installera mac os på windows dator

Apple Mac Vs. Microsoft Windows-datorer


Apple och Microsoft har varit konkurrenter i mer än 30 år. Under den tiden har varje företag släppt hundratals produkter och förde enorma förbättringar och uppgraderingar till sitt försprång operativsystem. Windows och OS X är både kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig med skola, arbete och lek, men de två operativsystemen har skillnader i många kategorier, inklusive funktioner, hårdvarustöd, tillgängliga applikationer och pris. Förståelse som är bäst för dig kräver noggrant övervägande av varje OS kapacitet.

Maskinvarualternativ

En av de största skillnaderna mellan Windows och OS X kommer i form av hårdvara alternativ. Medan Windows är tillgänglig på datorer från Dell, Lenovo, Acer, Alienware och många andra tillverkare, är OS X endast tillgänglig på Apple-datorer. Om du funderar på att bygga en dator själv eller vill ha mer flexibilitet i pris och tillverkare, kommer Windows erbjuda ett större urval. Men eftersom OS X är begränsad till Apple-datorer, är det möjligt att utnyttja funktioner bara förekommer på Mac enheter såsom Apples egna linjeteknik.

pris~~POS=TRUNC

Windows och OS X brukar komma förinstallerat på nya bärbara eller stationära datorer. I själva verket det enda sättet att få OS X är att köpa en Apple-dator. Windows finns som ett fristående operativsystem i normal och "Pro" varianter, kostar $ 119,99 och 199,99 $ respektive. OS X är inte tillgänglig som en fristående operativsystem, men tidigare uppdateringar har kostar runt $ 20. Med OS X Mavericks, som debuterade 2014, bytte Apple till fria uppgraderingar för alla OS X-användare. Det är dock värt att notera, att det finns mer total prisflexibilitet på Windows sida av staketet eftersom Windows är tillgänglig på ett mycket bredare spektrum av bärbara och stationära datorer.

mjukvara tillgänglighet

Inte alla program finns på både Windows och Apple-datorer. Apple har en robust urval av OS X exklusiviteter som Garage, Final Cut Pro och Aperture. Microsoft har en Office lineup som innehåller Word, Excel och PowerPoint, men äldre versioner av detta program är tillgängliga för Mac-system. Många avancerade program, till exempel Adobe Creative Suite (Photoshop, Dreamweaver, etc.) och Autodesks Maya och 3ds Max är tillgängliga för båda plattformarna. Windows har ett bredare urval av videospel. Mac-användare kan använda OS X Boot Camp funktionalitet för att köra Windows från sina Apple-datorer, vilket ger dem tillgång till både operativsystem och programvara de stöder.

anordning Interaktion

Microsofts Surface tablett körs på en modifierad version av Windows 8. Det delar många egenskaper med den stationära versionen av programvaran och kan kommunicera med din stationära dator och med hjälp av nätverksenheter. Apples iPad och iPhone-enheter körs på iOS, som är byggd för att integrera tätt med OS X. OS X Yosemite tillåter delning av SMS-meddelanden från iPhone till OS X och alla filer kan säkerhetskopieras till iCloud och nås från vilken Apple-enhet. Det är även möjligt att ta emot samtal till din iPhone på din Mac.

Javascript är en webb-baserad dator som har utvecklats av Sun Microsystems. Javascript används för att leverera data till slutanvändaren via en webbläsare. Det används ofta för att skapa menyer, webbformulär och diverse andra interaktiva element på en webbplats. Den senaste versionen av Javascript krävs vanligtvis för att ge den bästa användarupplevelsen. Lär dig att installera Javascript på en dator för att se till att du har den senaste versionen och lösa eventuella JavaScript fel som kan uppstå.

