kontrollera signal in lg moniter

Spökbilder Problem med en Samsung BX2450


Samsung BX2450 är en högpresterande LED bakgrundsbelyst bildskärm konstruerad för att uppfylla allvarliga spelare och video tittare, så spökbilder är ett problem som inte bör tolereras. Vanligtvis denna typ av problem inte orsakas av ett fel i bildskärmens hårdvara och kan fästas med ordentlig felsökning och korrigering.

Diagnos

Spökbilder anger antingen ett problem med bildskärmens anslutning eller ett problem med bildskärmens hårdvara eller inställningar. För att utföra ett diagnostiskt test, strömmen både bildskärmen och datorn och koppla bort signalkabeln från datorn. Sedan strömmen på bildskärmen. Om bildskärmen fungerar, kommer du att se en visning på skärmen som säger "Ingen signal" och "Kontrollera signal." Detta innebär att problemet är med din signalkablar, grafikkort, grafikkort, eller datorsystem. Om bildskärmen inte tänds, det finns ingen "Kontrollera signal" på displayen eller om displayen är förvrängd, behöver justeras eller reparera bildskärmen.

Signal Cable Problem

Monitorn kommer inte att fungera om du har en defekt signalkabel eller en felaktig anslutning. Se först till att kabeln ordentligt ansluten till både bildskärmen och datorn. Kabeln bör vara mindre än sex fot lång och ansluta bildskärmen och datorn direkt utan tillägg. Använd inte en KVM-switch eller en trådlös kontakt. Om att följa dessa instruktioner inte hjälper, undersöka kabeln för fel. Om den har några böjda stift eller om det inte fungerar med en annan dator och bildskärm, byt ut kabeln.

bildskärms~~POS=TRUNC

Bildskärmens inställningar måste justeras ordentligt för att förhindra spökbilder. Först ställa den till sin rekommenderade skärmupplösningen. Klicka på "Start" -knappen i Windows och öppna Kontrollpanelen. Under "Utseende och Anpassning" klicka "Justera skärmupplösning." På "Skärmupplösning" sida, bredvid "Resolution" flytta reglaget till "Recommended" nivå och klicka på "Apply", "Ja" och "OK" för att spara inställningarna. En annan inställning för att justera är uppdateringsfrekvensen. På "Skärmupplösning" sida i Kontrollpanelen, klicka på "Avancerade inställningar." På "Monitor" -fliken, ändra uppdateringsfrekvensen till 60 Hertz och klicka på "OK". Det andra sättet att justera bildskärmen är att trycka på knappen "Auto" på skärmen för att automatiskt justera inställningarna så att de blir optimal.

Windows Cleartype

Windows Cleartype är ett program som åtgärdar problem med bildskärmen på LCD-skärmar. För att aktivera detta program, klicka på "Start" och öppna Kontrollpanelen. Klicka på "Utseende och anpassning" och välj "Display". I kolumnen till vänster väljer du "Justera Cleartype text." Markera rutan bredvid "Aktivera Cleartype" och klicka på "Nästa". Följ instruktionerna på skärmen och välj sedan provet av text som ser bäst ut. Klicka på "Nästa" och "Slutför" för att slutföra Windows optimering av din bildskärm.

Datorinställningar och problem

I vissa fall, ditt grafikkort, grafikkort eller något annat i din dator som orsakar problemet. Se lämplig dokumentation för ditt grafikkort eller din dator för att justera några inställningar behövs för att denna hårdvara fungerar korrekt med Samsung-monitorn. Också testa din Samsung-skärmen med en annan dator eller använda en annan monitor med din nuvarande dator för att ytterligare hjälpa dig att identifiera källan till problemet.

kontaktar Samsung

Om felsökning visar att bildskärmen behöver repareras kontakta Samsung direkt. Specialister finns på telefonnummer (800) 726-7864, via e-post förfrågan eller via chatt (se Resurser).

Felsökning en Samsung Sync master 191T


Samsungs SyncMaster 191T digital bildskärm använder LCD (liquid crystal display) teknologi. Problem med monitorerna kan relateras till en brist på bilder på skärmen, och som kan inkludera att inte kunna slå på skärmen. Andra frågor kan inkludera skakiga bilder, egendomliga färger eller endast en färg. Dessa typer av problem kan korrigeras genom att följa några felsökningssteg.

