hur man tar bort hdd lösenord

Hur man tar bort HDD lösenord på en bärbar dator


Innan din bärbara dator laddar sitt operativsystem, först kör den genom BIOS-programmet, som styr flera viktiga alternativ. Om du är orolig för andra användare åtkomst till din bärbara dator utan din tillåtelse, kan BIOS modifieras för att också kräva en hårddisk (HDD) lösenord. När en HDD lösenord är inställt är det enda sättet att ta bort det från datorn för att komma åt BIOS och manuellt ta bort lösenordet från minnet.

Instruktioner

1 Säkerhetskopiera alla viktiga data som du behöver en extern lagringsenhet om det finns några problem när du ändrar BIOS. Starta din bärbara operativsystem.

2 Vänta för scenen av den bärbara datorns uppstartsprocess som gör det möjligt att gå in i BIOS-menyn. Beroende på vilken modell av din bärbara dator kan det vara när tillverkaren logotypen visas, eller det kan vara när ett meddelande som läser något som liknar "Tryck på F2 för att öppna setup."

3 Tryck på tangent eller tangentkombination som laddar din bärbara dator BIOS menyn. Den exakta nyckel, som varierar mellan tillverkare, kan hittas i din bärbara dator handbok. Vanliga tangenter inkluderar "F2", "F10" och "Ta bort".

4 Rulla över till BIOS menyn som rymmer hårddisken lösenord. Beroende på vilken modell av din bärbara dator på menyn kan märkas "Advanced", "Säkerhet" eller något liknande.

5 Rulla ned till alternativet för HDD lösenord, som normalt kommer att läsa "User Password" och tryck på "Enter". Skriv in den bärbara datorn befintliga hårddisk lösenord och tryck sedan på "Enter".

6 Låt det nya lösenordet fältet tomt och tryck på "Enter" för att ta bort hårddisken lösenord. Gå till menyn "Exit" och välj "Spara och Avsluta." Tryck enter."

Tips

  • De exakta namnen på BIOS alternativ kan variera kraftigt mellan olika tillverkare. Kontrollera din bärbara dator handbok för hjälp om du inte ser några liknande alternativ.
  • Vissa BIOS-menyer har ett alternativ som läser "Clear användarlösenord." Om det här alternativet är närvarande, helt enkelt markera alternativet och trycka på "Enter" för att ta bort hårddisken lösenord.
  • Den bärbara datorn BIOS kommer typiskt att visa både en "User Password" och "Supervisor Password." Användarlösenordet hindrar användare från att komma åt operativsystemet, medan administratörslösenordet hindrar användare från att komma åt BIOS menyskärmen. Om ett administratörslösenord är inställt måste du ange det lösenordet innan åtkomst till BIOS.
  • Det enda sättet att ta bort en hårddisk lösenord är att redan vet det aktuella lösenordet. Om någon annan ställa in lösenord eller du kan inte komma ihåg lösenord som angavs måste du ringa din bärbara dator tillverkarens kundsupport linje för att få hjälp.

En Adobe PDF-fil används för att skapa dokument som inte kan redigeras av mottagaren användaren. Ett alternativ i PDF-filer är möjligheten för skaparen att lösenordsskydda dokumentet. Skyddet lösenord inte tillåter andra att skriva ut eller redigera filen. PDF-filer har blivit standard för att distribuera viktiga dokument via webben. PDF-filer används för manualer, kontrakt och juridiska pappersarbete, så att de kan laddas upp till en webbplats och ner utan rädsla för mottagaren att redigera viktig information. Clearing lösenordet är fullbordat i inställningarna för dokumentet.

Instruktioner

1 Dubbelklicka på Adobe-dokument fil du vill redigera. Dubbelklicka på filen öppnas Adobe och filen för säkerhet. Om filen kräver ett lösenord för att öppna den, ange lösenordet i textrutan.

2 Klicka på "File" huvudmenyn. Välj "Egenskaper" från listan med alternativ. Detta öppnar en ny dialogruta. Klicka på fliken "Säkerhet" i denna dialogruta.

3 Välj "No Security" från listrutan. Detta tar bort alla lösenord på Adobe Acrobat PDF-fil.

4 Klicka på "OK" för att spara inställningarna. Testa filen genom att stänga den och sedan dubbelklicka på den igen för att se om ett lösenord krävs.

Tips

  • När du tar bort lösenord på ett Adobe PDF-dokument, är det öppet för redigering och visning av alla användare som får tillgång till filen.