Instruktioner

Installera Javascript på en Mac-dator

1 Förstå hur JavaScript programkod fungerar. Javascript är integrerad i din webbläsare (t.ex. Safari eller Mozilla Firefox) och är inte ett fristående program. Installera Javascript innebär normalt att installera hela din webbläsare. Således, är det bäst att gå igenom flera felsökningssteg för att göra din nuvarande version av JavaScript-funktion innan du installerar din webbläsare.

2 Kontrollera för systemprogramuppdateringar från Apple. Uppdateringar av JavaScript-teknik levereras till datorn via sådana uppdateringar. Klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Software Update". Ladda ner alla viktiga uppdateringar.

3 Starta om datorn. Detta rensar systemet cache och kan hjälpa till att lösa några Javascript problem du upplever. Klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Starta om."

4 Kontrollera att Javascript är aktiverat i din webbläsare. Starta Safari och klicka på "Inställningar". Klicka på ikonen för "Säkerhet" och markera kryssrutan bredvid "Aktivera JavaScript". Stäng dialogrutan och avsluta Safari. När du startar Safari igen, kommer Javascript vara aktiverat.

5 Radera Safari systemfilen. Avsluta Safari och öppna biblioteksfilen i din hemmapp. Dubbelklicka på mappen "Inställningar". Leta upp "com.apple.safari.plist" fil och ta bort den. Starta Safari igen och se om du fortfarande har problem med Java. Om du gör, starta webbläsaren och hämta den senaste kopian av Safari från Apples webbplats (länk i avsnittet Resurser). Radera kopian av Safari i mappen "Program" och dubbelklicka på installationsfilen du just hämtat att installera webbläsaren.

Installera Javascript på en Windows-dator

6 Kom ihåg att Javascript är inte en fristående mjukvara och integreras direkt i Windows webbläsare (t.ex. Google Chrome eller Microsoft Internet Explorer). Installera Javascript programvara kräver vanligtvis en ominstallation av din webbläsare. Därför är det idealiskt att felsöka din nuvarande version av Javascript innan du installerar din webbläsare.

7 Kontrollera för systemprogramuppdateringar från Microsoft. Viktiga säkerhetsuppdateringar och buggfixar till JavaScript på datorn installeras genom sådana uppdateringar. Starta Internet Explorer och gå till webbplatsen Microsoft Windows Update (länk i avsnittet Resurser). Ladda ner alla viktiga uppdateringar som föreslagits av Microsoft.

8 Starta om datorn. Detta kommer att klara Windows cache och kan bidra till att lösa JavaScript-fel du stöter. Klicka på Start-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen och välj "Starta om."

9 Kontrollera att Javascript är aktiverat i din webbläsare för Windows. Starta Internet Explorer och klicka på "Verktyg" i toppmenyn. Välj "Internet-alternativ" från rullgardinsmenyn. Klicka på "Security". Välj "Internet" zon. Klicka på "Standardnivå" och stäng dialogrutan. Uppdatera din webbsida Java.

10 Installera om Internet Explorer (IE). Processen för att installera webbläsaren Internet Explorer varierar beroende på vilken version av webbläsare du använder (t.ex. 6, 7 eller 8) och den version av Windows som används (t.ex. Windows XP eller Windows Vista). Följ ominstallation instruktionerna på Microsofts supportwebbplats (länk i avsnittet Resurser). Typiskt involverar processen att starta om datorn med hjälp av Windows-installationsskivorna och installera en ren kopia av IE på systemnivå.

Kan du köra Mac OS på en dator?


I åratal har Mac entusiaster med en dator ville köra Mac OS på en dator för att få det bästa av två världar. Tack vare en frivillig gemenskap och viss datoruppfinningsrikedom, är PC nu har ett sätt att köra Mac OS.

Historia

Lösningar för att göra det möjligt för Mac OS på en dator började dyka upp under 2005 tack vare speciella kopior av Mac OS avlyssnade från Apple Developer Connection.

typer

En "hacka" version av Mac OS, myntade "OSx86" kan köras på en dator utan några justeringar, men användare kan bara hitta detta på fildelningsnätverk som BitTorrent. Alternativt, flera stycken av programvara finns tillgängliga som kan emulera Mac OS på en PC.

