kortslut bios dell latitude

Password Recovery för BIOS på en Dell Latitude D830


Ställa in ett BIOS-lösenord på din Dell Latitude D830 laptop är ett bra sätt att säkra ditt system och förhindra obehörig åtkomst. Genom att ställa in en BIOS-lösenord, hindra dig någon från att ändra några inställningar hårdvara eller ens starta den bärbara datorn. Lösenordet lagras i en EEPROM chip på moderkortet, som kommer att behålla ditt lösenord även om CMOS-inställningarna är rensade. Detta gör ditt lösenord mycket svårt att komma runt.

Ring Dell

Det enklaste sättet att rensa en bortglömd BIOS-lösenord är genom att ange vad som är känt som ett huvudlösenord som kan tillhandahållas av Dell. Ring Dells tekniska support linje och förklara din situation. Du kommer att behöva lämna ditt systems servicenummer, som är tryckt på en etikett på undersidan av den bärbara datorn och visas på lösenordsskärmen. Du kommer att behöva lägga fram bevis den bärbara datorn är ditt. Dell kan beräkna ett huvudlösenord från tjänste tagg som kommer att få dig genom din bortglömda lösenord. Om de inte kan hjälpa dig, och den bärbara datorn är legitimt er, det finns andra alternativ.

Varför skulle inte Dell Hjälp?

BIOS lösenord måste anges varje gång en användare slår på datorn, vilket innebär att det tas upp kontinuerligt. En användare skulle vara mycket osannolikt att glömma ett lösenord de skriver så ofta. Dell måste vara säker på att de inte låsa upp en lösenordsskyddad laptop för någon som stal det eller köpte den stulen. Om du inte kan tillräckligt bevisa den bärbara datorn är din, kommer de inte att ge huvudlösenordet. Det finns situationer där den legitima ägaren kan glömma lösenordet. Om den bärbara datorn ersattes och satt oanvänd under en längre tid, kan lösenordet lätt glömmas bort. Utan ett kvitto eller andra verifikationer, kan du inte kan tillräckligt bevisa ägande. För fall som detta, det finns andra alternativ.

Andra alternativ

Om Dell är inte att hjälpa dig, det finns ett par andra alternativ. Dessa är mycket riskabelt och bör inte försöka med en hemanvändare. Kontakta en professionell dator reparation tekniker för att ha utfört arbete. Som lösenord lagras på EEPROM chip, måste du antingen radera det eller byta ut den. Ersätter ett chip löds till moderkortet kan vara svårt och kräver en expert hand. Radering av lösenordet från chipet kan göras genom att avsiktligt kortsluta den tredje och sjätte stift på chipset. Strömmen måste vara på medan du gör detta och det kan lätt steka ditt moderkort om det görs på fel sätt. Båda dessa alternativ kräver en hel del skicklighet och bör endast prövas som en sista utväg.

Är ett lösenord ens nödvändigt?

Huruvida eller inte en BIOS-lösenord är nödvändigt är strikt upp till ägaren av datorn. Som standard finns det inget lösenord, så att användaren måste aktivera och skapa en. Detta lösenord kommer att stoppa en obehörig användare för att logga in på ditt system och använda den, gör din bärbara dator värdelös om stulet; Men, erbjuder lite i vägen för dataskydd. Dina personliga filer är alla lagrade på hårddisken, som kan tas bort och nås via en annan dator. Om du gör det möjligt för detta lösenord, se till att komma ihåg det och stänga av den om du säljer den bärbara datorn eller ge bort.

Hur man tar bort Dell Latitude CPi BIOS lösenord


Dell Latitude CPi bärbara datorer har flera lager av säkerhet som finns, inklusive möjligheten att ställa in ett BIOS-lösenord. Utan detta lösenord, användare inte kan starta datorn eller ändra systemets BIOS-inställningar. BIOS definierar ställa in systemets hårdvara och berättar var du ska leta för operativsystemet. Som den första uppsättningen av programkörning när systemet startas, måste BIOS ställas in ordentligt och skyddas från manipulering. Du kan ta bort BIOS-lösenord genom att ange BIOS-inställningar och rensa befintliga lösenord.

