formatera om hårddisk ssd mac

Formatera en hårddisk i Mac OS 9 använder en snabb metod med Drive Setup Utility. Detta är inte bara för att formatera en ny hårddisk, men fungerar även för att torka ren en gammal till en ny systeminstallation.

Instruktioner

Förberedelse

1 Säkerhetskopiera allt du kanske vill senare. När du formaterar en hårddisk, kommer du att förlora allt som finns på enheten.

2 Ta en sekund för att tänka på allt du behöver på din dator. Du kommer att vilja alla dina dokument och kanske dina bokmärken från webbläsaren.

3 Se till att du har installationsskivorna för alla dina program och drivrutiner för någon tredje part hårdvara du använder om du ska formatera systemenheten och installera om operativsystemet.

Formatering med Skivverktyg

4 Använd Skivverktyg ansökan med Mac OS 9 om du ställer in en sekundär enhet eller formatera systemenheten. Den största skillnaden är att om du ska formatera systemenheten måste du starta upp ett system CD eftersom du kommer att behöva installera om Mac OS 9 (eller vad operativsystem du ska använda). Om du inte formatera systemenheten, hoppa över nästa steg.

5 Sätt systemet CD i CD-enheten och starta om datorn för att starta upp det. Från den andra skärmen blir tom och börjar att starta, måste du håller C-tangenten tills du ser lite glad Mac bild kommer upp. På vissa äldre (pre-G3) Mac, du håller ned den öppna äpple (aka Command) nedtryckt i stället för "c".

6 Sätt din Mac OS 9-system CD om du inte redan har gjort för att du startat på det. Öppna CD och öppna "Skivverktyg", som finns i mappen "Verktyg" (också vanligen i ett "Utilities" mapp på din huvudsakliga hårddisk).

7 Klicka på den enhet du vill formatera och tryck på "Initiera ..." efter fönstret Skivverktyg öppnas visar dig en lista över de enheter som är installerade på datorn.

8 Klicka på Anpassad installation på botten av "Initierar kommer att förstöra all data på följande volymer:" fönstret som dyker upp.

9 Välj "1 Partition" från "partitionstabell" rullgardinsmenyn om du formaterar enheten för någon form av speciella inställningar (såsom en framtida installation av OSX). Välj "Mac OS Extended" från "Type" menyn. I "Size" anger du numret "Total kapacitet:" (datorn kan ändra antalet för att göra det lite mindre att korrekt passa). Tryck på "OK".

10 Klicka på "Initiera" när du är tillbaka på "Initiera" fönstret. Datorn kommer att formatera enheten och återgå till "Skivverktyg" fönster som borde säga "Formatting ..." för en stund och efter att ha avslutats display meddelandet "Initiering var framgångsrik."

11 Installera om operativsystemet, nu när enheten är helt formaterad, om du startat upp ditt system disk och formaterat om systemenheten.

Tips

  • Du hittar instruktioner artiklar om att säkerhetskopiera dina data här på eHow.

Hur man raderar en hårddisk i Mac OS 9


Mac OS 9 operativsystem kan formatera en hårddisk för att radera allt innehåll och tillåta full användning av det utrymme som den ursprungligen kom med. Tillvägagångssättet är enkelt, inte kräver några speciella datorkunskaper och använder ett program som ingår i OS 9 operativsystem. När formateringen har slutförts, kommer du att kunna använda hårddisken för att lagra filer, program och annan data igen.

Instruktioner

1 Dubbelklicka på ikonen för den huvudsakliga hårddisk för Mac. Rulla ner insidan av fönstret som visas till mappen "Utilities".

2 Dubbelklicka på mappen "Verktyg" för att öppna fönstret. Rulla ner till "Skivverktyg" program. Dubbelklicka på ikonen för "Skivverktyg" för att starta den.

3 Klicka på ikonen för hårddisken som ska formateras och raderas, som är i den vänstra kolumnen i "Skivverktyg" programmets huvudfönster.

4 Välj "Mac OS Extended {HFS Plus) från" Format "rullgardinsmenyn på" Skivverktyg "programmets huvudfönster.

5 Klicka på "Initiera" längst ned på "Skivverktyg" programmets huvudfönster. Klicka på "OK" -knappen på pop-up fönster.

6 Vänta allt från 20 minuter till två timmar tills ett meddelande visas som säger att "initiering var framgångsrik." Avsluta "Skivverktyg" program.

