filändelser iweb

För datoradministratörer, är kommandoraden en av de främsta verktyg som används för att modifiera, underhålla och distribuera datasystem, nätverk och servrar. Före tillkomsten av det grafiska användargränssnittet som operativsystem använder idag, datoranvändare interagerat med datorer genom att skriva kommandon i kommandoraden.

Vad är en Command Line?

Till denna dag, driva en dator från kommandoraden är fortfarande en av de mest effektiva och korrekta sätt att upprätthålla och göra ändringar, förutsatt att du vet rätt kommandon. Ta bort filnamnstillägg, eller tecken som följer "." i ett filnamn, kan göras genom att använda en kommandorad verktyg, kan lika många andra typer av fil modifieringar vara. Ett modernt operativsystem huvudsak sätter ett grafiskt gränssnitt i framför användaren med knappar som kör skript och kod som utförs på kommandoraden bakom kulisserna.

Hur du startar en kommandorad

Öppna kommandorad verktyg genom att lansera "Terminal" program om du använder Mac OS X. Om du använder Windows, starta "cmd.exe" genom att klicka på "Start", navigera till "Kör" skriva in "cmd.exe" sedan trycka på "Run" -knappen. Det finns också ytterligare kommandoraden klienter tillgängliga över Internet som utvecklats av tredjepartsföretag och öppen källkod utvecklingsområdet. Dessa alternativ tar ofta formen av traditionella program installerade och lanseras genom att navigera till operativsystemets program-menyn och klicka på programikonen för att starta det, som med något annat program.

filändelser

Rollen av filtillägg i en dator verksamhet är viktig. Varje dator, oavsett typ, driver program för att utföra specifika funktioner som ordbehandling, e-post, eller bildredigering. De data som genereras från dessa program måste vara skild från andra data som genereras av olika program på samma dator. Filändelser bidra till att skapa den differentiering. Program, och uppsättningar av program, kommer att generera filer med unika filtillägg, till exempel ".doc" som används i Microsoft Word, för att identifiera till datorn och användaren som att specifik fil måste öppnas med Microsoft Word eller ett kompatibelt program .

Hur man tar bort filändelser från kommandoraden

Skriv var och en av följande rader i kommandoradsgränssnittet en i taget. Tryck på "Enter" på tangentbordet efter att var och en. Ersätt "Rar" i exemplet med filändelsen du vill ta bort och ersätta "katalog" med katalogstrukturen som inrymmer de filer du vill ta bort filändelser från.

$ X = "/ katalog / example.rar.quux"

$ Y = $ {x%. *}

$ Echo $ y

/directory/example.rar

$ Y = $ {x %%. *}

$ Echo $ y

/ Katalog / exempel

Hur konvertera video Impression filändelser till WAV eller WMA


Video Impression Filerna kan använda foton, bilder och videoklipp samt ljud, text och scenövergångar för att skapa en multimediapresentation. Du kan ändra dina hemvideofilmer eller företagspresentationer från en videovisnings fil till en mindre ljudfil med konverteringsprogram. En användbar verktyg tillåter konvertering programvara du extrahera ljud och ljud från en videovisnings fil, ändra en .avi videofil förlängning till en ljudfil med en WAV eller wma filändelsen. Genom att extrahera ljudet från en nedladdad musikvideo, kan du skapa en mindre fil av låten som du enkelt kan ladda upp på en MP3-spelare. De flesta omställningsprogram kan också ändra flera olika typer av ljud och videofiler till ett urval av ljudfiler och videofiler.

Instruktioner

1 Leta upp en video konvertering omvandlare eller programvara på nätet. Ett antal fria omvandlare finns på Internet och inte kräver att du ladda ner någon mjukvara, inklusive Media-Convert.com och ForInside.com.

2 Läs instruktionerna från konvertering mjukvaruföretag och vid behov ladda ner mjukvaran.

3 Öppna Video Converter och leta reda på "Add File" eller avsnittet "Överför fil". Klicka på "bläddra" för att ladda upp videofilen att konvertera till en ljudfil.

4 Vissa konvertering program kan kräva att du anger filändelsen för överföring via en rullgardinsmeny. Media-Convert har ett avsnitt med titeln "Input format" med en rullgardinsmeny av filändelser. För att identifiera filändelsen, titta på de tre sista tecknen i filen du laddade och välj matchande filändelsen från rullgardinsmenyn. Många konverteringsprogram behöver inte det här steget.

5 Leta efter rullgardinsmenyn för att välja output format. Till exempel, om du använder ett Windows-operativsystem, välj "wma" eller "Wav" för att konvertera filen till en ljudfil för din dator.

6 Klicka på "konvertera" för att starta konverteringen. Beroende på storleken på filen, kan processen ta några minuter. En förlopps kan tyckas att du kan spåra utvecklingen av omvandlingen.

7 Spara den nya filen när datorn har slutfört omvandlingen.

Tips

  • De flesta video-omvandlare kan skapa filer som är kompatibla med antingen PC eller Apple operativsystem.

