glasblocks installation

Installation av Basement glasblock Windows


Glasblock fönster släpper in ljus och samtidigt skydda din integritet eller hålla dig från att se en ful vy. Även om du skulle montera en glasvägg på plats, bör du inte göra det med din källare fönster. Montera glasblock fönster på en arbetsyta i källaren, sedan flytta hela assemblage till öppningen. Du kan fylla alla fönster med glasblock, men källarfönster är ett bra ställe att börja på grund av deras mindre storlek.

Instruktioner

1 Ta bort trim och sidostycken runt källaren fönsteröppningen med hjälp av en kofot.

2 Mät fönsteröppningen och köpa glasblock som passar utrymmet. Rådgör med en mäklare på din lokala hem förbättring butik.

3 Klipp 1 x 4-tums bitar av tall för att skapa en ram som passar inne i källaren fönsteröppningen. Geringssnitt ändarna av trästyckena vid en 45 graders vinkel så att de passar ihop smidigt. Fästa tre stycken av tall med varandra med 1-1 / 2-tums skruvar, att skapa en ram som är öppen på den plats som motsvarar den övre delen av fönstret. Lämnar den fjärde, överstycket av ramen åt sidan.

4 Skär en träbit för att passa över bredden på ramen, nära toppen, stag det. Skruva stag till ramen.

5 Skär plast kanaler som följde med glasblocket kit för att passa inuti ramen. Miter skär ändarna som du gjorde träet. Nail plastkanaler till insidan av träram med de Brad naglar från din glasblock kit. Också spika en plastkanal till toppstycket som inte är fäst vid ramen.

6 Måla toppar Brad naglar med färg som matchar färgen på plast kanaler, oftast vita. Detta håller spikhuvuden från att vara synlig genom glaset. Låt färgen torka.

7 Lägg ramen på arbetsytan med stag på undersidan. Placera den första raden av glasblock i plastkanalen, sätter distansorgan mellan varje block. Distanserna komma med glasblock kit.

8 Placera en lång rad distans ovanpå den första raden av block. Lägg den andra raden av glasblock som du gjorde den första.

9 Vrid ram och glasblock så att den står på högkant. Lägg till ytterligare rader av distanser och block om det är nödvändigt för att nå toppen av ramen.

10 Vila överstycket av ramen på toppen och skruva fast den till resten av ramen.

11 Lyft upp hela anordningen och placera den i fönsteröppningen med stag vänd in i källaren. Kontrollera att din ram är nivå och lod med ett utjämningsverktyget. Placera trä shims runt träram att göra de nödvändiga justeringarna.

12 Toescrew träramen till de väggreglar som omger fönstret genom att skruva in i träet i en vinkel. Om din källare fönster är omgiven av betong, använd murverk skruvar.

13 Ta bort bygeln genom att vrida det. Klipp trim att passa runt källarfönster, om du inte använder den gamla trim. Spika trim på plats.

14 Applicera klarglas täta till utrymmen där glasblocken möter varandra och träram. Låt täta bota enligt tillverkarens anvisningar.

15 Upprepa för varje ytterligare fönster.

Instruktioner för glasblock Windows


Glasblock fönster finns i källare, badrum och andra rum. De kan komma i enskilda delar eller förmonterade. Dessa fönster har ofta en ventil eller litet fönster i mitten för att tillåta luft att komma in i huset. Det finns några standardstorlekar för glasblock fönster, men andra storlekar kan skräddarsys beställas. De är extremt stark när den är korrekt installerad, vädertäta och underhållsfritt.

Instruktioner

källaren Installation

1 Ta bort den befintliga fönster med spett. Hamra brytjärnet i sidorna av fönstret och dra tillbaka för att lossa den. Flytta runt hela fönstret tills det är löst nog att dra från öppningen. Skär trä sill kör runt omkretsen av öppningen med en handsåg och dra ut träram.

2 Klipp en 6-tums 2-by-2 virkesstycke med en handsåg och skruva fast den till toppen av öppningen direkt i centrum på insidan av huset. Detta kommer att hålla fönstret på plats när den håller på att installeras. Fastställa två små kilar jämnt fördelade längs botten av öppningen.