Instruktioner

1 Kontrollera nätkabeln om bildskärmen inte slås på. Se till att den är ansluten till ett vägguttag. Det finns åtminstone två kablar som måste anslutas --- strömmen och videosignalen. Räkna dem. Om det inte finns några bilder på skärmen, men det finns ett meddelande som "Ingen anslutning, Kontrollera signal" och sedan kontrollera att videokabeln är ansluten. Det går mellan SyncMaster 191T och datorn. Det kommer ofta att ha blå pluggar på åtminstone en ände.

2 Flytta bildskärmen bort från alla elektromagnetiska fält som högtalare om skärmen skakar. Nätadaptrar - eller, i en verkstadsmiljö, högspänningsledningar - kan orsaka det. Konstiga färger, eller en monokrom skärm, kan tyda på problem med videokabeln eller grafikkortet. Åter sits grafikkortet genom att öppna datorns fallet och knäppa ned kortet. Du kan identifiera kortet eftersom det kommer att ha SyncMaster ansluten till den. Kortet kan lossna ibland när du ansluter kabeln.

3 Starta om datorn om de speciella färger uppstår efter att ha kört ett visst program, eller om det fanns en datorkrasch.

4 Tryck på valfri tangent på tangentbordet om strömindikatorn på Samsung SyncMaster 191T blinkar de en gång i sekunden och det finns ingen bild på skärmen. Monitorn har gått in i en miljövänlig energisparläget. Vidröra en nyckel kommer att vakna upp.

LG 1933 TR monitor är strömlös


LG L1933TR datorskärm fungerar som ett gränssnitt för datorn, så att du kan engagera datorns information och applikationer. När du har ställt in enheten, kan du uppleva några hinder, såsom strömavbrott eller uppkomsten av strömavbrott. Du vill veta hur man korrekt återställa strömmen eller en bild på bildskärmen innan man slår in på viktiga projekt eller studier.

Kraftledning

Din nätsladden kan ha skadats eller dras ut ur uttaget. Kontrollera om en fast förbindelse genom att först vrida bildskärmens baksida mot dig. Leta efter en säker anslutning med strömsladden i uttaget i det nedre vänstra hörnet på bildskärmens baksida. Undersök hela sladd för frays eller skrubbsår. Om sladden är skadad, byt ut den. Dra ut nätsladden från vägguttaget för att återställa anslutningen. Anslut en alternativ elektronisk anordning i uttaget för att testa det, sedan fast anslut strömkabeln till vägguttaget.

mörk skärm

Ljusstyrkan på skärmen kan ha sänkts av misstag och ge intryck av att bildskärmen är maktlös. En mörklagt skärmen anges med en blå eller grön strömindikatorn, som ligger på framsidan av monitorn. Du kan höja ljusstyrkan för att få upp skärmen och datorns innehåll genom att först trycka på knappen "Meny" (finns på sidan av skärmen). Använd upp eller ner navigeringsknapparna (ligger bredvid "Meny" -knappen) för att bläddra till "Bild". Tryck på "Set" (finns på den högra kanten av skärmen) för att välja det. Rulla till "Ljusstyrka", markera den och använda den upp-knappen för att höja ljusstyrkan tills du kan se datorns innehåll på vänster sida av skärmen. Tryck på "Set" för att spara din inställning.

Felmeddelande

Om du ser meddelandet "Kontrollera signal" din signal kabelanslutning har äventyrats, och datorn inte kan kommunicera med bildskärmen, alltså en tom eller svart skärm. Anslut din bildskärm till datorn genom att sätta klorna i signalkabeln till signalkabeln uttaget (finns på baksidan av din skärm på höger sida). Säkra anslutningen genom att skruva skruvarna tills de är fast. Kontrollera kabeln för skador. Skruva signalkabeln från datorn för att återställa anslutningen sedan skruva fast på plats.

Strömsparläge

Om bildskärmens strömindikator lyser gult, är bildskärmen sover för att spara ström. Du kan väcka din bildskärm med en enkel drag på musen eller trycka på en tangent. Om detta inte vakna upp bildskärmen, försök att trycka på strömbrytaren (placerad på den högra kanten av skärmen).