Instruktioner

1 Stäng av Dell KPI. Placera inte datorn i viloläge eller viloläge. Den bärbara datorn måste vara helt stänga. Vid behov kan du trycka och hålla ned strömknappen i 10 sekunder tills KPI stängs av helt.

2 Slå på KPI och omedelbart tryck och håll "F2" när Dell-logotypen visas på skärmen. BIOS visas.

3 Ange BIOS-lösenord när det efterfrågas.

4 Tryck på högerpilen för att bläddra igenom varje flik BIOS-inställningar, och tryck upp och ner piltangenterna för att gå från fält till fält. Under inställningen för BIOS lösenord, ta bort det befintliga lösenordet. Lösenordet kommer att dyka upp i ***** format. Klicka på nedåtpilen tills detta är markerat och tryck på "Delete" för att ta bort lösenordet.

5 Tryck på "F10" för att spara ändringarna i BIOS och starta den bärbara datorn.

Tips

  • Om du inte har den ursprungliga BIOS lösenord och måste återställa lösenordet, kontrollera TopBits länken i Resources. Sajten listar ett program som kommer att försöka hitta det ursprungliga lösenordet så att du kan utföra stegen ovan. Om den här metoden inte fungerar, prova kontaktar Dell support. Supportavdelningen kan kanske hjälpa återställa BIOS.

En "bakdörr huvudlösenord" är ett standardlösenord för en dator BIOS som aldrig förändras. Detta lösenord kan användas för att få tillgång till din BIOS i händelse av att du inte kan komma ihåg eller har förlorat anpassade lösenord som du ursprungligen. När du anger BIOS med hjälp av detta lösenord kan du sedan återställa enheten tillbaka till de ursprungliga fabriksinställningarna för att ångra vandrande ändringar du har gjort.

Instruktioner

1 Starta din Dell Latitude dator.

2 Slå på "F2" för att ange ditt Dell Latitude BIOS.

3 Skriv "Dell" (utan citattecken) i "BIOS-lösenord" snabb och klicka på "Enter". Detta är bakdörren huvudlösenord för din Dell Latitude BIOS. Du kommer nu att tas till huvud BIOS-skärmen.

4 Välj "Återställ standardvärden" från BIOS menyn och klicka på "Enter". Detta kommer att återställa din BIOS tillbaka till sina ursprungliga inställningar.

5 Välj "Spara ändringar och Avsluta" i menyn. Hit "Enter". Din Dell Latitude BIOS-inställningar har nu återställts.

Inaktivera administratörslösenordet på en Dell Latitude i BIOS


BIOS (Basic Input Output System) i din Dell Latitude är en uppsättning starta procedurer som bor på en fristående chip i datorn. BIOS startar de olika delarna av Latitude hårdvara, innan de passerar kontroll över sitt operativsystem.

Instruktioner

1 Starta om datorn. Upprepade gånger på "F2" när Dell-logotypen visas. Om du väntar för länge innan du trycker på "F2" Windows kommer att lansera. Om detta skulle inträffa, vänta tills datorn är helt startat, och sedan starta om datorn för att försöka igen.

2 Använd "Down" pilen för att gå till menyn "Säkerhet".

3 Skriv in "admin" lösenord i det första fältet.

4 I nästa fält, klicka på "Enter" för att lämna lösenordet tomt.

Tips

  • Om du inte kan komma ihåg ditt administratörslösenord, måste du kontakta Dell teknisk support.
  • Lämnar administratörslösenordet tomt i BIOS är i allmänhet inte en bra idé, eftersom det utgör en säkerhetsrisk (t.ex. skulle det tillåta någon att starta maskinen från ett USB-minne).

