hur stoppar jag mina grannar att stjäla

Inte alla uppdateringar är skapade lika. Om du väljer standardinställningarna när du installerar Windows Vista, kommer du automatiskt få varje uppdatering Microsoft kan tillämpas på din maskin. Vissa kan leda till att datorn att agera på ett sätt som är skadligt för din lycka som ett tangentbord jockey. Under 2008 skickade Microsoft ut en uppdatering som skickade många Vista-utrustade datorer i en ändlös omstart cykel. Om du vill vara selektiv om de uppdateringar du gäller för din dator, kan du ta kontroll över uppdateringsprocessen genom att ändra dina alternativ i Windows Update.

Instruktioner

1 Starta datorn. Vänta tills det att avsluta startprocessen.

2 Klicka på "Start" -knappen.

3 Klicka på "Alla program."

4 Klicka på "Windows Update."

5 Välj "Ändra inställningar" i den vänstra kolumnen.

6 I dialogrutan under "Viktiga uppdateringar" välja "Sök efter uppdateringar men låt mig välja om du vill ladda ned och installera dem."

7 Kontrollera "Ge mig rekommenderade uppdateringar på samma sätt som jag får viktiga uppdateringar" rutan under "rekommenderade uppdateringar."

8 Klicka på "OK" för att stänga dialogrutan och uppdatera dina inställningar.

Tips

  • När du har ändrat inställningarna, kommer en liten ikon visas i aktivitetsfältet när uppdateringar blir tillgängliga. Klicka på denna ikon och du kommer att få välja vilka uppdateringar att ladda ner och använda.

Hur stoppar jag min dator från att gå i viloläge?


Datorns sömn inställningar kan ändras från två olika platser i energisparfunktionerna i Windows och från Systeminställningar på en Mac, men också av vissa program. Om datorn går att sova även när du ändrar inställningarna, måste du kontrollera inställningarna för programvara installerad på din dator. Du kan också behöva uppdatera drivrutinerna och BIOS om det finns några konflikter med installerade enheter.

Ändra ljudinställningar

Windows grundläggande effektinställningar kan du välja när du ska sätta både bildskärmen och datorn i viloläge genom att modifiera det energischema du använder. Öppna Kontrollpanelen, klicka på "System och säkerhet" och sedan klicka på "Energialternativ". Klicka på "Ändra schemainställningar" på vad planen markerade, sedan ändra inställningen från "Sätt datorn i viloläge" till "Aldrig." På en Mac, öppna Systeminställningar och klicka sedan på "Energy Saver." Klicka antingen "Battery" eller "Power Adapter" fliken, dra sedan "Computer sleep" reglaget till "Never". Du kanske också vill avmarkera "Sätt hårddisken (s) för att sova när det är möjligt."

Ändra Avancerade inställningar

Om att ändra din energischema hindrar inte datorn från att gå i vila, kan det finnas ett annat alternativ i de avancerade inställningar som tar företräde framför dina grundinställningar. Gå tillbaka till grundinställningarna för din plan och klicka på "Ändra avancerade inställningar" under rullgardinsmenyerna. Öppna menyträd för de olika kategorierna och se till att ingen av dem säger datorn i viloläge. Specifikt, kontrollera "Sleep" menyträd och se till att de alternativ inom match dina önskemål.

Ändra / Inaktivera Övrig kraft Software

Annan mjukvara, speciellt energisparprogram, kan tvingande energisparinställningar och sätta datorn i vila även om du inte har den inställd på det sättet. Om problemet startade nyligen, titta på inställningarna för alla program du nyligen installerat, även de som inte verkar ha något att göra med effektinställningar. Specifikt leta efter något som handlar om makt, visning eller andra systeminställningar och inaktivera alla alternativ som kan vara störande.

Uppdatera drivrutiner och BIOS

Förlegade förare och BIOS kan ibland störa datorns inställningar, särskilt om du nyligen har installerat ny hårdvara. Uppdatera drivrutinerna för datorns enheter och kontrollera om det finns uppdateringar för BIOS. Att hitta BIOS-version, öppna Start-menyn eller gå till Windows kakel skärmen och skriv "msinfo32." Öppna Systeminformation som visas och leta efter "BIOS-version / datum." Kontrollera ditt moderkort tillverkaren hemsida och leta efter din modell för att se om det finns några uppdateringar tillgängliga. Om så är fallet, ladda ner uppdateringen och all tillgänglig dokumentation för att uppdatera BIOS.

Hur tidsplanerar jag min dator att göra en Defrag Daily?


