internet hastighetsmätate

Internet-anslutning hastighet, eller bandbredd, är den hastighet med vilken en Internet-anslutning kan överföra data. Överföringshastigheter på Internet är viktiga när man försöker att ladda ner stora filer eller strömma video och musik, eftersom sådana filer kräver överföring av stora mängder data. Fördröjning kommer att upplevas om Internet hastigheter är för låga.

Instruktioner

Använda nätverksbildskärmen

1 Håll kontroll, alt och Delete samtidigt och öppna Aktivitetshanteraren.

2 Klicka på "Nätverk" -fliken. Detta kommer att ta upp avläsning av resultatet för dina olika nätverksenheter.

3 Övervaka nätutnyttjande som du använder Internet och beräkna Internet hastighet. När du använder Internet, kommer monitorn att visa din nätverksenhet som använder en viss procent av sin maximala bandbredden. För att beräkna din ungefärliga Internet hastighet, multiplicera nätverksanvändning procenten nätverksenheten maximala länkhastighet. Till exempel, om din skärm säger att du använder 10 procent av ditt nätverkskort hastighet, och dess maximala hastigheten är 54 Mbps, anslutningshastigheten är 5,4 Mbps.

Hämta en stor fil

4 Gå till en webbplats med snabb bandbredd som är värd nedladdningar Freeware (se Resurser).

5 Välj ett gratisprogram fil att ladda ner. Det behöver inte vara något som du är intresserad av att installera --- du bara ladda ner den för att testa hastigheten.

6 Starta hämtningen och kontrollera nedladdningsfönstret i din webbläsare. Det bör lista nedladdningshastighet, som kommer att vara nära ditt max Internet hastighet.

7 Avbryta hämtningen när du ta reda på din Internet hastighet.

Använd en Internet Hastighetsmätare

8 Hitta en webbplats med en Internet-hastighetsmätare verktyg. Flera platser värd speedometer verktyg, som testanslutning hastighet åt dig automatiskt (se Resurser).

9 Börja hastighetstest.

10 Vänta några sekunder som filer överförs under testet, sedan spela in resultatet.

Tips

  • Om du använder ett trådlöst nätverk, hitta sätt att minska hinder mellan dig och din trådlösa åtkomstpunkt kan öka speed.Sometimes din Internet hastighet kommer att begränsas av de webbplatser du försöker besöka, snarare än begränsningarna i anslutningen.

Bredband är en fånga alla term för höghastighetsinternet anslutningar som överskrider den gamla standarden för 56K. Det kan vara bra att veta hur snabbt din bredbandsanslutning är igång så att du kan uppskatta hämtningstider och se till att din Internetleverantör ger dig den hastighet som du betalar.

nätverks~~POS=TRUNC

Se till att du har alla av den tillgängliga bandbredden att nätverket har att erbjuda. Om du har en LAN eller trådlöst nätverk som upprättats hemma och det finns andra användare på Internet eller ladda ner filer, kommer de att använda en del av din bandbredd. Se till att alla andra användare har loggat ut andra datorer innan du försöker testa din Internet-anslutning hastighet.

nedladdning

Ett av de enklaste sätten att testa din Internet-anslutning hastighet är att hämta en stor fil från en webbplats med hög bandbredd. Webbplatser som download.com som värd många filer för nedladdning kan normalt ladda upp filer med mycket hög hastighet, vilket bör max ut på din maximala nedladdningshastighet. Efter börjar en fil nedladdning, kontrollera nedladdningsrutan som visas i webbläsaren och registrera den maximala nedladdningshastighet du uppnå.

