Förlänga livslängd skärm

USB Jump Drive Förväntad livslängd


USB hoppa enheter (även känd som USB och USB-minnen) är bärbara flashbaserade enheter som tillåter användare att lägga filer och media på enheten och ansluter den till olika datorer. Det finns en mängd olika faktorer som kan påverka livslängden på en USB hoppa enhet, inklusive tunga användning, höljet design och kvalitet.

Typ av Minne använt

Det finns två huvudtyper av flash-baserad minne som används i USB-hoppa-enheter, SLC minne och MLC minne. SLC står för Single Level Cell minne medan MLC står för Multi Level Cell minne. MLC minne är billigare att tillverka, men är begränsad till cirka 10.000 skrivcykler medan SLC minne kan ha upp till 100.000 skrivcykler.

En skrivcykel är varje gång USB-enheten är ansluten till en dator och har en fil "skriven" till det, antingen en fil som nås och redigeras eller placeringen av en ny fil på USB-enheten. Ju fler skrivcykler som enheten kan hantera, desto längre dess livslängd vara.

USB-anslutning

Kvaliteten på USB-kontakten på hoppet enheten kan också påverka den förväntade livslängden. Enligt GetUSB.info, tillverkare av USB-minnen erbjuder en viss "parning hållbarhet" rating för USB-anslutningen används. Betyget för de flesta USB-enheter är cirka 1500 anslutningar. Detta innebär att efter cirka 1500 gånger för att kopplas in och ur med en USB-port på en dator, kan enheten misslyckas.

hölje

Vad USB-enheten externa Höljet är tillverkat av kan påverka deras livslängd också. En väl utformad fall som är robust och motståndskraftig mot väder och vind kan pågå längre än ett fall som är tunn och billigt gjort. USB-enheter med metallhölje kan pågå längre än plast sådana. Det sätt på vilket användaren hanterar USB-enheten är en annan indikator på enhetens livslängd. USB-enheter som tappas utsätts för extrem värme eller vätska eller kastas runt är sannolikt att ha en kortare livslängd.

Tidsram

Eftersom det finns flera faktorer som kan påverka den förväntade livslängden för en USB-enhet, kan det vara svårt att fastställa den exakta livslängd. Faktorer är hur ofta enheten används, kvaliteten på enheten och hur den hanteras kommer alla att påverka livslängden på USB-enheten. För lätta användare, kan en välgjord USB-enhet senaste åren medan tunga användare eller de som använder en dåligt gjort enhet bara kan få några månaders användning av enheten.

överväganden

Förlänga livslängden på ett hopp enhet genom att hålla den borta från extrem värme, kyla och vätskor. Se alltid till att mata ut USB-enheten ordentligt från datorn innan du tar den från USB-porten. Böj aldrig USB-enheten eller försöka tvinga in USB-kontakten i en USB-port. Säkerhetskopiera viktiga filer på hoppa enhet till en annan dator eller extern hårddisk i fall hoppa enhet misslyckas oväntat.

Bärbar batteritid är ett av de största problemen datoranvändare står inför. Det kan vara frustrerande att få en ny dator och hitta det på bara några månader, den tid som du kan använda din bärbara dator krymper från två timmar till en timme eller mindre. Det finns sätt att förlänga livslängden på din laptop batteri, vissa märken som är bättre än andra och i allmänna steg du kan vidta för att hålla din bärbara dator igång längre.

typer

Det finns två huvudtyper av bärbara batterier som används idag: nickelmetallhydrid eller NiMH och litium jon, eller lejon. Dessa typer ersatt den äldre nickelkadmium (NiCd), som inte erbjuder den kraft som behövs för att köra dagens moderna bärbara datorer.

NiMH-batterier var en förbättring jämfört med NiCd-batterier tack vare lägre kostnad, högre säkerhet, bättre tillförlitlighet och högre kapacitet. Den enda riktiga nackdelen med att använda ett NiMH-batteri är att de laddas ur helt innan du laddar dem för maximal effektivitet.

