håll på sidan av rotern vad är den till

Hur man kontrollerar vad du publicerar till din Mini-flöde på Facebook


Facebook visar en "mini feed" av berättelser från huvudnyhetsflödet i en separat ruta ovanför Facebook Chat fönstret på högra sidan av skärmen. För att kontrollera vad du publicerar till mini-foder synlig på andra användares sidor, använd verktyget inline publiken väljaren för att ställa en sekretessnivå när du publicerar en uppdatering eller efter status, eller dela en länk, foto eller videoklipp på Facebook.

Instruktioner

1 Logga in på Facebook.

2 Klicka på inmatningsrutan under "Uppdatera status" -knappen ovanför nyhetsflödet på hemsidan för att skriva en statusuppdatering. Klicka på "Lägg till video / foto" för att ladda upp ett videoklipp eller bildfil.

3 Ange texten för ditt inlägg eller webbadress för länken i inmatningsfältet. Om du delar en multimedia-fil, klicka på "Lägg upp ett foto / video", "Använd Webcam" eller "länk Skapa Fotoalbum" och välj och ladda upp innehållet på vanligt sätt. När du har gjort ditt inlägg och lagt allt innehåll, kan du ställa in sekretesskontroll för objektet.

4 Klicka på nedåtpilen längst ned till höger i stolpen. Välj din målgrupp föredra på snabbmenyn. Du kan välja att dela artikeln med allmänheten, din hela kompislista, eller utvalda vänner och vänner lista. Att dela objektet med en anpassad lista, välj "Anpassad" för att öppna Anpassad Privacy dialogrutan. I "Gör detta synligt för" väljer "som människor och listor." Skriv vännens namn eller listnamnet i inmatningsrutan. Klicka på "Spara ändringar" -knappen.

5 Klicka på den blå eller "Dela" knappen "Post". Facebook publicerar artikeln med dina valda sekretessinställningar, som gäller för alla delar av webbplatsen, inklusive din Facebook-vägg, nyhetsflöde, mini foder och några Facebook-grupper eller Facebook sidor.

Tips

  • Ändra sekretessinställningarna för objekt som du redan har postat genom att klicka på länken "Dela" under posten och följa ovanstående procedur för att ändra sekretessinställningar.

Hur kan jag får vad jag Skriv till plats på sidan?


Du kan behöva justera ett textdokument eller kalkylblad om du står inför en begränsning på hur många sidor du kan ha på ett uppdrag eller presentation - eller kanske du skriver ett dokument och inser att det är bara två linjer över en sida. I stället för att slösa papper, kan du göra dokumentet passa alla på en sida. Du kan också göra ett Excel-ark passar en sida för att hålla all information tillsammans.

Instruktioner

Microsoft Word

1 Välj hela dokumentet genom att markera det dokument eller gå till "Redigera", "Välj" och "Markera allt."

2 Ändra textstorlek med en punkt eller två. Om du skrev ditt dokument i 12 punkter, prova att ändra det till 10 eller 11.

3 Prova olika typsnitt om papperet är bara över en sida av en linje eller två.

4 Justera marginaler. En tum marginaler på sidorna, topp och botten är standard på de flesta dokument. Om du ändrar dem till 0,75 runt papperet, kommer att bidra till att kondensera dokumentet.

5 Gå till "Förhandsgranska" och använd "Förminska" i Word om du inte vill göra ändringarna manuellt. "Förminska" ändrar teckenstorlek och marginaler för att göra dokumentet passa på en sida. I Microsoft Word 2007 och 2010, gå till "Skriv ut", "Förhandsgranska" och sedan "Förminska" under "Preview" alternativet.

6 Skriv ut flera sidor på ett ark genom att gå till "File", "Skriv ut" och "Zoom". Under "Sidor per ark" rutan "Zoom" sida, välja hur många sidor du vill skriva ut på ett ark. Microsoft Word krymper sidorna att passa.

utmärka sig

7 Klicka på "Sidlayout" från menyalternativen på toppen av ditt Excel-ark.

8 Ändra numret i "Höjd" rutan i "Skala för att passa" grupp till en sida.

9 Slå numret i "Bredd" rutan i "Skala för att passa" grupp till en sida.

10 Kontrollera numret i "Skala" rutan i "Skala för att passa" låda. Detta antal representerar den procentandel av den ursprungliga storleken på dokumentet som ska skrivas ut. Excel krymper kalkylbladet för att få den att passa på en sida. Om vågen procent är ganska låg, kan kalkylbladet vara svårt att läsa.

