5 Välj "Återställ lösenord" och ange ett nytt lösenord i rutan "Nytt lösenord". Ange lösenordet igen i "Bekräfta nytt lösenord" rutan. Klicka på "OK" och sedan "OK" igen. Nu ditt nya lösenord är inställt.

Tips

  • För en svår att spricka lösenord, välj en med bokstäver, siffror och symboler. Dessutom lägger en stor bokstav till ordet för att öka säkerheten. Undvik lätt gissa lösenord, till exempel ditt födelsedatum, barns namn eller ditt eget namn. Skriv inte ditt lösenord på alla papper i närheten av eller på din dator.
  • Det är bäst att byta lösenord varje så ofta, för att undvika risken för någon hacking det. Håll det skrivet på en säker plats, borta från datorn, om du har glömt vilket lösenord du använde.

Word är ett ordbehandlingsprogram som säljs som en del av Office-paketet av program från Microsoft. Programvaran är populärt för hemmabruk samt på kontoret. Genom att använda en rad funktioner, t.ex. textformatering och tabeller kan användarna skapa en mängd olika dokument. Beroende på innehållet i en Word-fil, kan användarna önskar att lägga till en nivå av säkerhet, till exempel ett lösenord. Lyckligtvis kan du enkelt fästa ett lösenord till en Word-fil genom att följa några steg.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Arkiv" och välj sedan "Öppna". Använd pilarna i adressfältet för att lokalisera den mapp där filen sparas. Markera filnamnet och klicka på "Öppna" -knappen.

2 Klicka på menyn "Arkiv" och välj sedan "Info" för att generera en lista menyn till höger. Klicka på "Skydda dokument." Välj "Kryptera med lösenord" för att öppna en separat dialogfönster.

3 Skriv in ett lösenord i "Password" i "Kryptera dokument" dialogruta. Klicka på "OK" -knappen, och sedan skriva om lösenord i "Bekräfta lösenord" dialogfönster. Klicka på "OK" -knappen för att slutföra processen att fästa ett lösenord till en Word-fil.

Tips

  • Observera att Word inte erbjuda en återställning av lösenord alternativ om du skulle tappa eller glömma det.

Lägga till ett lösenord till filer


Lägga ett lösenord till filer förhindrar obehörig åtkomst. Olika versioner av Windows har något olika åtgärder för att skydda en fil. Med program som Winzip eller WinRAR, är processen att lägga ett lösenord till en fil eller grupp av filer identisk oavsett version.

Instruktioner

Lösenordsskydda ett Word-dokument

1 Starta Microsoft Word och klicka på "File" och sedan "Ny" för att skapa ett nytt dokument.

2 Klicka på "Spara som" i Arkiv-menyn. Gå till "alternativet Verktyg" och välj "säkerhetsalternativ." I fältet "Lösenord för att öppna," ange ett lösenord för filen.

3 Skriv in ett lösenord för att modifiera filen i den andra rutan. Den andra lösenord krävs för att göra ändringar i dokumentet och kan vara annorlunda än den som används för att öppna filen. Om filen inte kommer att kräva någon ändring, kryssa i rutan med titeln "bara Läs-rekommenderas."

Lösenordsskydd filer med WinZip

4 Högerklicka på den fil eller mapp du vill skydda och klicka på "WinZip menyn." Välj "Lägg till ZIP-fil ..."

5 Klicka på "Action" -menyn i WinZip. Klicka sedan på "Kryptera."

6 Skriv in ett lösenord i lösenordsrutan och åter skriva det i rutan nedan för att bekräfta det. Klicka på "OK."

7 Klicka på "File" och välj "Spara som" för att spara lösenordsskyddade arkiv. Arkivet kan nu endast öppnas genom att ange lösenord.

Lösenordsskydda med WinRAR

8 Starta WinRAR och öppna mappen eller filen för att skydda och komprimera genom att klicka på "Lägg till".

9 Klicka på fliken "Avancerat" och välj "Ställ in lösenord."

10 När du har angett lösenordet, klicka på "OK" och "OK" igen i "Arkiv parametrar" låda.

Tips

  • Håll dina lösenord i en lösenordsskyddad Excel-fil så att du aldrig förlora tillgången till dina filer.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com