Lion batterier är de mest populära bärbara batterier, eftersom de inte behöver vara helt köra ned innan uppladdning. LION batterier som vanligtvis väger mindre än NiMH-batterier också, vilket är viktigt i dagens Ultra bärbara marknaden. Eftersom de använder den nyaste tekniken som finns, lejon batterier brukar kosta mer än NiMH-batterier även genom de kan ha samma kapacitet.

Kapacitet

Laptop batteritid varierar beroende på den bärbara datorn modell och typ av batteri det innehåller. Andra faktorer som kan avgöra batteriets livslängd inkluderar program som används, inställningar för strömhantering och vilka funktioner du använder. Några faktorer som påverkar batteriets livslängd negativt inkluderar batteriets ålder och datorn, laddningsnivå, skärmens ljusstyrka och om du har Wi-Fi-anslutning eller inte.

Alla bärbara batterier kommer att drabbas av minskad kostnad över tiden.

Märkeffekt en bärbar dator batteri brukar uttryckas i volt och milliampere, till exempel: 10.8V, 3500mAH. Den spänning (V) och milliamperetimmar (mAh) multiplicerat tillsammans ger dig milliwatt timmar. Till exempel, en 14,8 V batteri med 4460 mAh ger 66.000 milliwatt timmar (66 wattimmar). Ju högre watt timmar, desto längre livslängd för batteriet. De flesta bärbara batterier när nya kommer inte att pågå i mer än tre timmar utan omladdning.

Hur fungerar de?

Inuti varje batteri för bärbar dator är interna kraftceller. Cellerna och kontrolleras av ett kretskort inuti batteriet. Kretskortet är vad hjälper till att reglera hur cellerna ut och ladda. Detta är det som hindrar batteriet från överladdning och vad håller det dränerande lika för att ge dig den längsta batteritiden.

Batteri informationen förmedlas till din bärbara dator så att du kan kontrollera batteriets livslängd. I det nedre hörnet av skärmen hittar du en batterisymbol som ger dig en procentandel av hur mycket liv kvar i batteriet.

Byte och back-up batterier

När du köpt din bärbara dator, hade det ett batteri installerat och det är den som du kommer antagligen att använda för de flesta av datorns liv. De flesta batterier varar en till tre år, och så att du kan hamna ersätta en innan du ersätta din dator. Vid andra tillfällen kanske du vill köpa ett extra batteri för att hålla i handen under långa resor eller om batteriet tar slut vid en olämplig tidpunkt.

Du kommer förmodligen att behöva köpa samma typ av batteri som den som kom med din dator. Till exempel, om datorn kom med en lejon batteri, behöver du ditt andra batteri att vara lejon också. Aldrig köpa ett batteri med något mindre än ett års garanti. Om du ska lagra batteriet, minska avgiften till cirka 40 procent och förvara det på en sval och torr plats som ditt kylskåp.

Life Extension

Du kan få ut det mesta livet ur batteriet och förlänga tiden innan din användning reduceras genom att följa några enkla rutiner. Undvik att köra batteriet hela vägen ner. Förvara aldrig datorn i en varm bil eller i full sol. Om du kör datorn på nätström för det mesta, överväga att ta bort batteriet vid 40 procent av laddningen och lagra den i kylskåpet tills du behöver den igen. Ändra inställningarna för strömspar på datorn till minst dränering och ställa in skärmens ljusstyrka till dimmest att du är bekväm att arbeta på. När du inte använder Wi-Fi-anslutning, inaktivera Wi-Fi-adapter.

Hur man förlänga livslängden på din bärbara dator


Laptop eller anteckningsbok reparationer är kostsamma och ibland utbyte är det enda alternativet när en är skadad. Dessutom, bara för att en bärbar dator är rörlig i konstruktion inte gör det väl lämpat för att användas var som helst. Följ dessa tips för att förlänga livslängden på din bärbara dator och få ut mesta möjliga av din investering.