3 Ställa in glasblocket panelen i öppningen så att den är lutad mot den 2-by-2 och vilar på toppen av kilarna. Hammer kilarna tills fönstret enheten är centrerad i öppningen. Sätt en tredje kil direkt i mitten av panelen från insidan av huset.

4 Pack murbruk in i botten av öppningen under fönstret. Sprid ut med en murslev tills öppningen är fylld. Lägg murbruk till sidorna av öppningen och längs toppen tills de är fyllda. Jämna lederna längs sidorna med en pekande murslev. Bromsa basen av fönster med murbruk i fronten, för dränering. Detta kommer att vara basen där fönstret kommer att sitta. Låt murbruket sit i två timmar, eller tills den är torr. Ta bort kilarna från tröskeln och fylla i luckorna med murbruk. Ta bort 2-by-2 kil på insidan av huset.

Ovan Grade Installation

5 Mäta storleken på den grova öppning där glasblocket kommer att installeras. Om du bygger en dörrkarm, kontrollera att öppningen är två inches bredare och 2 1/2 inches högre än block fönster som ska installeras. Om det finns en dörrkarm, bör öppningen vara en halv tum större än fönstret på alla sidor. Om det behövs, mäta och skära ett fönster sidokarm till storleken av öppningen och spika den tillsammans med 8d naglar. Sätt hela jamb, torget det med mellanlägg och spika den på plats.

6 Installera 2-by-2 bitar av blocket trimma horisontellt över fönsteröppningen nära toppen och botten av fönstret. Spika blocket trim in på vardera sidan av fönstret och ställa glasblocket in i öppningen från utsidan av huset. Luta den mot blocket trim att stabilisera den.

7 Infoga shims vid varje hörn från utsidan mellan ramen och glasblocket panelen för att hålla den på plats. Placera en sträng silikon täta i 1/4 tums klyftan mellan glasblocket och ramen. Klipp bort överflödig shims med en mattkniv. Klipp ut och installera fönster trim runt insidan och utsidan av fönstret. Installera trim med efterbehandling naglar.

Är glasblock Basement Windows en bra idé?


Glasblocks fönster är ett elegant alternativ till traditionella fönster, och används i en mängd olika tillämpningar. Tvärtemot vad man kanske tror, ​​glasblock är inte mindre säker, och i själva verket är ofta säkrare än traditionella fönster. Glasblock är tunga, tillverkade av tjockt glas och en gång installerat, nästan omöjligt att bryta igenom för hand. Välja glasblock för din källare fönster kan vara en bra idé, förutsatt att du överväga ett par begränsningar och förmildrande omständigheter först.

ventiliation

Glasblocks fönster kan inte öppnas. Byta din källare fönster med glasblock är ventilations motsvarar bricking dem med aska block. Om din källare är oavslutad och föremål för översvämning eller allmän fukt, kan glasblock inte vara det rätta valet för dig. Om du är ansluten till estetik block fönster, överväga att ersätta endast fönstren på framsidan av huset med glasblock, och hålla befintliga källaren fönster på sidorna och tillbaka.

Nödutgång

Du kanske inte tänka på dina källarfönster att vara livskraftiga nödutgångar, men din lokala brand kod kan säga något annat. Kontakta din lokala förordningar för att se om att byta ut din källare fönster med glasblock kommer att inkräkta på någon brand eller säkerhetskoder. Om du bor i ett område som omfattas av extrema väderförhållanden, inse att blockera över källaren fönster kommer att göra din källare en dålig storm skydd. Detta är dubbelt sant för källare som inte innehåller dörrar till utsidan.

Säkerhet

Glasblock är när de installeras på rätt sätt, så säker eller säkrare än traditionella källarfönster. Block måste brytas sönder när de är cementeras på plats, och de kan inte bändas öppen eller skjutas in med samma lätthet som en traditionell svängande källarfönster. Om säkerheten är ett problem, ett glasblock källarfönster installation, tillsammans med fönstergaller, är din bästa insats för att hålla ut inkräktare.

Naturligt ljus

Glasblock överföra betydligt mindre naturligt ljus jämfört med traditionella källarfönster. Detta är helt enkelt på grund av den relativa tjockleken av blocken. Ha detta i åtanke när man beslutar på traditionella källarfönster eller glasblock, som du kommer att skära ner på mängden ljus i källaren.

