ladda ner systemåterställning

Windows 2003 inte kommer med en automatisk systemåterställning funktion som XP, Vista och 7 gör. På grund av detta, inte ett system som arbetar med Windows 2003 inte automatiskt skapa en återställningspunkt för datorns aktuella tillstånd. Det innebär att en användare inte kan återställa datorn till det tillstånd vid ett senare tillfälle. Ett alternativ för att komma runt detta är att ladda ner Systemåterställning. Men innebär en andra alternativ manuellt skapa en återställningspunkt för datorns aktuella tillstånd med Windows 2003 System State.

Instruktioner

1 Hitta och klicka på "Start" -knappen, sedan markera "Alla program" från startmenyn.

2 Markera "Systemverktyg" från menyn Alla program och välj "Backup."

3 Välj länken från Backup "Avancerat läge", klicka på fliken "Återställning och hantering av media".

4 Markera kryssrutan bredvid "System State" alternativet.

Tips

  • För att utföra den här åtgärden måste du ha administratörsbehörighet för datorn.
  • Du måste manuellt skapa en återställningspunkt varje gång du vill ha en. Det finns ingen automatisk återställningspunkt skapas med Windows 2003.

Hur man ladda ner igen Systemåterställning


Systemåterställning är ett återställningsalternativ som är inbyggd i Windows operativsystem. Om systemfiler blir korrupt, kan återställnings alternativet upphör att fungera, och visa ett felmeddelande i stället. "Rstrui.exe" är namnet på den aktuella filen och även om det inte är tillgänglig från Microsoft, är det möjligt att ladda ner den som en ersättare. Innan du kan spara det i rätt mapp, måste du att ta ansvar för mappen i felsäkert läge.

Instruktioner

1 Download "rstrui.exe" från Mediafire.com/?dvddtnc7sbpaul3 och spara den på skrivbordet.

2 Starta om datorn och tryck på "F8" innan Windows laddas.

3 Tryck på nedåtpilen på tangentbordet för att markera "Felsäkert läge" och tryck på "Enter".

4 Skriv "CMD" i startmenyn sökruta och högerklicka på första resultatet.

5 Klicka på "Kör som administratör."

6 Skriv "takeown / f C: \ Windows \ System32 \ Restore \ rstrui.exe" och tryck på "Enter". Detta ger dig ägande och rätt att ändra behörigheterna.

7 Typ "CACLS C: \ Windows \ System32 \ Restore \ rstrui.exe / G ditt_användarnamn: F" och tryck på "Enter". Ersätt "ditt_användarnamn" med din egen Windows inloggningsnamn. Detta ger dig behörighet att ta bort eller ersätta filen.

8 Högerklicka på filen du tidigare hämtat och klicka på "Kopiera".

9 Gå till ". Organisera> Klistra in" "C \ Windows \ System32 \ Restore" och klicka Du tillfrågas om du vill ersätta eller byta namn på den.

10 Klicka på "Kopiera och ersätt." Starta om datorn och logga in som vanligt.

Tips

  • System File Checker kontrollerar en giltig signatur, och ersätter filer som inte matchar originalet. Skriv "sfc / scannow" och verktyget bör åtgärda eventuella ytterligare problem du har med hjälp av Systemåterställning.

Hur man laddar ner Windows XP automatisk systemåterställning Disc


Windows XP Automated System Recovery verktyget tillåter användare att spara en stabil operativsystemet Windows XP på en skiva. Skivan kan användas för att återställa operativsystemet Windows XP i fall det blir äventyras.

Instruktioner

1 Sätt in en tom CD i datorns enhet, öppna sedan "Den här datorn" och högerklicka på enheten. Klicka på "Format" och "Start" för att börja formatera disken.

2 Klicka på Start-menyn och välj "Alla program" och sedan "Tillbehör". Välj "Systemverktyg" och klicka på "Backup."

3 Klicka på länken "Avancerat läge", klicka sedan på "Automated System Recovery Wizard" -knappen. Klicka på "Nästa" -knappen. Klicka på "Bläddra ..." och välja plats för den tomma skivan. Klicka på "OK" för att fortsätta.

4 Klicka på "Nästa" -knappen, klicka sedan på "Finish" för att slutföra och ladda ner Automatisk systemåterställning skiva.

Hur återställa datorn När Systemåterställning laddas inte


Att återgå datorn till en tidigare inställning, kan du använda Systemåterställning verktyget tillgängligt från mappen "System Tools", som ligger i startmenyn. Men om systemåterställning är skadad och inte kan läsas, t.ex. på grund av ett virus, kan du använda Systemåterställning verktyget som finns på Windows Vista-DVD i stället.

