ladda laptop utan laddare

Hur man laddar ett litiumjonbatteri Utan laddare


Litiumjonbatterier kräver en konstant laddningshastighet och bör inte vara snabb laddade. Om du har förlorat ditt litiumjonladdare, eller det fungerar inte, inte försöka anpassa andra laddare: resultatet kan vara farligt eftersom laddningshastighet kan vara över toleransen hos batteriet. Det bästa sättet att ladda ett litiumjonbatteri utan en laddare är genom att ansluta enheten dina batteri befogenheter till en USB-kabel, ansluten till datorn. USB-kablar innehålla flera uppgifter och jordledningar, men har också en inbyggd laddningskabeln och utgången är lämplig för att ladda ett litiumjonbatteri: USB-laddnings tråd levererar 5 volt från din dator med en mA ström av 100 mA till 500 mA.

Instruktioner

1 Kontrollera enheten din lithium-ion batteri befogenheter. De flesta enheter har en USB-uttag.

2 Sätt den ena änden av en USB-kabel i enhetens USB-uttag. Se till att litiumjonbatteriet är insatt i enheten.

3 Anslut den andra änden av USB-kabeln i datorns USB-uttag. Slå på datorn och litium-jon-batteriet börjar laddas medan i enheten. Enheten kommer att indikera när batteriet är laddat.

Tips

  • Om enheten inte har en USB-uttaget, kan du köpa en bit av hårdvara kallas litiumjon Evaluation Kit från elektriska eller datorbutik. Utvärderingen kit ansluts till datorn via en USB och sedan ansluts till litiumjonbatteri så att du kan ladda batteriet utan en laddare.

Hur man formatera om en Dell laptop utan en säkerhetskopia Windows XP-CD


Omformatering din Dell laptop bör ge dig bättre prestanda om du har använt datorn under en längre tid utan att installera om operativsystemet. Om du inte längre har återställningsskivan, misströsta inte. Du kan formatera din Dell laptop utan att använda en Windows Restore CD så länge du kan slå på datorn och typ kommandon. Kom ihåg att formatera datorn raderas alla personuppgifter, sparade bilder, sparade dokument, och eventuella uppdateringar eller ändringar som du har gjort sedan du först fick din bärbara dator. Var noga med att säkerhetskopiera alla dina uppgifter på externa hårddiskar eller diskar innan du formaterar.

Instruktioner

1 Skriv ner din 25-siffriga produktnyckel för Windows. Du behöver den när du installerar om operativsystemet. Det bör vara på undersidan av din bärbara dator. Om du inte kan hitta den, kontaktar Dell support på 800-624-9897.

2 Öppna "Den här datorn" och öppna "Drive C." Detta är den viktigaste hårddisken i din dator.

3 Öppna mappen med titeln "I386." Om du inte kan se det, kan du behöva aktivera visa dolda filer och mappar. Du kan göra detta genom att gå till "Verktyg" och sedan "Mappalternativ" och sedan välja "Visa dolda filer och mappar" i fönstret enhet C är öppen.

4 Dubbelklicka på filen Winnt32.exe. Detta kommer att öppna ett program som kommer att ställa flera frågor. Besvara dem och håller med om att du vill att utplåna operativsystemet. Datorn kommer att köra ett tag - inte röra den tills du uttryckligen ställde en fråga eller givna instruktioner.

5 Ange produktnyckeln när du uppmanas. Din Dell laptop är nu formateras och bör köra en ren, ny version av Windows XP.

Hur kan jag ladda en Compaq CQ61 laptop utan en strömsladd?


Compaq CQ61 bärbar dator kommer med sin egen nätsladd. Men om du har köpt den bärbara datorn används nätsladden får inte ingå. Du kan dock använda CQ61 laptop även om du inte har den ursprungliga nätsladden. Du kan använda en batteriladdare för att hålla batteriet på den bärbara datorn fulladdat eller anslut en universalladdare för att hålla din bärbara dator i trim.

Instruktioner

1 Stäng den bärbara datorn ner och vänd på den. Skjut batterifacket låsspaken till olåst läge och dra ut batteriet ur den bärbara datorn.

2 Placera batteriet i batteriladdaren och tryck på strömbrytaren för att slå på den. Vänta tills batteriet fulladdat, sedan placera den tillbaka i den bärbara datorn.

3 Köp en universell laptop laddare om du inte har batteriladdaren för Compaq CQ61 laptop. Du hittar dessa universella laddare på många elektronik återförsäljare och på Internet.

4 Anslut CQ61 i universalladdare och vänta på att laddningen är klar. Anslut den bärbara datorn i när batteriet börjar ta slut.

