hp 4100 köpa

Dell Inspiron 4100 är en bärbar dator väl lämpade för hemmet eller små företag användning. I sitt grundutförande, Inspiron 4100 har en Pentium III 1.13 GHz processor, 256 MB SDRAM, CD-ROM optisk enhet, 14-tums TFT aktiv matris och 20 GB hårddiskutrymme. Om du får slut på lagringsutrymme i din Dell Inspiron 4100, kan det vara nödvändigt att byta ut hårddisken i enheten. Proceduren är enkel, men du kommer att behöva säkerhetskopiera alla viktiga data innan du tar bort den befintliga enheten.

Instruktioner

1 Slå på din bärbara dator och logga in på ditt operativsystem. Kopiera alla viktiga data till tomma CD-skivor eller en extern lagringsenhet.

2 Stäng av din bärbara dator och stäng bildskärmen. Koppla ur nätsladden. Vänta tjugo sekunder, sedan koppla bort alla anslutna kringutrustning. Mata ut eventuella närvarande installerade PC-kort.

3 Vänd din bärbara dator och rotera den tills den främre änden är vänd mot dig. Leta reda på batterispärren nära mitten av den främre kanten av den bärbara datorn. Skjut spärren i olåst läge och ta ut batteriet.

4 Leta reda på modulen frigöringsspaken till vänster om batterispärren. Skjut spärren i olåst läge och ta bort alla enheter som kan installeras i modulfacket.

5 Leta upp och ta bort hårddisken skruven i mitten av den högra kanten av den bärbara datorn. Lyft upp på hårddisken dörren och skjut hårddiskmonteringen ur den bärbara datorn.

6 Sätt den nya hårddisken i hårddiskfacket och skjut det hela vägen in. Säkra hårddisken till den bärbara datorn med hjälp av den tidigare borttagna skruven.

7 Sätt tillbaka batteriet och, vid behov, någon enhet du kan ha bort från modulfacket. Sätt några tidigare borttagna PC-kort. Återgå din bärbara dator till ett upprätt läge. Anslut nätsladden och önskade kringutrustning. Öppna bildskärmen och vänd på din bärbara dator.

8 Sätt systeminstallationsskivan och följ anvisningarna på skärmen. Installera om alla önskade program. Återställa alla nödvändiga uppgifter från din tidigare skapad säkerhetskopiering. Installationen är nu klar.

Tips

  • Dell Inspiron 4100 använder en speciell hårddisk som kommer med en hårddisk dörr fäst; Du kan köpa denna hårddisk direkt från tillverkarens webbplats (se Resurser nedan) .Före installation trycker en närliggande metallyta för att minimera risken för en statisk discharge.Store din gamla hårddisk i samma antistatisk förpackning som din nya hårddisk kom in.
  • Skaka inte, strejk eller släppa din hårddisk, de inre komponenterna är mycket känslig.

Hur uppdaterar jag Modem Firmware på en Siemens hastighet Stream 4100?


Siemens hastighet Stream 4100 modemets firmware - drivrutiner lastas på modemets läsminne (ROM) som styr enhetens funktioner - behöver regelbundet uppdateras för att ladda nya säkerhetsuppdateringar, drivrutiner och andra program med anknytning till enheten. Firmware uppdateringar släpps av modemets tillverkare, Siemens, som en fil nedladdning. När den fasta programvaran har uppdaterats, kommer din hastighet Stream 4100 modem starta och återgå till ett fungerande tillstånd så att du kan fortsätta att ansluta till Internet.

Instruktioner

Nedladdning av Firmware Update

1 Öppna datorns webbläsare.

2 Ange subscriber.communications.siemens.com/upg/005-D240-A5F-SBC53-4100.zip i adressfältet högst upp i webbläsaren.

3 Tryck på "Enter" eller "Return" -tangenten på datorns tangentbord. Den "Öppna 005-D240-A5F-SBC53-4100.zip" dialogruta öppnas.