När du använder datorn blir filerna på det fragmenteras, kostar dig hårddiskutrymme och orsakar prestandaproblem. På äldre datorer, var diskdefragmentering en uppgift vanligtvis utförs manuellt, men Windows 7 automatiskt scheman vecko defragmentering för dig. Om du använder datorn under större delen av dagen hela veckan, kan det vara fördelaktigt att schemalägga en daglig defragmentering. Detta kan snabba upp din hårddisk och låter dig återta utrymme på det, liksom.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och skriv "defrag" i sökfältet. Klicka på "defrag" eller "Diskdefragmenteraren".

2 Klicka på "Konfigurera schema." Bredvid "Hur ofta", klicka på rullgardinsmenyn och ändra "Weekly" till "Daily".

3 Klicka på "Vilken tid" listrutan för att ställa in en tid för den dagliga defragmentering. Helst schemalägga det i en tid när du är borta från datorn. Klicka på "OK" för att spara schemat förändring.

Tips

  • Om du stänger av datorn, kommer Diskdefragmenteraren inte köra.

Hur ger jag min dator att ses på My Home Network?


Om du har flera datorer som används hemma, är det en bra idé att sätta upp ett hemnätverk som låter dig dela Internet och utskrift anslutning samt göra fildelning snabbt och enkelt. När du stöter på mellan anslutningsproblem bland dina datorer i nätverket, det finns ett par saker du kan göra för att hitta problemet och lösa det snabbt.

Instruktioner

Ställ in din datorn för hemnätverket

1 Klicka på menyn "Start", klicka på "Kontrollpanelen" och välj "Nätverksanslutningar".

2 Klicka på "Wizard Konfigurera nätverk." Fönstret Wizard öppnas. Följ anvisningarna i guiden Konfigurera nätverk. Välj metod Connection som gäller för ditt hemmanätverk. Ange datorns beskrivning och arbetsgruppens namn.

3 Se till att arbetsgruppsnamnet motsvarar namnet på arbetsgruppen för andra datorer i hemnätverket. Slutföra guiden Konfigurera nätverk, sedan Starta om datorn.

Kontrollera nätverksanslutningar

4 Kontrollera att datorn är korrekt ansluten till nätverket via hubb, switch eller router, om du använder Ethernet-kabel. Om du använder en trådlös anslutning, kör Network Wizard, som förklaras i föregående avsnitt.

5 Högerklicka på ikonen Nätverk och välj "Diagnostisera och reparera" eller "reparera" från rullgardinsmenyn.

6 Utför en ping test för att se om du har anslutning med andra datorer i nätverket. Klicka på "Start" -menyn, välj "Kör" och skriv "cmd" i kommandotolken.

7 Skriv "ping" vid DOS-prompten, och ange IP-adress som motsvarar den dator som du försöker ping. Tryck enter. Ping statistik resultat kommer att berätta hur många paket mottogs från en skickas och paket som gick förlorade. Observera att veta vad som är IP-adressen för varje dator, typ "ipconfig" i DOS-prompten.

Slå på Network Discovery

8 Klicka på menyn "Start" och gå till "Kontrollpanelen."

9 Klicka på "Nätverk och Internet" och sedan på "Nätverks- och delningscenter."

10 Välj och aktivera "Aktivera nätverksidentifiering" och klicka på "Apply". Detta bör göra det möjligt datorn för att se andra datorer i ditt hemmanätverk.

Ändra arbetsgruppens namn

11 Har en gemensam arbetsgrupp namn för alla datorer i ditt hemmanätverk. Klicka på menyn "Start" och gå till "Kontrollpanelen."

12 Klicka på "Prestanda och underhåll" -ikonen, välj sedan "System."

13 Se till att "Computer Name" -fliken väljs och klicka på knappen "Ändra". En dialogruta öppnas.

14 Ändra namnet på arbetsgruppen så att den matchar den arbetsgrupp namnet på andra datorer i ditt hemmanätverk. Klicka på "OK" i dialogrutan och på "Systemegenskaper" fönstret.

När du lägger till en ny trådlös router till det lokala nätverket, måste du ställa in din bärbara dator för att arbeta med det. Men de flesta datorer och routrar konfigureras på fabriken för att göra denna inställning så enkelt som möjligt för personer som inte är bekant med datorer. Du behöver inte veta hur routern och nätverket arbete för att göra din laptop arbete med din nya trådlösa router. Ställa in nätverk idag är enklare än någonsin.

Instruktioner

1 Inrätta nya routern. Se till att routern är ansluten till elnätet och nätverket med rätt portar. Det bör konfigureras automatiskt att acceptera anslutningar från trådlösa datorer på fabriken, trots att dessa inställningar kan ändras. Om du är osäker, återställa routern innan du fortsätter.

