lägga upp pdf på facebook

Hur man skapar en Flyer och lägga upp den på Facebook


När du planerar en händelse, kan ha en attraktiv flyer lägga till några klass och betydelse för den stora dagen. Utforma en professionell flygblad inte nödvändigtvis andra natur för alla - så om du inte är benägen till grafisk design, dra nytta av de mallar i Microsoft Word för att hjälpa dig på vägen.

Reklamblad

Helt enkelt starta Word, vilket bör leda till att dokumentet Galleri för att öppna. Klicka på "Flyers" från den vänstra sidan för att se de inbyggda mallar tillgängliga. Vissa flygblad kommer att ha stora bilder eller grafik, medan andra kommer att vara mer inriktad för utskrift och har ett avsnitt längst ned som tillåter människor att slita av en bit av flygblad som innehåller ett telefonnummer eller kontaktuppgifter. Om ingen av dessa tilltalar dig, hämta ytterligare mallar från Microsoft Office hemsida (se länk i Resources). Navigera till platsen och klicka på "Download" på mallen du vill. Efter den är klar att ladda ner, bör det förekommer bland dina mallar när du startar Word.

Skapa Flyer

Från dokument Gallery i Word enda klick på flygblad mall du vill använda. Detta kommer att få den att visas i ett förhandsgranskningsfönster längs den högra sidan. Därifrån kan du välja mellan olika färgscheman och ändra typsnitt genom att välja bland alternativen som visas i "Colors" och "Teckensnitt" menyer. Klicka sedan på "Välj" för att öppna flygblad i redigeringsvyn. Att ändra texten från den generiska till din egen text, klicka på texten och börja skriva. Om du vill ändra bilder eller grafik till dina egna val, klicka på bilden och sedan högerklicka. Välj "Ändra bild" och välj sedan foton eller bilder från filer och mappar på din dator. Med text och bilder anpassas, granska dokumentet noggrant för fel eller någon allmän text som kan vara kvar.

Spara som en bild

Tyvärr gör Word inte tillåter dig att spara din flyer som en bildfil och skicka ett flygblad på Facebook kräver JPEG, BMP, PNG, GIF eller TIFF-filer. Om du vill spara din flyer som en bild drar du Word-fönstret in eller ut så att hela flygblad visas på skärmen. Sedan drar in från högra kanten av skärmen, eller peka med musen i det nedre högra hörnet av skärmen och flytta upp för att starta sökverktyget. Typ "Skärmklippverktyget" och sedan klicka på "Snipping Tool" från listan över sökresultat. Med Skärmklippverktyget öppet, klicka på pilen bredvid "New" och välj sedan "Rektangulär Snip." Klicka med musen eller tryck i det övre vänstra hörnet av flygblad och dra till det nedre högra hörnet. Klicka sedan på "Spara Snip" och välj antingen PNG, GIF eller JPEG som filtyp från fönstret Spara som.

Lägg upp på Facebook

Nu när du har en flyer sparas som en bildfil, du är redo att lägga upp den på Facebook. Från toppen av din Facebook-sida, kan du lägga upp flygblad på din vägg genom att klicka på "Lägg till foto / video" -knappen, klicka på "Ladda upp bilder / video" och välja bildfilen från filer och mappar på datorn. Med bilden vald, klicka på "Öppna" och sedan på "Post". Om du vill skapa en händelse där för att skicka din flygblad, klicka "Händelser" på vänster sida av Facebook fönstret, klicka på "Skapa" och ange detaljer om händelsen. När händelsen öppnas, klicka på "Lägg till händelse foto" för att lägga upp flygblad som en bild för ditt evenemang.

Facebook innehåller användbara verktyg för att dela media med dina vänner och personliga nätverk. Lägg till länkar, bilder, textinnehåll, omröstningar och videofiler till din Facebook-vägg. Ladda upp befintliga videofiler direkt från din hårddisk eller använd en webbkamera ansluten till datorn för att skapa och ladda upp videoklipp. Posta dem som statusuppdateringar till din Facebook-vägg.