Aktivitetshanteraren

Ett annat sätt att kontrollera Internet hastighet är att använda Task Manager funktionen Windows-baserade datorer för att övervaka nätverksenhet utnyttjande. Håll "Ctrl", "alt" och ta bort nycklarna för att få upp Aktivitetshanteraren, klicka på "Nätverk" -fliken. Det bör finnas fält för din nätverksanvändning bredvid varje nätverksenhet och en max länkhastigheten för enheten. När du använder Internet och ladda ner filer, kan du räkna ut din högsta Internet hastighet genom att multiplicera länkhastighet av nätverksutnyttjande procent. Om du håller fönstret öppet, kommer det graf din nätverksanvändning över tiden.

hastighetsProvare

Ett annat snabbt sätt att testa din anslutningshastighet är att använda en Internet-hastighetsmätare. Flera gratis webbplatser erbjuder Internet hastighet test som involverar nedladdning och / eller ladda upp små filer. Efter en relativt kort testfas, kommer webbplatsen att visa en uppskattning för din HED och / eller uppladdningshastighet, som kan vara på en grafisk avläsning liknar en bilens hastighetsmätare. Eftersom dessa tester är relativt kort, kan de producerar olika resultat, så du kanske vill köra testet några gånger och ta ett genomsnitt av resultaten.

Hur man testar Phone Line Speed ​​för Internetanslutningar


Både Digital Subscriber Line (DSL) och uppringda Internet-tjänster använder din befintliga telefonlinje för att ansluta till Internet. Medan hämtningen och uppladdningshastigheter Internetleverantören citat kan verka imponerande, kanske du vill testa dessa påståenden och hitta dina faktiska hastigheter. Det finns många telefon-line hastighetsanalystjänster tillgängliga på nätet för gratis som kommer få reda på hur snabbt dina anslutnings nedladdningar och ladda upp olika typer av data.

Instruktioner

1 Navigera webbläsare till en Internet-anslutning hastighet test webbsida såsom Toast Net Internet Performance Test eller McAfee Internet Hastighetsmätare (se "Ytterligare resurser" nedan).

2 Klicka på alternativet till vänster på webbsidan för den typ av data som du vill testa att skicka och ta emot, såsom "text." Välj specifika webbhotell som du vill skicka och ta emot data från på höger sida av webbsidan.

3 Klicka på "Kör test" knappen längst ned på sidan för att skicka ett datapaket till webbhotell och sedan får ett svar datapaket tillbaka. Vänta tills testen är klar löpning och en ny webbsida för att ladda.

4 Kontrollera diagrammet i den nya webbsidan för att se hur snabbt telefonlinjen Internetanslutning uppladdningar och nedladdningar data i kilobyte per sekund (kbps).

5 Tryck på knappen "Tillbaka" i din webbläsare. Välj en annan datatyp och ett nytt webbhotell. Kör testet igen och notera anslutningshastighet.

6 Kör testet flera gånger med olika webbhotell för att få din genomsnittliga telefonlinjen Internet-anslutning hastighet.

Tips

  • Layouten och alternativ kan vara något annorlunda om du använder en annan Internet-anslutningshastighet-testningservice.
  • Du kommer att märka varierande hastighet resultat när du väljer olika typer av data och olika webbhotell. Detta beror på att din Internet-anslutning hastighet varierar beroende på var data kommer ifrån och hur många användare som för närvarande tillgång till samma Internet-anslutning.
  • Medan Internetleverantören kan annonsera hastigheter i megabyte per sekund (Mbps), kommer hastighetstest visar resultat i kbps. Tänk på att 1000 kilobyte motsvarar en megabyte.

Hur man testar Internet hastighet med en hastighetsmätare och Internet-anslutning Meter


Testa din Internet hastighet är relativt lätt att göra tack vare de många webbplatser som testar det åt dig. Bland några av de webbplatser som testar Internet-anslutning hastighet är McAfee.com och 2wire.com, som har Internet-anslutning Meter och hastighetsmätare, respektive. Generellt sett är en fast bredbandsanslutning typiskt cirka 500 kbps, eller kilobyte per sekund, för DSL och kabel.

Instruktioner

Med hjälp av hastighetsmätare

1 Besök 2wire.com hastighetsmätare.

2 Vänta medan Speed ​​Test automatiskt genomförs.

3 Hitta antalet i grönt under "Din aktuella nedladdningshastighet." Detta är din Internet hastighet.

Använda Internet Connection Meter

4 Besök McAfee Internet Connection Meter webbplats.

5 Klicka på "Klicka här för att testa nu."

6 Titta på ratten på hastighetsmätaren på nästa sida som öppnas. Numret till vilken uppringningspunkterna är din Internet-anslutning hastighet.