Den LGW86 serie av monitorer har en enorm mängd funktioner och konfigurerbara alternativ. Som med alla bildskärmsenheter, LGW86 monitorer arbetar inom en viss upplösning, färg och frekvensområde som fastställts av tillverkaren. När du felsöker bildskärmen, identifiera den kategori av problem du har och fortsätter därefter. Om du har en dispens problem, kan du effektivt reparera de flesta orsaker genom att återställa fabriksinställningarna.

Instruktioner

Out of Range felmeddelande

1 Slå på den anslutna datorn.

2 Tryck ner på "F8" knappen hela tiden som den laddar. Denna åtgärd avbryter datorns uppstart process och presenterar Avancerade startalternativ skärmen.

3 Tryck på "Pil-ned" en gång för att markera "Felsäkert läge" och tryck sedan på "Enter". Windows kommer nu att visas i 480p upplösning, vilket kommer att förhindra Out of Range fel och gör att du kan byta till den ursprungliga upplösningen.

4 Tryck på "Windows-R" för att öppna Kör. Skriv "desk.cpl" och tryck på "Enter".

5 Tryck på "Alt-R" för att utöka upplösning och markera "Recommended" alternativet. Detta är din upplösning.

6 Klicka på "Apply" och klicka på "Behåll ändringar." Starta om datorn.

Mono eller Onormal färg

7 Tryck på "Windows-R" för att öppna Kör. Skriv "desk.cpl" och tryck på "Enter".

8 Klicka på "Avancerade inställningar" för att öppna bildskärmsegenskaper.

9 Klicka på "Monitor" -fliken. Expandera "Colors" drop-down och markera "True Color" alternativet.

10 Klicka på "Apply" och "OK" för att spara.

Felaktig Display Position

11 Tryck på "Auto / Set" -knappen. Detta justerar automatiskt skärmbilden baserat på den inmatade bilden. Om bilden fortfarande är placerad på fel sätt, måste du manuellt justera sin position.

12 Tryck på "Meny" -knappen på framsidan för att visa skärmmenyn.

13 Tryck på "nedåtpilen" för att markera "Tracking". Tryck på "Auto / Välj" -knappen för att öppna spårningsmenyn.

14 Använd pilknapparna för att markera "Horisontell" eller "Vertikal" och tryck på "Auto / Set."

15 Tryck på pilknapparna för att justera bildpositionen. Tryck på "Meny" -knappen två gånger för att avsluta.

Återställ fabriksinställningar

16 Tryck på "Meny" -knappen på framsidan för att visa skärmmenyn.

17 Tryck på "nedåtpilen" för att markera "Setup". Tryck på "Auto / Välj" -knappen för att öppna inställningsmenyn.

18 Använd knappen "nedåtpilen" för att markera "fabriksåterställning".

19 Tryck på "Auto / Set" och tryck på "Up-pil" eller "nedåtpilen" för att återställa bildskärmen.

20 Tryck på "Meny" -knappen två gånger för att avsluta.

Tips

  • Om Windows rapporterar en okänd bildskärm (VESA DDC) meddelande, sätta in CD med drivrutiner som medföljde bildskärmen och installera drivrutinerna. Du kan också få drivrutinerna från LG.com webbplats.
  • Om Kontrollera signal visas på skärmen, kontrollera videokabeln mellan bildskärmen och datorn.

Som med alla datorskärm, kan Samsung SyncMaster P2350 ibland uppleva problem som hämmar dess funktion. SyncMaster P2350, släpptes av Samsung i 2009, bygger på LCD-skärm teknik. Som en LCD, skapar P2350 bilder på skärmen genom att belysa en panel fylld med flytande kristaller. Flytande kristaller är molekyler som rinner ut vätskor, men att polariserar ljus som fasta kristaller.

Ingen bild

Om Samsung P2350 monitorn inte att visa bilder på skärmen, kan flera underliggande problem vara orsaken. En enkel fråga kan vara ett dåligt ansluten - eller frånkopplad - nätsladden. För att åtgärda detta problem, se till att strömsladden är ordentligt ansluten till bildskärmen och att den andra änden är ansluten till ett fungerande eluttag. Om en "Kontrollera signal" visas på P2350 skärm, kontrollera att kabeln som ansluter bildskärmen till datorn är säker. En "Ej optimalt läge" meddelande som åtföljer en brist på bild är resultatet av datorns grafikkort leverera en signal om att P2350 inte kan visa. För att åtgärda detta problem, justera grafikkortets inställningar för upplösning och frekvens. Om monitorn bild misslyckas när du ansluter - eller koppla ur och återansluta - monitorn till en dator med en DVI-kabel, lämna kabeln ansluten och starta om datorn.