2 Starta Kontrollpanelen. Om du använder Windows, kommer detta att vara från Start-menyn och välj sedan "Kontrollpanelen."
Om du har ett annat operativsystem kan kontrollpanelen placeras på en annan plats i menysystemet. Detta kommer att lista de olika platserna och inställningar som kan konfigureras på din bärbara dator.

3 Använda Kontrollpanelen, öppna nätverksanslutningen ansökan. Detta kan ske genom "Nätverk och Internet" inställningar genom "Nätverks- och delningscenter" eller bara inställningen "Network", beroende på vilket operativsystem. Då öppnas ett fönster som listar olika alternativ för nätverket och kan visa hur du ansluter till Internet.

4 Välj "Hantera trådlösa nätverk." Detta kommer att öppna ett nytt fönster som listar alla trådlösa åtkomstpunkter inom räckhåll för din bärbara dator. Du kan se mer än en om du är i ett befolkat område. Den som är din nya trådlösa router kommer oftast att visas först och kommer att ha den starkaste signalen. Som standard, kommer dess namn ofta vara namnet på tillverkaren av routern, som Linksys eller Netgear.

5 Dubbelklicka på den valda trådlösa adapterikonen. Detta kommer att starta anslutningsprocessen och den bärbara datorn kommer att ansluta till den trådlösa routern. Om routern har konfigurerats korrekt, kommer det att ta dig tillbaka till föregående skärm och en bild visas som visar du är ansluten till Internet.

När det gäller att utforma utseende och stil av webbsidor, HTML eller Hypertext Markup Language, ger webbdesigners en hel alternativ. Om du inte gillar hur HTML stryker automatiskt länkar, har du möjlighet att gå in i HTML-koden och ändra det. När du gör ändringar, webbläsaren, tillsammans med webbläsaren i någon som tittar på din sida, kommer att sluta understryker dina länkar.

Instruktioner

1 Öppna HTML-dokument i HTML-redigeringsprogram. Ange i en ny rad utrymme någonstans mellan öppnings- och stängnings "huvud" taggar nära början av dokumentet.

2 Skriv följande text, tecken för tecken, till den nya linjen:

<Style type = "text / css">

a {text-decoration: none;}

</ Style>

3 Spara HTML-dokument och öppna den i webbläsaren. Din webbläsare kommer nu sluta understryker dina länkar. Ladda upp din nya modifierade HTML-dokument till din webbhotell, i förekommande fall.

Hur aktiverar jag min fax att ta emot ett fax?


Även med e-post och andra mer avancerade former av kommunikation, fax fortfarande standard för överföring av vissa handlingar, särskilt de som kräver signaturer. För att möjliggöra en faxmaskin att acceptera faxöverföringar måste faxet ställas in ordentligt ansluten till ett telefonjack och telefonlinje. Det finns andra detaljer som också måste redovisas innan faxet kan skrivas ut sändningen ordentligt.

Instruktioner

1 Anslut faxen och slå på den.

2 Anslut faxen till telefonjacket genom att föra in den ena änden av telefonsladden till porten på faxen märkt "1-Line eller Line." Denna port kan också ha ett grafiskt av ett telefonjack ovanför. Anslut den andra änden av telefonsladden till telefonjacket. Faxet eller multifunktionsskrivare med fax, måste anslutas till telefonjacket för att få faxsändningen.

3 Anslut hem eller företag telefon till faxen med en annan telefonsladd och ansluta sladden till porten på faxen märkt "2-EXT eller EXT" (denna port kan ha ett grafiskt av en telefon ovanför). Om du använder en telefonsvarare, ansluta telefonsvararen till faxen med en telefonsladd i stället för telefonen. Anslut sedan telefonsvararen med en tredje telefonsladd. Detta steg är nödvändigt endast om fax och telefon delar samma linje.

4 Sätt papper i facket och se till att faxet har gott om bläck. Faxet kan bara skriva ut sändning om papper och bläck finns.

5 Se till att telefonen inte är upptagen. Om faxen är att dela en linje med hem eller affärstelefontjänst, kommer ett inkommande faxöverföring också orsaka att telefonen ska ringa. Att ringen kommer då stanna och en fax kommer att sändas och tryckas.

6 Ändra antalet ringsignaler som krävs innan faxet svarar i telefon. En fax är inställd på att svara på ett samtal efter så många ringar och sedan acceptera en överförd fax. Proceduren för att ändra det här alternativet skiljer sig per fax, kontrollera manualen om det behövs.

Hur vet jag min laptop att använda S-videoutgång för bildskärm?


S-video är en typ av videogränssnitt som kan hittas på en stor majoritet av TV-apparater, projektorer och även datorskärmar. Det är också en typ av port som kan användas för att ansluta en bärbar dator till en extern visningsenhet, till exempel en annan bildskärm. När den bärbara datorn är ansluten via en S-videokabel, är det lätt att ställa in displayen för att visas på skärmen, men det kommer att ta lite justering för att få en icke-förvrängd bild.