Vattentät

Om du har fönsterbrunnar i källaren fönster som är föremål för översvämningar, kan glasblock lättare tätas för att vara vattentät. Glasblock själva är vattentäta, såsom är cement eller murbruk som håller dem samman. Detta lämnar endast det område som omger glasblocken som skall diktas och tätas. Detta är en betydligt enklare process än tätskikt traditionella källaren fönster.

Hur man installerar ett glasblock Fönster i ny-


Lägga till ett glasblock fönster till en yttervägg låter ljuset in i utrymmet utan sekretess lämna det. Perfekt för badrum och sovrum applikationer, erbjuder ett glasblock fönster ett nästan obegränsat utbud av storlekar och formalternativ med antingen kvadratiska eller rektangulära tillgänglig. Genom att följa den grundläggande metoden för korrekt installation, kommer den färdiga fönster ger ökad solljus och en attraktiv detalj till alla rum.

Observera att glasblock paneler är begränsade till icke lastbärande användning, och den strukturella utformningen av öppningen måste följa koden kraven för den planerade öppningen. Det rekommenderas att du konsultera din lokala byggavdelning för att säkerställa efterlevnaden av styrande regler.

Instruktioner

1 Gör en preliminär kontroll av den grova öppning för den nya glasblock fönster. Kontrollera varje hörn med en vinkelhake och använda en byggmästare nivå för att fastställa att tröskeln är nivån.

2 Installera en kontinuerlig 3/4-by-2-tums träram för öppningen, placera bitarna platt mot omkretsen inramning och centrerad mellan de inre och yttre ytorna på väggen. Glasblocket enheterna grensla denna ram och höjas för att skapa den första murbruk gap mot fönsterkarmen. Detta träram ger också en lateral säkerhet för fönstret.

3 Linda omkretsen av fönsteröppningen med 15 pounds av Builders pappret och fäst med en häftpistol. Papperet bör passa tätt mot utformningen och följa konturen av ramen installerade i steg 2. Detta skyddar träet inramning från fukt.

4 Blanda glasblocket murbruk i en liten hink, enligt tillverkarens instruktion. Använda en murad murslev för att sprida ett lager av murbruk över den fulla längden av tröskeln av öppningen. Murbruket bör vara tillräcklig för att ställa in glasblocksenheterna och pressa ut jämnt på båda sidor av blocket.

5 Ställa in den första raden, eller "klart", av glasblock genom att applicera ett lager av murbruk till ramen sidan av det första blocket, placering i det nedre hörnet och trycka den mot den vertikala ramen på den sidan. Placera en plast, glas blockera spacer klipp vid varje block, sedan använda ett lager av murbruk på sidan av nästa block som den trycks på plats intill det föregående blocket. När den första kursen är klar, se till att glasblock är raka, centrerad i öppningen och nivån över kursen. Avståndet mellan varje block och mellan blocken och omkretsen ramen ska vara jämn.

6 Använd spackel för att samla upp överflödigt murbruk som pressas ut och återgå till blanda hink. Använd en våt svamp eller torr bomullstrasa för att torka någon stänkt murbruk från glasblock ansikten.

7 Böja en längd av panelankare till en "L" -form, med den korta längden ca 3 inches. Spika ankaret på sidoramen, att hålla den korta längden parallellt med nedre delen av fönstret och utvidgas på toppen av det första glasblocket i kursen. Upprepa på motsatt sida av öppningen.

8 Lägg en längd av glasblocket armeringsjärn, eller "stegar," över toppen av den första kursen av installerad glasblock. Stegar ska vara horisontellt kontinuerligt över öppningen och bör knä ca 2 inches när flera bitar används. Upprepa detta steg vid varje tredje lopp glasblock.

9 Sprid ett lager av murbruk ovanpå den första kursen av glasblock och förstärknings stegar. Upprepa steg 5 till 8 för att installera de återstående kurser glasblock.

10 Slutlig sanering av murbruk och glasblocken bör göras när alla glasblock enheterna har installerats och kontrolleras för lod och nivå. Kontrollera alla fogar för jämnhet och enhetlighet. Skarvar kan jämnas med en fuktig svamp. Låt murbruk härda i 24 till 48 timmar innan någon vägg finish eller trimma till fönsteraggregatet.