Hur får man in Dell Latitude E4300 BIOS


Installationsprogrammet BIOS eller System, underhåller konfiguration din Dell Latitude E4300 bärbara datorns hårdvara. Om du byter ut moderkortet eller någon av de komponenter som är direkt kopplade till moderkortet, såsom processor, grafikkortet eller knappcellsbatteri kan datorn förlora sin maskinvarukonfiguration och det kommer inte att fungera. Du måste gå in i BIOS för att ställa in hårdvarukonfigurationen för att få datorn tillbaka på rätt spår. För att komma i, måste du trycka på en enda tangent vid en viss tidpunkt när datorn startas.

Instruktioner

1 Starta eller starta om datorn.

2 Vänta tills POST skärmen (skärmen som visar Dell-logotypen) att visas. POST-skärmen visar en uppmaning om att ange BIOS.

3 Tryck på "F2" knappen på POST-skärmen, men innan Windows-logotypen visas, att komma in i BIOS. Om Windows-logotypen visas, måste du starta om datorn och försöka att komma in i BIOS igen.

Dell Latitude-datorer är bärbara datorer som varierar i prestanda och tillgängliga funktioner. Varje Dell Latitude laptop innehåller en BIOS som används för att modifiera hårdvaruinställningar. Phoenix är en av BIOS-designers som används för Dell-system. Gå till BIOS för att ändra inställningarna från standardkonfigurationen.

Instruktioner

1 Vrid Dell Latitude laptop bort. Starta datorn.

2 Tryck på "F2" knappen upprepade gånger när du ser Dell-logotypen på skärmen.

3 Sluta trycka på "F2" knappen när Phoenix BIOS visas. Tryck på "F10" för att spara ändringarna och avsluta BIOS när du är klar.

Hur man rensar BIOS Lösenordsskydd på en Dell Latitude C510


Om din Dell Latitude C510 har en BIOS-lösenord som hindrar dig från att komma åt din dator, kan du rensa lösenordet genom att fysiskt koppla bort reservbatteriet för moderkortet. Koppla bort reservbatteriet återställs BIOS-inställningar, såsom lösenordsskydd genom att rensa BIOS-minnesmoduler. När BIOS lösenord har återställts, kommer du att kunna använda din bärbara dator normalt.

Instruktioner

1 Stäng av din Dell Latitude C510 och ta bort all kringutrustning från datorn. Koppla ur nätadaptern och ta ut alla batterier från fallet. Stäng bildskärmen och vänd den bärbara datorn upp och ned.

2 Skruva loss de fem skruvarna märkta "K" från datorns undersida. Skruva fästskruv från hårddiskplatsen dörren och skjut hårddisken ur datorn. Vänd datorn rätt sida upp och öppna skärmen.

3 Sätt en platt skruvmejsel eller plastrist i plastfliken ovanför "Page Up" -knappen. Bänd försiktigt bort centrumkåpan som skyddar gångjärnen, som arbetar från höger till vänster med skruvmejsel för att lossa locket. Lyft bort kåpan från fallet när det är helt lossas.

4 För in skruvmejsel eller plastrist i springan intill nyckelämnet mellan "Shift" och "högerpil" -knappen. Lyft försiktigt tangentbordet rakt upp och vrid den framåt för att exponera moderkortet och tangentbordet bandkabel. Koppla bandkabeln genom att dra försiktigt i dragfliken och ställ tangentbordet åt sidan.

5 Koppla ur systemet reservbatteriet befinner sig i mitten av moderkortet. Koppla de svarta och röda strömkablar från bordet genom att dra connecter vertikalt bort från brädet. Låt den bärbara datorn sitta i 30 minuter för att säkerställa att minnet är raderat.

6 Anslut systemet reservbatteriet genom att ansluta den svarta och röda strömkabeln tillbaka till moderkortet. Anslut tangentbordet bandkabel till moderkortet och placera tangentbordet tillbaka till datorn fallet. Snäpp centrumkåpan på plats över gångjärnen, som arbetar från vänster till höger för att säkra den på plats.

7 Stäng bildskärmen och vänd den bärbara datorn upp och ned. Fäst tangentbordet på plats genom att byta ut skruvarna som togs bort i steg 2. Sätt hårddisken tillbaka till viken och ersätta viken dörren skruven.

