låsa upp mac dator

Hur till låsa upp administrationen för en Mac-dator


Om du vill låsa upp förvaltningen på en Mac-dator, betyder det att du vill ta bort lösenordet från administratörskontot på den maskinen. Även om detta kommer att göra det lättare att göra viktiga ändringar i din dator, kommer detta att tillåta någon att kunna få tillgång till det här kontot när som helst. Om fler än en person använder din Mac-dator, är detta inte en bra idé.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Apple".

2 Klicka på "Systeminställningar" alternativet.

3 Klicka på "Visa" i rullgardinsmenyn och klicka på "Konton". Skriv in det aktuella lösenordet för din Mac & # 039; s administratörskonto.

4 Klicka på ikonen för administratörskontot. Klicka på "Återställ lösenord."

5 Ta bort texten från rutorna på skärmen och klicka på "Återställ lösenord." Detta kommer att ta bort administratörslösenordet från din Mac-dator.

Hur man koppla upp min Mac-dator till min stereo för ljudet med en vägg Jack


De flesta Apple Macintosh-datorer producerar ganska bra stereoljud på egen hand, särskilt stationära modeller såsom iMac och Emacs. Bärbara Mac vanligtvis inte har de största talarna, men kommer att producera mycket bra ljud, liksom de flesta andra Mac-datorer, genom hörlurar. Så ansluter din Mac till mer kraftfulla stereo bör leda till tydliga, fast ljud på en ännu högre volym. Förutsatt att du redan har din jacket installeras med standard phono plug-ingångar, ansluter din Mac till detta är ganska enkel.

Instruktioner

1 Kontrollera din jacket för att göra säker på att det fungerar effektivt med en annan ljudkomponent. Om du installerar vägguttaget, måste du köra antingen telekontakter --- även kallad RCA-kablar --- eller tråd genom dina väggar för att komma till stereon. Jacket själv bör ha två phono plug jack tillgängliga för inmatning.

2 Anslut minikontakten i Apple Macintosh-datorns ljudutgång. Detta tar 1/8-tums stereokontakt, finns på de flesta butiker som säljer ljud ledningar, såsom en elektronikaffär. Du behöver en som lätt når jacket från normalläget på din Mac.

3 Anslut den andra änden av minikontakt i minikontakt till phono adapter. Denna adapter kommer att dela upp stereosignalen i höger och vänster kanaler för höger och vänster phono pluggar. Telekontakter är mer stabila i ett vägguttag än att använda en minikontakt direkt.

4 Sätt i de två telekontakter från adaptern i rätt --- vänster och höger --- hamnar din jacket. Slå på din Mac och kontrollera volymnivåerna. Du vill ungefär halva volymen att gå ut till vägguttaget och stereo. Detta kommer att begränsa snedvridningen och gör att du kan justera volymen med stereo.

5 Starta iTunes eller vad ljudprogram du kör på din Mac och välj din första låt. Du kommer att behöva justera volymen enligt din smak.

Tips

  • Var försiktig med att ha volymen på din Mac för hög eftersom detta kan ge distorsion genom din stereo. Använd Mac volym som din förförstärkare, vilket gör att stereo att tjäna som primär förstärkare.

Så skyddar Mac-datorer


Medan Mac-datorer historiskt har haft färre säkerhetsfrågor än sina PC motsvarigheter, är hackare ständigt hitta nya sätt att knäcka säkerheten för Mac. Det finns många sätt att skydda datorn från att smittas med spyware, malware eller virus, och hålla upp med dessa säkerhetsåtgärder kan hjälpa till att hålla din dator ren och problemfritt. Datorn kan aldrig vara helt säker och säkrade, speciellt om du använder Internet på en regelbunden basis, men med säkerhetsåtgärder kommer att hjälpa till att minimera datorns sårbarhet för skadlig programvara.

Instruktioner

1 Uppdatera din Mac-dator så fort som Apples säkerhetsuppdateringar publiceras. Programuppdateringar ofta adress nyligen upptäckt säkerhetsfrågor, och underlåtenhet att uppdatera din dator kan lämna dig sårbar för Internet-attacker. De flesta Mac-datorer har möjlighet att ladda ner dessa uppdateringar automatiskt samt meddela dig så snart de finns tillgängliga. Du kan komma åt och ändra dina säkerhetsfunktioner genom att klicka på "Systeminställningar" och sedan "Software Update".