Genom att använda ett obegränsat antal fria Internet hastighet test, kan du få en grov uppskattning av din kabel Internet hastighet. Även om dessa prov kommer att ge dig en god uppfattning om din anslutningshastighet, kan serverplatsen för testet och datorn personliga och nätverkskonfiguration påverkar hur noggranna resultaten är. Dessa prov kommer att arbeta med de vanligaste webbläsarna (t.ex. Firefox eller IE).

Instruktioner

Kabelmodem

1 Gå till kabelmodemhastighetstest (se referenser).

2 Klicka på "Kör Speed ​​Test" knappen längst upp på sidan.

3 Läs testresultaten. Hastigheten kommer att presenteras i Kbps och jämfört med andra vanliga Internetanslutningar.

TestMySpeed

4 Gå till TestMySpeed ​​hastighetstest webbplats (se Referenser).

5 Klicka på "Klicka här för att starta hastighetstest" knappen i mitten på sidan.

6 Läs testresultaten. Din kabel Internets nedladdning och uppladdningshastighet kommer att presenteras över hastighetsmätaren i Kbps.

InternetFrog

7 Gå till hastighetstest webbplats InternetFrog (se referenser).

8 Klicka på "Klicka för att starta" knappen i mitten på sidan.

9 Läs testresultaten. Nedladdningen och uppladdningshastighet kommer att presenteras ovanför diagrammet i Mbps.

Min Trådlöst internet är hackat


När det trådlösa nätverket äventyras, betyder det oftast att någon annan använder Wi-Fi-signal, att han har tillgång till vad som borde vara din personliga trådlösa nätverk. I värsta fall har personen hackat lösenordet till din trådlösa router och har ändrat det så att du inte längre har tillgång till. Det finns enkla sätt att lösa båda dessa problem.

Ändra dina säkerhetskoder för Internet

Logga in på den trådlösa routern. Öppna webbläsaren och skriv "192.168.1.1" i adressfältet. Detta är standard IP-adressen till din trådlösa router. Ibland, om kabeln eller DSL-modemet har tillskansat denna IP-adress, webbadressen för den trådlösa routern blir "192.168.2.1". Detta tar dig till "dashboard" av din trådlösa router, där du kan ändra WPA eller WEP-säkerhetskoden som gör det möjligt att ansluta till Internet. Navigera till "Trådlös säkerhet" i din router och ändra koden. Vanligtvis är allt du behöver göra skriver du det nuvarande lösenord och sedan ange ett nytt två gånger.

Ändra administratörslösenordet för routern

En andra försiktighetsåtgärd är att ändra lösenordet till den trådlösa routern. I de flesta router-instrumentpaneler, bör du leta efter ett avsnitt som heter "Kontoinställningar" eller "Inställningar". Skriv in det gamla lösenordet och ändra den till en ny. Om du av någon anledning har blockerats från att ens komma in i instrumentbrädan, vilket innebär att någon annan har ändrat det, det finns nästan alltid en hål återställningsknapp någonstans på routern själv. Hitta något med en liten spets (ett uträtat gem fungerar oftast ell) och återställa routern helt.

Routern återställs till standard användarnamn och lösenord, som ofta admin / admin. Om inte, kontrollera instruktionsboken eller söka på nätet för standard. När du har loggat in på routern, ändra dessa inställningar.

DHCP

Kontrollera din router för en meny som kallas DHCP eller "Identifiera datorer." När du har navigerat till den här skärmen kommer du åtminstone kunna kontrollera att se hur kan enheter - datorer, smarta telefoner, trådlösa skrivare - är eller nyligen har anslutit till Internet via din signal. Som mest kommer du att kunna tilldela kända datorer "personliga MAC-adresser och begränsa tillgång till internet till enbart dessa kända anordningar.