8 Vänd den bärbara datorn över och öppna skärmen. Anslut datorns kringutrustning, batterier och nätadapter. Slå på datorn genom att trycka på strömbrytaren; BIOS-lösenord kommer att vara tydligt och datorn kan användas som vanligt.

Tips

  • Se till att låta den bärbara datorn sitta i minst en halvtimme så att moderkortets kondensatorer till fullo kan fullgöra sina lagrade makt.
  • Inte arbeta på din bärbara dator när den är ansluten till en strömkälla.

Hur man skriver in BIOS på en Dell Latitude


BIOS eller Basic Input / Output System, är ett program som körs och kontrollerar maskinens status innan operativsystemet läses in. För Dell Latitude-datorer, kan den information som lagras i datorns BIOS visas och ändras genom att ange systeminställningarna vid start. Information som visas i systeminställningsskärmarna inkluderar hårdvarukonfiguration, datorns startordning, start-up-konfiguration och enhetskonfigurationsinställningar för grundläggande systemkomponenter.

Instruktioner

1 Slå på datorn genom att trycka på strömbrytaren. Om datorn redan är igång, starta om datorn genom att klicka på "Start" och välja "Stäng av datorn". Välj "Omstart" från fönstret som öppnas.

2 Tryck och håll "F2" på datorns tangentbord när Dell-logotypen visas på skärmen. Datorn kommer in i systeminställningsprogrammet för att visa information som lagras i BIOS.

Om Windows-logotypen visas, har du inte trycka på "F2" i tid för att komma in i systeminställningsprogrammet. Vänta tills datorn för att slutföra starta och starta om datorn för att testa denna procedur igen.

3 Gör eventuella ändringar i systeminställningsprogrammet och tryck "F10" för att spara ändringarna och avsluta systeminställningsprogrammet. Datorn kommer att fortsätta att starta som vanligt.

Tips

  • Processen för att visa information som lagras i BIOS är inte samma för alla datorer.
  • Ändra inställningar i systeminställningsprogrammet kan orsaka problem och göra din dator oanvändbar. Konsultera en teknisk supportpersonal Dell innan du gör ändringar om du har erfarenhet med förändra systeminställningar.

BIOS - eller Basic Input / Output System - stövlar systemet med din Dell Latitude C600 laptop hårdvara och operativsystem vid start. Om du vill justera eller visa startordningen, enheter, systemminne eller andra interna komponenter, öppna BIOS innan operativsystemet startar igång. Dell erbjuder några olika tangentsekvenser för att komma åt BIOS på din Latitude C600 laptop.

Instruktioner

1 Slå på Latitude C600 laptop.

2 Tryck på "F2" när Dell-logotypen visas på skärmen, eller trycka på och hålla "Fn" och "F1" på samma gång. Om du trycker på knapparna för sent, startar den bärbara datorn och försök igen.

3 Navigera Dell BIOS med piltangenterna.

Dell tillverkar bärbara datorer under Latitude linje som varierar i olika typer av interna komponenter, skärmstorlek och upplösning och programvara. Ett gemensamt drag som alla Dell Latitude bärbara datorer aktie är en BIOS. BIOS kan skyddas med lösenord för att undvika ändringar görs av obehöriga. Ändra lösenord ofta är ett bra sätt att förhindra den från att falla i orätta händer.

Instruktioner

1 Slå på eller starta om Dell Latitude-dator.

2 Tryck och håll "F2" knappen tills BIOS visas.

3 Skriv in den aktuella BIOS-lösenord när det efterfrågas. Tryck enter."

4 Tryck på piltangenterna för att navigera till fliken "Säkerhet". Tryck enter."

5 Tryck på piltangenterna för att navigera till "Admin Password" -fliken. Tryck enter."

6 Skriv det aktuella lösenordet i "Current Password" rutan.

7 Skriv in det nya lösenordet i "Nytt lösenord" och "bekräfta" lådor.

8 Tryck på "Esc". Välj "Spara och Avsluta." Tryck enter."

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com