4 Klicka på "Spara fil", "Spara som" eller "Spara". Välj en katalog att spara firmware-filen eller välj "Desktop".

5 Navigera till den katalog som innehåller den nedladdade filen. Högerklicka på filen. Välj "Extract alla."

6 Klicka på "Nästa". Klicka på "Nästa" på "Välj en destination" skärm.

7 Klicka på "Finish."

8 Högerklicka på "005-D240-A5F-SBC53-4100.upg" mappen. Välj "Kopiera".

9 Navigera till datorns "Desktop". Högerklicka på en tom yta. Välj "Klistra in."

Installera Firmware Update

10 Kontrollera att Siemens hastighet Stream 4100 modemet är anslutet till datorn via en Ethernet-kabel.

Om modemet inte är ansluten, anslut den nu genom att ansluta ändarna av en bit av Ethernet-kabel i "Ethernet" portar på både modemet och datorn.

11 Öppna datorns webbläsare.

12 Ange 192.168.0.1 i rutan URL högst upp i webbläsaren.

13 Tryck på "Enter" eller "Return" -tangenten på datorns tangentbord. Siemens hastighet Stream 4100 modemets konfigurationssida öppnas.

14 Klicka på "Advanced" -ikonen på vänster på konfigurationssidan. En alternativmeny öppnas.

15 Klicka på "Uppdatera Modem" -ikonen.

16 Ange "modem Code" som finns på den gula etiketten på undersidan av modemet om du uppmanas att "Ange modemåtkomstkoden." Klicka på "Fortsätt."

17 Klicka på "Bläddra." Navigera till datorns "Desktop". Välj "005-D240-A5F-SBC53-4100.upg" mappen.

18 Klicka på "Öppna".

19 Klicka på "Uppdatera programvara från PC" -ikonen längst ner i modemets konfigurationssida.

Modemets firmware uppdateras och meddelandena "Programuppdateringen slutförts!" och "Modemet kommer nu starta att låta den nya mjukvaran ta effekt" kommer att visas.

Tips

  • När modemets firmware uppdateras kan du ta bort den "005-D240-A5F-SBC53-4100.upg" fil.

Hur återställa bläcknivå på en HP 4100 skrivare


När HP 4100 skrivaren får slut på toner, har du två alternativ: köpa en ny patron eller fylla på den gamla. Med HP 4100, finns det en hake till påfyllning patroner. På baksidan av patronen, det är ett mikrochip som talar om skrivaren att patronen är tom. Om detta mikrochip inte ersätts, när patronen är tillbaka, skrivaren fortfarande tror att patronen är tom. Genom att följa några steg detta problem kan elimineras.

Instruktioner

1 Öppna frontluckan på skrivaren och ta bort kassetten genom att lyfta flikarna på båda sidorna av patronen. Skjut patronen ur skrivaren.

2 Hitta den gamla mikrochip och använda pincett för att ta bort den. Mikrochip är ungefär lika stor som ett suddgummi och hålls på plats genom friktion ensam. Ta del av hur mikrochip var beläget så att du kan byta ut den på rätt sätt. Sätt mikrochip på en säker plats för framtida bruk.

3 Byt ut den gamla mikrochip med den nya mikrochip.

4 Sätt patronen i skrivaren igen, fast flikarna, och stäng frontluckan. Skrivaren kommer att säga att tonernivån är 100 procent.

Tips

  • När du har återställt tonernivån i HP 4100 två gånger, raderar det data som sparats för första mikrochip. Detta innebär att du kan använda den första mikrochip som en helt ny chip.

Inspiron 4100 är en bärbar dator från Dell som stöder upp till två minnesmoduler i botten av den bärbara datorn. Du kan ändra minnesmoduler i Inspiron 4100 för att uppgradera de moduler som är i det eller att ersätta moduler som är defekt och inte fungerar.