Tips

  • Ljus dis kvar på glasblock ansikten genom den våta murbruk kan rengöras med en torr bomullstrasa efter murbruk har härdat.
  • Kör en fast sträng av kisel fogar runt omkretsen av fönsterpanelen innan du installerar vägg finish eller trimma till fönsterkarmen.

Turning en gammal fönsteröppningen i en DIY glasblock båge fönster ger en unik strukturell och designelement till ett rum. Glasblock tillåta en tillräcklig mängd ljus för att filtrera igenom och samtidigt upprätthålla en nivå av privatlivet samt tilläggsisolering. Finns i många varianter, glasblock fönster blandas med många designteman för att öka utrymmet med stil och funktion.

Att köpa glasblock

Block mönster kan påverka mängden ljus och integritet ett rum upprätthåller. Plain block släppa in mer ljus, medan prydnadsväxter och dekorativa mönster begränsa ljus filtrering men erbjuder mer avskildhet. För ett bredare urval, rådgöra med en professionell glas företag. Vid mätning beställa enskilda glasblock eller glasblock paneler, bland annat som krävs för fogar och eventuella kurvor utrymme.

Byggvaruhus bär också grundläggande förmonterade glasblock fönster. Nackdelen med att köpa fullt monterade glasblocks fönster är att de är mycket tunga och besvärliga att installera ensam. En annan undergång till prefabricerade paneler är att vissa fönster behöver planat för en korrekt passform. Av denna anledning, överväga att köpa enskilda block och ventiler. I vissa områden, kan du även spara pengar att köpa glasblocken individuellt. Men när du installerar enda glasblock, använda distanser för att hålla plattan nivå och lod.

Installera Glass Block paneler

För in glaset i fönsteröppningen. För att förhindra den från att glida, har en partner klar på den andra sidan för stöd. Du kan också skruva en trä stoppblock till tröskeln så att panelen har någonstans att vila. Detta fungerar också som en styrning för korrekt placering, antingen i jämnhöjd med insidan eller utsidan av byggnaden eller direkt i mitten av ramen.

Prop panelen på kilar eller halv-tums block för att skapa en botten gap för murbruk. Centrera panelen i öppningen och justera stödblocken vid behov. Med hjälp av en rikthyvel, fylla utrymmet med murbruk. Skapa en sluttande kant för att förhindra stillastående vatten som kan sippra in i trästomme runt tröskeln. Använd akryl, latex eller trä fogtätning att fylla den övre gapet mellan glasblocket panelen och fönster.

Installera Individuella glasblock

Innan om enskilda block, göra en torr körning av den första vertikala och horisontella rader för att kontrollera om en nivå passform. Skär ett sortiment av distanser i förväg om det behövs. Detta hjälper till att spara tid när bruket blandas. Du behöver L-formade distanser för hörnförband, T-formade distanser för botten leder och fyra-vägs distanser för mittblocket.

Sprid ett lager av murbruk längst ned i fönsteröppningen och lägg glasblocken i öppningen. Använd distanserna som guider för att hålla blocken nivå och lod. Ta bort distanserna när blocken är på plats och innan sprida nästa lager av murbruk. Sprida ett jämnt lager av murbruk till sidan av varje block, fast trycka den mot den föregående. Upprepa denna process tills varje block är fäst på plats, och börja nästa rad på samma sätt.

Det finns inget behov att tillämpa murbruk till den översta raden, där blocken uppfyller tröskeln. Istället använder expansionsskenor för att medge blocken att fluktuera genom hela säsongen, och fylla utrymmet med akryl, latex eller trä diktning för att förhindra mögel och mögeltillväxt.

Källaren fönster kan innebära säkerhetsproblem, men ofta är det fördelaktigt att ha det ljus de ger. Täta öppningarna mot potentiella inbrottstjuvar och hålla ljuset som kommer in genom att byta ut gamla källarfönster med glasblock. Glasblock är är något som de flesta gör-det-själv husägare kan installera sig.

Instruktioner

1 Ta bort de gamla fönstren, men lämna träramar.

2 Skär plast spårning för glasblock. Mät och kapa en bit för var och en av de fyra sidorna av fönsteröppningen.

3 Borra pilothål. Lägg plast spårning på plats och markera var att borra styrhålen med hjälp av en penna. Borra pilothål.