11 Ändra din sida orientering till "landskap" i stället för "porträtt" om du har ett antal kolumner, men inte så många rader. Du kan ändra sidriktning under "Utskriftsformat", "Orientation" och sedan "Landskap".

Vad är orsakerna till Omdirigerar till olika webbplatser?


En omdirigering inträffar när en användare skriver en adress för en plats i adressfältet i en webbläsare, men då ser att adressändring och webbläsaren visa en annan sida. Omdirigeringar också agera på klick på länkar och resultat för sökmotorn. Majoriteten av omdirigeringar är hjälpsamma och dirigera användaren till den eftersträvade för innehåll. Vissa omdirigeringar orsakas av skadliga program.

skäl

Företag ändrar ibland deras namn. När detta händer, de brukar ändra domännamnet för deras hemsida också. Tyvärr, deras poster i sökmotorer, länkar på andra webbplatser och cirkulerande tryckt reklam skicka människor till den gamla adressen. I stället för att upprätthålla två kopior av webbplatsen, flyttar företaget platsen till den nya adressen och platser omdirigeringar på de gamla webbadresser.

Alternativ

Utan omdirigeringar skulle Web surfare komma upp mot en hel del fel skärmar. Om en sida inte kan lokaliseras, webbläsare sätta upp "sidan hittades inte" felmeddelanden. Webben skulle kantas döda länkar och försök att nå rätt sida skulle vara tidskrävande och förenat med misslyckande. Företagen skulle behöva vänta i månader innan sökmotorer märkte deras nya webbplats, och då skulle behöva börja om igen för att tjäna rankingen de en gång hade.

Metod

Omdirigeringar antingen programmeras i den gamla sidan, eller ingått konfigurationsfilerna på webbplatsen. Den andra av dessa två metoder är den vanligaste. En webbplats inställningen har också två alternativ för att vidarebefordra besökare till en ny adress. Den ena är att införa en text utbyte av alla inkommande webbadresser. Detta ersätter den gamla domänen med den nya domänen och begäran rikoschetter iväg till den nya platsen. Den mest frekvent genomförts metod är att ställa upp HTTP-koder. Hypertext Transfer Protocol innehåller en rad fel och statuskoder. Om en webbsida har flaggats med en omdirigering kod, kommer webbservern automatiskt svara på alla förfrågningar för den sidan med en omdirigering kod med den nya adressen. Webbläsaren implementerar sedan omdirigeringen genom ansöka om ett nytt till den nya adressen för sidan.

skadlig Kontroll

Om omdirigeringar uppstår urskillningslöst och vidarebefordra till reklam helt saknar samband med den angivna adressen är beteendet orsakas av ett virus eller en trojan. En metod är att ändra proxyserverinställningar i webbläsaren, så varje begäran skickas till angriparens server. Det kan då välja att passera genom förfrågningar, eller selektivt omdirigera dem till andra webbsidor. En annan orsak är ett virus som ändrar den utgående begäran, så det går till en annan adress. Dessa skadliga program behöver för att driva från webbläsarens dator.

Syntaxen för ett skalkommando är en komplicerad sak, eftersom varje kommando har sin egen uppsättning av kommandon och inställningar. Utöver detta finns det flera olika skal, som skal är ett samlingsnamn för programvara som tillåter dig att interagera med ditt operativsystem. Varje skal har en olika kommandon. Windows, OS X och Linux-system kommer alla med en standardterminal för att utföra kommandon, vilket är det bästa stället att börja om du bara lär.

Standard kommandoradsskal

Varje operativsystem har någon form av skal som gör det möjligt att hantera systemet. Att dra upp skalet i både Linux och OS X, dra upp "Terminal". I båda fallen, du automatiskt öppnas i din hemmapp; kommandot "ls" kommer att lista alla filer tillgängliga. I Windows öppnar startmenyn och skriv "cmd" för att dra upp kommandotolken. Windows kommandotolk öppnar du din användarmapp, C: \ Users \ user.

OS X och Linux

Syntaxen mellan standardskalet i Ubuntu och OS X är mycket lik; eftersom båda är Unix-liknande, de två systemen har många kommandon och verktyg. I Linux system kommandon och filnamn är bokstäver; "Cp" är att kopiera filer, medan "CP" är inte ett giltigt kommando. Men "CP" fungerar i OS X.

