laptop batteri i frysen

Hur man reparerar en död laptop batteri


Bärbara batterier tillbringar sina liv långsamt dränerande som du använder dem med fjärr kraft, och sedan få laddas när maskinen är ansluten till ett vägguttag. Denna kontinuerliga cykel av laddning och urladdning så småningom kommer att leda till att batteriet förlorar förmågan att hålla en kostnad alls. Dock kan ett enkelt förfarande ge din dött batteri ett nytt liv, och spara den höga kostnaden för en ersättare.

Instruktioner

1 Stänga av strömmen på din bärbara dator och stänga fönstret.

2 Leta reda på batterifacket på undersidan av din bärbara dator. Fallet kommer att vara en smal rektangel form och vara ungefär lika lång som bredden av den bärbara datorn.

3 Lägg märke till ett lås / låsa skjutreglaget under din bärbara dator. Vanligtvis finns det två av dessa omkopplare, var och en med en batterisymbol, nära varje ände av batterihöljet.

4 Ta tag i laptop batteri med fingertopparna som du skjuter en av omkopplarna till olåst läge. Nu låsa upp andra skjutreglaget. Batterihöljet ska nu lossna, vilket gör att du kan ta bort den från den bärbara datorn.

5 Sätt batterifacket i en stor fryspåse. Se till påsen förseglas helt och placera den i frysen i 12 timmar.

6 Bort påsen från frysen efter 12 timmar har gått. Ta din bärbara dator batteriet ur fryspåse och gör det möjligt att helt återgå till rumstemperatur. Om kondens visas på batterilådan, torka bort det med en liten handduk.

7 Skjut batterifacket tillbaka in i det tomma utrymmet på undersidan av din bärbara dator. Se till att låsa batteriet på plats genom att flytta både låsa / låsa växlar till det låsta läget.

8 Anslut din bärbara dator till ett vägguttag, men inte slå på den. Låt batteriet laddas under flera timmar.

9 Förvandla din bärbara dator och kontrollera övervakningsbatteriikonen för att se om enheten är fulladdad. Vanligtvis ikonen längst ned till höger sida av skärmen. Vänta tills ikonen visar en full laddning innan du fortsätter.

10 Ta bort från vägguttaget och fortsätta använda din bärbara dator, eller låta den sitta med strömmen, tills batteriet körs helt ned. Nu ansluter strömmen tillbaka till den bärbara datorn och helt ladda batteriet. Upprepa denna cykel av uppladdning och urladdning fyra gånger. Efter den fjärde cykeln ska du märker att batteriet håller en avgift för en mycket längre tid än tidigare.

Tips

  • Du kan öka mängden laddning din laptop batteri kommer att hålla genom att låta den tömma nästan helt innan du ansluter den till ladda.
  • Placera inte batterifacket tillbaka till den bärbara datorn tills den är vid rumstemperatur, kan batteriet explodera om det fortfarande är kallt.

Min laptop batteri laddas inte när den är inkopplad


Bärbara datorer är utformade för att ladda batteriet medan den bärbara datorn är ansluten till nätadaptern "tegelsten". Efter en tid kan dock batteriet börjar att misslyckas att ladda fullt, kan tyckas ha en kortare laddnings liv eller kan inte längre ta betalt alls. Detta är ganska vanligt: ​​Bärbar batteriteknik är inte på plats ännu för att garantera lång batteritid och felfri prestanda. Tyvärr kan det vara lite du kan göra för att återuppliva en riktigt dött batteri förutom att ersätta den.

Instruktioner

1 Ta ut batteriet ur den bärbara datorn. Titta på sidorna av batteriet. Du kan hitta en liten panel med tre eller fyra LED-lampor eller någon form av märkning med hänvisning till batteritid. Tryck på knappen eller en del av panelen som visas att tända LED-lampor. Om batteriet fungerar normalt, kommer du att se en, två eller tre "ljus barer" indikerar mängden laddning kvar i batteriet. Om ingen av lamporna visas när du testa batteriet, är chansen att batteriet är dött och kan inte längre ta eller hålla laddningen.