Fungera

För att kunna installera Mac OS på en dator, måste användaren känd fullständig information om deras hårdvara; de flesta emulatorer kommer inte automatiskt igen hårdvara. Även Mac OS behöver en hårddisk partition och installation av ISO bild från en DVD-skiva.

fördelar

Från och med 2010, har Apple upprepade gånger sagt att de aldrig kommer att släppa Mac OS för PC-baserad hårdvara. Detta lämnar dem som vill använda Mac på en PC eller de som inte har råd Apple hårdvara för att använda detta trick.

tips

PC-ägare överväger att sätta Mac OS på en PC bör läsa över installationsguider på OSx86Project.org - den webbplats för att få Mac på Intel-maskiner. Mac OS fungerar inte med alla PC-konfiguration.

Apple Macintosh-serien av persondatorer (PC) som använder en Intel-processor har förmågan att köra både Mac OS X och Microsoft Windows genom ett inbyggt verktyg som heter Boot Camp. Med Boot Camp kan Mac hårddisken vara ompartitionerade att ge utrymme för Windows som ska installeras, och användaren kan växla mellan Mac OS X och Windows vid uppstart. Du kan köra Mac OS X och Windows 7 på en Macintosh dator genom att konfigurera Boot Camp.

Instruktioner

1 Öppna "Boot Camp" program som finns i mappen Verktygsprogram i Program.

2 Klicka på "Fortsätt."

3 Dra avdelaren för att representera hur mycket hårddiskutrymme är tillägnad Mac OS, och hur mycket i Windows.

4 Klicka på "Partition".

5 Sätt in installationsskivan för Windows i enheten och klicka sedan på "Start Installation."

6 Installera Windows till "BOOTCAMP" partition.

7 Sätt i Mac OS X installera skiva i skivenheten efter installationen av Windows är klar. Detta installerar Boot Camp-drivrutinerna för Windows.

8 Använd "startdiskett" verktyg eller hålla i "Option" -tangenten när datorn uppstart att välja mellan Mac eller Windows.

Tips

  • PC står för persondatorer och avser alla typer av icke-serverdator avsedd för slutanvändare, inklusive alla bärbara och stationära Macintosh-datorer.
  • Det är mot Apple Mac OS X EULA att installera Mac OS X på icke-Apple hårdvara.

Det finns ingen förneka den fantastiska grafiken i en modern Apple-dator. Ända sedan den ursprungliga versionen av Mac OS X, har alla andra stora plattform försökt klona eller imitera Mac-gränssnittet. Om du älskar utseendet på en Mac men som operativsystem på datorn, kan du göra vissa ändringar för att göra din Windows-dator ser ut - eller förvandla det till - en Mac.

Instruktioner

1 Hämta en docka program. Den mest använda och slående inslag i OS X är mjukt rullande dockan. Det finns ett antal program som finns tillgängliga på Windows XP-plattformen som imiterar denna effekt. De mer populära val är ObjectDoc (som kommer i freeware och pro versioner), MobyDock och Rocket. Se Resurser nedan för en länk.

2 Installera och kör dockan programmet.

3 Konfigurera docknings programmet efter dina behov. Dock program är extremt mångsidiga och det kan finnas en hel del alternativ att överväga. Ta dig tid att konfigurera bryggan programmet, lägga genvägar, lådor och applets som du kommer att använda.

4 Tillsätt aktivitetsfältet - en lista över öppna fönster - till bryggan. För att slutföra omvandlingen, måste du också välja dockan alternativ som döljer Windows XP Aktivitetsfältet.