Vissa stationära förlag och författare väljer att lösenordsskydda eller kryptera PDF-dokument. Detta begränsar andra parter från att öppna, skriva ut och redigera dokumentet. I vissa fall kan författaren ändra sig och besluta att inte begränsa åtkomsten efter att ha gått all framåt. Som filadministratören eller upphovsman, kan du ta bort lösenordet du anger på ett PDF-dokument med hjälp av Adobe Acrobat --- den ursprungliga programvaran för att skapa PDF-filer.

Instruktioner

1 Öppna filen i Adobe Acrobat. När du uppmanas av programvaran, ange alla PDF lösenord som du anger när du skapade filen.

2 Klicka på "Avancerat" och sedan "Säkerhet" på huvudmenyn. Välj "Ta bort Security" från listan med alternativ. Detta tar upp "Dokumentegenskaper" rutan.

3 Välj "No Security" under "Säkerhetsmetod" -menyn på den öppna dialogrutan.

4 Kontrollera "OK" bredvid varje lösenord alternativ du anger tidigare för att ta bort denna begränsning. Detta inkluderar lösenord för att öppna dokumentet, redigera innehållet (behörigheter), och skriva ut PDF-filen. Klicka på "OK" för att spara de nya inställningarna.

5 Klicka på "File" och sedan "Spara" för att spara den nya PDF-filen utan lösenordsskydd. Kontrollera filen genom att öppna den i Adobe Reader, du behöver inte längre skriva in ett lösenord för att komma åt de olika filalternativ.

Tips

  • Vissa tredje part PDF program kan också låta dig ta bort förinställda PDF lösenord, men många kräver att du köpa och installera ytterligare verktyg för att utföra den här åtgärden. Var försiktig med någon programvara som hävdar att "knäcka" PDF lösenord, även om du inte är PDF-filen ägare och författare.
  • Tänk på att med hjälp av programvara för att försöka ta bort ett lösenord som fastställts av ett PDF-dokument ägare utan tillstånd kan betraktas stöld eller i vissa överträdelser upphovsrätt, särskilt om du delar eller försöka sälja den skyddade informationen.

Hur man tar bort installations lösenord i XP Pro


När du sätter upp en ny PC-dator med Windows XP Pro operativsystem, är man tvungen att ställa in ett administratörslösenord för datorn. Denna installationslösenord är endast avsedd att användas i nödsituationer när något går fel med ditt vanliga användarkonto, men vissa datoranvändare skulle helst inte ha installationslösenord finns alls. Om så är fallet, kan du helt ta bort administratörsinstallationslösenord för XP Pro.

Instruktioner

1 Logga in på din dator dator som kör Windows XP Pro med ditt vanliga användarkonto.

2 Öppna Start-menyn och tryck på "Run" -knappen.

3 Skriv "control userpasswords2" i dialogrutan och tryck på "Enter" för att starta lösenord management program.

4 Markera kontot "Administratör" i listan över användarnamn.

5 Klicka på knappen "Återställ lösenord" längst ner i fönstret.

6 Gå inte in något i "Nytt lösenord" och "Bekräfta nytt lösenord" fält och klicka på "OK".

7 Tryck på "Apply" -knappen och sedan starta om datorn datorn för att slutföra ta bort installationsadministratörslösenordet.

När du konfigurerar Windows XP, du skapar ett konto med ett lösenord. Om du inte vill ange lösenordet varje gång du vill komma på din dator, kan du ta bort lösenordet från startmenyn. Ta detta lösenord från din dator kommer att ge dig omedelbar tillgång till datorns innehåll, men skulle lämna datorn öppen för andra människor i hemmet eller på kontoret.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Start" och välj "Kontrollpanelen." Öppna "Användarkonton".

2 Välj "Ändra hur användare loggar in och ut" knappen och klicka på "Använd välkomstskärmen för snabb och enkel inloggning" låda. Klicka på "OK."

3 Klicka tillbaka till "User Accounts" fönstret och välj "gästkonto." Klicka på "Stäng av Gäst-tillträde" längst ner i fönstret.

4 Klicka på det konto som du vill stänga av lösenord. Klicka på den lilla knappen "Ta bort mitt lösenord. Ange ditt lösenord i rutan för att stänga av, och klicka sedan på" Ta bort lösenord länk ".

5 Klicka på "OK" knappen längst ned på skärmen och starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft.

Hur man tar bort ett lösenord från Word-dokument 2007


Microsoft Word 2007 tillåter användare att kryptera Word-dokument med ett lösenord för skydd. Om du väljer att dokumentet inte längre kräver ett lösenord, kan du enkelt ta bort lösenordet från Word 2007-dokument. För att ta bort lösenordet, måste du öppna dokumentet. Om det är lösenordsskyddad, behöver du lösenordet för att öppna den. Microsoft kan inte återställa lösenordet från ett dokument om du har glömt eller tappat den.