Instruktioner

1 Sätt in Windows Vista-DVD i DVD-enheten. Starta om datorn. När du uppmanas trycker du på valfri tangent för att starta från DVD.

2 Välj regionala och språkalternativ på menyn "Installera Windows", klicka på "Nästa".

3 Klicka på "Reparera datorn" sitter på undersidan till vänster sida av fönstret. Klicka på "Microsoft Windows Vista" i listan över operativsystem.

4 Klicka på "Nästa". Välj "System Restore" från menyn Systemåterställningsalternativ. Klicka på "Nästa".

5 Välj en tillgänglig återställningspunkt i listan och klicka sedan på "Nästa". Check "System" och alla andra skivor som innehåller systemfiler och inställningar. Klicka på "Nästa" igen.

6 Klicka på "Finish" för att börja återställa systemet till den valda återställningspunkt. Klicka på "Ja" när meddelandet visas.

7 Klicka på "Starta" om Systemåterställning var framgångsrik. Om inte, välj en annan återställningspunkt från listan över tillgängliga datum och försök igen.

8 Klicka på "Close" när Systemåterställning visas på Windows Vista-skrivbordet.

Systemåterställning i Windows kan du vrida klockan tillbaka på ditt system till tidigare tillstånd. Om du får ett virus eller skadlig mjukvara på datorn, Systemåterställning kan hjälpa att bli av med det.

Fungera

Windows Systemåterställning inaktiverar de flesta virus, men kan inte ta bort viruset filen om du inte vet när datorn fick infektionen, enligt expert på datorer Leo Notenboom.

överväganden

Använda Systemåterställning på ett virus fungerar bäst om du vet att du just fått infektionen, enligt Online Tech Tips. Att ha ett virus på din dator under en längre tid kräver användning av en anti-virus program.

fördelar

Använda Systemåterställning i stället för anti-virus program för att bli av med virus inte kräver att du ladda ner någon mjukvara eller köpa något om din gratis anti-virus inte kan ta bort skadlig fil.

Dricks

Xpert Teknisk support rekommenderar att man stryker något systemåterställningspunkter du misstänker innehålla viruset eftersom det kan göra datorn sårbar igen.

Hur ett virus Tar bort Systemåterställning filer

Grunderna

Ett datorvirus är ett litet program som är utformat för att i allmänhet orsaka förödelse på offrets dator. Vissa virus kan kopiera viktig personlig information som kreditkortsnummer och personnummer. Övriga mål viktiga systemfiler, försöker göra datorn oanvändbar. Ett virus kan laddas ner till en dator i en mängd olika sätt, från att klicka på en länk i ett e-postmeddelande från någon du inte känner, att ladda ner programvara från vissa webbplatser. Om en dator i ett nätverk blir smittad, kan hela nätverket blir försämrad.

Instruktioner

Som ett virus är helt enkelt ett datorprogram som exekverar en serie instruktioner, skulle ett virus radera systemåterställnings filer i ett antal olika sätt. Till exempel är systemåterställnings filer i samma katalog på de flesta datorer som kör Windows operativsystem. Alla en hacker har att göra är programmet viruset att ta bort filerna. Sedan den tidpunkt då viruset laddas ner på en dator, kommer det att utföra sina instruktioner, vilket gör det omöjligt att återställa systemet till ett tidigare datum.

residenta virus

Ett annat sätt ett virus kan radera systemåterställnings filer är om det är en "hemvist" virus. En invånare virus är en som replikerar sig i ett antal olika sätt. Till exempel, om en hacker programmerat viruset att föröka sig när du försöker utföra en systemåterställning, viruset skulle i huvudsak ligga på lur tills det ögonblicket. När du försökte återställa datorn till ett tidigare datum, skulle viruset infektera alla filer som exekveras, antingen ta bort dem eller bara göra dem oanvändbara.

Utföra en systemåterställning kommer att hålla din datafiler intakta; dock kan vissa filer tas bort i processen. Ta bort en fil betyder inte att det är förlorad för alltid. Om inte annat har behövt utrymmet sedan borttagningen är filen fortfarande tillgängliga och kan återvinnas. Undelete Plus gör det enkelt att återvinna dessa förlorade filer.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera Undelete Plus. När installationen är klar, starta programmet.