Instruktioner

1 Förbered för videoinspelning, lägga ut några rekvisita, skript eller andra objekt som du behöver för din video.

2 Logga in på ditt Facebook-konto på en dator som har en webbkamera.

3 Klicka på "Video" -fliken ovanför statusfältet som läser "Vad tänker du på?"

4 Klicka på "Spela in en video med en webbkamera" länk.

5 Klicka på knappen bredvid "Tillåt" om en popup-ruta för Adobe Flash Player inställningar uppmanas du om tillstånd att få tillgång till webbkameran. Markera kryssrutan bredvid "Kom ihåg" och klicka sedan på "Close" -knappen i det nedre högra hörnet av rutan för att spara och stänga inställningarna.

6 Klicka på "Spela in video" knappen för att börja spela in video.

7 Klicka på "Stop" när du är klar att spela in videoklippet.

8 Spela upp videon för att säkerställa att det ser ut som du vill ha det.

9 Klicka på "säga något om denna video" fältet nedanför videon och lägga till kommentarer, beskrivningar och annan information som du vill att dina vänner att veta om videon.

10 Välj sekretessnivån för videon genom att klicka på låsikonen bredvid "Dela" -knappen och klicka på lämplig sekretessnivån. Du kan göra din video synlig för dina vänner bara, dina vänner och deras vänner eller för alla. Du kan också anpassa enskilda vänner som kan se videon genom att välja "skräddarsy" i dina sekretessinställningar.

11 Klicka på den blå "Share" -knappen för att skicka den till din Wall.

Tips

  • Du kan också skapa en video offline med videoredigeringsprogram som du väljer. Spara videon på din hårddisk i något av de filformat Facebook accepterar. Sedan, när du klickar på "Video" -fliken i din hemsida, välj "Ladda upp en video från din enhet." Bläddra på hårddisken för din video och dubbelklicka för att välja filen. Dela film på Facebook som du skulle göra om du hade spelat den live med webbkameran.

Kan jag lägga upp en Publicerad Poem till Facebook?


Facebooks "Notes" funktionen gör att dela textbaserad material lätt. Du kan skicka artiklar, berättelser och dikter som är för långa för att passa i en vanlig statusuppdatering. Kontrollera alltid att du har rätt att publicera materialet du lägger dock. I fallet med dikter, bör du noga överväga om det verkligen är din att dela.

Egen Poem

Du är fri att publicera allt material som du äger. Om du skrev dikten, kan du skicka den till Facebook, ladda upp den till en annan webbplats eller skriva ut det offline i någon form. Undantaget är om du sålt dikten; Om du har publicerat en dikt mot en avgift, och någon annan köpte upphovsrätt, är det inte längre din att använda.

Publicera någon annans upphovsrättsskyddade Poem

I amerikansk lag, skaparen av ett litterärt verk såsom en uppsats, berättelse eller dikt äger automatiskt upphovsrätten; Därför kan du inte kopiera den och publicera den på Facebook utan upphovsmannens tillstånd. Om du hittar en dikt publicerad någon annanstans på webben, antar att det har en upphovsrätt om det står något annat. Om en dikt är i tryck, är den copyrightinformation vanligtvis på framsidan av boken. Om du lägger upp upphovsrättsskyddat dikt till Facebook utan upphovsrättsinnehavarens tillstånd, är du lagligt stjäla.

Icke upphovsrättsskyddat Poems

Vissa författare, särskilt på webben, väljer att göra en dikt offentliggöra för återpublicering. De kan välja att använda en Creative Commons-licens, vilket gör det möjligt att dela inom vissa villkor; om du inte tjäna pengar på det, eller om syftet är lärorikt, till exempel. De kan överlämna dem till "public domain", vilket innebär någon är gratis att använda, återanvända och anpassa det av någon anledning. Äldre dikter är också i det offentliga rummet; 70 år från dagen för upphovsmannens död är den vanliga utgångsdatumet för upphovsrätt.

Hur att få tillstånd

Även om en dikt är i upphovsrätten, kan du kanske att lägga upp den på Facebook med författarens tillstånd. Om du läser dikten på poetens hemsida, skicka ett e-postmeddelande till författaren och frågar om du kan sätta den på Facebook. Förklara att endast dina Facebook-vänner kommer att se det, och du kommer inte att göra pengar på det. Författaren kan vara glad att du lägga det under dessa förhållanden.

Som en Facebook-användare, kan du ibland vill dela information med andra användare, men upptäcker att när du kopierar och klistrar in den informationen, också det inlägg en länk till den ursprungliga källan. Om du inte vill att länken för att visa upp på botten av informationen, är det lätt att undvika. För att stoppa en länk visas när du lägger information på Facebook, kan du ta några enkla steg.