Instruktioner

1 Stäng av din Inspiron 4100, stäng locket, ta ut nätsladden och ta ut batteriet.

2 Leta reda på minnesmodulhöljet på datorns undersida, nära parallellporten på baksidan av maskinen. Ta bort de två skruvarna och skruva märkt "K" med en platt skruvmejsel och stjärnskruvmejsel, respektive, och lyft locket från den bärbara datorn.

3 Ta bort minnesmodulerna i datorn genom att sprida isär metall hålla klipp med fingrarna och lyfta modulerna från facket.

4 Sätt dina nya minnesmodulerna i 45 graders vinkel, och sedan trycka ner på dem tills de klickar på plats.

5 Skruva minnesmodulen tillbaka locket på datorn, anslut batteriet och strömsladden och slå sedan på datorn.

Hur man tar bort en Dell Inspiron 4100 Keyboard


Många olika saker kan gå fel med tangentbordet på en dator som du använder den. Nycklar kan fastna eller inte svarar, fjädrarna och kuddar under tangenterna kan förlora sin studsa, och tangentbordet kan helt enkelt bli alltför smutsiga att bry sig om rengöring. Ta bort tangentbordet på din Dell Inspiron 4100 om du har beslutat att det är dags att byta ut den.

Instruktioner

1 Stäng Windows ner på Inspiron 4100, och stänga av datorn helt. Koppla bort alla kablar som går in i datorn, inklusive strömkabeln.

2 Vänd datorn så att undersidan vänd uppåt, och ta ut batteriet.

3 Ta bort varje av de fem Phillips tangentbordsskruvarna från undersidan av Inspiron 4100. Varje tangentbord skruv har en ikon med en "K" inuti en cirkel bredvid.

4 Vänd datorn tillbaka över så att den övre vänd uppåt, och svänga skärmen helt öppen.

5 Sätt i platt skruvmejsel i det lilla hålet på den högra sidan av plaststycket som täcker den övre delen av tangentbordet. Bända upp och ta bort den från kroppen av Inspiron 4100, som arbetar från höger till vänster.

6 Hitta den tomma nyckeln ligger mellan upp- och höger piltangent i det nedre högra hörnet av tangentbordet. Sätt i platt skruvmejsel under den högra sidan av den tomma nyckeln, och lyft upp för att frigöra tangentbordet. Lyft tangentbordet tills tangentbordet och styrspak kablar under tangentbordet är synliga. De två kablarna är förenade med en plast som ansluts till huvudlogikkortet i Inspiron 4100.

7 Ta tag i plast kontakten och försiktigt lyfta fram kablarna tas bort från logikkortet. Lyft tangentbordet bort från Inspiron 4100, och den åt sidan.

Hur man ställer in en HP 4100 nätverksskrivare


HP LaserJet 4100 skrivare fungerar på ett nätverk via en Ethernet-anslutning, vilket gör att många användare att skriva ut dokument. Innan du kan börja använda skrivaren måste du först ställa in maskinvaran och skrivarens IP-adress. IP-adressen ger skrivaren en unik identitet på nätet, så att användarna möjlighet att ansluta till skrivaren med hjälp av sin dator. När du har ställt in skrivaren använder installationsskivan för att installera skrivarens drivrutiner och program.

Instruktioner

1 Välj en plats för skrivaren som ger minst 2 inches av fri utrymme hela vägen runt skrivaren. Se till att platsen inte utsätts för direkt solljus och att ytan är nivå.

2 Packa väskan runt skrivaren och ta bort allt förpackningsmaterial från insidan av skrivaren. Skjut väljaren på den övre vänstra sidan av skrivaren från den låsta symbolen till olåst ikonen.

3 Ta bort allt förpackningsmaterial från bläckpatronen. Öppna skrivarens övre luckan och installera patronen inne, stäng sedan luckan.

4 Öppna pappersmagasin och placera en pappersbunt inuti. Justera styrskenorna så att storleken på papper inuti och stänga lådan.