2 Placera batteriet tillbaka till den bärbara datorn. Slå på den, med hjälp av nättillsatsen. När skrivbords stövlar, leta efter batteriindikatorikonen i det nedre högra hörnet av skärmen, ner nära klockan. Du bör se en batteri bild. För muspekaren över ikonen för att se hur mycket ström som finns kvar i batteriet. Windows bör berätta att batteriet nu laddas. Om det finns ett rött kryss över batteriet, har batteriet urladdat alls och är förmodligen död.

3 Gå till "Start", "Kontrollpanelen" och "Energialternativ." Kontrollera uppladdnings fliken batteri. Om batteriet är i stånd att ta en avgift, kommer det att finnas en indikator att laddningen sker nu. Om batteriet inte längre kan ta en avgift, kommer det troligen att bli ett rött kryss över batteriikonen. Stäng av datorn.

4 Ta ut batteriet och placera den i en plastpåse med en dragkedja lås. Placera batteriet i frysen i kylskåpet i 24 timmar. Vid slutet av 24 timmar, ta ut batteriet ur frysen och låt den "tina" i två timmar. Sätt tillbaka batteriet i den bärbara datorn (vara säker att det är helt torr först). Om du har tur denna frysning kan föra batteriet tillbaka till livet, åtminstone för en kort tid. Om batteriet är fortfarande död, är din diagnos över.

5 Byt ut batteriet om allt annat misslyckas. Besök platsen för datortillverkaren för exakt ersättningsbatteri för din märke och modell av laptop. Köp endast nya batterier.

Tips

  • Överväga att köpa två batterier. Detta kommer att förlänga din bärbara användning i situationer där du måste arbeta på batteridrift för mer än ett par timmar, t.ex. i en bil eller på ett flygplan. Du kommer att kunna byta ut en döende batteri för ett färskt tills du hittar ett eluttag.
  • Förvänta dig inte en laptop batteri för att ge ström till den tid "föreslog" av tillverkaren. Den tid som en laptop batteri "bör" kör, innan det dör, kommer att variera beroende på din dator aktiviteter. Om du försöker att titta på en video eller spela dataspel, mycket mer "juice" kommer att förbrukas under dessa aktiviteter än om du bara försökte att skapa ett dokument.
  • Anslut aldrig en bärbar dator till en fordonsströmadaptern som ett substitut för att köra på den bärbara datorn batteri. Du sannolikt kommer att skada eller förstöra din bärbara dator.

Hur man gör en laptop batteri från AA-batterier


Att göra en bärbar dator batteri från AA-batterier är inte den mest kostnadseffektiva sättet att driva din bärbara dator som vanliga AA-batterier är inte laddningsbara. Dessutom behöver du en hel del batterier, trådbundna i en serie, för att producera den erforderliga inspänning på din bärbara dator. Men för att göra en externa laptopbatteri användas vid interna laptop batteri dör är en vettig idé. Du kan hålla den i närheten och du är redo med din backup batteriet om du behöver det.

Instruktioner

1 Kontrollera basen av din bärbara dator för att bestämma inspänningen. Bärbara datorer fungerar oftast på 15 volt och vissa kräver 19 volt. Varje AA-batteri har en effekt på 1,5 volt, så om din bärbara dator behöver 15-volt, behöver du 10 AA-batterier, fast i en serie. Ledningar i en serie kombinerar utspänningen från varje AA-batteri så 10 AA-batterier producerar 15 volt.

2 Lägg dina AA-batterier på en plan yta och alternera terminalerna. Till exempel, om du använder 10 batterier, behöver du fem positiva och fem negativa terminaler en och samma andra. Märk varje batteri numeriskt så att med 10 batterier du numrera dem 1 till 10. Wrap elektriskt isolerande tejp runt batterierna för att bilda en snygg och tät batteriet.