5 Ladda ner en Windows XP flås program. En flås program ändrar utseendet på olika funktioner. I Windows, kan allt från fönsterdekorationer (blå namnlister) och widgets att flås. Det finns ett antal program som kan göra detta, inklusive StyleXP och WindowBlinds (se Resurser nedan). Eftersom Mac OS X är en av de vanligaste imiterade gränssnitt, beroende på vilket program du väljer är mycket sannolikt att ha en OS X-tema.

6 Välj en OS X-tema. Om din flås programmet inte kom med en Macintosh OS X tema, kan du kontrollera populära flås webbplatser som WinCustomize och Customize.org för en OS X-tema. Se avsnittet Resurser nedan för en länk.

7 Applicera en OS X-tema, följa anvisningarna i din flås program. När tillämpas kommer Windows XP-dator ser nästan ut som en Macintosh.

8 Hitta Macintosh-liknande bakgrund. En del av utseendet på en Macintosh-dator är luftig, blå bakgrund. Applicera tapet för att slutföra effekten.

9 Lägg de sista detaljerna. Om du vill gå ännu längre, det finns program som Logonstudio för att skapa anpassade inloggning skärmar och CursorXP för att använda anpassad muspekare (se Resurser nedan). Du kan använda dessa program för att slutföra förvandla din dator till en Mac.

Tips

  • Det rekommenderas att du inte överbelasta docka med saker som du aldrig kommer att använda eftersom de endast kommer att göra det svårare att hitta det du använder.

Mac OS X operativsystem tillåter individer att installera och köra Microsoft Windows operativsystem på en Macintosh. Dock är inte tillgänglig på en dator sådant stöd plattformsoberoende. Det är inte möjligt att installera Mac OS inbyggt på en Windows-dator. Lyckligtvis är det möjligt att kringgå sådana tekniska svårigheter med hjälp av en programvara emulator. Detta i huvudsak lurar Mac OS att tro att det fungerar på Mac hårdvara. Lär dig att köra Mac OS X på en Windows-dator för att öka produktiviteten och göra det möjligt för datorn att köra program för både mjukvaruplattformar.

Instruktioner

1 Klicka på \ "Start \" menyknappen i det nedre vänstra hörnet av datorns skärm. Välj \ "Den här datorn \." Högerklicka på C: \\ och D: \\ enheter på hårddisken och klicka på \ "Egenskaper \." Öppna fliken Verktyg och klicka \ Detta kommer att söka "Defragmentera nu \". hela hårddisken och arrangera Windows datafiler så att hårddisken fungerar mer effektivt.

2 Ladda ner pearpc PowerPC arkitektur Emulator (se Resurser nedan). Beroende på din Internet-anslutning, kan denna hämtning ta flera timmar. Den pearpc programvara är öppen källkod och gratis. Pearpc kommer att skapa en emulering av Mac hårdvara på datorn så att du kan installera och köra Mac OS.

3 Dubbelklicka på pearpc filen som du hämtade. Detta extraherar automatiskt innehållet i filen på din lokala hårddisk. När dialogrutan ber dig välja en plats, väljer ditt skrivbord.

4 Skapa en skivavbild av din Mac OS X-installationsskivan. Du måste äga den ursprungliga installationsskivan för att uppfylla alla rättsliga krav för att installera Mac-operativsystemet. Mata in Mac OS X-installationsskivan i din PC eller Mac och öppna den med en kommersiell skiva kopiator program (till exempel Nero eller Toast) eller standardskivverktyg programvara som ingår i datorn. Klicka \ "Arkiv \" och välj \ "Skapa skivavbilden. \"

5 Spara skivavbilden till mappen pearpc installation. Om du skapade skivavbilden på en annan dator, använd en USB-kabel, flash-enhet eller CD / DVD-skiva för att överföra skivavbilden till Windows-baserad dator som du vill installera Mac OS.