Farorna med en icke-Secure Signal

Ett trådlöst nätverk som har blivit hackad kan vara mycket farligare än du kanske tror. Någon kunde komma åt barnpornografi via signal eller sprida olagligt material över din signal. Brottsbekämpning kan besöka ditt hem på grund av det material som laddas ner och laddas upp via den trådlösa anslutningen. Hålla din Wi-Fi-signal säker innebär snabbare surfing, mindre risk för nedsatt personuppgifter och mer säker på att du och din familj är säkra.

På samma sätt som två olika datorer kommer sannolikt att ha olika processkapacitet, två olika Internet-anslutningar är sannolikt att köras vid olika överföringshastigheter, eller bandbredder. De flesta Internetanvändare prenumerera på en Internettjänst som lovar en given hastighet för nedladdning och uppladdning, genom att utföra några enkla tester, kan du ta reda på exakt hur snabbt din Internet-anslutning fungerar.

Automatiska Speed ​​Test

Kanske det enklaste sättet att testa Internet hastighet är att köra ett hastighetstest på en webbplats för att testa anslutning bandbredd. Eftersom många människor vill veta hur snabbt deras Internetanslutningar arbetar flera webbplatser erbjuder gratis internetuppkoppling testare. Till exempel, McAfee, ett populärt antivirusprogram producent, och CNET, en populär online media företag, erbjuder gratis internet hastighet testare. Om du vill använda ett hastighetstest, börja genom att ange all nödvändig information i fälten, såsom din Internet typ, vad du tror att hastigheten är och var du befinner dig. Om du får ett urval av servrar att välja mellan, välj en server som är så nära din fysiska plats som möjligt. När du startar testare, kommer den att börja att ladda ner data till datorn och hålla koll på hastigheten, möjligen visar nedladdningshastighet i en grafisk display som en hastighetsmätare. Vissa testare kommer också att testa uppladdningshastighet.

Manuell Hämta Test

Användning av en automatisk nedladdningshastighet testare är ett enkelt sätt att mäta den sannolika maximal bandbredd på din dator, men i själva verket hämtar en hel fil och kontrollera nedladdningshastighet kan ge mer exakta och meningsfulla resultat. För att testa nedladdningshastighet manuellt, gå till en webbplats som är värd stora fria filer för nedladdning, såsom download.com. Välja ett program för att ladda ner som är ganska stor (större än 500 mb om möjligt). Börja nedladdningen; sedan titta på nedladdningsinformationsrutan i webbläsaren och observera nedladdningshastigheten för en minut eller två. Det kan ta några minuter för nedladdningshastighet i genomsnitt ut. Om du inte vill att filen du hämtar, avbryta hämtningen.

Övervaka hastighet

Ett annat sätt att testa din Internet-anslutning hastighet är att övervaka ditt nätverk bandbreddsanvändning med Aktivitetshanteraren på Windows-baserade datorer. För att göra detta, håll "Control" "Alt" och "Delete" samtidigt för att få upp Aktivitetshanteraren och klicka på "Nätverk" -fliken. En avläsning av vårt nuvarande nätverksanvändning ska visas bredvid ett antal märkt "Länkhastighet." När du använder Internet kan du kontrollera din nätverksanvändning och multiplicera procenten nätverksenheten länk hastighet för att uppskatta hur snabbt din Internet-anslutning fungerar.

Hur vill kolla din Internet-anslutning Speed


Flera bra tjänster är tillgängliga på nätet för att testa din Internet-anslutning hastighet, bland de som erbjuds av McAfee, Speedtest.net och Telus. De flesta tjänster ger dig en rapport av din nedladdningshastighet, vilket avgör hur snabbt webbsidor, videor och musik belastning på din dator. Den Speedtest.net serviceåtgärder uppladdningshastighet, som avgör hur snabbt filer skickas från datorn. Denna typ av trafik inkluderar filer du laddar upp till en webbplats och e-post du skickar. Uppladdningshastighet är nästan alltid långsammare än nedladdningshastighet. Om du använder ett trådlöst nätverk, ansluta datorn direkt till routern med en Ethernet-kabel. På så sätt dina testresultat avslöjar din verkliga Internet-anslutning hastighet - inte begränsningarna i Wi-Fi-signal i ditt hem eller kontor.