Tips

  • Radera en hårddisk kommer att ta bort alla data som finns på det, så först kopiera de filer som du inte vill förlora till en annan hårddisk först.
  • Du kan inte formatera och radera hårddisken som Mac OS 9 operativsystem körs på.

Externa hårddiskar är praktiskt för att lagra massor av filer, eftersom de har högre kapacitet och fungerar snabbare än flashminnen. De flesta externa hårddiskar kommer från fabriks formaterad med Microsoft Windows-baserade NTFS-filsystemet. NTFS stöder stora volymer och filstorlekar, men det är inte kompatibel med olika operativsystem. Likaså Apple Macintosh-datorer föredrar HFS + filsystem som Windows inte kan läsa. Du kan dela foton på en extern hårddisk mellan Mac och Windows genom att formatera den externa hårddisken till den universella FAT32-format.

Instruktioner

Format på Mac

1 Anslut den externa enheten till Mac.

2 Öppna "Skivverktyg" program i mappen "Utilities".

3 Klicka på hårddisken i den vänstra kolumnen i fönstret och sedan klicka på "Radera" -fliken.

4 Klicka på "MS-DOS (FAT)" i "Format" listrutan, och sedan ange ett namn för enheten i "efternamn".

5 Klicka på "Radera".

Format på Windows

6 Anslut den externa enheten till datorn.

7 Klicka på "Start" -knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

8 Typ "diskpart" utan citationstecken och tryck sedan på "Enter". Klicka på "Ja".

9 Skriv "list disk" utan citationstecken och tryck sedan på "Enter". Anteckna disknumret av den externa hårddisken.

10 Skriv "select disk 1" utan citattecken, och tryck sedan på "Enter". Ersätt "1" med det faktiska antalet den externa enheten, tidigare noterats.

11 Skriv "ren" utan citattecken, och tryck sedan på "Enter".

12 Skriv "create partition primary" utan citationstecken och tryck sedan på "Enter".

13 Skriv "välj partition en" utan citattecken, och tryck sedan på "Enter".

14 Typ "format fs = fat32 snabb" utan citationstecken och tryck sedan på "Enter".

15 Typ "tilldela" utan citationstecken och tryck sedan på "Enter". Detta tilldelar en enhetsbokstav till den nyskapade partitionen.

Tips

  • Kopiera de bilder du vill dela mellan system till hårddisken efter att ha utfört dessa steg.
  • Endast utföra formateringsalternativ på ett system, Mac eller Windows, inte båda.
  • Denna process raderar alla befintliga data från den externa hårddisken. Var noga med att säkerhetskopiera alla viktiga data innan du fortsätter.

Det är dags att torka den externa enheten. Kanske är det fullt av saker du inte behöver längre, kanske det har blivit så splittrade du tvivlar på att det kan repareras. Poängen är att du har valt kärnkraftsalternativet. Se till att få all information du behöver för att hålla säkerhetskopieras till datorn eller annan extern enhet innan du börjar - det finns ingen kommer tillbaka varifrån dessa filer går, mindre än en regerings forensics lab.

Bakgrund

Det finns inget universellt sätt att formatera en hårddisk, eftersom alla större operativsystem använder ett annat register. Generellt använder Windows NTFS, Mac-system använder HFS Plus och de flesta Linux-distributioner använder antingen EXT3 eller EXT4. Alla dessa system kan läsa FAT32; som sådan, de flesta externa media formateras som FAT32-enheter. Besluta mellan dessa register är en fråga om att avgöra dina prioriteringar: Är effektivitet eller plattformsoberoende bekämpa förmåga viktigare? De ursprungliga format är alla mindre benägna att fragmentering än FAT32. Om du oftast kommer att använda enheten med ett enda operativsystem använder det ursprungliga formatet; om plattformsoberoende kompatibilitet är ett måste, använda FAT32.

Simple Alternativ

De flesta operativsystem har en inbyggd möjlighet att formatera en given enhet. I Windows, till exempel, helt enkelt högerklicka på enheten i Utforskaren eller Den här datorn och klicka sedan på "Format Drive." Du kommer att ges ett val mellan register NTFS och FAT32.