färg~~POS=TRUNC

Färg problem med Samsung P2350-skärmen kan förekomma som onaturliga färgvärden eller som bildskärmens bild visas i svartvitt. För att råda bot problem med färg, se till att kabeln som ansluter bildskärmen till datorn är säker eller - om kabeln är säker - se till att bildskärmen är inställningen "Färgeffekt" är i "Off" -läge. Andra möjliga åtgärder för P2350 färgproblem innefatta att ta bort och sätta tillbaka datorns grafikkort eller omkonfigurera grafikkortets inställningar. För att avgöra hur man konfigurerar ett grafikkort, se kortets bruksanvisning. Om P2350 visar låg kvalitet, 16-färggrafik, justera datorns färginställningar genom att gå till med "Kontrollpanelen", "Display" och "Inställningar".

Skiftade Display Area

I vissa fall kan en Samsung P2350 monitorns visningsområde skifta till en kant eller till centrum av monitorns skärm, i motsats till att fylla skärmen fullständigt som den normalt borde. En möjlig lösning på detta problem är att trycka på bildskärmens "Auto" -knappen, vilket kommer att göra automatiska justeringar av datorns förare och grafikkort. Alternativt kan du justera upplösning och frekvens inställningarna för grafikkortet eller konfigurera grafikkortet.

Ur fokus

Den bild som Samsung P2350 monitorn visar ibland suddiga eller oskarp. Avhjälpa detta problem kräver att du justera upplösning och frekvens inställningar i datorns grafikkort.

En datorskärm är mycket lik en kompakt version av en TV-apparat. Alla TV gör, egentligen, är projicera de signaler som den tar emot, vare sig från en kabelbox, en antenn, en DVD-spelare eller en spelkonsol. TV: ns uppgift är att visa bilder. En datorskärm tjänar samma funktion, förutom att dess källa - din dator - är fast och ändras inte. TV inte frysa, och datorskärmar inte fryser heller; en fryst bild på din skärm kan innebära problem med din dator.

Frysning

En bild kan visas på datorskärmen och inte flytta, som leder dig att tro att din bildskärm har frusit. I själva verket, en bildskärm visar bara vad din dator sänder till det, så en frusen bildskärm faktiskt är ett symptom på en frusen dator.

Felsökning

Innan du börjar felsöka datorns operativsystem och hårdvara, kan du definitivt utesluta monitorn som en källa till problem. Bildskärmar misslyckas från gång till gång, men bilderna blir inte frusen på skärmen när det händer. Koppla ur bildskärmen från baksidan av datorn och titta på skärmen. Så snart du koppla ur bildskärmen, ändrar bilden från fryst bild till en "Kontrollera signal" meddelande eller en liknande varning. Du kan också använda bildskärmens menyer för att utföra en "självtest", men när du trycker på knappen "Meny", kan du se att skärmen fungerar. Om du trycker på knappen "Meny" fungerar inte och du bara ser svart - även när skärmen är på - då monitorn kan behöva bytas ut.

System Lock-ups

När ett datorprogram kraschar eller operativsystemet slutar fungera, kommer datorn fryser. Detta hänvisas till som "hängande" eller "låsa upp", och det är ett ganska vanligt förekommande. Ibland muspekaren slutar röra sig så bra och bilden på skärmen visas fryst. Starta om datorn när detta händer att få saker och ting igen.

ihållande Issues

Om datorn låser, hängande eller frysa mer än sällan, särskilt under en specifik process, till exempel att öppna ett visst program, måste du göra allvarliga felsökning. Avinstallera program som upprepade gånger kraschar för att försöka lösa problemet. Om skärmen blir blå och du ser en "Fatal Exception" meddelande, kan du få problem hårdvara och bör kontakta datortillverkaren supporten för systemspecifika felsökning.

Vi använder Internet som ett samhälle för att interagera med vänner och familj via sociala nätverk, dela foton och videoklipp och forska information. Om du bara surfar på en webbplats med text och små bilder, inte anslutningshastighet ingen roll så mycket. Om du vill titta på strömmande video, stoppar en långsam anslutningshastighet din video eller får den att hoppa. Om du har en långsam trådlöst internet, kan du ta några steg för att felsöka den för bättre prestanda.