Instruktioner

Hur att förlänga livslängden för en bärbar dator

1 Håll vätskor borta till bäst förlänga livslängden på din bärbara dator. Även om det kan tyckas självklart att inte dricka kaffe direkt över tangentbordet, öppnade en läsk några fötter är borta också osäker på grund av potentiella splatter. Det kan bara ta en droppe att orsaka skada. Vissa bärbara datorer är mer spillsäker, men många, inklusive flera under bärbara datorer eller UMPC, på marknaden är mycket känsliga för fukt.

2 Förlänga livslängden på din bärbara dator genom att rengöra systemkomponenterna enligt tillverkarens anvisningar. Detta inkluderar användning av rengöringsmedel avsedda för din bärbara dator. Försiktighet krävs med hemlagad rengöringsmedel, såsom destillerat vatten och alkohol, eftersom de kan skada den bärbara datorn yta eller lämna en rest på skärmen. Spara pengar i stället genom jämförelse shopping för dator- och LCD säkra rengöringsmedel.

3 Använd en lätt beröring vid rengöring av bärbara skärmen och undvika att tillämpa rengöringsmedel direkt på LCD-skärmen. För envisa områden prova en microfiber handduk och återanvända rengöringsmedel vid behov, återigen, och samtidigt begränsa trycket.

4 Ta bort damm ofta som det är en av den bärbara datorns värre fiender. Tryckluft är värt priset, säljs för mindre på lågprisbutiker, och bör räcka en lång tid med en bärbar dator. Följ både produktanvisningar och varningar om användning. Se till att datorn är avstängd och inte bara i standby-läge före användning.

5 Skydda din bärbara dator när du reser eller transporterar datorn i en bil eller utomhus. Packa den bärbara datorn i en väl stoppad, rätt storlek väska som håller den bärbara datorn ordentligt sätta. Begränsa sin exponering för sol, värme och hårda element. Datorer med vanliga hårddiskar, snarare än flash-minne, är mer känsliga för rörelse.

6 Placera din bärbara dator på en hård yta medan den är påslagen eller används. Mjuka ytor eller tyger kan blockera luftventiler, som är avgörande för att förhindra den bärbara datorn från överhettning. Om du känner att din bärbara dator är igång för varmt, starta om systemet och titta på CPU avstängning inställningen och aktuell temperatur. Eventuellt installera ett program som PC Tools, för att identifiera din dator CPU fläkthastighet och systemets temperatur.

7 Överväga att ansluta en extern bildskärm och / eller tangentbord när du använder din bärbara dator under längre perioder eller hemma. Förlänga livslängden på din bärbara dator genom att inte placera onödiga krav på maskinen. Vissa bärbara datorer är konstruerade för tung användning men nedre änden och mindre modeller kan inte vara lika hållbart.

Tips

  • Förlänga livslängden på din laptop batteri genom att köra och lagra den i enlighet med tillverkarens anvisningar. Även batterityper skiljer sig åt, överväga att ta bort batteriet när du använder direkt makt för att minska sin exponering för värme.
  • Lagra ett litium-jon batteri för bärbar dator på en partiell laddning, 40 procent eller som rekommenderas.
  • Använd ett överspänningsskydd när kunna som ett annat sätt att förlänga livslängden på din bärbara dator.Precis som din kropp, ditt hus och din bil, behöver din dator regelbunden rengöring för att hålla den i trim. Det kan finnas damm kaniner kvävning sina fans, skräpfiler täpper till hårddisken, kanske till och med stealth virus bromsa hela systemet. Lyckligtvis, med lite underhåll av hårdvara och mjukvara lika, kan du återställa datorn till sin forna problemfri ära, och kanske till och med pressa några extra år av det.