Alla flaggor till kommandot utförs i formatet "-x Option" där "x" representerar flaggan brev och Option anger den specifika alternativ, om det är relevant. Säg att du kopierar textfilen "awesome.txt" till skrivbordet, och du vill att det ska varna dig om du är på väg att skriva över filen. Grundkommando för detta är

cp -i awesome.txt Desktop

Vissa kommandon använder två streck, t.ex. "cp --help"; dessa kommer att betecknas med kommandot man sidan. Inte alla kommandon behöver flaggor; till exempel, kan du köra kommandot "ls" för att lista filer och mappar på den aktuella platsen, utan några andra parametrar.

fönster

Windows-gränssnittet är en annan odjuret. För en, är aktivering inte så stor en fråga - DIR fungerar lika effektivt som dir. Dessutom är flaggorna som föregås av ett snedstreck i stället för ett streck, eller en del även använda en framåt ängel fäste, såsom i de cae nedan. I samma instans, att kopiera awesome.txt från dina dokument på skrivbordet utan någon utgång i skalet, skulle du använda

kopia C: \ Users \ user \ Documents \ awesome.txt C: \ Users \ user \ Desktop> nul

Man Pages och Hjälp

Eftersom varje kommando är annorlunda, har en resurs för att kontrollera hjälper till att hålla allt i ordning. I Linux och OS X kan du göra detta genom att hänvisa till ett kommando man sida, eller manuellt. Om du vill veta varje alternativ för cp och vad den gör, skulle du skriva "man cp" för att visa handboken. I Windows får du samma effekt genom att "kopiera /?". Dessa sidor ger dig en lista över kommandoalternativ och flaggor, samt erbjuda rätt syntax för varje kommando.

Hur man vet vad RAM Den här datorn kommer att acceptera


Räkna ut rätt RAM-modul för datorn kan vara förvirrande. Men det finns flera sätt att kontrollera vad RAM kommer att arbeta med datorn. Korshänvisning med datorn manuellt är det enklaste sättet att kontrollera dina specifika RAM krav. Men om du inte har datorn manuellt, du kan också ta reda på genom att läsa information som är tryckt på själva chipet; med hjälp av Windows-programvara; eller besöka datortillverkarens webbplats där du bör kunna hitta en online-version av handboken för att kontrollera maskinvarukompatibilitet.

Instruktioner

Använda Windows

1 Klicka på menyn "Start" sitter på det nedre vänstra hörnet av datorn verktygsfältet. Nästa typ "dxdiag" i startmenyn sökfältet eller "Kör" applikation och klicka på "OK". Detta kommer att ta upp en diagnostisk fönster som visar alla datorns detaljer.

2 Kontrollera minne och systemspecifikationer. Ta del av hur mycket RAM-minne datorn använder för närvarande. Också skriva ner systemet tillverkarens namn och systemmodellen, såsom "Dell XPS5420".

3 Gå till tillverkarens webbplats. När du har fått den här informationen kan du använda tillverkarens webbplats för att hitta den exakta RAM hastighet och storlek du behöver för din dator. Om tillverkarens webbplats inte har specifik information för din dator, kan du söka på Internet efter datorns modellnamn för att hitta rätt RAM.

Kontrollera maskinvaran manuellt

4 Stäng av datorn. Innan du checkar datorn RAM manuellt måste du stänga av datorn. Se till att koppla ur strömkabeln från väggen.

5 Öppna datorns hölje. Beroende på vilken datormodell kan du öppna datorlådan antingen med hjälp av en skruvmejsel eller genom att skjuta ärendet öppet med frigöringsspakarna.

6 Lokalisera RAM. När datorns hölje är öppen måste du lokalisera RAM-moduler installerade på ditt moderkort. RAM-moduler ser ut som långa, tunna datorchips sticker ut från moderkortet.

7 Kontrollera typen RAM. I de flesta fall RAM kommer att ha ett klistermärke eller etikett på en av sidorna. Denna etikett kommer att säga hastigheten och pin-storlek RAM. Detta är den viktigaste informationen som behövs vid identifiering av rätt typ av RAM-minne till datorn. Se till att också ta del av de tillgängliga RAM-minnesplatser för att se om datorn har tillräckligt med tomma luckor för en RAM uppgradering, eller om du kommer att behöva ersätta en befintlig RAM-chip.

Vad är den inbyggda i ljud för MacBook Pro?