Instruktioner

1 Öppna "Display" -menyn genom att högerklicka på ett tomt utrymme på din bärbara dator skrivbord. Om du använder Windows Vista kan du öppna menyn från "Kontrollpanelen" under "Maskinvara och ljud." I Windows 7, visningsalternativ är under "Anpassa" i menyn som faller ner när du högerklickar på skrivbordet.

2 Klicka på "Anslut till en extern bildskärm."

3 Klicka på pilen bredvid "Display" för att visa ett urval av monitorer (den redan i rutan kommer att vara din bärbara inre skärmen). Välj den enhet som är ansluten via S-video och klicka på "Apply".

4 Justera skärmupplösningen på din bärbara dator från menyn "Display" tills bilden på den externa skärmen inte längre snedvrids.

Tips

  • Anslut den bärbara datorn till den externa displayapparaten innan du slår på den, eller det kan ha problem att känna igen den som en extern inmatningsenhet.
  • Om du vill använda både din bärbara skärmen och en bildskärm, samtidigt trycka på Fn-tangenten och en av F1 till F4 (denna nyckel kommer att variera beroende på din dator, leta efter en nyckel som har en bild på det som ser ut som en bildskärm). Välj "Duplicera" att köra båda skärmarna på en gång.

Energispar är en viktig fråga som hanteras av bärbara datorer för att säkerställa lång batteritid och utökad användning. Alternativen är sömnfunktioner, övervintrande funktioner, stänga av systemets display och slutligen, mörkläggning systemets display. Alla dessa alternativ som används tillsammans kan dramatiskt öka en laptop batteriets prestanda när användaren är mobil eller bort från en bärbar dator. Men när den är inkopplad till ett eluttag, en skärm som ständigt skymmer så småningom förvandlas till en olägenhet.

Instruktioner

1 Klicka på "-knappen för att få tillgång till Start-menyn och klicka på" "Start Kontrollpanelen."

2 Klicka på "Maskinvara och ljud" från menyn som visas.

3 Klicka på "Energialternativ" för att få tillgång till bärbara energisparalternativ.

4 Leta efter energischema som för närvarande är vald. Det kommer att ha sin alternativknappen väljs. Klicka på "Ändra schemainställningar" på plan som är vald.

5 Välj "Never" i listrutorna för "Dim displayen" alternativet. Gör det för både "Batteridrift" och "Plugged In" för att inaktivera ljusreglering helt. Upprepa dessa steg för alla energischema du normalt använder tillsammans med din normala.

Ett stort antal virusinfektioner har en drastisk effekt på datorns prestanda och stabilitet. Virus processer startas automatiskt varje gång Windows laddas, drar ström från din processor och orsakar systemet att sakta ner. Virus kan också korrupta viktiga systemfiler som kan gör datorn obrukbar. Många PC-tillverkare inkluderar en inbyggd återställningspartition till medhjälpare användare under formatering sin hårddisk för att rädda sin dator från en försvagande virusinfektion. Medan formatet kommer att ta bort eventuella virus och återställa datorn till en funktionell driftstillstånd, kommer alla dina filer raderas från hårddisken.

Instruktioner

1 Anslut den externa hårddisken till datorn. Kopiera och klistra in alla dokument, filer, programvara, bilder, musik eller andra data som du vill spara till den externa hårddisken mapp. Var noga med att endast säkerhetskopiera oinfekterade filer för att undvika eventuella framtida virusinfektioner. Mata ut mapp på hårddisken och koppla bort den när du är klar uppbackning upp önskade filer.

2 Starta om datorn. Tryck på "F8" eller "F11" för att öppna menyn "Avancerade startalternativ". Välj "Reparera datorn" placering och tryck på "Enter" för att öppna återställningsmiljön. Vissa datorer kringgå Avancerade startalternativ och gå direkt till återställningsmiljön.

3 Logga in med ett administratörskonto och ange språkinställningar för datorn om du uppmanas av återställning verktyg. Klicka på "System Recovery" eller "Återställ" för att öppna Restore Wizard.

4 Följ instruktionerna på skärmen visas av datorn för att starta återställningsprocessen. Verktyget kommer att formatera hårddisken och återställa operativsystemet till fabriksinställningarna. Om du formaterar en bärbar dator, hålla datorn ansluten till strömkällan eftersom processen kan ta flera timmar.

5 Klicka på "Finish" i dialogrutan anmälan att starta om datorn med de ursprungliga inställningarna på plats och virus avlägsnade.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com