I Mac OSX, öppna Finder, klicka sedan på "Program" mappen och öppna "Skivverktyg". Härifrån kan du välja och torka en given hårddisk, antingen i OSX format eller plattformsoberoende FAT32.

Linux-användare bör använda ett program som Gparted att formatera externa hårddiskar. De flesta distributioner kommer med ett program som detta, vanligtvis i menyn under "System". Om inte, kontakta din distribution webbplats att ta reda på hur pakethantering fungerar för dig och installera partitione mjukvara du väljer; Gparted är en bra satsning om du inte vet var du ska börja.

Den avancerade alternativ

Vill du skapa flera partitioner på extern hårddisk eller formatera enheten med ett register som inte stöds av operativsystemet? Försök Gparted, en Linux-program som kan starta från en CD oavsett vilket operativsystem du normalt använder. Helt enkelt ladda ner CD (se Resurser i den här artikeln) och bränna ISO-avbild till skiva. Om du inte vet hur man gör detta, se länken för ISO Recorder, en fri ISO-bränningsprogram för Windows Resources.

Mac och Linux-användare kan göra detta lätt som standard genom att högerklicka på ISO-filen och klicka på "bränna".

Använda CD-skivan är så enkelt som att starta om datorn med CD-skivan i enheten. Det kommer att ta ett tag att starta upp, men när den gör det kommer Gparted startar. Högerklicka på den enhet du vill formatera och klicka på "Ta bort partitionen." Du kan sedan ställa in enheten precis som du vill genom att högerklicka på tomrummet och skapa partitioner. När allt är klart på det sätt du vill ha det, klicka på "Apply all verksamhet" i verktygsfältet för att starta processen. Starta om datorn när du är klar och den externa enheten bör inrättas och redo att gå.

Formatera en hårddisk sker i allmänhet när en ny hårddisk har köpt och installerat i en ny dator. Formatera en hårddisk gör det möjligt att kunna läsa och skriva data genom att skapa en partition på hårddisken. En hårddisk kan formateras eller formateras beroende på vad som görs för att enheten.

Dela

När en ny hårddisk formateras en startbar partition skapas. Partitionen som skapas är där att operativsystemet är installerat. När en enhet har formaterats kan sedan användas som en Master disk eller en slav disk. En andra partitionen kan också skapas på hårddisken som kan användas som en virtuell hårddisk.

Filsystem

Formatera en hårddisk måste du välja ett filsystem som ska användas på enheten. Filsystemet är vad operativsystemet använder för att organisera och hitta information som skrivs till olika sektorer på hårddisken. En hårddisk med ett äldre systemfiler kanske inte fungerar på en dator som är konstruerad för en nyare filsystem.

Data

Formaterar en hårddisk skrivs data på enheten. Men uppgifterna har inte exakt raderats. Formateringen bara bort operativsystemets förmåga att läsa data på enheten. Data måste skrivas till enheten och sedan formateras igen för att säkerställa att data är inte längre tillgänglig.

fel

Formaterar en hårddisk kan fixa dåliga sektorer eller områden på disken. När en skiva som har fel formateras de dåliga delarna av skivan är överhoppade och inte används. Detta kan förlänga livslängden på en hårddisk som kan gå illa genom att isolera de dåliga delarna av enheten.

Virus

En hårddisk kan formateras som en sista utväg för att bli av med ett virus som har infekterat en dator. Ett datorvirus kan orsaka stor skada på ett system som inte har en anti-virus program installerat. Ett datorsystem som har lidit skada av ett virus kan formateras att operativsystemet installeras om.

Hur Formatera min hårddisk på min Dell Dimension 4700


Formatera en hårddisk kan vara en skrämmande utsikter. Det innebär ofta helt ta bort din hårddisk allt dess innehåll så att din enhet kan användas för ett visst ändamål. I fallet med Dell Dimension 4700 innebär detta att formatera hårddisken för ett visst operativsystem såsom Windows Vista, Windows 7 eller Linux. Formatera hårddisken kan också eliminera datavirus och hårda frågor disk.

Instruktioner

Återställ standardinställningar / Ladda Bootup Disk Creation Software

1 Starta om datorn och sedan gå in i systeminställningarna genom att trycka på "F8" tangenten medan datorn startas upp.

2 Tryck på "F9" för att återställa systemet till standardinställningarna.

3 Tryck på "F10" tryck sedan på "ENTER" för att spara och avsluta systeminstallationen.

Skapa en Bootup Disk

4 Öppna menyn "Start" och sedan gå till "Alla program" och högerklicka på menyn "Tillbehör" och välj "Kör som administratör."