Rengör dammetDatorer genererar en hel del värme. Fans bidra till att skingra alla att värme, som annars skulle förkorta livslängden på interna komponenter och även orsaka systemkrascher. Tyvärr, eftersom tiden går, dessa fans suger in en hel del damm och djurhår, som ackumuleras till den punkt där komponenterna inte kylas ordentligt och fansen själva bli igensatta - ibland till den grad av misslyckande.

Det är därför det är viktigt att blåsa dammet ur datorn, och göra det på ett regelbundet (åtminstone var sjätte månad). Om du har en stationär dator, stänga av systemet, ta bort sidopanelen och sedan använda en burk med tryckluft för att blåsa ut allt damm. (Du kanske vill göra detta utanför.) Hit fläktbladen med korta skurar också, och se till att få alla fans i systemet (inklusive de inuti nätaggregatet och på grafikkortet). Ägna särskild uppmärksamhet åt alla kylflänsar du ser; de brukar uppehålla sig på moderkortet på grafikkortet.

Bärbara datorer kräver lite mer kirurgi. Efter att stänga av, ta ut batteriet och koppla bort nätadaptern. Nu vänder den bärbara datorn över och leta efter en lucka som är i närheten av någon luftventil på en yttre kant på den bärbara datorn. (Vissa bärbara datorer har flera paneler, kan andra har en enda, mycket stor en.)

Med hjälp av en liten skruvmejsel, skruva den panelen och ta bort den. Du bör se en fläkt någonstans nedanför. Nu är det dags att blåsa ut dammet med din burk med tryckluft (igen, utanför kan vara att föredra). Hit bladen, områdena kring fläkten, luftventiler, och någon annanstans du se damm i den bärbara datorns innanmäte.

När du har blåst ut allt damm, byta serviceluckan och batteriet, sedan driva upp systemet. Det ska köra tystare och svalare än det gjorde innan, och den extra bonusen är dina komponenter kommer att pågå längre.

Rengör skräpVarje vår du rensa ut alla de saker som är belamra ditt hus, eller hur? Datorn kan få liknande belamrad med så kallade "skräp" filer, som ackumuleras över tiden. Dessa är tillfälliga och / eller överflödiga filer som produceras av Windows och olika program, och flera av dem att stapla upp, desto långsammare datorn kör.

Lyckligtvis gör en PC "vårstädning" inte kräva en mopp, en kvast, eller till och med en papperskorg. (Jo,. Kanske en virtuell) Allt du behöver är ett verktyg för att hitta och ta bort allt som samlats skräp.

Ett populärt alternativ: Piriform s CCleaner (som ursprungligen var känd som "Crap Cleaner", som bör ge dig en uppfattning om dess funktion). Detta fria program, som finns för både Windows och Mac, söker igenom din dator och webbläsare för temporära filer, formulärhistorik och andra potentiellt onödiga saker. På Windows-datorer kommer det också att rensa registret av gamla och oanvända poster. Kör CCleaner några månaders mellanrum för att hålla din dator, ja, rent!

Defragmentera hårddisken - om du måste

Det finns en annan typ av "skräp" som kan samlas på datorn: Tiny filfragment som får spridda över din hårddisk över tiden. År sedan, var det viktigt att köra någon form av defragmentering verktyget (vardagligt känd som en "defragger") för att sätta enheten hus i ordning, så att säga.

Idag, saker och ting är lite annorlunda. Om datorn har Windows XP och en relativt liten hårddisk (320 GB eller mindre), är en månatlig defrag fortfarande en bra idé. Du kan göra detta genom att använda Windows inbyggda defragger: Öppna Den här datorn, högerklicka på ikonen för din hårddisk, klicka på Egenskaper. Växla till fliken Verktyg, klicka på Defragmentera nu, och klicka sedan på Defragmentera för att starta.

Nyare datorer med större hårddiskar egentligen inte behöver denna typ av manuell uppmärksamhet, särskilt med tanke på att Windows Vista, Windows 7 och Windows 8 har alla automatiserade defraggers som körs enligt tidtabell. Som sagt, många användare svär vid pro-nivå verktyg som Diskeeper, som lovar att göra en snabbare och mer effektivt jobb än Windows egna verktyg.