Instruktioner

1 Starta en webbläsare och logga in på ditt Facebook-konto.

2 Navigera till din vägg eller till den plats på Facebook (t.ex. en väns Wall) där du vill dela informationen.

3 Starta ett nytt webbläsarfönster, lämnar nuvarande Facebook-sida öppen.

4 Besök hemsidan som du vill dela information i det nya webbläsarfönstret.

5 Klicka för att markera hela delen av text som du vill dela på Facebook.

6 Högerklicka på någon del av den markerade texten.

7 Klicka på "Kopiera" alternativet.

8 Återgå till Facebook-sida.

9 Placera markören i det område där du vill dela informationen. Högerklicka med musen.

10 Klicka på "Klistra in." Texten du vill dela visas. Länken visas i slutet av texten.

11 Placera markören i slutet av länken. Tryck på "Backspace" tills kopplingen har raderats, vilket innebär att endast den text du vill dela på Facebook.

12 Klicka på "Share" att lägga upp information på Facebook. Länken visas inte med det.

Tips

  • Alternativt kan du klicka på "Control" och "C" för att kopiera och "Control" och "P" för att klistra in information.

Ladda upp bilder till Facebook är ett enkelt sätt att dela med din familj och vänner. Facebook erbjuder flera alternativ för att skicka bilder, inklusive dina profilbilder, fotoalbum och bilder skickas till väggar. Facebook kan du välja filer att överföra från datorn eller ta ett foto direkt från din webbkamera. Om du vill lägga upp bilder till Facebook från webbkameran måste du först låta Facebook tillstånd att få tillgång till webbkameran.

Instruktioner

1 Navigera till Facebooks hemsida och logga in på ditt konto.

2 Klicka på "Bild" under "Dela" rubrik i den mellersta kolumnen av din Facebook-hemsida. Klicka på "Ta ett foto med en webbkamera" länk.

3 Klicka på "Tillåt" när du uppmanas av Facebook för att ge tillgång till webbkameran. Kontrollera "Kom ihåg" om du vill automatiskt att Facebook för att få tillgång till din webbkamera i framtiden. Klicka på "Stäng" -knappen.

4 Klicka på länken "Inget filter" i det övre vänstra hörnet av webbkameran förhandsgranskningsfönstret om du vill använda en filtereffekt på fotot innan du skickar och välja ett filter från rullgardinsmenyn. Klicka på länken "Inget filter" om du vill ta bort filtret.

5 Klicka på den blå kameraikonen för att ta ett foto. Om du vill återta ditt foto, klicka på "X" i övre högra hörnet av bilden fönstret.

6 Ange någon text om bilden i "Säg något om detta foto" fältet. Klicka på "Share" -knappen för att skicka din webbkamera bild till Facebook. Du kan också skicka en bild från webbkameran direkt till din profil vägg genom att klicka på länken "Photo" under "Dela" rubrik på din profilsida.

Tips

  • Du kan också lägga till ett foto från en webbkamera direkt till dina vänners Facebook-profiler. Navigera till profilen och klicka på länken "Photo" under "Dela" rubrik för att komma åt din webbkamera.

Kan jag lägga upp låtar på någons Facebook väggen med min iPod?


Även låtar inte kan laddas upp till en väns Facebook Wall med någon metod, kan du skicka länkar till låtar på en väns vägg med iPod Touch. IPod Touch kan ansluta till Internet via en Wi-Fi-anslutning, och kan få tillgång till Facebook via dess naturliga Safari webbläsare eller gratis iTunes Facebook-applikation. Skicka länkar till strömmande media, till exempel på YouTube, för att dela musik med vänner snabbt och enkelt utan att behöva logga in på ditt Facebook-konto på en dator.

Instruktioner

1 Leta upp en URL-länk till en låt på nätet med hjälp av webbläsaren Safari.

2 Tryck och håll fingret på texten tills den markeras.

3 Släpp fingret och peka på den markerade länken för att komma åt alternativ.

4 Välj "Kopiera" från de tillgängliga alternativen.

5 Navigera till din väns Wall som du vill lägga upp låten länk till, med hjälp av Safari eller Facebook-programmet.

6 Peka på textrutan för att placera markören och håll fingret där tills alternativ visas.

7 Välj "Klistra in" för att komma in länken i textrutan.

8 Tryck på "Dela" bredvid textrutan för att lägga upp länken till din väns Wall.

Tips

  • Post låtar till en vän Wall som du tror han kan vilja. Lägg inte upp material som är potentiellt kränkande för honom.