3 Klipp remsor av AWG 16 tråd med en kniv. Två remsor måste vara tillräckligt lång för att nå från AA batteripaketet till din bärbara dator. De andra banden kan vara mycket kort eftersom de bara behöver fästa batteripolerna. Antalet korta remsor du behöver beror på hur många batterier du använder. Den enkla regeln när kabeldragning i en serie är en mindre remsa av tråd än antalet batterier, så om du använder 10 batterier du behöver nio remsor av tråd.

4 Ta bort 1/4 tum av plast från slutet av varje remsa av tråd använder Avisoleringstänger eller en liten kniv. Detta exponerar den inre koppartråd. Etikett en lång remsa av tråd "+" och den andra "-." Fäst "+" remsa av kabeln till den positiva polen av det första batteriet och "-" märkt band av tråd till negativa terminalen av den sista numrerade batteri i packningen. Använd en tunn remsa av elektriskt isolerande tejp. Dessa ledningar ansluter till din bärbara dator.

5 Fästa en kort remsa av ledningen till den negativa polen på det första batteriet och den motsatta änden till den positiva polen på det andra batteriet. Upprepa processen att fästa korta kablar till de negativa och sedan positiva batteripolerna i nummerordning tills du ansluter sista kort remsa av kabeln till den positiva polen av den sista numrerade batteriet.

6 Linda hela batteriet i elektriskt isolerande tejp, så att du täcka polerna helt. Låt de två långa märkta kablar utsatta.

7 Bifoga en pluggen till de två långa ledningar. Strömuttaget måste vara av samma storlek som den ingången på din bärbara dator. Köp en strömuttaget från alla elektriska butik. Ta bort locket och skjut den över de två långa ledningar.

8 Fästa den positiva ledningen till den positiva polen på pluggen och den negativa ledningen till den negativa polen på pluggen. Använd en lödkolv och elektrisk lödning för att göra detta. Tryck på lödkolv, tråd och löda på terminalen. Låt lodet smälta, sedan bort lödkolven och lod och låta anslutningen svalna helt så lodet smälter tråden och terminalen tillsammans.

9 Skjut luckan ner ledningarna och skruva fast den på pluggen.

Så snart en bärbar dator batteri byggs börjar klockan tickar på sin livslängd. På sin höjd kan en bärbar dator batteri pågå cirka fem år. Men om batteriet inte vårdas på rätt sätt, kan du finna dig att behöva ersätta den efter bara ett eller två år. Vid köp av en ny laptop batteri är en dyr investering; utöva tillbörlig omsorg för att maximera dess livslängd.

Instruktioner

1 Undvik att använda din bärbara dator på mjuka ytor eller mattor, som hindrar luft från att komma in och lämna enheten fritt. Samtliga av bärbara komponenter måste hålla huvudet kallt för den längsta möjliga livslängd, och detta inkluderar batteriet.

2 Undvik att använda den bärbara datorn på batteri tills den bärbara datorn är helt död. När litium-jon-batterier får ur helt, kan sin maximala kapacitet sänkas permanent.

3 Ta ut batteriet ur den bärbara datorn om den bärbara datorn är ansluten till en tillförlitlig strömkälla och kommer att förbli så under en längre period. När en bärbar dator körs på nätström är batteriet regelbundet "toppade" av laddaren. Detta håller batteriet i högre temperaturområden än det borde förvaras vid, och de upprepade "top-off" avgifter orsakar slitage.

4 Förvara den bärbara datorn i en bekväm miljö rumstemperatur när den inte används. Höga temperaturer kommer att orsaka maximal batterikapaciteten sänkas, även om batteriet inte används.

5 Undvik att placera batteriet i långtidslagring med en helt full eller tom laddning. Om batteriet inte ska användas under en längre period, placera den i en zip-top plastpåse och förvara den i kylskåp laddat till cirka 40 procent av sin maximala kapacitet.

Felsökning ett laptop batteri som är 0% och inte Laddning


En bärbar dator batteri ger en bärbar dator användaren möjlighet att använda den bärbara datorn var som helst, utan att behöva ett eluttag. När batteriet inte laddas, användaren inte längre har denna förmåga och är begränsad till att använda den bärbara datorn endast om och när ett eluttag finns. Den vanligaste orsaken till en bärbar dator batteri laddas inte beror på att batteriet är dött. Men innan du byter batteri, bör du felsöka batteriet för att säkerställa damm eller en felaktig nätkabel är inte att skylla.