Ett varningens ord: Om datorn har en solid-state drive (SSD), inte defragmentera den. Om du gör det kan faktiskt förkorta dess livslängd, och arten av SSD-tekniken är sådan att det inte finns någon nytta av defragging ändå.

Torka hårddisken

Om du verkligen vill "rensa" din dator, anser en radikal steg: Torka hårddisken och installera om Windows. Det är den typ av projekt som kan konsumera en eftermiddag, om inte en hel helg, men slutresultatet är en dator som är bokstavligen som nya och förmodligen bra för ett annat par år av tull (förutsatt att hårdvaran är fortfarande fartyg form).

De breda penseldrag i denna process ser ut så här: Du gör en lista över allt viktigt på datorn (program, dokument, bilder, bokmärken, adressböcker, och så vidare), sedan använda en säkerhetskopia verktyg för att avlasta all data till en extern hårddisk. (Programmen kan installeras från skivor och / eller nedladdningar, så det finns ingen anledning att bevara dem.)

Sedan använder du vad system restaurering skivor kom med datorn. (Om det inte kom med någon, kontakta tillverkaren om att skapa eller få ett set.) Detta kommer att radera hårddisken och ladda Windows (tillsammans med programvara från tillverkaren). När det är gjort, du bara installera om programmen, sedan återställa dina data.

Det finns otaliga tutorials på nätet som ger steg-för-steg-instruktioner för detta förfarande, och det är en bra idé att se över hela processen innan du börjar, bara så att du inte stöter på några ovälkomna överraskningar. Återigen, kan detta vara en ganska skrämmande övning, men när arbetet utförs, kommer du att älska kvick, som ny prestanda för din pipig-ren PC.

Skärmen på din bärbara dator är en av dess mest känsliga, nödvändiga och dyra del av din bärbara dator. Tyvärr är inte avhjälpa skador på skärmen. Det är lätt att förlänga livslängden på din skärm, men särskilt om du är försiktig i hanteringen av det och du se till att rengöra det ordentligt och regelbundet.

Instruktioner

1 Hålla mat och dryck från din bärbara dator. Befläckade mat och vätska är ett säkert sätt att förkorta skärmens livslängd.

2 Bär din bärbara dator med skärmen nedfälld så att om du tappar den eller stöta in i något, den känsliga skärmen är inte utsatt. Ta bort eventuella objekt som du har på tangentbordet innan du stänger den för att förhindra att sätta press på skärmen.

3 Använd en vadderad fall när du transporterar den, och hålla ditt fall något tomt för att undvika att sätta press på skärmen.

4 Peka på saker på skärmen med en muspekaren eller på avstånd, utan att vidröra skärmen med fingret eller med något föremål.

5 Rengör skärmen med en mjuk bomull eller mikrofiberduk snarare än pappershanddukar eller vävnader, och torka med ingenting alls eller med bara lite vatten, inte med ammoniak, etanol eller alkohol, som alla kan skada vissa bärbara skärmar.

Tips

  • Inte luta sig mot eller sätta något tungt ovanpå din slutna laptop.
  • Utsätt inte skärmen för sol eller hög värme, som i en bil.
  • Placera inte mat eller vätska i samma mål som din bärbara dator.