Instruktioner

1 Öppna Microsoft Word 2007-dokument. Klicka på "Microsoft" knappen i det övre vänstra hörnet. Håll muspekaren över "Förbered."

2 Välj "Kryptera dokument" från sidomenyn som visas.

3 Markera lösenordet i textrutan. Tryck på "Backspace" eller "Ta bort" för att ta bort lösenordet.

4 Klicka på "OK" för att spara ändringarna i dokumentet. Detta tar bort lösenordet från dokumentet.

Outlook lagrar en hel del information, inklusive e-post, personliga, kontakter, möten. Ställa in ett lösenord för din personliga mapp är en bra idé att upprätthålla integritet och säkerhet. Men när lösenordet är förlorat eller glömt, kan panik ställa in den. Återhämta sig och återställa lösenordet är inte svårt, men det tar några steg för att slutföras.

Instruktioner

Nedladdning och installation

1 Öppna länken i avsnittet i den här artikeln för Password Recovery Tool referenser.

2 När du uppmanas spara filen till en plats på din dator. Notera platsen så att du kan hitta filen senare.

3 Gå till filen platsen för din nya nedladdning.

4 Kör "RecoveryToolboxForOutlookPasswordInstall.exe" genom att dubbelklicka på filen eller genom att markera filen och trycka på "Enter".

5 Klicka på "Nästa" på den första skärmen i installationsguiden.

Välj alternativet "Jag accepterar avtalet" och klicka sedan på "Nästa". Klicka på "Nästa" på "Välj målplats" skärm. Standardplatsen är bra.

Klicka på "Nästa" igen när bad där genväg programmet ska placeras. Återigen är det vite.

Välj "Skapa en genväg på skrivbordet" och klicka sedan på "Nästa".

6 Klicka på "Installera". När installationen är klar, välj "Starta Recovery Toolbox for Outlook lösenord" och klicka på "Finish."

Detta kommer att visa lösenord återvinnande redskap huvudfönster. Du kan ignorera den information som visas på den ursprungliga fönstret.

Återställa lösenord

7 Klicka på "Öppna PST-fil" för att söka efter den PST-fil som du behöver lösenordet.

8 Klicka på mappikonen i slutet av inmatningsfältet "filnamn" och gå till din PST-fil.

9 Välj din PST-fil och klicka på "Öppna". Detta kommer att visa vägen och namnet på din PST-fil fil.

Detta kommer också att visa ett lösenord för PST-fil. Detta är inte nödvändigtvis själva lösenordet för Outlook PST-fil, men det kommer att fungera för att ta bort lösenordet.

10 Markera innehållet i "Password", högerklicka och klicka på "Kopiera". Nu lösenordet lagras i minnet för dig. Du kan också skriva in lösenordet ner.

11 Öppna Outlook. Om lösenordsfältet visas, klicka på fältet, högerklicka och klicka på "Klistra in" och klicka sedan på "OK".

Detta lösenord är giltigt endast om standardfilen laddas i Outlook är den fil som du återhämtar eller ta bort lösenordet. Om det inte är standardfilen, helt enkelt starta Outlook.

Lokalisera PST-fil i Outlook

12 Öppna Outlook, om det inte redan är.

13 Klicka på "File" och sedan "Data File Management" för att välja Outlook PST-fil från listan.

Fönstret Kontoinställningar kan du ändra, lägga till och ta bort Outlook PST-filer från din nuvarande Outlook-profil.

14 Välj personlig mapp och Outlook PST-fil som du vill ta bort lösenordet om det för närvarande noterat på "Kontoinställningar" fönster. Klicka på "Inställningar". Detta kommer att visa dig egenskaper sida med titeln personliga mappar. Om den personliga mapp det inte finns, klicka på "Lägg till" och sedan "OK" för att hitta PST-fil som du har återhämtat lösenord.

15 Gå till filen, markera den och klicka på "OK". Du kommer att bli tillfrågad om det återvunna lösenord. Klicka på "Password", högerklicka och klicka på "Klistra in". Klicka sedan på "OK". Detta kommer att visa dig egenskaper artikel med titeln "personliga mappar."

Ta bort lösenordet

16 Klicka på "Ändra lösenord" på "Personliga mappar" egendom sida.

17 Klicka på "Gammalt lösenord" inmatningsfältet, högerklicka och klicka på "Klistra in" eller skriv in lösenordet du antecknade då. Du har nu inkommit med det gamla lösenordet som behövs för att ta bort den från Outlook och PST-fil.

18 Låt "Nytt lösenord" och "Bekräfta nytt lösenord" fält tomma. Du tar bort lösenordet.

Om du vill kan du ange ett annat lösenord på samma skärm senare.