4 Fäst plast spårning med hjälp av träskruv.

5 Från och med en nedre hörnet skjuter ett glasblock på plats med hjälp av plast spårning som en guide. Sätt en vertikal distans på sidan av blocket. Placera ett andra block vid sidan av den första en med ett andra distansorgan på dess sida.

6 Placera horisontella distanser på toppen av varje block i den nedersta raden.

7 Fortsätta att installera block med vertikala och horisontella distanser mellan dem.

8 När alla block är installerade, en sträng av akryldiktnings först längs de horisontella lederna i glasblock och sedan längs de vertikala fogarna. Det är inte nödvändigt att tillämpa fogtätning över skarvarna där de vertikala linjerna möter de horisontella linjerna. Tillämpa akryldiktnings på både insidan och utsidan av fönstret. Skjut täta i sprickor med en plast spackel. Torka bort överflödigt täta med en fuktig trasa.

9 Applicera latex caulk till omkretsen av plast spårning på både insidan och utsidan av fönstret. Jämna ut fogar över med fingret och torka bort överflödigt med en fuktig trasa.

Tips

  • Glasblock finns i en mängd olika storlekar på byggvaruhus; ta med fönster mätningar så att du är säker på att få block som jämnt passar öppningen.

Glas Block Cellar Fönster Installation


Tillverkarna producerar glasblock paneler som kan dimensioneras för att passa källare fönsteröppningar. Glasblock kan inte skäras till rätt storlek på jobbet, så har paneler färdiga för att passa eliminerar gissningar liksom behovet av att installera enskilda block. Panelerna kan vara tung, men de erbjuder en lade installation.

Instruktioner

1 Mäta den grova fönsteröppningen, där glasblocket panelen kommer att installeras. Beställ glasblock från ett hem centrum med hjälp av mätningar du fått. Vissa sjukhus lager av standardstorlek paneler och kanske kan rekommendera en som passar ditt fönster dimensioner.

2 Såg ett spår i den gamla karmen för att göra bort lättare. Var noga med att bära skyddsglasögon när du använder elverktyg och ställ in sågklingan så att den inte kommer i kontakt med betong eller betongblock som kan skada bladet och gör sågen luta sig tillbaka.

3 Slita ut karmen med hjälp av en bräckjärn, ta bort tröskel, bitar sidan och huvudposten. Använd handskar och skyddsglasögon för att skydda händer och ögon från skarpa, flygande trä och betong. Använd en hammare och kall mejsel för att frigöra jamb trä som kan ha murade i öppningen. Ta bort alla gamla murbruket så bara betong eller betongblock återstår.

4 Rengör allt damm och murbruk bitar med en wisk kvast.

5 Fäst ett tillfälligt stöd med hjälp av en skrot träbit skruvas in i tröskelplåt eller en bjälke. Blocket kommer att ge glasskivan något att vila mot när du murbruk på plats.

6 Klipp två eller tre kilar från en skrot bit 2-av-4-tums timmer, vilket gör kilarna minst 8 inches lång. Placera dem på nedre fönsterbrädan. De kommer att stödja botten av glaset samt flytta dem in mot källaren eller ut kommer att hjälpa att centrera panelen i läge. Placera glaspanelen på plats i öppningen och se till att springan mellan panelen och öppningen är konsekvent.

7 Blanda murbruk i en hink med vatten. Bruket ska vara lite torr, konsistensen av våt sand. En torrare murbruk mix kommer att ge en bättre grepp för panelen.

8 Pack murbruk i springan mellan glasblocket panelen och betongväggar som omger den. Tryck murbruk i öppningarna med en murslev och packa den på plats med ett pekande verktyg. Undvik att få murbruk på eller nära kilarna. Använda en murslev till lutning murbruket bort från fönstret längs botten avsatsen så att vattnet kommer att rinna av och bort från huset.

9 Gå in i huset och leta efter tomrum i murbruk och bitar som hänger eller har fallit i golvet. Städa upp fallna murbruk och packa i mer material för att fylla tomrummen.