5 Öppna "Kommandotolken" program i rullgardinsmenyn "Tillbehör". Vänta på en svart MS-DOS-fönster att visas.

6 Skriv in följande kommandon i MS-DOS-fönster en efter en:

VÄLJ DISK 1

RENA

Create partition primary

Välja partition 1

AKTIVA

FORMAT FS = NTFS

TILLDELA

UTGÅNG

7 Stäng fönstret Kommandotolken.

Format Hard Drive

8 Öppna MS-DOS skriv sedan in "Format C." "C" representerar C-enheten som du kommer att formateras. Du kan byta ut bokstaven "C" med namnet på en enhet som du vill formatera men C-enheten är den vanligaste.

9 Hit "ENTER" och detta meddelande visas: "VARNING ALLA DATA PÅ ICKE-flyttbar disk X:? FÖRSVINNER Fortsätt med Format (J / N)" Hit "Y" knappen följt av knappen "ENTER". Då detta meddelande visas: "Kontroll befintliga skivformat Verifiering (disk storlek).."

10 Vänta tills formateringen är klar.

Hur man rengör och formatera en hårddisk


Om din hårddisk är trög och inte utför på sin högtrafik som när du först köpte datorn, kanske du vill rensa hårddisken genom att formatera det. Formatera en hårddisk bort alla aktuella data som lagras på enheten, så du måste säkerhetskopiera alla viktiga data från hårddisken innan du utför formatet. Annars data raderas och borta för alltid.

Instruktioner

1 Sätt operativsystem CD Windows i skivenheten på datorn. Stäng alla fönster som visas efter att datorn läser enheten.

2 Stäng av datorn och vänta en minut eller två innan driver systemet igen.

3 Tryck "F8" tills en startskärm visas. Välj "Boot från CD" och vänta på skärmen för att ändra.

4 Välj "Format" alternativet. "Du varnas att alla data på enheten kommer att raderas om du fortsätter. Tryck på" OK "och datorn formaterar hårddisken, rengöring av alla data från enheten. När du är klar, Windows CD vägleder dig via operativsystemet installationsprocessen. nu när hårddisken formateras operativsystemet är borta också så du måste installera informationen.

Vad är syftet med Formatera en hårddisk?


En hårddisk är en väsentlig och känslig komponent i ett datorsystem. Datorsystem som köps från återförsäljare innehåller hårddiskar som är pre-formaterade. Dessa hårddiskar är redo att gå ur lådan. De innehåller all den information som ursprungligen satsades på ett system av återförsäljaren plus alla program och applikationer som en användare har tillkommit sedan äga datorn. Formatering är den första processen för att förbereda en hårddisk för användning när man bygger ett datorsystem.

Fakta

För att formatera en hårddisk är att förbereda lagringsmedium för att läsa och skriva. Detta inbegriper en tom filsystem för de nya uppgifterna.

Betydelse

Formatering är vanligast om ett datorsystem byggs från grunden. Hårddiskar som köps separat av datorsystem är fria från ett register och ett operativsystem.

Fungera

En hårddisk måste formateras att förbereda den för första användningen. Formateringen innebär testar disken för att se till att alla sektorer fungerar, kontrollera för dåliga sektorer som kommer att markeras och inte används och slutligen skapa intern adressinformation som är unik för hårddisken och kommer att användas vid lokalisering data. Formatera en hårddisk kräver att en person manuellt för att ha kunskap om DOS-kommandon att navigera hårddisken utan operativsystem.

missuppfattningar

Första gången en hårddisk är förberedd för användning kallas formatering. Om en hårddisk formateras igen efter den första instans, kallas det omformatering. Omformatering är den process som ofta används om hårddisken har upplevt oåterkallelig skada på grund av ett datorvirus.

Varning

Omformatering raderas varje bit av gamla lagrad information på en hårddisk. Säkerhetskopiera all information som kan behöva sparas såsom kritiska program, gynnade bilder och mediefiler innan du formaterar en hårddisk.