Instruktioner

1 Kontrollera din dator för att se vilka andra program körs. Virus och spionprogram förklädnad sig som legitima program och köra hela tiden i bakgrunden. De skickar information till skadliga webbplatser och avsevärt påverka din anslutningshastighet. Titta i det nedre högra hörnet av skärmen för ikoner program som körs. Du kan även trycka på "Ctrl" + "Alt" + "Del" på samma gång, och klicka sedan på "Task Manager" för att se en lista över program som körs. Stäng av något icke-essentiell.

2 Förbättra den trådlösa signalen. Flytta din router till en mer lämplig plats för skrivbordet för att få en stark signal. Trådlösa störningar från enheter såsom trådlösa telefoner eller mikrovågor som verkar på 2,4 GHz, som trådlösa nätverk, kan allvarligt begränsa eller blockera en trådlös signal helt.

3 Återställ routern och modemet. När du startar om modemet och routern, måste de åter synk med varandra och det trådlösa nätverket. Få ett nytt IP (Internet Protocol) och makt cykling fixerar ofta långsamma eller obefintliga anslutningar.

4 Högerklicka på den trådlösa anslutningen i Aktivitetshanteraren och klicka på "felsöka problem." Windows kommer att släppa och förnya din IP-adress och kontrollera signal. Det kommer också att berätta vad du behöver göra för att åtgärda problemet om de tidigare stegen inte löser anslutningshastighet.

Tips

  • Om efter att ha avslutat alla dessa steg, du fortfarande har problem med Internetanslutningen går långsamt, kontrollera med Internetleverantören. Det kan finnas systemrelaterade frågor eller de kanske kan felsöka problemet för dig.

Problemlösning Samsung LCD Syncmaster 710N


Att ge levande färger och klarhet i skärmbilder är det primära syftet med Samsungs LCD Syncmaster 710N. Efter flera användningsområden för denna datorskärm, men kan du börja uppleva problem. Efter några enkla steg kan du utföra grundläggande underhåll på monitorn för att förhindra frustration och spara pengar. Lär dig att korrigera för förlust av bild, kontrollera signalanslutningar, lösa grafikkortet problem, åtgärda felaktig färgutskrifter och justera bildens position med hjälp av OSD inställningar.

Instruktioner

1 Om monitorn visar ingen bild, kontrollera skärmen för "Kontrollera signal" visas. Om meddelandet är närvarande, kontrollera din anslutning till datorn. Kontrollera antingen DVI- eller D-Sub 15-Pin-porten på baksidan av bildskärmen (beroende på vilken du använder för att ansluta till datorn) för att säkerställa att anslutningen är tät. Undersök hela anslutningskabeln för skador. Om felet kvarstår efter detta, koppla ur och sätt tillbaka alla anslutningskablar, inklusive nätsladden. Tryck sedan på knappen "Källa" på framsidan av Syncmaster för att bekräfta att systemet är inställt på "Analog".

2 Kontrollera att grafikkortet kontakten är korrekt isatt i datorn, om din skärm färger är avstängda eller visar svart och vitt. D-Sub anslutningskabel bör fastskruvad i både baksidan av bildskärmen och datorn. Undersök sladden för skador. Öppna datorn och se till att ditt grafikkort är korrekt installerat. Haka båda videokortanslutningar och sätt tillbaka dem för att återställa anslutningen. Därefter startar hela datorsystemet och driva din Syncmaster ner och upp igen. Dra ut nätsladden från vägguttaget, vänta en stund och koppla in den igen.

3 Justera skärmens bildens position och storlek genom att dra upp OSD inställningarna från menyn, om skärmen är plötsligt obalanserad. Under OSD-menyn, ser du "Språk", "H-position", "V-position" och "Öppenhet". Välj "H-position" för att justera den horisontella placeringen av bilden på skärmen. Välj "V-position" för att justera den vertikala placeringen av bilden på skärmen. Åtkomst grafikkortsinställningarna på datorn för att välja från en mängd "förinställda visningslägen" eller för att justera grafikkortet upplösning.