2 Välj den enhet (s) under "Enheter" du vill återställa raderade filer från.

3 Klicka på "Start Scan" -knappen. När skanningen är klar kommer den högra rutan listar filer som finns tillgängliga för återvinning.

4 Välj de filer du vill återhämta sig. Som standard kommer alla att väljas. Välj en plats som du vill spara borttagna filer. Du kommer att ges möjlighet att spara filerna i den ursprungliga valda mappar. Klicka på "Starta Återställ." Filerna har nu återhämtat sig och återställas.

Tips

  • Ha tålamod som Undelete Plus skannar din enhet (er) för raderade filer. På stora enheter med massor av data, kan det ta ganska lång tid.

Hur man återaktivera en systemåterställning Efter trojanska Blocks Det


Systemåterställning är ett Windows-verktyg som gör det möjligt att vända förändringar som du har gjort på datorn. Det spår ändringar datorns filer och skapar återställningspunkter till vilken du kan återgå din dator. Detta är särskilt användbart för att vända negativa förändringar som gjorts av skadliga program som trojanska virus. Trojaner kan inaktivera Systemåterställning, så det är viktigt att ta bort dessa skadliga program och återaktivera denna viktiga Windows-funktion.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera virusskydd om du inte har gjort det. Välj bland en mängd kostnadsfria program som AVG eller Avast (se Resurser).

2 Starta om datorn och tryck på "F8" upprepade gånger för att lansera Avancerade startalternativ. Rulla ner alternativen och välj "Felsäkert läge." Tryck på "Enter" för att starta Windows i felsäkert läge. Felsäkert läge är ett diagnostiskt område som gör att du kan felsöka och reparera systemkomponenter.

3 Starta antivirusprogrammet och kör en fullständig genomsökning av datorn. Ta bort de skadliga program som antivirusprogrammet upptäcker. När processen är klar, klicka på "Start" -knappen i Windows och högerklicka på "Den här datorn". Rulla nedåt i popupmenyn och klicka på "Egenskaper" för att starta dialogrutan Systemegenskaper.

4 Klicka på fliken "Systemåterställning". Avmarkera "Inaktivera Systemåterställning" kryssrutan för att aktivera "Systemåterställning." Stäng dialogrutan Systemegenskaper.

5 Klicka på menyn på Windows "Start" om du använder Windows Vista eller 7. Klicka på "Kontrollpanelen" och klicka på "System och underhåll". Klicka på "System". Om du uppmanas att ange administratörslösenordet och klicka på "OK". Att slå på "System Protection" för en hårddisk, markera kryssrutan bredvid disken och klicka sedan på "OK". Stäng Systemskydd. Starta om datorn.

Tips

  • Överväg att använda ett antimalware program som Malwarebytes 'Antimalware (se Resurser).

Ta bort infekterade filer Då Systemåterställning i Vista


Virus och annan skadlig programvara kan skapa instabilitet i systemet och korrupta Windows Vista-filer. Men även om en infektion som orsakar fel i systemet, som kombinerar Systemåterställning och ett antivirusprogram kan reparera systemet och returnera den till rätt funktion.

Eftersom både Systemåterställning och ett antivirusprogram kan ta flera timmar att reparera Windows Vista, det är rekommenderat att du avsätta en speciell tid för att fastställa din dator.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera ett antivirusprogram, som McAfee Virusscan, AVG AntiVirus eller Norton AntiVirus. Följ anvisningarna på skärmen installationsguiden för att korrekt installera programvaran.

2 Starta antivirusprogrammet och kör uppdateringsverktyget för att få den mest up-to-date virus och malware definitioner. Om du inte kör verktyget uppdateringen innan skanna din dator efter infektioner, kan antivirusprogrammet inte upptäcka alla dina infekterade filer.

3 Konfigurera ditt antivirusprogram för att skanna hela datorn. När antivirus har avslutat skanna din dator (detta kan ta flera timmar), följer programvarans instruktioner för att ta bort infekterade filer från datorn.

4 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Dubbelklicka på "Program."

5 Högerklicka på antivirusprogrammet och klicka på "Avinstallera". Eftersom Systemåterställning kommer att påverka registret och installerade program, är det en bra idé att avinstallera antivirusprogrammet innan du kör Systemåterställning sedan installera om det efter systemåterställning är klar.

6 Klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör" och sedan "Systemverktyg". Klicka på "Systemåterställning."

7 Klicka på "Rekommenderade Restore." Eller, om du vill välja en viss återställningspunkt, klicka på "Välj en annan återställningspunkt," bläddra sedan genom listan över återställningspunkter och välj den du vill. Klicka på "Nästa".