2 Konfigurera en brandvägg på datorn för att förhindra att Internet inkräktare från enkel åtkomst till oskyddade filer. Mac-datorer levereras med förkonfigurerade brandväggar, men du kan ändra dessa inställningar efter behov.

3 Köp eller ladda ner och installera antivirusprogram för Mac-datorer. Recensioner av tillförlitliga källor för Internet skydd programvara kan hittas på översyn webbplatser som CNet. Denna typ av programvara kommer att ge din Mac-dator med ett extra lager av skydd mot Internet-hackare.

4 Ladda inte ner filer och program från opålitliga webbplatser, eftersom dessa kan innehålla skadlig kod. Konfigurera din Mac-dator för att varna dig när du är på väg att hämta en potentiellt skadligt program.

5 Ange inte personlig identifieringsinformation, till exempel personnummer, kreditkortsinformation och lösenord på webbplatser som inte kan verifieras som säker. Dessa webbplatser, som kallas phishing webbplatser, kan stjäla din information och använda den för sina egna syften. Safari, som levereras med Mac-datorer, bör konfigureras för att meddela dig när du potentiellt besöker en misstänkt webbplats.

6 Anmäl dig för säkerhetsproblem sändlistan från Apple för att få tid produkt säkerhetsinformation. Detta abonnemang kommer att skicka e-post för att informera dig om frågor säkerhetsrisker innan uppdateringar publiceras via Mac uppdateringstjänst. Sändlistan kan hittas på Apples postlista hemsida, vars länken i Resources.

Tips

  • Om du är osäker på hur du konfigurerar säkerhetsinställningarna på webbläsaren och Mac-dator, kan du konsultera de anställda i Apples butiker för mer information och rådgivning.

Hur vill zooma in på en Mac-dator


Mac-datorer är utrustade med olika åtkomstkontroller som gör de med synproblem för att kunna använda sin dator. Den zooma in funktionen är också bra för dem som är i grafisk design och behöver för att få upp nära med sitt arbete ibland. Dessa funktioner styrs av ett fåtal knapptryckningar, vilket gör det enkelt för alla att använda.

Instruktioner

1 Hit litet äpple ikonen i det övre vänstra hörnet på skrivbordet.

2 Rulla ner och klicka på "Systeminställningar."

3 Klicka på "Universal Access" -knappen. Hit "Att se" fliken på toppen av fönstret som visas.

4 Hit "On" knappen nedan "Zoom". Klicka på knappen "Alternativ".

5 Använd de högsta och lägsta reglagen zoom justera zoom vy. Sätt en bock bredvid "Visa förhandsgranskning rektangel när zoomat ut" om du föredrar det alternativet. En rektangel visas runt markören. Denna rektangel indikerar det område som kommer att fokusera på när du zoomar.

6 Sätt en bock bredvid "Smooth bild" om du föredrar. Detta kommer att göra vad du zoomar in på slät.

7 Klicka på knappen längst ner i fönstret för att välja om du vill det zoomade området för att ändra "kontinuerligt med pekaren", "endast när pekaren når en kant" eller, för att hålla mittpunkten på skärmen nära pekaren när du flyttar den, kan du välja "så att pekaren befinner sig vid eller nära mitten av bilden." Testa varje alternativ om du är osäker.

8 Klicka på "Klar" -knappen. Stäng fönstren.

9 Tryck på "Command-Option-Lika (=)" knapparna samtidigt för att göra området inom rektangeln zooma in till den grad du angav i steg 5. För att återgå vyn för att en normal storlek, tryck på "Command-Option-bindestreck ( -) "knapparna samtidigt.

Hur man laddar ner på en Mac-dator


Om du är ute efter att ladda ner filmer eller musik till din Mac-dator, iTunes programvara som medföljer operativsystemet är det enklaste och säkraste sättet. ITunes har ett brett bibliotek av officiellt licensierade musik, filmer och TV-program, och gör det möjligt att köpa musik legitimt, som sedan kan kopieras till hårddisken och iPod eller iPhone.