6 Öppna pearpc programfilen som du sparade på skrivbordet. På välkomstskärmen klickar \ "Skapa nya konfigurationsfilen. \"

7 Följ anvisningarna installations. Pearpc frågar dig var att lokalisera Mac OS X-skivan bild som du har sparat, liksom de ursprungliga pearpc datafiler (på skrivbordet). Slutföra installationen genom att klicka på \ "Nästa \" och efter varje steg i dialogrutan. Stäng inte dialogrutan tills installationen är klar. Efter slutförandet av installationsprocessen kommer pearpc emulatorn placera en Mac OS X-ikonen på skrivbordet i Windows.

8 Dubbelklicka på X-ikonen Mac OS på skrivbordet. Detta öppnar pearpc emulatorn och starta din Mac OS X-installationsbildskivan.

9 Följ Mac OS X-installationen uppmanas i dialogrutan som visas. Installationsskivavbild fungerar inifrån pearpc emulator programvara och kommer att fungera på exakt sätt som den skulle göra om det kördes inbyggt på Mac hårdvara. Eftersom du använder en emulator, kan Mac OS inte fungerar med samma hastighet som det skulle på en Mac. Sålunda kan installationen ta flera timmar.

10 Stänga emulatorn och starta om datorn efter slutförandet av installationsprocessen Mac OS. Du har nu en fullt fungerande kopia av Mac OS X operativsystem på en Windows-dator. Starta emulatorn och ditt exemplar av Mac OS när du behöver använda en Mac-program som kräver Mac OS.

Tips

  • Backup datorns hårddisk innan en tung installationsprogrammet såsom ett annat operativsystem.
  • Mac OS kör icke-nativt på en Windows-dator kommer att vara betydligt långsammare hastighet än Mac OS X på en Mac-system.

Windows-datorer och Apple Mac-datorer har en lång historia av noncompatibility. Men de senaste versionerna av Mac OS X gör det lättare. Om du har både en Windows-dator och en Mac-dator som är ansluten till nätverket via en router kan du ansluta de två tillsammans och dela datorns mappar och filer på Mac. Alla mappar på datorn som du godkänner för att dela kan hittas på Mac genom att ansluta till servern. Du kan fortfarande bara öppna filer som Mac kan läsa, vilket innebär att du kan inte använda EXE program och andra Windows-exklusiva program på Mac.

Instruktioner

1 Ställ in Windows PC för fildelning. En i taget, genom att högerklicka på varje mapp som du vill dela och välj "Egenskaper" alternativet. Gå till fliken Delning, markera rutan för att dela mappen på nätverket, skapa ett namn för mappen som visas på datorn och klicka på "OK".

2 Få datorns IP-adress. Mata in "ipconfig" i kommandot Kör, och det kommer att ta upp en inställningsfönstret DOS-baserade där IP-adressen kommer att ingå. Om datorn har ett namn, kom ihåg att liksom.

3 Växla till Mac och gå till menyn "Go" längst upp på skärmen (när Finder visas). Välj "Anslut till server" alternativet. I rutan Serveradress, input "smb: //" följt av datorns namn eller IP-adress och klicka på "Connect".

4 Leta efter autentisering dialogrutan visas när Mac har hittat datorns delade mappar. Ange ditt Windows användarnamn och lösenord för att få tillgång till mappar i Windows.

5 Använd rullgardinslistan i nästa dialogruta som visas för att söka tillgängliga delade Windows-mappar. Välj den mapp du vill ha och klicka på "OK". Du kan nu komma åt den här mappen från antingen skrivbordet eller Finder-fönstret, och du kan öppna eller kopiera filer som Mac kan läsa.

Tips

  • Datornamnet kan vara ett bättre alternativ att använda när du ansluter till servern, som IP-adressen kan ändras, särskilt när något på routern är frånkopplad och återansluts.

Mac och PC kan använda olika operativsystem, men eftersom de är båda datorerna är det möjligt att koppla ihop de två tillsammans. Du kan ansluta en Mac och en Windows-baserad dator med varandra utan att behöva ett hemnätverk genom att använda en enda Ethernet-kabel. Tillvägagångssättet är enkelt, gör det möjligt för datorn att dela en mapp med Mac och kan utföras med hjälp av programvara som redan är installerad på båda datorerna. Ingen expertis i nätverk krävs för att ansluta en Mac och Windows-dator tillsammans.