Instruktioner

1 Ta ut batteriet ur den bärbara datorn. Batterier hålls på plats på undersidan av den bärbara datorn med en låsmekanism. Släpp den mekanism genom antingen glidande eller trycka på en knapp. Medan släppa mekanismen Lyft batteriet uppåt, bort från batterifacket.

2 Inspektera laptop batteri för eventuella tecken på skador. Vanliga tecken på skador innefattar bucklor, stötar, korrosion eller brännmärken. Om batteriet visar tecken på skador, sluta använda batteriet och byt ut det så fort som möjligt.

3 Ta bort damm, smuts och skräp från batteriet, batterifacket och batterikontakterna. Doppa en trasa i en liten mängd tvättsprit. Pressa för att avlägsna fukt. Torka försiktigt ner objekten. Låt dem lufttorka.

4 Placera batteriet tillbaka till den bärbara datorn. Rada upp kontakterna på batteriet och batterifacket. Tryck fast batteriet på plats.

5 Sätt in nätsladden i ett eluttag. Placera den cirkulära änden in i sidan av den bärbara datorn. Tryck på "Power" -knappen för att slå på den bärbara datorn. Om den bärbara datorn inte startar, är problemet nätsladden. Det är antingen inte får ström från vägguttaget eller behöver bytas ut. Om den bärbara datorn inte slås på, gå vidare till nästa steg.

6 Tryck på "Power" -knappen för att driva den bärbara datorn av. Lämna den bärbara datorn ensam i 12 timmar för att tillåta systemet att ladda batteriet.

7 Tryck på "Power" -knappen för att driva den bärbara datorn på. Ta bort strömsladden. Om den bärbara datorn stängs av, gjorde batteriet inte ut och bör bytas ut. Om den bärbara datorn är fortfarande på, har batteriet laddat.

Oavsett hur flitig du är på att ta hand om din bärbara dator batteri, avstå från överladdning eller helt ur det, så småningom måste bytas ut. När du byter din laptop batteri, är det viktigt att det har samma utspänning som tidigare batteriet på grund av känsligheten hos de elektriska komponenterna inuti datorn. Om spänningen är för hög, kan det överbelasta kretsarna. Till exempel kan en 14 volts batteri skada din bärbara dator om du använder en 10 volts batteri. Om det är för lågt kommer det inte att vara lika effektiva på att ge makt. Du bör vara medveten om flera faktorer som avgör hur din laptop batteri fungerar och vilken spänning på ett säkert sätt kan tillämpas.

Spänningsregulator

Den spänningsregulator på en bärbar dator ansluts till nätadaptern och batteriet i din dator, tar spänning från den och skicka den till processorn och kondensatorer genom tre eller fyra stift med en annan spänning på varje stift. Till exempel, om ingången på regulatorn är 12 volt, kan den skicka 3, 5 och 4 volt genom varje stift. Den är utformad för att bibehålla spänningsnivå för processorn och andra komponenter i systemet genom att distribuera spänningen mellan dem. Spänningsregulatorer har en uppsättning felprocenten; kolla på nätet för din bärbara specifikationer för att vara säker på att du inte överbelasta det.

batteri~~POS=TRUNC Mätningar

Bärbara batterier har vissa mätningar och betyg du behöver veta. Märkspänningen, till exempel, är likspänningen som uppträder över batteriet, och bör vara densamma som spänningsregulator. De flesta litiumjon bärbara batterier sträcker sig från 10 till 14 volt; de vanligaste mätningarna är 10,8, 11,1 och 14,8 volt. Batteriets strömstyrka är inte riktigt lika viktigt som spänning. Mätt i milliamperetimmar, bestämmer den runtime, eller den tid som batteriet kommer att kunna upprätthålla en avgift och därmed hur länge batteriet kan fungera innan du laddar.