5 Anslut nätsladden och jumper sladd tillsammans, sedan in dem i skrivaren och ett vägguttag. Anslut en Ethernet-kabel till skrivarens uttaget och ett vägguttag.

6 Slå på skrivaren och tryck på "Meny" och använd pilarna för att välja "Konfigurera enhet." Välj "I / O" och sedan "JetDirect Menu" och skriv in IP-adress du vill tilldela skrivaren.

Hur Återställ en HP 4100 Series


Oavsett om det är inte svara när du skickar ett utskriftsjobb eller presentera felkoder, din Hewlett-Packard (HP) 4100 series inte alltid utföra som det ska. Ett sätt att lösa problem, tydliga fel och spola skrivarens minne är att göra en återställning av enheten. Återställningsproceduren är inbyggd i HP 4100 konfiguration och kräver inga kommandon från datorn eller tillgång till skrivarens drivrutin. När återställningsproceduren är klar, är HP 4100 redo att acceptera utskriftsjobb.

Instruktioner

Återställa en HP 4100 - Laserskrivare Serie

1 Stäng av HP 4100 skrivaren genom att vända på "Power" -knappen på höger sida av skrivaren till "Off".

2 Tryck och håll "Go" -knappen på toppen av skrivaren nära skärmen. Slå på HP 4100 skrivaren genom att vända på "Power" -knappen på "On" läge.

3 Släpp knappen "Go" när "Cold Reset" visas på skrivarens display. Ordet "Initiera" visas, följt av "Återställa fabriksinställningar." När ordet "Offline" visas, är skrivaren återställs.

4 Tryck på "Go" för att placera skrivaren på nätet så att den kan ta emot utskriftsjobb. Ordet "Klar" visas på displayen.

Återställa en HP 4100 - multifunktionsskrivare

5 Stäng av HP 4100 MFP-skrivare genom att vända på "Power" -knappen på höger sida av skrivaren till "Off".

6 Tryck och håll "Välj" -knappen på skrivarens framsida med knappsatsen. Slå på HP 4100 MVP skrivare genom att vända på "Power" -knappen på "On" läge.

7 Släpp knappen "Välj" när alla tre LED-lampor tänds. Tryck på uppåtpilen tre gånger tills "Cold Reset" visas på skrivarens display.

8 Tryck på "Välj" -knappen. Ordet "Startar" visas. Skrivaren återställs.

Tips

  • Återställ HP 4100 laserskrivare, med användning av proceduren i "Återställning HP 4100 - Laserskrivare Series" avsnitt, återgår skrivaren till "fabriksinställningarna." Om skrivaren innehåller en HP JetDirect-kort och är en del av ett datornätverk, använd en platt skruvmejsel för att ta bort JetDirect-kortet från baksidan av skrivaren innan du utför återställningen att hålla den aktuella konfigurationen i maskinen. När återställningen är klar, installerar JetDirect-kortet och fäst den med sina två skruvar.

Dell Inspiron 4100 var en bärbar dator som datateknik företaget Dell Inc. debuterade 2001. Dell släppt den under bolagets sedan nybörjar varumärke. Således, Dell presenterade det som ett idealiskt val för människor som behövde en grundläggande datamaskinen. Inspiron 4100 kom förinstallerad med Microsoft Windows 2000 operativsystem.

Processor och minne

Dell Inspiron 4100 kom vanligtvis med en Intel Pentium III M-processor med en 1,2-gigahertz hastighet, även om vissa modeller hade mindre effektiva, low-end Intel Celeron marker. Båda processorerna förbundna med moderkortet via front-side bus för dataöverföring med en hastighet av 133 MHz. Använda konstituerande DDR SDRAM arkitektur, Dell installerat 64, 128, 256 eller 512 MB systemminne. Du kan utöka minnet till 1 GB, dock. Den minnesåtkomst hastighet var 133 MHz.