Oavsett om det är för att diskutera din favoritkändis eller byta recept tips, Facebook-grupper tillåter likasinnade användare att samlas på ett ställe för att prata om gemensamma intressen. Varje Facebook-grupp har en administratör som sätter upp gruppen sida med vissa behörigheter. Vissa Facebook grupper tillåta medlemmar att skicka länkar till externa webbplatser och online-innehåll, medan andra inte tillåter detta. Du kan lägga upp en länk på Facebook gruppsidor som har möjliggjort den här funktionen med "Dela" verktyg längst upp på gruppens hemsida.

Instruktioner

1 Starta din webbläsare och logga in på ditt Facebook-konto.

2 Hitta listan över grupper som du har gått i menyn till vänster under profilbild på Facebook hemsida.

3 Klicka på länken för gruppen sida där du vill lägga upp länken.

4 Klicka på "Länk" -knappen på "Dela" verktyg i toppen av gruppen sidan. Om du inte kan se en "länk" alternativet, betyder det att gruppadministratören har inaktiverat det här alternativet.

5 Skriv den fullständiga adressen, inklusive "http: // www" del, i inmatningsfältet. Klicka på knappen "Sätt".

6 Skriv in ett meddelande eller en beskrivning på länken i "säga något om denna länk" inmatningsfältet.

7 Klicka på "Share" -knappen för att skicka länken till gruppen hemsida.

Tips

  • Du måste gå med i en grupp innan du kan skicka en länk till en. Hitta grupper genom att ange relevanta sökord i Facebook sökverktyg. Klicka på "Gå" -knappen på gruppens hemsida när du hittar en grupp som du vill gå med.
  • När du delar länkar på gruppsidor, kan du inte välja sekretessalternativ. På öppna grupper, kan länken ses av vem som helst. På slutna grupper, endast medlemmar kommer att se länken du postade.

Hur man lägga upp en länk till en anteckning på Facebook


Facebook Notes är ett program i Facebook som låter användarna skriva och dela inlägg som är längre än en statusuppdatering. När någon skickar en anteckning, verkar det som en länk på den personens Wall tillsammans med ett utdrag eller förhandsvisning av innehållet. Andra användare kan sedan klickar på länken för att visa hela innehållet i not. Om du ser en not som du vill dela med dina vänner - eller om du vill dela en anteckning av din egen - du kan enkelt lägga upp en länk till den via "Dela" -funktion.

Instruktioner

1 Logga in på ditt Facebook-konto på facebook.com.

2 Navigera till en Facebook anmärkning till vilken du vill lägga upp en länk.

3 Rulla ned till botten av en Facebook Obs medan du visar det.

4 Klicka på länken "Dela" som visas. Ett fördelningssystem öppnas.

5 Klicka på listrutan bredvid "Dela" och välj en av de fyra alternativen: "På din egen Wall", "på en väns Wall", "I en grupp" eller "I ett privat meddelande."

6 Skriv in namnet på den vän eller grupp som du vill dela Facebook Observera om du har valt något annat än "På egen Wall" i steg 5. Klicka på vän eller gruppnamnet när det visas.

7 Skriv ett meddelande att följa länken till Facebook Note, om så önskas. Till exempel kanske du vill införa noteringen med ett stöd eller en kommentar.

8 Klicka på "Dela not" -knappen för att lägga upp en länk till Facebook Anm.

Kan jag lägga upp ett dokument till en Facebook-grupp?


Grupper är ett sätt för Facebook-användare med liknande intressen att samverka. Det är också ett sätt för organisationer, såsom klubbar, för att organisera online om vissa medlemmar inte kan göra det till fysiska möten. Men medan Facebook uppmuntrar användare att lägga upp media på hemsidan, det inte möjligt för användare att lägga Word-dokument från och med september 2011. Om du vill lägga till ett Word-dokument till en grupp, men det finns flera sätt du kan skicka dokumentets innehållet i gruppen, bland annat skriva en Facebook notering och klistra dokumentets text i vägg inlägg på gruppens sida.