När du vill arbeta med ljud på din MacBook Pro, kan du använda den bärbara datorns inbyggda ljudkapacitet. Apple installerar fria program på varje ny MacBook Pro denna process ljud, så att du kan spela in och lyssna på ljud. Till exempel kan du använda iTunes för att spela musik och använda QuickTime för att spela in ljudfiler med MacBook Pro inbyggda mikrofonen.

Inbyggda högtalare

Du kan använda din MacBook Pro för att lyssna på musik med den inbyggda stereohögtalare. Högtalarna fungerar automatiskt när du kör ett program som spelar ljud, såsom iTunes, QuickTime, DVD-spelare och iMovie. Du kan också använda webbläsaren Safari att besöka webbplatser som spelar ljudfiler och videoklipp med ljud. Nycklarna volymkontroll finns i den översta raden i MacBook Pro tangentbord, och består av en volym upp, en volym ned och en stum nyckel.

Inbyggd mikrofon

Apple har en inbyggd mikrofon på varje ny MacBook Pro. Till exempel kan du använda den inbyggda mikrofonen för att spela in dig själv talar, sjunger eller spelar musik när du använder Garage, Apples ursprungliga programmet för att göra musik. Mikrofonen fungerar också automatiskt när du använder den inbyggda Facetime ansökan för att ringa gratis videosamtal över Internet.

Produktion

När du vill lyssna på ljud privat eller vill undvika att störa andra människor med ljud som produceras på din MacBook Pro, kan du koppla in en valfri par hörlurar till ljudutgången på den vänstra sidan av den bärbara datorn. Den ljudutgång är märkt med en symbol för hörlurar. Du kan också ansluta externa högtalare till ljudutgången. MacBook Pro stöder analog och digital ljudutgång.

linjeingång

Om du inte vill använda den inbyggda mikrofonen för att spela in ljud med din MacBook Pro, kan du koppla in en analog eller digital extern mikrofon i ljudingång. Den 13-tums skärm och 15-tums skärm MacBook Pro-modellerna har en kombinerad hörlurar / linje i hamn på den vänstra sidan av den bärbara datorn, markerade med en ikon hörlurar. 17-tums MacBook Pro-modellen har en dedikerad ljudingång märkt med en ikon av en cirkel med två trianglar, som ligger på den vänstra sidan av den bärbara datorn.

System

När du vill visa information om din MacBook Pro inbyggda ljud, klicka på Apple-logotypen längst upp till vänster på skärmen, klicka sedan på "Om den här datorn" och klicka sedan på "Mer info" för att starta Systeminformation. Inbyggd ljudinformation finns under "Hardware" på den vänstra rutan i System fönstret.

Som en Cisco systemadministratör, du säkert stöter på ett antal olika frågor som behöver felsökning. Ett av de sätt som de flesta administratörer börja när man tittar på några problem är att undersöka loggfiler som genereras av sina apparater nätverk och Cisco maskin- och programvaruskikten. UDP omvänd väg kontroller kan bli irriterande, och du kan identifiera deras sak genom att titta på anslutningsloggar för dina Ciscos nätverksutrustning.

Lokalisera fel

Navigera till Cisco Network Appliance sökväg där produkten lagras på värdservern. Leta reda på "LOG" mappen och sedan ordna en lista över filer i mappen efter datum. Dessa filer genereras automatiskt som användare loggar in på Cisco-kontrollerade nätverk och övervaka gång användaren loggat in, hur länge de var inloggade för, användarnamnet de använde, vad deras tillstånd som inom nätverket är, och om det fanns alla nätverksanslutningsproblem som hände under deras anslutningssession, såsom en UDP omvänd väg check.

Undersöka loggfiler

Öppna loggfilerna i kronologisk ordning, med den senaste loggfilen. Använd en vanlig textredigerare som Microsoft Anteckningar eller Mac OS X Textedit för att visa loggfilerna. Utför en fritextsökning för "UDP back" i alla loggfiler för att identifiera förekomster av varje UDP omvänd väg check. Notera egenskaper som loggpost såsom användargrupp, applikation som loggat in, och om det finns några unika hårdvara eller mjukvara konfigurationer som kan skilja sig från en standardkonfiguration.

Fastställa orsaken

Fortsätt att analysera igenom loggfilerna för förekomster av UDP Omvänd. När du har erkänt ett gemensamt mönster bakom poster UDP omvänd väg check, kan du härleda orsaken till UDP omvända vägen check. Detta orsakas vanligen av nätverks felkonfigurationer, proxyservrar som kan sättas upp och blockerar användaren från att ansluta till nätverket eller det kan vara ett automatiskt initierad säkerhetsåtgärd avsedd att fråga användaren igen för att verifiera om det visar sig att deras anslutning kan vara en säkerhetsrisk.