Hur man håller en telefon från att gå Dead Utan laddare


Om du inte har en vägguttaget laddare för din mobiltelefon, kommer du inte att kunna ladda det på det sättet och det så småningom kommer att förlora sin makt. Lyckligtvis kan många moderna mobiltelefoner laddas via en alternativ metod.

Instruktioner

1 Haka vägguttaget laddare från den ena änden av USB-laddningskabeln som följde med telefonen. Du har nu en normal USB-kontakt på ena sidan av linan och en Micro USB-kontakt på den andra.

2 Anslut Micro USB sidan i telefonen.

3 Anslut den vanliga USB-sida till USB-porten på baksidan av datorn. Många telefoner kan du ladda telefonen med bara USB-kabeln är ansluten till datorn. Den använder energin går igenom datorn för att få en laddning.

Tips

  • Om telefonen är en äldre modell, kan du behöva installera drivrutiner i telefonen för att kunna ta betalt utan vägguttag laddare.

Din Gateway laptop och dess Digipower laddare kan bli varm under normal drift på grund av avfallsvärme skapas inom dem. Båda dessa enheter använder el för att utföra arbete, och eftersom elektriska kretsar är inte helt effektiva, de ger bort värme när du använder dem. Genom att lära mer om dessa enheter, kan du få en bättre förståelse för varför de blir så varm efter bara några minuter.

Värme i Gateway Laptop

Din Gateway laptop alstrar värme när du använder den. Varje åtgärd som du utför kräver miljontals beräkningar, och dessa beräkningar genomförs av den bärbara datorns processor. Som CPU utför dessa beräkningar energi i form av värme strålar på det. Denna värme byggs upp, och måste flyttas ut ur den bärbara datorn med Gateway CPU fläkt. Under normala omständigheter kan den bärbara datorn inte bli mycket varmt, men om du tittar på video eller spela spel, en avsevärd mängd värme kan bygga upp som fläkten kämpar för att dra bort allt.

Värme i batteriet

Litiumjonbatteri i din bärbara dator kan bli varm när du laddar den. Det börjar en ny laddningscykel så fort du ansluter datorn till nätadaptern. När batteriet laddas, litiumjoner rör sig från den positiva polen på batteriet till den negativa ett. Denna process är inte helt effektivt, emellertid, och en del av värmen som du kan känna i närheten av batteriet kallas spillvärme eller sekundär värme. En liten mängd värme vid batterifacket är normalt.

laddaren

Din Gateway laptop nätadapter är en enhet som kallas "transformator." En transformator tar den mängd ström som går in i ditt hem och omvandlar den till en spänning som är säkert för din bärbara dator att konsumera. Normalt tar strömadaptern en 120-volts ström och sjunker ner till någonstans mellan 8 och 16 volt. Du kan hitta den exakta spänning som din bärbara dator använder noterat på nätadaptern själv. Denna omvandlingsprocess skapar en stor mängd spillvärme, och det är inte ovanligt att en strömadapter för att bli mycket varmt.

Varningsskyltar

Generellt sett bör ingen av dessa bärbara komponenter blir för varmt att hantera. En nätadapter som är för varmt för att plocka upp är sannolikt defekt och kan vara farligt. Om du ser gnistor eller rök kommer från adapterns sladd, sluta använda på en gång. På samma sätt, sluta använda om adaptern luktar som om det brinner. Den bärbara datorn i sig bör inte vara så varmt att du inte kan hålla det bekvämt i ditt knä. Om det är, kan du ha en blockerad eller defekt fläkt. Om du misstänker att fläkten inte fungerar, bör du sluta använda den bärbara datorn för att förhindra skador på processorn och moderkortet.

Hur att starta en Toshiba A-105 laptop utan CD


Om du startar en Toshiba A-105 satellit bärbar dator med en CD-skiva i skivenheten, kommer datorn starta upp av innehållet i skivan. Om ingen sådan CD är närvarande, kommer din Toshiba A-105 följa sina normala förfaranden och boot från din hårddisk, som kommer att ladda Windows. Därför, om du inte har en bootbar CD kan du fortfarande starta om datorn i sina normala förhållanden med hjälp av vanlig omstart kommando på din dator.

Instruktioner

1 Klicka på "Start".

2 Klicka på "Avsluta" från botten av "Start" lista.

3 Klicka på "Starta" -knappen i "Shut Down" fönstret. Detta startar din Toshiba A-105 utan CD, som stänger av datorn, startar den igen och laddar Windows.