Instruktioner

1 Ladda iTunes. Du hittar den förinstallerade på din docka, eller så kan du öppna det direkt från mappen "Program".

2 Välj "iTunes Store" för att ladda butiken. Du hittar den under "Store" kategori på den vänstra navigeringsmenyn i iTunes.

3 Använd "Sök" -funktionen i det övre högra området i iTunes-fönstret för att söka efter låt, video eller visa ditt val.

4 Välj din nedladdning och klicka på "Köp" för att slutföra köpet. Om du uppmanas att logga in på ditt iTunes-konto med ditt Apple-ID. De flesta låtar kan köpas individuellt, och du kan också köpa hela album på en gång. iTunes accepterar de flesta kreditkort och PayPal förutom iTunes-presentkort. Du kan ändra önskad betalningsmetod i "Account" i iTunes. (Klicka på ditt kontonamn för att hitta det här menyalternativet.)

5 Klicka på "Köp" på bekräftelsefönstret för att slutföra köpet. Alla iTunes inköp automatiskt debiteras ditt på filen betalningssätt, eller kommer att dras från alla iTunes-presentkort som du tidigare har lagt till ditt konto.

Tips

  • Om du inte har ett Apple-ID, kommer du att få instruktioner om hur man ställer en upp när du startar ditt köp. Processen är ganska enkel och gör att du kan köpa filmer och musik från iTunes Store.
  • Aldrig olagligt ladda ner musik från fildelnings eller torrent tomten. Inte bara är dessa nedladdningar farliga, eftersom de kan packas med skadlig kod och virus, men du kan bryta mot upphovsrätten.

Hur man använder Mac-datorer i Business


På grund av deras tillförlitlighet, låg underhållskostnader, och motståndskraft mot skadlig kod och virus, fler företag i dag väljer för Mac-datorer. År sedan, när Mac använt sina egna nätverksprotokoll (Appletalk), kan integrera Mac i ett Windows-baserat nätverk vara problematisk. Men det är inte längre fallet. Oavsett om du byter över ett helt kontor till Mac, eller med hjälp av en enda Mac, finns det flera överväganden och beslut som fattas när man använder en Mac i en företagsmiljö.

Instruktioner

1 Bestäm vilka Mac-datorer är mest lämpliga för din verksamhet och industrins behov. Val i 2011 inkluderar MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini och Mac Pro. Varje modell har olika funktioner för olika användningsområden. MacBook Air, till exempel, är lätt och portabel, men inte en intern CD- eller DVD-enhet.

2 Leta upp en IT-tjänster som kan reparera din Mac snabbt och lokalt. Detta kan vara svårt i vissa områden, som många tjänsteleverantörer inte har Mac-tekniker och skickar Mac ut för reparation. För att säkerställa att bolaget kan göra interna reparationer, leta efter ett företag som är Apple-certifierade.

3 Se till att du har den programvara som krävs för att vara kompatibel med kunder, partners och leverantörer. Microsoft Office för Mac, till exempel, kommer att säkerställa kompatibilitet med de flesta filer som används i näringslivet idag (Word, Excel, Powerpoint, Outlook). För de flesta andra program, det är en Mac motsvarande, med 23.000 mjukvaruprodukter att välja mellan.

4 Prata med en systemadministratör om ditt företag använder användningsområden gammal eller ovanlig programvara. Många småföretag använder fortfarande programvara som utvecklats 20 eller 30 år sedan, som har tweaked under åren för att tillgodose nya Windows-datorer. Tillgång till sådana system med en Mac kan vara ett dyrt företag som kräver tjänster av en programvaruutvecklare.

5 Aktivera Windows-delning på Mac-datorer för att låta Windows-datorer för att komma åt filer på Mac. Detta kan göras genom att klicka på ikonen Delning i Systeminställningar, klicka på "Windows Sharing" i listan över delningstjänster.

6 Aktivera Print och funktionen Fax Sharing från Mac till andra datorer, som återfinns i Skrivare och fax meny ligger i Systeminställningar.