Instruktioner

1 Anslut ena änden av Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på Mac. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på datorn.

2 Välj "Sök" från "start" popupmenyn på datorn. Ange "Kör" i "Sök" -fältet längst upp i den vänstra kolumnen i fönstret som visas. Dubbelklicka på "Run" -programmet när den visas i en lista i en kolumn till höger om fältet "Sök". Klicka på den röda "X" i övre högra hörnet för att stänga fönstret.

3 Klicka en gång på "Kör" programmets fönster som ligger på skrivbordet för att göra det aktivt. Ange "CMD" utan citattecken i fönstret till höger om kommandotolken. Tryck på "tillbaka" knappen.

4 Ange "ipconfig" utan citattecken i fönstret till höger om kommandotolken. Tryck på "tillbaka" knappen.

5 Rulla ner texten som visas i fönstret. Anteckna den "IP-adress" som visas i fönstret på ett pappersark. Stäng fönstret genom att klicka på den röda "X" i övre högra hörnet.

6 Välj "Mina nätverksplatser" från "start" pop-up fönster. Välj "mappa en nätverksenhet" från rullgardinsmenyn i fönstret som visas. Klicka på "OK" för att gå till ett nytt fönster.

7 Ange "// share // hem" utan citattecken i "Mapp" kolumnen i fönstret som visas. Välj en av datorns hårddiskar från "Drive" rullgardinsmenyn ovanför "Mapp." Skriv ner namnet på datorns hårddisk som du har valt på ett pappersark.

8 Avmarkera "Anslut vid inloggning" kryssrutan i fönstret. Klicka på "Finish." Ange ditt användarnamn och lösenord i lämpliga kolumner när tolken visas. Klicka på "OK" -knappen för att stänga fönstret.

9 Högerklicka på Mac skrivbordet. Välj "Anslut till server" från listan över alternativ på popupmenyn.

10 Ange IP-adressen i "IP-adress" kolumnen i fönstret som visas. Lägg till följande i slutet av IP-adressen som du just har angett, men utan citattecken: "/ xxx" där "xxx" är namnet på datorns hårddisk som du har skrivit ner.

11 Tryck på knappen "Anslut" i fönstret för att stänga fönstret och börja dela processen mellan Mac och PC.

Tips

  • Längden av Ethernet-kabeln kan vara längre än det fysiska avståndet mellan Mac och PC utan att orsaka några problem.

Hur man ansluter en Mac-dator till en Windows-dator


För att ansluta en Mac-dator till en Windows-dator, måste du skapa en liten datornätverk. Några bitar av hårdvara är nödvändigt, men det finns ingen ytterligare programvara behövs. Om du kan uppgradera datorn programvara och använda ett måttband och hammare, kan du fylla i det här projektet.

Instruktioner

1 Hur man ansluter en Mac-dator till en Windows-dator

Användning av för mycket kabel kommer att sakta ner ditt nätverk.

Beräkna kabellängd du behöver genom att mäta avståndet mellan datorer. Inse kabeln kan inte köras i en rak linje. Till exempel, kommer kabeln löper över en dörr behöver en genomsnittlig längd av 16 fot; sju fot kör upp och ner på sidorna av dörrkarmen och två fot över toppen. Figur en genomsnittlig längd på tre fötter för att gå från skrivbordet till golvet om datorn sitter på ett skrivbord.

2 Kontrollera att båda datorerna har ett nätverkskort (NIC) eller Ethernet-kort. De flesta datorer levereras med ett NIC installerat, men nätverkskort kan köpas och läggas till vid behov.

På Mac, välj Apple-menyn, "Om den här datorn", "Mer info" "Network" och "Platser". Om du har "inbyggt Ethernet," du har den nödvändiga hårdvaran.