Hur att starta en Dell laptop utan en CD


När din Dell laptop börjar släpa arbetar ineffektivt eller inte hantera den ordinarie verksamheten, kan det vara dags att starta om. Omstart är känd som "Factory Restore." Fabriksåterställning har genomförts av alla datortillverkare att rätta till dessa frågor, att föra tillbaka till sitt ursprungliga skick din maskin utan behov av installationsskivorna. Fabriksåterställning kommer att ta bort och ersätta skadade filer, vilket ger en ren maskin.

Instruktioner

1 Slå på din Dell samtidigt trycka på "F8" knappen upprepade gånger. Du måste få tillgång till fabriks Restore-verktyget innan Windows börjar ladda.

2 Klicka på "Next" när fabriksÅterställningsFönstret kommer upp. Ge tillstånd till verktyg för att fortsätta genom att klicka på "OK".

3 Välj utföra "destruktiv återställning" från listan.

4 Klicka på "Nästa" eller "Fortsätt" för att fortsätta med omformatering av din Dell-dator. Du kommer att få ett meddelande om att när förfarandet har avslutats, kommer alla data förloras.

5 Vänta tills omstart processen för att avsluta. När processen har slutförts framgångsrikt, kommer datorn startas om.

6 Ange önskad konfiguration i Windows för språkinställningar, tid och date.Give tillåtelse att fortsätta under Windows Ominstallation processen. När Windows är klar att installeras, kommer datorn att vara i sitt ursprungliga skick.

Tips

  • Spara allt som du vill behålla till en annan lagringskälla innan du fortsätter med fabriksåterställningsprocedur. All information och filer som inte har säkerhetskopierats i förväg kommer att gå förlorade.

Så här uppdaterar BIOS på en Dell laptop utan ett laddat batteri


Så du har försökt att ladda din bärbara Dell-dator batteri med din laptop laddare, men plötsligt batteriet inte längre laddas. Eftersom det verkar som din din laddare är inte fel, har du försökt att uppgradera BIOS (Basic Input / Output System) på datorn så att datorn kan känna igen din laddare igen. Men om batteriet har blivit under 10 procent, du förmodligen få ett felmeddelande som säger att även om du kan ladda ner uppgraderingar BIOS, behöver du minst en 10-procentig laddat batteri för att få BIOS blinka (nödvändigt för en ordentlig uppgradering). Lyckligtvis finns det en lösning som gör det möjligt för datorn att känna igen din laddare igen, och rädda dig från att behöva köpa ett nytt batteri.

Instruktioner

1 Hämta BIOS uppgradering och spara den på skrivbordet --- C: \ Users \ "användarnamn" \ Desktop --- så att du enkelt kan se den på datorns skrivbord.

2 Gå till menyn "Start" på skrivbordet i Windows och välj "Alla program." Därifrån går till "Tillbehör" och hitta "Kommandotolken". Högerklicka på "Kommandotolken" och välj "Kör som administratör."

3 Skriv in "cd Desktop" efter "C: \ Users \" Användarnamn "> när du är i kommandotolken Det ser ut så här:." C: \ Users \ "Användarnamn"> cd skrivbordet. Utrymmet mellan "cd desktop" är viktigt. Tryck enter." Detta tar dig till C: \ Users \ "användarnamn" \ Desktop>.

4 Skriv in den sista delen av filnamnet BIOS uppgradering efter "C \ Users \" användarnamn "\ Desktop> (den sista delen av filnamnet är något som" D620_A10.EXE "när full platsen för filen är" C: \ Users \ "användarnamn" \ Desktop \ D620_A10.EXE). I kommandotolken, kommer ditt kommando se ut så här:

"C: \ Users \" användarnamn "\ Desktop> D620_A10.EXE

Tryck inte på "Enter" ännu.

5 Skriv in / forceit i slutet av kommandotolken du har in, som ser ut så här:

C: \ Users \ "användarnamn" \ desktop> D620_A10.EXE / forceit

Ett utrymme krävs mellan EXE och / forceit.

6 Tryck på "Enter". BIOS uppgradering bör nu vara klar, och du bör kunna ladda batteriet på din bärbara Dell-dator.

Hur får man internet på min laptop utan Wi-Fi


Även om de flesta bärbara datorer som tillverkas idag automatiskt kan plocka upp en Wi-Fi-signal, inte varje signal du använder på din bärbara dator måste vara trådlöst. Om du inte vill ansluta till Internet utan kablar, det finns flera sätt att du kan skapa en kabelanslutning för din laptop. Att ha en kabelanslutning kommer att innebära att du är begränsad till där du kan gå när du använder din dator, om du vill stanna på nätet.