Bärbara datorer är byggda för att en mer varaktig standard än sina stationära motsvarigheter på grund av sannolikheten för att de kommer att utsättas för grövre hantering under deras liv. Detta kan leda till den bärbara datorn i sig fungerar väl förbi vad dess hårdvaruspecifikationer, som nyare operativsystem och applikationer släpps. Av denna anledning är det nödvändigt att utvärdera en bärbar dator livslängd från både hårdvara funktionalitet synvinkel samt en operativ inkurans synvinkel.

hårdvaru~~POS=TRUNC

I alla av de gemensamma datorplattformar, har utvecklingen av maskinvarukrav varit en av konstant uppgradering av processorn, behovet av mer RAM och större hårddiskar. Disketter har fått ge vika för CD-ROM-enhet, som ersattes av CD-R / W-enhet bara för att föråldrat av DVD-R / W-enheter. Modem, som vi allestädes närvarande ett decennium sedan har kompletterats - om inte ersätts av Ethernet-portar. Seriella och parallella portar har ersatts av USB, med version en av USB-standarden ersätts av version två. Och medan mycket dyra laptop du köpt ett decennium sedan med Windows 98 installerat fortfarande fungerar felfritt, har sin livslängd som ett system ganska mycket slutade. Hur bra är en bärbar dator som hade en CD-ROM-enhet när den programvara du försöker installera finns på DVD?

Operativsystem

Inom vissa begränsningar, är det möjligt att installera nyare operativsystem på en äldre bärbar dator men så småningom operativsystemets krav kommer att överstiga de uppgraderingar av maskinvara som en bärbar dator kommer att acceptera. När det operativsystem som är installerat på den bärbara datorn inte längre stöds av tillverkaren, är operativ användning av den bärbara datorn teoretiskt nått slutet av sin livslängd.

Ersättning Delar Kostnad

Om eller när den bärbara datorn lider ett misslyckande, till kostnaden ersätta någon enskild del måste jämföras mot värdet av den bärbara datorn när den väl har reparerats. När en bärbar dator är helt ny delarna är extremt dyra. Efter det första året, de reservdelar för dessa system droppar som komponenterna är inte längre efterfrågas och används systemen börjar skrotas för delar. Men när laptop modell är 3 år gammal, är en premie för de delar till. Det rationella är att om någon är villig att reparera en 3-årig laptop, de är villiga att betala ett högre pris, förmodligen på grund av att deras uppgifter fångas på döda dator.

Värde proposition

Med kostnaden för en entry-level netbook kommer in på väl under $ 250 och med tanke på övervägandet att en helt ny netbook har liknande specifikationer till en 3- eller 4-åriga bärbar dator, vilket värde kan ett väl använt laptop realistiskt kommandot? Visst, om den bärbara datorn gör allt arbete en användare behöver från det och fortsatt tillförlitlighet är inte en avgörande fråga, har den bärbara datorn en etablerad värde och har inte nått slutet av sin livslängd.

marknadsprissättning

Den enklaste metoden för att fastställa den verkliga marknadsvärdet för en begagnad laptop är att kontrollera den specifika modellen på eBays avslutade auktion avdelning. Det genomsnittliga auktionspriset som den bärbara datorn i kosta i de senaste 60 dagarna fråga är en tydlig bild av vad som gör och modell är värt på den öppna marknaden.

Förväntad livslängd och tillförlitlighet HP minnen


Den förväntade livslängden och tillförlitligheten hos alla USB-minnen, inklusive HP-minnen, beror på flera faktorer, såsom teknik flash-enheten använder den allmänna slitaget på drivytorna på en daglig basis och det sätt på vilket driv är använd.

Program raderingscykler

En av de viktigaste faktorer som avgör den potentiella livslängden och tillförlitligheten hos flash-enhet är antalet program och radera cykler som enheten tål. Program radera cykler, vanligen kallade P / E-cykler, se till att skriva information till minnet av flash-enheten och sedan antingen skriva över denna information eller radera informationen från enheten. Så metod där du använder din flash-enhet kommer att avgöra dess livslängd och tillförlitlighet.