Instruktioner

McAfee Internet Connection Hastighetsmätare

1 Öppna ett nytt webbläsarfönster och gå till McAfee Internet Connection Hastighetsmätare (länk i Resources).

2 Klicka på "Test nu" längst ned på sidan. Sidan blinkar som tjänsten testar en gång eller två gånger din nedladdningshastighet. Tjänsten sänder en 150 KB fil till din webbläsare. Om överlåtelsedagen tar mindre än en sekund, är ett andra test med en större fil utförs.

3 Titta på hastighetsmätaren på höger sida av skärmen för att se din Internet-anslutning hastighet resultat. Detta test kan inte identifiera hastigheter över 2 Mbit.

Speedtest.net

4 Öppna ett nytt webbläsarfönster och navigera till Speedtest.net (länk i Resources). Vänta för användargränssnittet att ladda. En karta visas med din plats baserat på din IP-adress. En triangel indikerar din position. Prickarna indikerar servrar som kan användas för att skicka och ta emot data för att testa din uppkopplingshastighet. Dessa inkluderar vanligtvis telekomföretag, IT-företag, högskolor och universitet. En värld atlas visas under kartan. Din IP-adress och namnet på din Internetleverantör visas i det nedre högra hörnet av fönstret.

5 Zooma in eller ut på kartan om så önskas genom att dra rullningslisten till vänster. Du kan dra den glödande rektangeln i atlas att flytta kartan.

6 Klicka på "Begin Test" knappen längst upp på kartan. Tjänsten väljer automatiskt en server nära till din plats och börjar tre tester: ping, ladda ner och ladda upp.

7 Titta på avsnittet "Ping" i övre högra hörnet på skärmen för att se hur lång tid det tog datorn för att skicka en ping till servern och få en ping i gengäld. En ping är en mycket liten bit av data som används för att säkerställa en anslutning har gjorts mellan två datorer. Tänk på en ping som ungefär motsvarar i funktion till en sonar ping, signalen en ubåt skickar att hitta fartyg och andra föremål som reflekterar ljud genom djup.

8 Titta på hastighetsmätaren i mitten av skärmen som servern initierar en nedladdningshastighet test ladda ner en liten fil till din webbläsare. En ikon för en person representerar dig, medan en pyramid representerar servern. Utvecklingen av nedladdningen visas mellan de två ikoner. Din Internet-anslutning nedladdningshastighet visas längst upp på skärmen när testet är slutfört.

9 Titta på hastighetsmätare och ikonerna igen för att titta på din uppladdningshastighet. Uppladdningshastigheten visas högst upp på skärmen när testet är klart.

Telus Speed ​​Test

10 Öppna ett nytt webbläsarfönster och navigera till Telus Speed ​​Test (länk i Resources).

11 Klicka på "Download testfil" -knappen. Klicka på "Spara" i dialogrutan som visas. Beroende på vilket operativsystem och säkerhetsinställningar, kan du få en säkerhetsvarning för filen. Klicka på "OK" eller "Acceptera" i säkerhetsvarningsdialogruta.

12 Titta på överföringshastighet delen av Progress dialogrutan Internet-anslutning hastighet.

Tips

  • Att ingen annan i ditt hem med hjälp av en dator eller Internet-aktiverad enhet när du testar din Internet hastighet.
  • Hastighets tester är ofta långsammare än de annonserade hastigheter som erbjuds av tjänsteleverantören. Annonserade hastigheter är i allmänhet de högsta tröskelvärdena. Hastigheten kan minskas genom ledningar i ditt hem och anslutningar på din gata. Bredbandstjänster hastigheter kan ofta minskas om en massa människor i ditt område är online samtidigt - som den första timmen efter studenter kommer hem från skolan.
  • Var försiktig innan man antar något test är ett tecken på din verkliga hastigheten. Välja en server som är geografiskt nära dig, som den som erbjuds av Speedtest.net tjänsten, kommer att se till att dina testresultat inte hindras genom att skicka data över en lång sträcka genom många routrar. Ju mer utrustning dina signaler måste resa igenom, finns det större risk att datahastigheten kommer att bromsas av dåliga anslutningar, gammal utrustning eller upptagen routrar.