Instruktioner

1 Tala om för din Internet-företag du vill ha en kabel, DSL, bredband eller uppringd anslutning, beroende på vad det ger. Alla dessa anslutningar är hårt fast och kommer inte att producera en Wi-Fi-signal om du inte använder en trådlös router.

2 Vänta för företaget att installera din anslutning eller konfigurera anslutningen själv med hjälp av hårdvara, mjukvara och anvisningar som tillhandahålls av företaget för installation.

3 Anslut bredband, kabel eller DSL-modem till Internet källan via instruktionerna för dig av din Internet Service Provider. Fjärranslutningar kommer att anslutas för dig.

4 Anslut modemet till routern, om du väljer att använda ett. Du kan göra detta för alla anslutningar utom en uppringd anslutning, och det är så enkelt som att ansluta modemet till routern med en CAT5 kabel.

5 Använd en andra CAT5 kabel för att ansluta datorn till routern. Om du inte använder en router, använd en CAT5 kabel för att ansluta datorn direkt till modemet. Om du har uppringd, använder en uppringd Internet sladd, vanligtvis en telefonsladd för att ansluta datorn till Internet källan. Både en telefon-storlek modemport och en CAT5 kabel stora modemport finns på baksidan av din bärbara dator.

6 Sätt den programvara som medföljde Internet i datorns skivenhet och följ instruktionerna på skärmen för att konfigurera din Internet-anslutning.

HP Pavilion ZV5000 kabeln inte Ladda Laptop


Även laddnings problem kan påverka någon märke och modell av laptop, HP laptop ägare har vanligtvis en större chans att uppleva detta frustrerande frågan tack vare en felaktig strömkontakten port. Inte alla laddnings frågor härrör från en felaktig port, men som ibland själva adaptern eller inre skador laptop kan bidra till en icke-laddnings. Noggrann felsökning kan hjälpa dig att begränsa den verkliga boven bakom maktfråga, så att du kan korrekt forskning den rätta lösningen.

Gemensam HP Laptop Defekt

HP laptop ägare av alla modeller, inklusive Pavilion ZV5000 s, har tagit till Internet för att söka hjälp i tech forum för plötsliga problem laddning. En majoritet av dessa problem har dykt upp på grund av tendensen hos den bärbara datorns adapterkontakten jack att komma loss från moderkortet, förhindrar korrekt elförsörjning och laddning. Vanliga tecken på detta är att behöva vrida adapterkabel på särskilda sätt att få den bärbara datorn för att ladda och en lös känsla anslutning i själva hamnen. Korrigering kräver laptop demontering att resolder hamnen tillbaka på plats.

felaktiga komponenter

Ibland felaktiga komponenter kommer att hindra din HP från laddas ordentligt. En adapter som har drabbats av en elektrisk stöt eller skada kommer inte att ge det fulla beloppet av elektricitet din Pavilion ZV5000 kräver att driva eller ladda ordentligt. Bärbara batterier är känsliga för skador och fel som väl, vilket resulterar i lagring av mindre energi tills den stannar helt. Kontrollera produktionen av adaptern med hjälp av en voltmeter och jämföra avläsningen med antalet volt tryckta på "tegel" i mitten av sladden. Byt adaptern eller batteriet vid första tecken på skador eller fel.

ovarsam hantering

I vissa fall resulterar en laddnings problem från ovarsam hantering av din Pavilion ZV5000, såsom oavsiktlig droppar eller utspilld vätska. Om din bärbara dator faller till marken, kan valfritt antal interna komponenter skadas och hindra normal laddning, såsom kontakter till batteriet eller adapterjacket. Utspillda drycker kan orsaka kortslutning i din Pavilion, orsakar en laddning fel eller andra operativa skador. Var försiktig när du hanterar din bärbara dator och söka hjälp av en erfaren reparatör om datorn har drabbats av några nya olyckor som kan påverka dess funktion.

föråldrade BIOS

En föråldrad BIOS kan hindra datorn från att se nätadaptern. Din Pavilion ZV5000 BIOS eller Basic Input / Output System, är specifik för ditt moderkort och är ansvarig för att låta din bärbara operativsystem för att fungera. Liksom de flesta andra datorkomponenter, BIOS på ditt moderkort blir så småningom föråldrade och kräver uppgradering för att arbeta mer effektivt med annan programvara och maskinvara som är installerad. För att kontrollera din nuvarande BIOS-version, typ "msinfo32" i rutan Kör på Start-menyn och klicka på "Systemöversikt." Notera din nuvarande BIOS-version och kontrollera HP: s webbplats för eventuella uppdateringar för Pavilion.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com