Från PC Desktop, högerklicka för att öppna menyn "Egenskaper". Välj "Maskinvara", "Enhetshanteraren" och "Nätverkskort" och klicka på den gröna ikonen för att expandera denna sektion. Det kommer att lista alla NIC och modellnummer.

3 Hur man ansluter en Mac-dator till en Windows-dator

Varje maskinvarukomponent delade måste vara ansluten till navet.

Jämför märken och priser för knutpunkter på din lokala stor låda butik. Flera tillverkare har modeller som inkluderar en router, brandvägg, DHCP-server och andra funktioner. Dessa funktioner kommer att göra ansluter din dator enklare och säkrare och kommer att resultera i en mer effektiv Internet-anslutning. Din hubb / switch måste ge en anslutningsport för varje dator, för Internet-anslutningen hårdvara, alla delade skrivare och annan hårdvara datorerna kommer att dela. En fyra-portars hubb är den minsta tillgängliga, och nav fem portar är vanliga.

4 Kör nätverkskablar från varje dator till hubben, säkra kabeln till väggarna, brädorna och andra fysiska strukturer med tråd brads.

5 Anslut kablarna till navet enligt tillverkarens instruktioner. Båda datorerna ska upptäcka nätverkssignalen och konfigurera till nätverket. Du kommer att få en indikation på skärmen som du är ansluten.

6 Leta upp mappen "Delade dokument" på din Windows-dator. Windows-datorer automatiskt sätta den delade mappen dokument på nätet.

7 Leta reda på mappen "Delade dokument" nätverk med din Mac med hjälp av "Go" rullgardinsmenyn och välja "Network" och sedan "Delade dokument." Ange Windows-lösenordet i popup-rutan, och datorerna är anslutna.

Tips

  • När du handlar för ditt nätverk hub / switch, förväntar sig att betala mer för högre hastighet. 10MHz är långsam och billig, medan 100 MHz är tillräckligt för de flesta hemmanätverk. Om du flyttar stora filer, säkerhetskopiera datorer i nätverket eller har andra tunga användningssituationer, kan en 1 GHz hastighet passar dina behov bättre.

Microsoft XP Home Edition är en populär och relativt billigt operativsystem. Som sådant är det vanligtvis att föredra av den genomsnittliga hem användaren. Om du har mer än en dator i ditt hus, som många familjer gör, kanske du undrar om det är möjligt att spara pengar genom att installera XP Home på flera datorer.

XP på flera datorer

Det korta svaret på denna fråga är att ingen, kan du inte. Köpa ett exemplar av Windows XP Home och sedan installera den på mer än en dator fungerar inte när det görs på ett lagligt, regelbundet sätt.

Detta beror på att med varje kopia av XP som du köper du köper en licens för att använda operativsystemet. Denna licens ger dig laglig rätt att använda operativsystemet på en dator. För att avgöra om du missbrukar rättigheter licensen, varje kopia av Windows XP kräver aktivering för att installera och använda den. Denna aktivering sker vid tidpunkten för installation genom att ange ett unikt serienummer som kommer med XP. Datorn är sedan registreras som kör den specifika exemplar av Windows XP, hindrar dig från att installera den och aktivera den igen på ett annat system.

Denna juridisk metod att begränsa din XP Home installation till en dator per exemplar beskrivs i Windows "Licensavtal för slutanvändare" som du måste godkänna innan installationen av operativsystemet. Således, om du vill installera XP Home på mer än en dator, måste du köpa den för varje dator, vilket ger dig flera licenser.

Om du har köpt mer än en licens kan du använda XP Home skiva för att installera operativsystemet. Licensen sparas inte på installationsskivan själv. Snarare är knuten till serienumret du skriver in under installationen. Om du har köpt flera kopior av XP och förlorar en av skivorna du kan använda en annan skiva och ange serienumret för den förlorade skivan.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com