Tecken på skada

Om du ansluter en högre spänning batteriet i din bärbara dator i hopp om att det kommer att lyckas ge ström, måste du vara uppmärksam på överhängande skada. Det kan fungera under en kort tid, med betoning på "kan." Men om du ser rök, blir skärmen plötsligt ljusare än det borde eller den bärbara datorn verkar vara överhettning, slå av strömmen omedelbart med en hård återställning genom att hålla ned strömbrytaren i fem sekunder och stäng av strömmen.

ersätter Batteri

För att avgöra vad du behöver för din bärbara dator, stänga av den och ta ur batteriet. Titta på undersidan eller varhelst du ser ett textblock. Du bör se batterimodellnummer, som du kan gå in i webbläsaren tillsammans med batteritillverkarens namn. På batteriet, leta efter DC spänning, och vara säker på att batteriet du köper matchar den som kom med datorn. Du bör kunna hitta en exakt ersättare.

Din laptop batteri är den enhet som lagrar och distribuerar ström till din Dell laptop dator. Om du tror att batteriet har gått dåligt, är det dags att ersätta den med en ny. Nya bärbara batterier kan erhållas från datorbutiker. Byta din Dell laptop batteri kräver användning av en skruvmejsel. Byta en Dell laptop batteri tar ungefär 10 minuter att slutföra.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och ta bort all kringutrustning, inklusive nätsladden.

2 Vänd den bärbara datorn och leta reda på batterikammaren. Det kommer att vara tydligt placerad på baksidan av din bärbara Dell-dator.

3 Ta bort skruven som håller batteriluckan, ta bort luckan.

4 Ta bort det gamla batteriet ur förvaringsfacket.

5 Skjut försiktigt din nya batteriet i basen, och vara noga med att inte röra kontakterna i din nya batteriet med fingrarna.

6 Sätt tillbaka locket på batterifacket.

7 Anslut strömsladden och låt din nya batteriet laddas i minst två timmar.

Din bärbara dator batteri ger juice för att arbeta på språng, men du kan ta bort den från systemet om du behöver. Eftersom din laptop batteri är en huvud kraftkälla, är det i allmänhet lämpligt att ta bort det bara när datorn är avstängd för att undvika att förlora data som inte sparats. Spara ditt arbete och stänga ner datorn är obekvämt, dock. Ta bort batteriet medan den bärbara datorn är ansluten till ett vägguttag för att undvika att behöva stänga av den bärbara datorn och därmed spara tid.

Instruktioner

1 Placera den bärbara datorn så att du kan komma åt baksidan. Stäng locket och vänd enheten upp och ner, eller lämna den öppen och slå den bärbara datorn på sin sida. Se till att datorn är ansluten. Annars stängs och du kommer att förlora arbetet när du tar bort batteriet.

2 Tryck på frigöringsfliken eller flikar bredvid batteriet, som du normalt hittar nära baksidan eller mitten av den bärbara datorn. De flesta batterier är rektangulära. Observera att vissa bärbara datorer, notably Apple MacBook Pro, inte har användar löstagbara batterier.

3 Lyft ut batteriet ur den bärbara datorn medan du håller frigöringsfliken. Många batterier har ett hack nära toppen du kan använda för att få ett bättre grepp.

4 Återgå den bärbara datorn till sin ursprungliga position. Installera ett annat batteri vid denna tid om du så önskar. Sätt bara in ett nytt batteri där den gamla var och tryck in den.

Tips

  • Den bärbara datorn stängs av och du kommer att förlora ditt arbete om du kopplar den av misstag utan batteri installerat.

Bärbara batterier har blivit mindre och mer kraftfulla, men de har fortfarande inte leverera tillräckligt med ström för långa projekt - särskilt om du gör processorintensivt arbete. Vare sig du är ute och reser på en lång flygresa eller bara paranoid om strömavbrott, är det alltid bra att veta att du kommer att kunna avsluta det du arbetar med. Laddning en extra batteri för bärbar dator att ta med dig i förväg kommer att låta dig arbeta dubbelt så länge utan strömförsörjning.