7 Se till företagsservrar kan ta emot Mac-datorer. Eftersom OS X Mac-datorer använder samma protokoll och tjänster (TCP / IP och DNS till exempel) som deras motsvarigheter Windows, kommer många servrar inte behöver ytterligare konfiguration. Exchange Server, till exempel, bör inte kräva någon ytterligare konfiguration om Mac använder Outlook. Microsoft Small Business Server, kan dock kräva ytterligare konfiguration med Samba eller File Services för Mac.

När du använder en Mac-dator på ditt företag kan du hitta behovet av att spela Windows Media Video eller WMV, filer. Dessa filer är inte inbyggt stöd på en Mac, men du kan spela upp dem genom att ladda ner en komponent för QuickTime. QuickTime ger Mac-användare med en infödd program för att spela upp video och ljudfiler. När du har installerat Windows Media Components paket på din Mac, kommer datorn automatiskt spela WMV och WMA-filer med hjälp av QuickTime.

Instruktioner

1 Klicka på "Download" -knappen på Windows Media Components för QuickTime nedladdningssida.

2 Leta upp den nedladdade programfilen och dubbelklicka på filen för att montera skivavbildningen.

3 Dubbelklicka på skivavbild som finns på skrivbordet för att öppna installationsfilen.

4 Följ instruktionerna i installationsguiden för att slutföra installationen av uppdaterade komponenter på din dator.

5 Starta om QuickTime Player om det redan är öppet, klicka på menyn "Arkiv", välj sedan "Öppna fil." Navigera till platsen för WMV-fil genom att markera den och klicka på "Öppna" -knappen för att spela upp videon.

Tips

  • Detta kommer inte att spela skyddade WMV-filer. Du kommer att behöva göra det på en Windows-dator.

Du kan radera alla data från en Mac-dator och börja om med Mac OS X-installationsskivan. Detta är användbart för att återställa datorns programvara till fabriks och ta bort alla personliga filer från systemet. När du raderar den interna hårddisken på en Mac, kan du välja att utföra en låg nivå multi-pass radera, vilket minskar sannolikheten för känsliga data som återvinns.

Instruktioner

1 Mata in Mac OS X-installationsskivan i skivenheten, sedan starta om datorn.

2 Tryck och håll "C" knappen tills Mac börjar att starta från skivan.

3 Klicka på "Nästa" pil.

4 Klicka på menyn "Verktyg" längst upp på skärmen, klicka sedan på "Skivverktyg".

5 Klicka på Mac interna hårddisk i den vänstra kolumnen i fönstret.

6 Klicka på "Radera" -fliken.

7 Klicka för att välja en partition typ under "Format". Till exempel, välj "Mac OS Extended (journalförd)." Ange ett volymnamn i "efternamn", som ett alternativ.

8 Klicka på "Säkerhetsalternativ", som ett alternativ. Med den här menyn kan du välja att skriva nollor över hela hårddisken, till låg nivå format skivan sju gånger eller till låg nivå format skivan 35 gånger. Att välja något av dessa alternativ gör fil återhämtning på disken mycket svårare.

9 Klicka på "Radera" -knappen två gånger.

Tips

  • Ett operativsystem, såsom Mac OS X, måste installeras på Mac efter att ha utfört dessa steg innan datorn kan fungera igen.
  • Detta är en destruktiv process. Var noga med att ha en säkerhetskopia av alla viktiga data på Mac innan du fortsätter. Skriva nollor eller utför en multi-pass rader tar betydligt längre tid än en snabb radering.

Hur ansluta två Mac-datorer


När de flesta människor tänker på datornätverk, kanske de föreställer nätverk som skapats med hjälp av Windows-baserade datorer. Även om det finns ett antal skillnader mellan Mac-datorer och PC, är den metod som används för att ansluta två Mac-datorer i ett enkelt nätverk i stort sett identisk med den metod som används för att ansluta datorer. Skapa ett enkelt nätverk mellan två Mac är enkelt och tar bara några minuter; Det finns två olika metoder som du kan använda, beroende på om du vill ha en nätverkshubb mellan Mac.