IP Förändringar

Sedan Ciscos nätverksutrustning är ofta konfigurerade för att tillåta åtkomst till en uppsättning av värdnamn eller ett intervall av IP-adresser, kan en omvänd väg kontroll också orsakas av en förändring i IP antingen på klienten eller serversidan. Om en användare försöker ansluta till nätverket från en IP-adress som inte finns i listan för Cisco nätverksåtkomst, sedan en UDP omvänd väg kontroll kan utföras för att se var användaren försöker ansluta från. Om IP bedöms som elakartad, då administratörer kan konfigurera programmet för att göra det möjligt för användaren att ansluta även efter vägen kontrollen har utförts.

Wingdings är en serie av typsnitt som utvecklats för datorer som avbildar en variation av symboler och former i stället för bokstäver. Det är varumärkesskyddade av Microsoft och ingår i alla versioner av sitt operativsystem Windows. Du kan hitta ännu fler Wingdings i Microsoft Office-paketet. Använd dem i skriftligt material, eller kopiera former och använda dem i andra program.

versioner

Det finns tre versioner av Wingdings. Version 1, den ursprungliga versionen, ingår i Windows. Wingdings 2 ingår i Microsoft-program som MS Word och andra Office-program. Wingdings 3 består helt och hållet av pilar. Det skapades 1990 och är en Truetype Dingbat teckensnitt (ett teckensnitt består av symboler).

Unicode

Unicode är en standard som finns i hela datorindustrin som gör att datorer att replikera skriva tecken på ett konsekvent sätt. Wingdings inte överensstämmer med Unicode-standarden och bör inte användas i webbplatsen eller icke-Windows-baserade material, eftersom användare som tittar sidorna och inte har teckensnitt installerade kommer att kunna se symbolerna. Några av symbolerna har kartlagts till Unicode, men inte alla (se Resurser för en lista).

Kontrovers

Det har varit många Internet rykten om Wingdings och deras skändlig representationer. Till exempel i tidigare versioner av teckensnitt, skriva NYC (New York) i Wingdings, gav en dödskalle, en davidsstjärna och en tummen upp symbol. Några föreslog att detta i samband med att döda judar i New York. Microsoft, som sagt det var slumpmässigt, senare ändrade lineupen av tecken, så att i nuvarande versioner, detta inte visas. Senare, efter 11 september tragedin, ett rykte cirkulerade att skriva "q33ny" skulle visa ett plan, flera rader som visar skyskrapor, och dödskalle. En del ansåg att detta vara ett gömt meddelande, men har sedan dess krossat.

mapping Wingdings

I Windows XP och Vista, kan du enkelt få tillgång till karaktären kartan för att välja en enstaka eller flera wingding ikoner för användning i en mängd olika program. Det finns ingen anledning att hitta ClipArt om vad du letar efter är i Wingdings biblioteket. I Windows XP kan du hitta tecken genom att gå till: "Start"> "Alla program"> "Tillbehör"> "Systemverktyg"> "Tecken". För Windows Vista, skriv bara "tecken" i start sökfältet och sedan välja den när den visas. Klicka på det tecken du vill ha och sedan kopiera och klistra in den på det program du arbetar med.

tillämpningar

Du kan använda Wingdings i en mängd olika sätt, bland annat inom alla Microsoft-program. Till exempel, kopiera symbolerna i kalkylblad i Excel, i Word-dokument eller som en illustration i PowerPoint. Eller använd symbolerna från Wingdings och skapa knappar för webbplatser som använder ett program som Adobe Fireworks.

Vad är den mogna databas?


RIPE är den regionala Internet Registry, eller RIR för Europa, Mellanöstern och Centralasien. Internetadressen utrymme tilldelas av en central global myndighet kallas Internet Assigned Numbers Authority (IANA). IANA delar adresser till RIRs som sedan distribuerar block av adresser till länder. RIPE upprätthåller en databas över alla IP-adresser som har tilldelats, inklusive uppgifter om ägaren av adressen.