SLC Versus MLC

Gemensam flash lagringsteknik finns i två varianter. Single-level cell, eller SLC, och multi-level cell eller MLC. HP gör Flash-teknik som använder både SLC och MLC-teknik, men moderna flash-enheter använder i allmänhet SLC teknik. SLC-enheter kan normalt tål upp till 100.000 program radera cykler, medan MLC-enheter klarar upp till 10.000 program radera cykler. SLC teknik anses ha mycket större tillförlitlighet och livslängd.

andra faktorer

Andra faktorer för att bestämma den förväntade livslängden och tillförlitligheten HP flash-enhet inkluderar miljöfaktorer såsom fukt och temperatur flash-enheten lagras på den vård som du behandlar din flash-enhet och hur många gånger du ansluta och koppla bort blixt köra från en värdenhet. En typisk flash-enhet, inklusive HP-minnen, tål upp till 1500 koppla / koppla cykler.

överväganden

I december 2008, tillverkare meddelade flash-enheter som projiceras för att klara upp till 1 miljon program radera cykler. Från och med 2011, har enheter med mycket längre förväntad livslängd införts, och vissa tillverkare erbjuder fem års garanti. Även flash-enheter har ändliga livscykler och de kommer så småningom att brytas ned, de flesta flash-enheter tappas bort, stjäls eller oavsiktligt förstöras innan de misslyckas från överanvändning.

Vad händer när en laptop batteri är i slutet av sin livslängd?


Enligt Dell.com, "Alla laddningsbara batterier slits ut med tiden och användning." Den typiska laptop batteri kan vara allt från 18 till 24 månader, möjligen mer eller mindre, innan en nedgång i prestanda är märkbar. När det händer, kan du överväga att byta batteri. Dessa tecken är de mest uppenbara varningar som en bärbar dator batteri närmar sig slutet av sin livslängd.

Kortare Använd Times

Som en bärbar dator batteri börjar försämras, kommer du ofta att börja lägga märke till att det har en avgift för kortare perioder. När den tid du kan spendera på den bärbara datorn med det unplugged blir kortare och kortare, är detta en "kontrollampa tecken" laptop batteri brist, enligt Microsoft.

Kortare ladda gånger

Om en bärbar dator batteri tar allt kortare tid att ladda, är detta ett tecken på att batteriet kan gå dåligt. Även om det kan ta ut mycket snabbt, detta motsvarar i allmänhet en oförmåga att hålla en avgift för någon betydande tidsperiod.

Oväntat Stänga

En bärbar dator som kommer in i viloläge oväntat eller plötsligt stängs av utan märkbar anledning kan ha en sviktande batteri. En inte laptop batteri kan oväntat strömmen även om den bärbara datorns batterimätaren visar runt resterande 70 eller 80 procent makt, säger Microsoft.

Låg batteri Anmälan

Windows 7 visar ett meddelande på batterimätaren när batteriet fungerar på cirka 40 procent av sin fulla kapacitet. Anmälan, som informerar dig om att batteriet kan gå dåligt, infördes som en ny funktion i Windows 7.

Om batteriet måste bytas ut, inte bara kasta den i soporna. Bärbara batterier är mycket giftiga - följ din dator tillverkarens anvisningar för destruktion.

Phaser 6360 överföringsrullen varar genom cirka 35.000 utskrifter och underhåll kräver en ersättning efter sin livscykel har upphört. I början av 2011, var överföringsvalsen priserna visade sig vara minst $ 75 och uppåt. Enbart detta faktum är tillräckligt skäl för att förlänga livslängden på delen. Två strategier inkluderar inställning utskriftsjobb utgångsminimigränser och hantera hur ofta du skriver ut med öppenhet och etikettpapper. Dessa och några andra tips hjälper dig att undvika tidig överföringsrullen ersättare.

Instruktioner

1 Kör utskrifter med åtminstone fyra sidor. Skriva ut riktigt små jobb med tre sidor eller mindre använder en instans av överföringsvalsen precis som medelstora till stora utskriftsjobb. Att ha en utskrift uppsättning minimi kommer att uppmuntra dig att ompröva värdet av varje utskriftsjobb.