Instruktioner

1 Överväga att köpa en extern laptop batteri och laddare. Externa bärbara batterier kan anslutas direkt till strömförsörjningen, vilket innebär att du inte behöver öppna upp den bärbara datorn och ta bort det gamla batteriet för att använda dem.

2 Extern batteriladdare avsedd för just din laptop modell; Du kan beställa en från en webbplats som en i Resources. Olika batterier har olika krav spänning och strömstyrka, och vissa kräver puls laddare eller andra metoder. Om du inte kan hitta en laddare avsedd för din bärbara dator, kan du använda en med samma spänning och matas ut som batteriet.

3 Ta den bärbara datorn batteriet om du planerar att externt ladda batteriet i datorn. Vanligtvis kommer du att dra öppna en spärr eller två på undersidan av din bärbara dator. I sällsynta fall kan du behöva ångra ett par skruvar.

4 Koppla in batteriet för den angivna perioden. De flesta bärbara batterier kräver cirka två timmar att ladda helt, men tiden kan variera något mellan batterityper.

5 Håll ett öga på batteriet första gången du använder den. Om det blir extremt varmt, koppla ur laddaren. Lämna inte batteriet inkopplad under längre tid än det tar att ladda om inte instruktionerna som medföljer batteriladdaren anger att detta är OK att göra. Många bärbara batteriladdare har intelligenta kretsar som känner av när laddningen är klar, men inte alla gör. Om laddaren inte kan överladdning medföra att batteriet överhettas

Tips

  • Få en underhållsladdare om du vill hålla batteriet toppade. Det kommer att ge en kontinuerlig underhålls ström, säkert hålla batteriet vid maximal effekt.

Hur man fixar en dålig laptop batteri


Batteriet är normalt den mest opålitliga del av en bärbar dator eller bärbar dator. Många bärbara ägare kommer att finna att efter några månaders normal användning, har deras batteri förlorat betydande kapacitet eller dog helt. En dåligt batteri kan avsevärt hämma en bärbar dator användbarhet. Innan du köper en ny laptop batteri, som ofta kan vara mycket dyrt, kan flera felsökningssteg hjälpa dig att fixa en dålig.

Instruktioner

1 Testa batteriet för att bestämma dess nuvarande skick. Ta reda på om den bärbara datorn kan starta upp utan att strömadaptern är ansluten och sedan se hur länge batteriet kommer att hålla en laddning. Om den bärbara datorn inte startar alls utan nätadaptern kan batteriet vara fysiskt skadad.

2 Stäng av datorn, koppla loss nätadaptern och ta bort batteriet från botten av den bärbara datorn. sedan kontrollera batteriet och dess anslutningar för någon märkbar skada. Om batteriet är sprucket eller en anslutning är skadad, måste den bytas ut.

3 Tryck på knappen status på batteriet att ta reda på hur mycket laddning ström som återstår. Statusknappen ser olika ut för varje laptop modell, men i de flesta fall, kommer att trycka belysa ett visst antal lampor baserade på återstående batteritid. Om batteriet uppvisar en full eller nästan full laddning, är mest sannolikt med en annan del av datorn problemet.

4 Placera batteriet tillbaka i botten av den bärbara datorn, se till att det låses på plats, och sedan koppla in strömadaptern. Låt batteriet laddas i 30 minuter innan du kopplar bort strömadaptern och försöker starta datorn igen.

5 Kalibrera din laptop batteri för att öka dess prestanda. Kalibreringsprocessen innebär att låta batteriet fulladdat och sedan med den bärbara datorn körs endast på batteri tills det rinner all sin laddeffekt och släcks.

6 Byta batteri för bärbar dator med en annan om du äger extra batterier. Detta gör att du kan bekräfta om problemet är ett enda dåligt batteri eller ett större problem med datorns kraftsystemet.

Tips

  • Kontrollera din garantiinformation för att ta reda på om din bärbara dator batteri är täckt. Om så är fallet, kan du kontakta tillverkaren för att få batteriet utbytt.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com