IP-adresser

IP-adressering är den metod som används för att identifiera datorer som är anslutna till Internet. Varje dator måste ha en unik IP-adress, eller det kan inte skicka eller ta emot meddelanden via Internet. Adressen struktur fastställs i Internetprotokollet, vilket är vad IP står för. Antalet adresser som finns tillgängliga under det nuvarande systemet är slut, och så en ny adressformat har tagits i drift. Det gamla systemet hette IPv4. Det nya systemet är IPv6.

IANA

Det unika IP-adresser måste ske genom en central myndighet. Fördelningen och registrering av IP-adresser kontrolleras av IANA. Individer inte får sina IP-adresser direkt från IANA. Istället är de distribueras i block till regionala Internet myndigheter. Det finns fem RIRs i världen, och RIPE är en av dessa. De RIRs distribuerar sedan mindre block av adresser till nationella Internet register, eller lokala Internet register, som sedan distribuerar adresser till nätverk och privatpersoner.

MOGEN

RIPE är en förkortning av det franska namnet, Réseaux IP Européens, vilket innebär europeiska IP-nätverk. RIPE är en sammanslutning av organisationer och personer som är intresserade att föra Internet, och vem som helst kan ansluta sig. Det är inte administrera IP-adress själva distributionen. Alla administrationsuppgifter i samband med RIPE intressen hanteras av RIPE NCC, som står för RIPE Network Coordination Center. RIPE NCC är en icke-vinstdrivande institution med säte i Amsterdam. Det är RIPE NCC: s ansvar att upprätthålla RIPE databasen.

Databas

RIPE betjäningsområdet täcker Europa, Mellanöstern och Centralasien. Alla IP-adresser tilldelas inom dessa områden anges i RIPE databasen. Varje post i databasen visar ägaren av varje IP-adress, med kontaktuppgifter och där adressen tilldelades. Det åligger varje IP-adress ägare för att uppdatera dessa uppgifter i databasen. Vem som helst kan söka i databasen genom att använda ett program som kallas whois. Whois Programmet kan laddas ner från många platser, inklusive RIPE NCC platsen.

Vad är orsakerna till en suddig bildskärm?


När folk talar om en suddig skärm, de är, för att vara mer exakt, talar om en suddig skärm, vanligtvis på en persondator eller PC. Suddiga skärmar gör arbetar på en dator extremt svår och obehaglig. Vad mer kan de orsaka ansträngda syn och huvudvärk. I vissa fall men som dataexpert David A. Karp påpekar är själva bildskärmen inte att skylla. Om allt annat misslyckas, ta din dator till en reparationsverkstad. Du kan behöva en ersättare grafikkort eller andra delar.

checkar

Kontrollera att din bildskärmskabeln är korrekt ansluten till datorn basenhet. Om det har lossnat, kan detta vara orsaken till suddighet. Kontrollera menyalternativen på skärmen, normalt är tillgänglig med en knapp på framsidan, märkt "Meny". Ändra kontrast och ljusstyrka, fokus, horisontell och vertikal position, färg och skärmvisningsområdet, för att kontrollera om någon av dessa gör en skillnad. Använd den automatiska konfigurationsalternativet eller nollställa och har bildskärmen automatiskt konfigurera eller återställa sig själv.

Skärmupplösning

Om inget av dessa alternativ förbättrar situationen, enligt Karp, om du är en Windows XP-användare bör du högerklicka på en tom del av skrivbordet. Klicka på "Egenskaper" och fliken "Inställningar". Skjut "Skärmupplösning" reglaget tills blurriness avstår. För post-XP operativsystem, högerklicka på en tom del av skrivbordet och klicka på "Skärmupplösning." Windows rekommenderad inställning bör redan väljas. Klicka på nedåtpilen för att prova andra alternativ.

smutsiga Screen

Damm och smuts kan orsaka en datorskärm för att se suddiga. Typiska hushåll smuts kan vara orsaken, eller om du trycker på skärmen ofta handkräm och andra produkter på dina händer och fingrar kan hamna på efterkälken. Stäng av och koppla datorn och följ bildskärmens tillverkarens instruktioner, som varierar kraftigt, för rengöring av bildskärmen.

Du behöver glasögon

Om din vision har ändrats till den grad att man nu kräver glasögon, kan skärmen på din skärm är suddiga. Om andra objekt visas också suddiga, är det ett säkert tecken på att du behöver ta en synundersökning. Kontakta en optiker utan dröjsmål. Om du har några andra symtom i samband med din dimsyn, såsom huvudvärk, sjukdom eller yrsel, bör du gå och se din läkare, enligt Medline Plus.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com