10 Låt murbruket torka ordentligt, ta bort kilarna och packa dessa tomrum med en ny mortel mix.

Hur man installerar prefabricerade glasblock Windows


Prefabricerade glasblock fönster kan ge ett badrum ett helt nytt utseende och ger en säkerhetsnivå som fönster glasruta inte kan erbjuda. Dessa fönster, tillverkade av akryl med metallstomme, väger mindre än traditionella glasblock och murbruk fönster. Prefabricerade glasblock fönster kan beställas i många stilar och former, inklusive oktagon, halvrund och trianglar. Ren glasblock med en mild tvål och vatten lösning. Använd en plast polish för att ta bort repor från blocket yta.

Instruktioner

1 Mäta höjden och bredden av fönsteröppningen från utsidan av huset, med hjälp av ett måttband. För betong-block homes måste höjdmåttet går från botten av tröskeln, den 4-tum tjock vinklade betongstycke under fönstret, till toppen av öppningen.

2 Ta bort de gamla fönster skruvarna med en borr. Använd en hammare och spett för att ta bort fönsterkarmen. Börja längst ner och arbeta upp. På bostäder gjorda av aska block, nagga en 2-tums utrymme i murbruk som håller tröskeln på plats. Placera slutet av spett i morteln gap. Bryt tröskel loss och ta bort den.

3 Ställ den prefabricerade glasblock fönster i öppningen. Justera fönstret så det sätter i centrum av öppningen från sida till sida.

4 Justera höjden på fönstret i öppningen med shims tills den har samma storlek lucka på toppen och botten. Använd vattenpass för att kontrollera fönstret för lod och justera shims efter behov. Lägg till ett extra mellanlägg till den övre kanten för att hålla fönster på plats.

5 Blanda glasblock murbruk i en hink med vatten. Rör murbruket med en marginal murslev tills det har samma konsistens som tandkräm. Om du lägger för mycket vatten, rör om i mer torrbruk.

6 Fylla gapet på båda sidorna och botten av fönstret med glasblocket murbruk, med användning av en tuck pekare. En tuck pekare ser ut som en smal spackel med en 1/4 till 1/2-tums-breda bladet. Täck inte shims. Använd en svamp för att torka bort murbruk från fönstret.

7 Ta bort shims efter glasblocket murbruk har torkat. Fyll vänster när botten shims avlägsnades med glasblock murbruk utrymme.

8 Klipp en skumexpansionsremsa med en rakkniv kniv, skära den samma längd som den övre delen av fönstret. Sätt i expansionsremsan i springan längst upp i fönstret. Täck expansionsremsan med silikon täta.

9 Installera stoppformning, även känd som fönsterfoder, runt fönstret. Caulk kanterna till fönstret och väggen.

Hur man byter ett fönster med glasblock


Ersätter ett befintligt fönster med glasblock kan göras med några enkla verktyg. Annat än att köpa glasblocken, material som behövs för att göra jobbet är inte omfattande. Innan du tar ut det befintliga fönstret, men du vill handla rätt storlek blocket för fönsteröppningen. Också glasblock kommer i en mängd olika mönster. Välj det som ger dig mängden naturligt ljus flöde och avskildhet du behöver.

Instruktioner

masonary Öppning

1 Sätt på skyddsglasögon och arbetshandskar. Ta bort det gamla fönstret, inklusive ram, med hjälp av en hammare och kofot.

2 Ställ en nivå horisontellt på fönsterbrädan. Om det finns höga fläckar, använd en hammare och mejsel för att föra dem ner till nivå. Om det finns låga punkter, kommer den första bädden av murbruk föra dem upp till nivå.

3 Ställ in glasblock i fönsteröppningen för en provkörning. Ställ ut en horisontell rad av block på fönsterkarm och en vertikal pelare av glasblock som går upp på höger eller vänster sida av fönsteröppningen. Skär en massa kartong flikar. Stapla flikarna till en tjocklek 1/4-tum att simulera tjockleken på murbruk. Placera flikarna mellan och under varje glasblock i provkörning. Place flikar mellan den vertikala sidoväggen av öppningen och glasblocket också.

4 Ta en penna, och göra ett märke på undersidan och sidan av fönsteröppningen där varje glasblock börjar och slutar. Dessa märken fungera som en guide för att följa för positionering alla block i fönsteröppningen när mortaring dem på plats.