SyncMaster 2043B datorskärm, som tillverkas av Samsung, är utrustad med en standard VGA-anslutning och en digital anslutning för grafikkortet eller ombord videoport. Om du inte ser en bild på skärmen, måste du kontrollera att den är korrekt ansluten till datorn och sedan köra självtestet kontroll funktionen.

Instruktioner

Kontrollera anslutningarna

1 Kontrollera att nätsladden är ansluten till ett vägguttag eller grenuttag. Om monitorn är ansluten till ett grenuttag, se till att strömbrytaren är i läge "ON".

2 Kontrollera att videokabeln är ansluten till bildskärmen och grafikkortet eller ombord videoport på datorn. Om kabeln är lös, kan videosignalen inte behandlas på rätt sätt.

3 Tryck på "Power" knappen på datorn och bildskärmen för att se om en bild visas på skärmen.

Kör självtest Check

4 Stäng av bildskärmen och datorn.

5 Koppla bort videokabeln från grafikkortet eller den inbyggda videoport på baksidan av datorn.

6 Tryck på "Power" på skärmen. Du bör se en "Kontrollera signal" meddelanderutan visas på skärmen.

7 Tryck på "Power" -knappen för att stänga av bildskärmen. Anslut videokabeln till grafikkortet eller datorns inbyggda videoport.

8 Slå på datorn och bildskärmen.

Tips

  • Om du hör mer än tre pip när datorn startar upp, kan det finnas ett problem med grafikkortet eller moderkortet.

Sharp Electronics tillverkar många LCD monitor modeller för hem och företagsdatorer. Många vanliga LCD monitor problem kan lösas med en liten felsökning. Innan du skickar din skärm ut för reparation, försök att lösa problemen genom att följa några enkla steg.

Kraft

Om det inte finns någon bild på skärmen, kontrollera om strömindikatorn är på. Om det inte är på, se till att strömsladden är ansluten till ett fungerande eluttag. Anslut den till ett andra utlopp i fall det första utloppet inte är strömförande.

Om det inte finns någon bild men strömlampan lyser, kontrollera om bildskärmen är korrekt ansluten till datorn. Kontrollera att bildskärmskabeln är ordentligt ansluten till datorn. Sätta tillbaka om det behövs.

Därefter kontrollerar för att se om datorn är påslagen. Om det är och det finns ingen bild, kan datorns energisparläge vara aktiv. När strömsparläget är aktiverat, kommer monitorn att gå tom för att spara el. Flytta musen eller tryck på strömbrytaren på datorn för att avsluta strömsparläge.

Flimmer

När du börjar använda LCD-skärmen kan det hända att skärmen flimrar. Detta är vanligt och bör inte vara länge. För att stoppa flimmer, stänga av bildskärmen, vänta några sekunder och slå på monitorn igen.

Om monitorn fortsätter att blinka efter flera timmars användning eller börjar blinka efter tusentals timmar av användning, kan lysrören i skärmen är trasig. Kontakta en servicetekniker för att åtgärda bildskärmen.

Förvrängning

Förvrängda bilder på LCD-skärmen kan hindra din datoranvändning. Bilder kan bli förvrängda av flera skäl. Kontrollera först att datorn är inställd på rätt bildupplösningen som specificerats i dokumentationen som medföljde bildskärmen.

Därefter kontrollera signal timing på datorn för att se om den är kompatibel med bildskärmen. I de flesta fall, "Out of Timing" visas på bildskärmen om den är oförenlig. Även om meddelandet inte visas, granska datorns dokumentation för information om inställningen grafiken uppdateringsfrekvens och jämför den med din skärm klarar av. Ställ in uppdateringsfrekvensen till den rekommenderade inställningen för skärmen.

I många fall kan du förbättra kvaliteten på bilden om du sänka uppdateringsfrekvensen till den som rekommenderas för skärmen.

Smuts

LCD-skärmar kommer att samla damm och smuts med tiden. LCD-skärmar är inte som rör skärmar med glasskärmar och bör inte rengöras på samma sätt. Rengöringsvätskor kan skada LCD-skärmar. Använd i stället en mjuk, torr trasa för att torka av smuts eller damm från skärmen. För svårare städjobb, såsom fingeravtryck, fukta trasan och torka lätt skärmen. Torka skärmen med en torr trasa.

Tryck inte hårt på skärmen ytan eftersom det kan skada skärmen, vilket leder till färgproblem eller saknade pixlar.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com