2 Minska mängden gånger du öppnar och stänger "lucka A." När huvud dörren av Phaser 6360 öppnas och stängs drivet, blir överföringsvalsen i onödan utsätts för drivande toner. Detta skräp kan fastna i delen. Dessa faktorer kan påverka kvaliteten på utskrifterna och även leda till en tidigare överföringsrullen bytas ut.

3 Låt skrivaren hela dagen om det kommer att användas igen under den tiden. Stänga av skrivaren och på upprepade gånger gör överföringsrullen och andra delar av skrivarens arbete i onödan svårare att värma upp flera gånger under en 24-timmarsperiod.

4 Sänk frekvensen av tryck OH, etikettpapper, och andra icke-brevpapper. Varje annan typ av media kräver överföringsrullen för att göra en ny justering i hur det överför toner till media innan det skrivs.

5 Minska mängden av automatiska jobb dubbelsidig (duplex) utskrift. Duplex utskrifter är motsvarande två utskrifter, så att enbart ökar sidan användning och påverkar den återstående livslängden för överföringsrullen.

Tips

  • Begränsa mängden fast, tunga utskrift att förlänga livslängden på din Phaser s 6360 överföringsrullen. Stora fasta form bilder stenar som grafik och stor text använda upp mer toner. Överdriven toner användning bidrar till att minska överföringsrullen s livslängd.

Bärbara datorer är lämpliga för att arbeta runt huset. Du kan ta dem till sovrummet, Den, vardagsrum eller någon annanstans din utan större ansträngning. På vägen, de är bra för att hålla på toppen av ditt arbete, kolla e-posten eller spela spel. Det enda problemet är att deras batterier inte alltid lika länge som du kommer att gilla dem. Här är sätt att förlänga din laptop batteri livslängd.

Instruktioner

1 Behåll din bärbara datorn på rätt sätt. Din bärbara dator batteri arbetar hårdare om hårddisken är fragmenterad. Defragmentera hårddisken regelbundet för att minska belastningen på datorn och batteriet. Snabbare datorer använder färre resurser.

2 Stäng program som du inte använder. Ju fler program som körs, desto mer ström din bärbara dator behöver för att bearbeta program. Stäng ditt e-postprogram när du arbetar på din kalkylprogram. Stäng av Wi-Fi när du inte behöver det.

3 Stäng av din bärbara dator när den inte används och justera den att använda mindre ström när den används. Gå till "Start", "Kontrollpanelen" Prestanda och underhåll "och" Energialternativ. "Ställ in skärmen för att gå ut efter en viss tids inaktivitet. Justera andra LCD-inställningarna.

4 Använd inte DVD eller CD-enheter inte är nödvändigt. De konsumerar enorma mängder energi och placera belastningen på batteriet när den används. Rymt din hårddisk istället.

5 Rengör dina batterikontakterna regelbundet. Rengöring din bärbara dator batteriets kontakter att de får rätt mängd ström under avgifter. För att rengöra batteriets kontakt, använd en ren trasa fuktad med tvättsprit. Också använda batteriet ofta när det är laddat. Låt inte det vilande under långa perioder.

6 Gör din forskning. Ta reda på den beräknade livslängden för den bärbara datorns batteri innan du köper. Köpa de mest effektiva laptop du har råd. De kan vara dyrare, men de kommer att löna sig i livslängd.

7 Titta på din omgivning. Extrema väderförhållanden som värme påverkar livslängden på din laptop batteri. Under arbetet, inte placera din bärbara dator i knät eller på en kudde utan kylning pad. Detta blockerar värme ventilera och hindrar luft från att cirkulera fritt. Hotter batterier dör snabbare än batterier som används i väl ventilerade utrymmen.

Tips

  • Rengöring ditt skrivbord innan du placerar din bärbara dator på det förhindrar damm och annan smuts från igensättning din kylfläkt.
  • Använd endast originalsladd som levererades med enheten när du laddar batteriet. Om du behöver byta sladden, få ersättning från tillverkaren.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com