Lagring och Media

Varje Dell Inspiron 4100 kom med en 20GB hårddisk. Den optiska enheten var en CD-RW / DVD-ROM-kombination, vilket innebär att det kan spela och spela in på CD-skivor samt spela DVD-skivor. En Cirrus Logic CS4205 ljud föraren följa Intel Corporations Audio Codec '97 standard och utför 16-bitars stereo konvertering förutsatt ljudet. Video och grafik var produkten av 16MB ATI Mobility Radeon-kort. Ljudet pumpades ut ur datorns inbyggda par 4 ohm stereohögtalare, medan video / grafik visning kom ut ur en 14,1-tums aktiv matris TFT-skärm med 1600 av 1200 pixlar i upplösning på en 16,8 miljoner färgskärm.

Nätverk och externa gränssnitt

Varje Dell Inspiron 4100 laptop hade ett modem med upp till 56 Kbps dataöverföringshastighet och anslutning till v.92 standard som fastställts av Internationella teleunionen. Nätverkstillhandahölls av ett Ethernet-nätverkskort med en topp dataöverföringshastighet på upp till 100Mbps. Förutom RJ-11 och RJ-45-uttag för modem och Ethernet, Inspiron 4100 hade mikrofon och hörlursuttag, S-videoutgång; seriella, parallella och externa bildskärmar; en PS / 2 och en USB-port.

Fysiska egenskaper och makt

De nordamerikanska modeller av Dell Inspiron 4100 hade 87-tangenters tangentbord. De som släpptes i Europa och Japan hade 88 och 91 tangenter, respektive. Oavsett region för övergång, mätt varje laptop 8,4 inches i höjd och 11,3 inches i bredd. Förpackad med datorn var en 70 watts nätadapter och en fyra-cell 26-watt-timmar eller åtta-cell 59 wH litiumjonbatteri. Varje Inspiron 4100, beroende på vilken typ av batteri det medföljde, vägde mellan 6 och 8 pund.

Hur Återställ Sidräknare för en HP 4100 skrivare


Det är dags för regelbundna underhållet av din HP 4100 LaserJet Om ett meddelande visas som talar om att "utföra skrivarunderhåll" eller "utföra användarunderhåll." När HP 4100 LaserJet har nått 200.000 sidor och att underhållet har utförts, bör pappersräkning återställas. Utföra den här åtgärden med en underhållssatsen. När underhållssatsen har installerats och pappersräkning har återställts, försvinner meddelandet. Återställning av page counter sker i några få enkla steg.

Instruktioner

1 Stäng av skrivaren.

2 Håll både "VALUE" och "objekt" nycklar.

3 Slå på skrivaren.

4 Släpp "VALUE" och "objekt" nycklar efter "RESET UNDERHÅLL ANTAL" meddelandet har visats. Sidantalet för HP 4100 skrivaren har återställts.

Hur man använder en HP Scanner 4100


Med introduktionen av allt-i-ett-skrivare, fristående skannrar är redan en utrotningshotade stycke teknik. Deras storlek och bärbarhet gör gör dem användbara, emellertid för frekvent avsökning. Följ stegen nedan för att få hjälp med hjälp av en HP Scanjet 4100 skanner.

Instruktioner

1 Slå på datorn. Anslut USB-kabeln från HP 4100 skannern till en ledig USB-port på datorn.

2 Slå på HP 4100 scanner. Öppna locket och placera originaldokumentet eller bilden som du vill skanna på HP 4100 skannerns glas.

3 Stäng locket och tryck på knappen Scan. HP 4100 kommer vara scanning och starta HP Precision Software.

4 Välj en målmapp för utdatafilen och göra några justeringar till exempel välja typ och storlek på dokument eller en bild.

5 Välj "Spara" för att spara det skannade dokumentet eller "Skicka" för att skicka den via e-postklienten.

Tips

  • Du behöver inte använda HP-programvaran för att göra din skanning. Det finns ett antal fria bildbehandlingsprogram sviter som Googles Picasa som stöder "Import" funktioner för skannrar och digitalkameror.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com