5 Blanda upp en hink med förblandning mortel med vatten till konsistensen av bröddeg.

6 Ta en tegelsten lagrets spackel och sätta murbruk på fönsterbrädan. Om det finns låga punkter, fylla i dem, jämna murbruk och ställa in nivån på murbruk för att kontrollera nivån. Efter det, tillsätt tillräckligt ytterligare murbruk för att skapa en 1/4-tums mortel säng.

7 Glättaren på murbruk till insidan av den vertikala fönsteröppningen. Till 1/4-tums tjock, och ställa in den första glasblocket på plats, foder upp med markeringarna placeras på fönsterbrädan och sidoväggen under provkörningen.

8 Glättaren på mortel för att den andra sidan av glasblocket till en tjocklek av 1/4-tum. Ställa in nästa glasblocket på plats vid sidan av den första. Kontrollera om nivån regelbundet under installation av alla glasblocken. Upprepa tills alla glasblocken murade på plats.

9 Vänta två timmar efter den sista blocket är på plats. Kom tillbaka och jämna ut fogar med hjälp av ett slagverktyg, som är en smal, böjd spatel används för att köra över murbruk mellan blocket för att jämna och komprimera den.

10 Vänta tills fogar för att bli fast, och rensa bort alla murbruk som fick på framsidan av glasblocket. Gör detta innan murbruket helt torkar på blocket. Använd en mjuk, fuktig trasa. Använd aldrig något slip att rensa bort murbruket från glaset.

Träram Öppning

11 Måla alla utsatta trä med träskyddsmedel efter gamla fönster och fönsterkarmen har tagits bort.

12 Gäller endast murbruk mellan glasblocket, inte mellan glasblocket och träram öppningen. Använd trä shims runt omkretsen av installationen glasblocket för att låsa dem i tätt mot träram öppningen.

13 Klipp och fäst trä gjutning för att passa öppningen på både insidan och utsidan. Formningen ska överlappa glasblocket med 1/2 tum.

14 Täta inifrån och ut där virket trim gör kontakt med glasblocket.

Tips

  • Du kan köpa förmonterade glasblocks fönster i olika storlekar.
  • Glasblock finns i många storlekar. Köpa storlek block som står i proportion till din väggöppning.

Installera om Norton efter att datorn kraschar


Om datorn kraschar och du måste installera om Norton programvara, kan du hämta den från tillverkarens webbplats. För att installera, men du behöver för att få din produktnyckel. Du kan få detta genom att logga in på Norton hemsida och få tillgång till ditt Norton-konto. Produktnyckeln kommer att justera tidsperioden för Norton-programmet prenumeration på hur mycket tid som är kvar på abonnemanget från den punkt där du köpte programmet.

Instruktioner

1 Öppna en webbläsare och skriv in adressen för att få tillgång till Norton-konto. Adressen finns i Resurs 1.

2 Klicka på "Logga in" längst upp till höger på skärmen och ange den e-postadress och lösenord som du använde för att registrera dig för din Norton-konto. Klicka på "Logga in".

3 Anteckna produktnyckeln för Norton-produkten under "produkter."

4 Ladda ner Norton programvara du behöver installera. Se Resurs 2 för nedladdningssidan.

5 Klicka på "Kör" på alla popup-fönster som visas. Detta kommer att köra Norton Download Manager, som sedan kommer att ladda ner den programvara du försöker installera.

6 Dubbelklicka på den nedladdade filen för att köra installationsguiden. Om du inte vill vara en del av Norton Community Watch avmarkerar du rutan för det här alternativet och tryck på "Nästa".

7 Installera Norton på standardplatsen eller klicka på "Browse" och välj en plats där du vill installera Norton. Klicka på "Nästa".

8 Klicka på användaravtalet och läsa igenom den. När du är klar, klicka på "Stäng" och sedan på "Acceptera och installera". Norton startar.

9 Klicka på "Aktivera nu" i det nedre högra hörnet av Norton, sedan ange produktnyckeln som du antecknade tidigare och tryck på "Nästa".

10 Ange den e-postadress du använde för ditt Norton-konto och klicka sedan på "Nästa" och ange ditt Norton lösenord. Klicka på "Klar" när du är klar.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com