Kopiera och klistra in dokumenttext

Öppna dokumentet som du vill dela som ett Word-dokument på din dator. Markera all text, och högerklicka och välj kopiera eller typ "Control" och "C" för att kopiera den. Logga in ditt Facebook-konto och gå till gruppens sida. På gruppens vägg, klicka på den vita rutan längst upp på sidan och högerklicka och välj "Klistra in" eller typ "Control" och "P" för att klistra in texten i rutan. Klicka på "Dela" för att skriva texten direkt på väggen. Detta kan leda till att förlora viss formatering, dock. Om det finns för många ord, kan du behöva dela upp texten i två vägg inlägg.

Dela länk

Ladda dokumentet på en webbplats. Kopiera. Logga in på ditt Facebook-konto och öppna gruppen. Klistra in länken i den vita rutan längst upp på väggen. Skriv en kort beskrivning av vad dokumentet är så gruppmedlemmarna vet vad de öppnar. Klicka på "Share" att lägga upp den på gruppens vägg. Detta gör det möjligt för gruppmedlemmarna för att se dokumentet i sin rätta formatering och kommer inte att täppa till gruppens vägg.

Andel i en not

Klicka på "Anmärkningar" på sidofältet på vänster sida på sidan för att skapa en ny anteckning. Markera och kopiera text från dokumentet och klistra in den i noten. Ge anteckningen ett namn som är relevant för handlingen och gruppen. Längst ner på sidan, tagga gruppen och eventuella framträdande medlemmar av grupper, såsom administratörer och aktiva medlemmar, så att de kommer att se det. Anteckningen visas på din Facebook-vägg, på gruppens vägg och väggen av varje person som du har taggat.

meddelande-gruppen

Öppna gruppens Facebook-sida och klicka på "Skicka meddelande" längst upp på sidan. Markera och kopiera dokumentets text och klistra in den i meddelanderutan. Ge meddelandet en titel låta medlemmarna veta vad meddelandet handlar om, och klicka på "Skicka". Detta kommer att skicka alla medlemmar i gruppen Facebook meddelande innehåller dokumentets text. Det kommer att finnas i deras Facebook-meddelanden och deras e-post om de får e-postmeddelanden. Detta säkerställer att varje medlem i gruppen ser dokumentet, som inte alla medlemmar kontrollerar gruppens vägg.

Hur man lägga upp flera bilder till Facebook för en väns profil


Även om du inte kan ladda upp en bild direkt till en av dina vänners Facebook-profiler, gör den sociala nätverkssajten dela bilder ganska lätt. Om du har mer än en bild för att dela med en vän, antingen skapa ett album på din egen sida och tagga din vän, eller lägga upp bilder direkt till din väns profilvägg. Allt innehåll skickas till din väns profil är i sin kontroll, så hon är tillåtet att ta bort en tagg du använder eller ta bort bilden från hennes vägg om hon inte gillar det.

Instruktioner

1 Klicka på länken "Profil" överst på alla Facebook-skärmen och sedan "Bilder" -länken under din profilbild.

2 Klicka på den grå "Ladda upp foton" -knappen i det övre högra hörnet på sidan.

3 Klicka på den blå "Välj bilder" -knappen och använd sedan pop-up fönster för att välja de bilder som laddas upp. Fönstret visar datorns hårddisk mappar. Navigera till den mapp som innehåller dina bilder och håll nere "Control" tangenten medan du väljer flera bilder med musen. Klicka på "Öppna" för att börja uppladdningen.

4 Tag din vän när bilder överförs. Facebook försöker automatiskt att upptäcka dina vänners ansikten i bilderna, men du är också tillåtet att manuellt tagga en vän. Klicka på "Tag Photos" i centrum av albumets och ange personens namn. Klicka på bilderna som du vill märka. Klicka på "Spara Taggar." Kopior av bilderna skickas till din väns profil och hon får en anmälan om åtgärden.

5 Posta flera bilder rätt till en väns vägg genom att klicka på "Foto" ikonen i "Dela" i verktygsfältet. Klicka på "Ladda upp" och sedan "Bläddra" för att välja ett foto från hårddisken. Klicka en gång på en bild och sedan "Öppna" för att välja det. Klicka på "Share" att publicera fotot. Upprepa processen för att lägga till en annan bild.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com