19 Klicka på "OK." Lösenordet för PST-filen tas bort. Du kommer inte att bli ombedd av Outlook för att ange ett lösenord när du öppnar den här filen igen.

Tips

  • Ett nytt lösenord kan ställas in när som helst genom att det gamla lösenordet (eller tom om inget lösenord) och ange ett nytt lösenord.
  • Det finns många lösenord återhämtningsprogram tillgängliga. Vara säker på att programmet kommer att arbeta på din version av Outlook, inte alla program gör.

Hur man tar bort ett lösenord från en dator


Ta bort ett lösenord från en dator, särskilt offentliga datorer eller alla datorer som används av många människor, kan göra det lättare för användarna. Lösenordet kan lätt tas bort. Men för att ta bort lösenordet, måste du veta det eftersom du måste skriva det under borttagningen.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i Windows och klicka sedan på Kontrollpanelen. I Kontrollpanelen, klicka på "Användarkonton" alternativet.

2 Öppna fliken märkt "Ändra ett konto." Efter det, välj "Ta bort mitt lösenord" alternativet.

3 Skriv in ditt gamla lösenord i rutan och klicka sedan på "OK" för att spara ändringarna. Detta tar bort lösenordet från användarkontot.

Hur man tar bort ett lösenord från en Microsoft Office Word-dokument


Microsoft Word erbjuder ett antal funktioner: stöder makron, formler, tabeller, automatisk korrigering text och möjligheten att lägga till visuella stil på dokument med ett alternativ som kallas WordArt. Word gör det också möjligt för användare att lösenordsskydda ett dokument, spärra tillgång till någon som inte känner till användarinställda lösenordet. Men Word 2010 kan du också ta bort ett lösenord från ett dokument om du väljer att tillåta fri tillgång till filen.

Instruktioner

1 Öppna den skyddade dokumentet. Mata in filens lösenord när det efterfrågas.

2 Klicka på "File" i verktygsfältet, klicka på "Info" i rullgardinsmenyn.

3 Klicka på "Kryptera med lösenord" ligger i menyn "Behörighet". En dialogruta med ditt nuvarande lösenord kommer att dyka upp. Word döljer ditt lösenord flera svarta cirklar i stället för att visa de enskilda bokstäver, siffror och symboler.

4 Radera ditt lösenord och klicka sedan på "OK". Detta tar bort lösenordsskydd från dokumentet.

5 Klicka på "File" i verktygsfältet och klicka sedan på "Spara" för att spara ändringarna i dokumentet.

Hur man tar bort BIOS lösenord på en satellit 5000


Basic input och output system, eller BIOS, används med många typer av datorer. BIOS-menyn kan startas upp innan operativsystemet som körs datorn. Inifrån BIOS menyn kan du ändra många olika inställningar. De flesta inställningarna är stora prestandaförändringar, vilket är varför ibland folk placera lösenord på att komma in i BIOS-menyn. Lösenord kan ställas in på BIOS för vilken dator som helst, inklusive Toshiba 5000. Avaktivera lösenords kräver någon demontering av själva datorn.

Instruktioner

1 Stäng Toshiba 5000 helt av genom att klicka på "Start" -knappen på Microsoft Windows aktivitetsfält och klicka på "Stäng" -knappen på "Start" menyn som visas.

2 Dra strömkabeln ur Toshiba 5000 och skjut batterifrigöringsflikarna till "Lås" -läge. Dra ut batteriet ur datorn.

3 Använd stjärnskruvmejsel för att ta bort enda skruv på "Hårddisk" dörr på baksidan av Toshiba 5000. Dörren är på det nedre vänstra hörnet av Toshiba 5000 undersida.

4 Ta bort hårddisk dörren. Du kommer att se CMOS batteri som driver BIOS. Ta bort BIOS batteriet genom att dra ut.

5 Håll "Power" -knappen på Toshiba 5000 ovansida i fem sekunder för att spola BIOS. Detta tar bort någon makt som finns kvar i BIOS-chip när batteriet tas bort.

6 Håll batteriet ur den bärbara datorn i 30 minuter för att helt återställa BIOS. Detta tar bort lösenordet från BIOS.

7 Sätt BIOS batteriet tillbaka till Toshiba och satte Toshiba 5000 tillbaka tillsammans. Dra åt skruven på hårddisken dörren och placera datorns batteri tillbaka till datorn. Anslut strömkabeln till Toshiba 5000.

8 Slå på datorn igen och tryck på "F2" knappen när du ser "TOSHIBA" logotypen på skärmen. Detta tar dig till BIOS menyn utan lösenord.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com