Windows-installationsskivan levereras med ett program format, så att du vet att du formaterar hårddisken på rätt sätt utan några misstag, vilket gör det till den bästa sättet att ta bort data. Formatera en hårddisk raderas all information från enheten. Detta innebär måste du säkerhetskopiera alla dina dokument och program innan du formaterar enheten. Formatering används vanligtvis för att ta bort information och installera om operativsystemet.

Instruktioner

1 Sätt in DVD i datorns DVD-enhet och starta om. När du uppmanas att starta från skivan genom att trycka på mellanslagstangenten för att få tillgång till Windows 7 installationsguiden.

2 Skriv ditt språk, tangentbordsinställningar och tidszon i det första fönstret. När du har gjort dina val, klicka på "Nästa".

3 Tryck på "F8" för att godkänna licensavtalet i nästa fönster. Klicka på "Nästa" för att flytta till nästa fönster. Nästa fönster är huvudinstallationsskärmen. Klicka på "Anpassad" för att öppna en lista med installationsalternativ.

4 Klicka på länken "Frekvensomriktartillval" för att expandera en lista med enhetsalternativ. Klicka på den enhet du vill formatera och välj "NTFS" från drivformateringsalternativ. NTFS är den huvudsakliga Windows typ format som låter dig lägga till säkerhet till Windows-filer.

5 Klicka på "Nästa". Driv format. Formatering tar flera minuter, beroende på storleken på den enhet du vill formatera. Ta ut skivan när den är klar.

Det finns flera anledningar till varför en användare kanske vill formatera sin hårddisk. Återhämta sig från ett virus eller spionprogram attack och installera om operativsystemet är bland de vanligaste orsakerna att formatera. Även omformatering av en hårddisk är inte en svår uppgift, är det en mycket viktig som inte bör tas på allvar, eftersom alla data raderas från den fysiska disken. Det är viktigt att en användare säkerhetskopiera alla relevanta data innan du formaterar om hårddisken.

Omformatering i Windows 98

Formatera en hårddisk i Windows 98 är en ganska enkel process som är inbyggd i själva operativsystemet. En användare behöver bara öppna "Den här datorn" i dialogrutan som finns på Start-menyn och högerklicka på enheten han vill formatera. Vid högerklicka, kommer en standard snabbmeny visas med rubriken märkt "Format ...". Vänster klicka på denna rubrik kommer att ta upp dialogrutan Formatera. Användaren måste välja filsystemet de önskar och klicka sedan på knappen format. Denna process kommer att fungera för alla fysiska diskar med undantag för den hårddisk som operativsystemet är installerat på. Detta beror på att du använder operativsystemet för att formatera hårddisken och om du formaterar systemdisken medan operativsystemet laddas datorn inte kommer att fungera.

Omformatering Med Windows 98 installationsskiva

Alla Windows installationsskivorna innehåller ett verktyg enhet format. Sätt in Windows installationsskivan och starta om datorn. Efter omstarten genom att trycka på valfri tangent för att gå in i installationen när du uppmanas. Detta kommer att börja Windows 98 installationsprogrammet som innehåller verktyget format. När installationen är klar laddar drivrutiner som behövs för att fungera, du helt enkelt trycka den angivna för att fortsätta installationen och välja en enhet där för att installera Windows 98. När du har gjort detta val, du kommer att tas till en skärm som kommer ger dig möjlighet att formatera någon enhet i systemet. Markera den enhet du vill formatera och lämplig filsystemet och tryck på knappen anges att påbörja formateringen. Det är viktigt att notera att du inte behöver installera Windows 98 under denna process. Verktyget formatet är ett separat verktyg, och du kan installera någon version av Windows du vill efter ingreppet formateringen är slutförd genom att ta bort Windows 98 installationsskivan och sätta in något annat operativsystem installationsskivan, såsom Gateway systemåterställning skiva.

Använda Gateway Systemåterställning skiva

Gateway systemåterställning skiva ger en möjlighet att återställa datorn till fabriksinställningarna. Även om det inte uttryckligen det, i färd med att återvända datorn till fabriksinställningarna, kommer skivan formatera systemet hårddisken. Denna metod brukar ses som optimalt, eftersom det inte bara kommer att formatera hårddisken, men även installera om operativsystemet. Vanligtvis Gateway systemåterställning skivan inte formatera icke-systemenheter, driver andra än operativsystemenheten, och som sådan är denna metod endast användas för att formatera viktigaste "C: \" drive.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com