Instruktioner

Hub eller Router Anslutning

1 Anslut nätverkshubben eller router som du kommer att använda. Om du kommer att använda en router för att ge Internet-åtkomst till Mac, gå vidare och ansluta Ethernet-kabeln från modemet till routern.

2 Anslut båda dina Ethernet-kablar till routern eller hubben. Kör kablarna till platsen för de två Mac-datorer.

3 Anslut Ethernet-kablar till Ethernet-portarna på varje Mac.

4 Starta upp Mac och aktivera fildelning eller andra nätverksfunktioner beroende på hur du vill att varje dator för att dela och komma åt filer på nätverket. Du kan aktivera fildelning genom att välja "Systeminställningar" post från Apple-menyn och sedan välja "Visa" och "Sharing". Från "Sharing" -fönstret kan du ange de mappar som du vill dela liksom begränsningar åtkomst.

dIREKT~~POS=TRUNC

5 Anslut Ethernet korsad kabel till Ethernet-portarna på din Mac-datorer.

6 Starta upp de Mac så att de kan känna igen nätverkslänk mellan dem.

7 Öppna "Sharing" menyn och ställa in fildelning behov.

Mac-dator känner inte igen mus


Om en Mac-dator inte känner igen musen, först utesluta eventuella fysiska problem. Merparten av tiden dessa innebär en USB-mus ansluten till en dålig USB-port eller en trådlös mus slut på batterier. Andra gånger musen behöver bytas ut. Felsökning problemet avgör om problemet är en enkel fysisk ett, eller ett tecken på en större fråga som kräver en systemåterställning.

USB-mus

Koppla bort alla andra USB-enheter med undantag för musen och tangentbordet. Om den röda lampan under musen inte lyser ansluter musen till en annan USB-port. USB-porten är en lång, platt rektangel med en flik pluggen passar in. En USB-kontakt passar bara till en USB-port på ett sätt, och det kommer lätt glida in. Om musen inte fungerar med någon av USB-portarna på tangentbordet, prova varje port på datorn. Om du har en annan mus, koppla in den. Om att musen fungerar och din gamla inte, din gamla mus behövs för att ersättas.

Felsökning med Startup Manager

Om musen inte tänds eller tänds och inte rör sig, starta om datorn. När du hör startljudet håller du ner "Option" -tangenten. Datorn kommer att starta upp i Startup Manager. Kontrollera om en röd lampa under och flytta musen. Om musen fortfarande inte rör sig eller har något rött ljus, är musen sannolikt död och du behöver en ny. Om musen rör sig, då måste du installera om programmet och operativsystem på din dator. När du installerar, vara noga med att kontrollera "Arkivera och installera", så att du inte förlorar dina filer.

Trådlös Bluetooth Mouse

Om musen är trådlös, först byta batterier på musen. Byt ut de gamla batterierna med oanvända batterier. Om musen fortfarande inte fungerar, vänd på musen. Kontrollera att musen är på. Om batteriluckan inte på rätt sätt, kommer brytaren inte röra sig. Om musen är påslagen och ihopkopplad, kommer indikatorlampan att lysa. Om lampan blinkar behöver musen för att kopplas ihop med tangentbordet. Efter fem sekunder, bör Inställningsassistenten visas och guida dig genom processen.

Bluetooth Felsökning

I det övre vänstra hörnet av din dator, ser en Bluetooth-indikator som en kantig "B." Om indikatorn är helt svart, betyder det att Bluetooth fungerar, men inga enheter är anslutna. Dubbelkolla att tangentbordet och musen är på och har batterier. Om ett batteri blinkar över indikatorn, betyder det att en av dina enheter har låga batterier. När indikatorn är grå med en svart vågig linje över det, betyder det att Bluetooth är offline. Starta om datorn för att få Bluetooth nätet. Om Bluetooth är fortfarande offline, starta om datorn i enanvändarläge genom att trycka på "Command" och "S" samtidigt efter startljudet. Om Bluetooth och musen arbete i enanvändarläge, måste du återställa operativsystemet och programvara. Om musen inte fungerar i enanvändarläge, måste du ersätta musen.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com