8 Markera enheten operativsystemet är installerat på och klicka sedan på "Nästa". Klicka på "Finish." Systemåterställning återgår Windows Vista till den valda återställningspunkt. Stäng inte av datorn medan Systemåterställning bearbetar.

9 När Systemåterställning är klar, installera och köra antivirusprogrammet återigen att se till att inga infektioner kvar. Kör uppdateringsverktyget, sedan scanna hela datorn. Återigen, om virus eller skadlig kod upptäcks, följ programvarans instruktioner för att ta bort dem.

Tips

  • Om antivirusprogrammet inte kommer att ta bort eller ta bort program, väljer karantän alternativet. Karantän ett virus gör det möjligt att stanna kvar på datorn, men det kommer inte att kunna skada din dator längre.
  • Installera en andra antivirusprogram är inte nödvändigt, men det kan bidra till att identifiera eventuella virus eller skadlig programvara annan antivirusprogram kan ha missat.

Systemåterställningsskivor innehåller alla mjukvaruprogram, drivrutiner och operativsystem-och inställningar installerade på datorn. De flesta datorer levereras med en systemåterställning CD ingår. Emellertid kan denna CD förloras eller skadas, och det kommer att vara klokt att skapa en ny. Dessutom kommer skapa ett nytt system återställnings-cd kan du återställa datorn till det tillstånd den var lever vid den tidpunkt du skapade CD, medan du använder skivan som medföljde datorn kommer tillbaka hårddisken till fabriksinställningarna.

Instruktioner

1 Hitta din Windows XP produkt nyckel. Det kan hittas på CD-fodralet för installationsskivan för Windows XP, på en etikett på datorn själv eller på din Windows XP äkthetsintyg. Även om det inte är nödvändigt för att skapa en återställnings-cd, är absolut nödvändigt denna tangent om du skulle behöva använda återställningsskiva för att kunna installera Windows XP; om du inte har det, då denna process inte kommer att vara till någon nytta för dig.

2 Sätt in Windows XP-CD i CD-enheten. Om detta orsakar Windows att öppna några CD-menyer, sedan stänga alla menyer som kan öppnas.

3 Öppna Windows Explorer.

4 Navigera till din huvudsakliga hårddisk (för tillämpningen av denna artikel, det kommer att hänvisas till som C: \).

5 Skapa två mappar: en kallas "XP" (C: \ XP), och en annan med titeln "SP2" (C: \ SP2). Insidan av C: \ XP, skapa två mappar: en med titeln "Drivers" (C: \ XP \ Drivers), och en annan som heter "Backup" (C: \ XP \ Backup).

6 Navigera till cd-enheten, för att hitta Windows XP-filer. Kopiera alla filer från Windows XP-CD till C: \ XP.

7 Navigera till http://www.Microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A&displaylang=en. Denna sida innehåller en nedladdningslänk för Windows XP Service Pack 2. Ladda ner den till C: \ SP2.

8 Öppna en "Command Prompt" fönster; Du kan göra detta genom att öppna menyn "Start", väljer "Kör", skriva in "cmd" i "Run" och trycka på "OK" -knappen.
I "Command Prompt" fönster, skriver följande: c: \ sp2 \ WindowsXP-KB835935-SP2-ENU / integrera: c: \ XP (om detta inte lyckas, då denna process kan inte användas för att skapa en återställnings-CD för din version av Windows XP).
I C: \ XP \ Drivers, skapa individuella mappar för varje delmängd av förare: video, ljud, nätverk, etc. Kopiera förare i dessa mappar.

9 Kopiera alla program du önskar i C: \ XP \ Backup, i mån av plats.

10 Starta IsoBuster. Inne i programmet, välj CD-enheten och välj mappen med titeln "bootbar CD." Slutligen, kopiera filen med titeln "BootImage.img" till en lämplig plats på din hårddisk.

11 Ta installations-CD Windows XP från datorn och placera den i sitt fodral. Sätt in en tom CD eller CD-R i CD-enheten.

12 Starta Nero (eller vilken CD-bränningsprogram du använder). Du kommer att behöva kopiera innehållet i C: \ XP på din tomma CD / CD-R, men du kommer också att behöva utnyttja den ovannämnda BootImage.img filen som data startavbildningen för CD / CD-R. Detta kan vara komplicerat; som sådan, se din CD-bränningsprogram bruksanvisning. När du är helt klar, bränna CD; när detta är gjort, märka det och lämna in den på ett säkert ställe.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com