Sätt att kontrollera din nuvarande Internet Fart på en Mac


När du använder Internet på en Mac, kan du hålla koll på din nuvarande Internet hastighet. Detta gör att du kan identifiera om det finns några problem med anslutningen. Vidare kommer det att du kan se om du får ut det mesta av din Mac. Kontrollera hastigheten på din nuvarande Internet-anslutning med en Mac är enkelt. Det kan göras antingen direkt på datorn eller via en tredje parts webbplats.

Värdering

Bestäm dina behov. Om du letar efter en enkel engångs avläsning ingen särskild programvara krävs. Om du vill ha en konstant skärmen på din hastighet, till en lätt använda program måste lastas på din Mac. Den förstnämnda ger endast en ögonblicksbild av din hastighet. Handeln av att ha en konstant visuell din Mac nuvarande Internet hastighet är att det program som används äter upp minnet. Bestäm vilken som är bäst för dig.

En gång

Få en gång läsning. Gå till SpeedTest.net. Speed ​​väljer den närmaste servern till dig, men du kan välja från ett antal servrar om du vill. Fortfarande, för dem som bara söker en enkel, grundläggande läsning av deras Mac Internet hastighet, behöver du bara klicka på "Begin Test" och vänta en stund medan den kontrollerar dina upp- och nedladdningshastigheter.

Genomsnitt

Få ett medelvärde. Kör Speedtest.net testet tre eller fler gånger. Genomsnitt ut avläsningarna för att få en mer exakt uppfattning om din Mac Internet hastighet baserat på fluktuationer.

Konstant

Hämta NetSpeedometer. Netspeedometer är ett program som ständigt övervakar aktuella Internet hastigheten på din Mac. Om du kan använda en hastighetsmätare, kan du använda NetSpeedometer. Installera programmet, kör det för en ständigt varierande bild av din Mac nuvarande Internet hastighet.

Jämförelse

Jämför din Internet hastighet. InternetFrog.com är en webbplats som testar din Mac Internet hastighet och jämför den med ett genomsnitt av en mängd olika Internet anslutningstyper. Ett bra sätt att veta om din Mac är att få ut mesta möjliga av din Internet-anslutning.

Varför är min Internet-anslutning Långsam efter installation av en router?


Efter installationen av den nya routern, kan det hända att nätverkshastigheter är mycket långsammare än när du var ansluten direkt till DSL- eller kabelmodem. De flesta routrar har en relativt liten naturlig nedbrytning i nätverkshastigheter jämfört med en direkt anslutning till ett DSL- eller kabelmodem, men om din hastighet är betydligt långsammare än innan du installerade routern kan det vara nödvändigt att kontrollera igen routerns konfigurationsinställningar.

Instruktioner

1 Se till att din router är inställd på att använda den snabbaste standarder tillgängliga. Om du har en "trådlös-N" router och en liknande trådlös USB-adapter, är det bäst att använda snabbare "trådlös-N" standard, i stället för de äldre "trådlös-G" standard.

2 Inaktivera routerns brandvägg, om du använder mjukvarubaserade brandväggar på din dator. Brandväggen på din dator kan komma i konflikt med den inbyggda brandväggen på routern, vilket resulterar i långsammare uppkopplingshastigheter.

3 Klicka på ikonen "Starta" och skriv "cmd" för att få upp "Kommandotolken". Enter "netstat --b --f 5" att ta reda på om alla program på datorn är tyst ansluta till Internet utan din tillåtelse. Använd "Task Manager" för att stänga av några konstiga processer upptäcktes av "netstat."

4 Återställ routern till fabriksinställningarna. Leta upp infällda knappen används för att återställa routern. Använd ett uträtat gem för att trycka och hålla knappen i 10 till 30 sekunder. Vänta tills routern att avsluta omstart och sedan kontrollera internet anslutningshastigheter.

5 Reflash routern med den senaste tillgängliga firmware från tillverkarens webbplats. Rådgör med din routers manual för mer detaljerade instruktioner om hur man reflash routern.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com