Länka till en PDF-fil på din webbplats kan du ge besökarna snabb och enkel tillgång till handlingar. PDF-formatet är att föredra eftersom användarna över flera plattformar kan läsa denna typ av fil utan kompatibilitetsproblem. Varje Mac-dator levereras med iLife verktyg, som omfattar webbplatsen skapande program iWeb. Länk till PDF-filer i iWeb med antingen en text hyperlänk eller en bild hyperlänk.

Instruktioner

1 Lägg till en bild eller textruta för hyperlänken. För en bild hyperlänk, drar den bild som du vill använda för att iWeb och släppa den. Ändra storlek på bilden som önskas. Om du vill använda den främre sidan av PDF-filen som bilden, dra filen till iWeb och släppa den. Ändra storlek på bilden som önskas. För att lägga till en text hyperlänk, gå till menyn Infoga och välj "Textruta." Skriv in ordet "Länk" i rutan. Detta kommer att ersättas senare av namnet på PDF-filen.

2 Öppna menyn "Länk" genom att trycka på "Inspector" -knappen i verktygsfältet längst ner i fönstret. I "Inspector" fönstret väljer ikonen för menyn "Link". Det verkar som en vit pil på en blå cirkel.

3 Ställ in bilden eller texten som en hyperlänk. Se till att bilden är markerad eller att texten är markerad och klicka på "Aktivera som hyperlänk" alternativet.

4 Formatera hyperlänken för att länka till PDF. I Länka till rullgardinsmenyn väljer du "en fil." Välj din PDF med hjälp av webbläsarfönster. Tryck på "Öppna" för att slutföra processen.

Med tiden, ogiltiga registerposter, inklusive filbindningar, ackumuleras och sakta ner din dator. Dessa poster uppstår när filer flyttas, tas bort skapas och ändras; uninstallers kan lämna program spår i registret.
Det är alltför tråkig och farligt att manuellt gå igenom registret för att plocka ut ogiltiga poster; en Registry Cleaner program är det bästa sättet att fixa ogiltiga tillägg och filassociationer. Dessa verktyg balansera effektivitet med säkerhet och även ta bort temporära filer.

Instruktioner

CCleaner

1 Gå till ccleaner.com, klicka på "Download" och välj den webbplats du vill hämta från (Piriform).

2 Aktivera installationsprogrammet (ccsetup ---. Exe, där "---" är versionsnumret) och följ instruktionerna.

3 Välj språk och klicka på "Nästa"; Läs slutanvändaravtal (EULA), klicka på "Jag accepterar" och klicka sedan på "Nästa". Välj "Nästa" på installationsmappen; Välj installationsalternativ du vill (Yahoo! Toolbar är valfritt); Klicka på "Install".

4 Kontrollera "Kör CCleaner" rutan, och klicka på "Finish." CCleaner aktiveras. Välj "Alternativ" i CCleaner; klicka på "Inställningar" och kontrollera önskade alternativ.

5 Välj "Advanced" och kontrollera "Göm Varningsmeddelanden"; kontrollera önskade alternativ. Kontrollera alla rutorna under fliken "Windows" utom för "Custom filer och mappar" och "Torka ledigt utrymme."

6 Kontrollera alla rutorna under fliken "Program". Klicka på "Kör Cleaner". Detta kan ta en eller två minuter. Klicka på "registret" på vänster sida; kontrollera alla rutor (inklusive "Oanvända filändelser").

7 Klicka på "Scan för problem"; när CCleaner är klar, välj "fixa alla frågor." Nära CCleaner.

Auslogics Registry Cleaner

8 Gå till auslogics.com och klicka på länken "Hämta" för Download.com eller direkt från sajten.

9 Följ installationsanvisningarna; klicka på "Nästa" läsa EULA, välj "Jag accepterar" och klicka på "Nästa". Klicka på "Nästa" på installationsalternativ; klicka på "Nästa" på alternativen installationsmappen; Klicka på "Install".

10 Kontrollera "Starta Auslogics Registry Cleaner" och sedan på "Finish." Registry Cleaner aktiveras.

11 Välj "Quick Scan." När genomsökningen är klar, välj "Visa detaljerade resultat" för att se vad som upptäckts. Klicka på "Fix". När du är klar, nära Registry Cleaner.

Glary Utilities gratis

12 Gå till glaryutilities.com, navigera till Glary Utilities gratis och välj "Ladda ner nu."

13 Aktivera installationsprogrammet (gusetup.exe) och följ instruktionerna. Välj språk och klicka på "Nästa"; Läs EULA, kontrollera "Jag accepterar ..." och klicka på "Nästa".

14 Avmarkera alternativen "Ask Toolbar" (Ask Toolbar är valfritt). Klicka på "Nästa" och sedan "Nästa", klicka på önskade alternativ, klicka på "Nästa" igen. Klicka på "Installera".

15 Starta om datorn om du uppmanas att göra det. Lansera "Glary Utilities", klicka på "sanering och reparation" och sedan "Registry Cleaner".

16 Kontrollera alla rutor, inklusive "Filassociationer" och "filändelser." Klicka på "Scan registret för problem. Klicka på" reparera registret. "Nära Glary Utilities.

Tips

  • CCleaner röstas den bästa sanering verktyget av användarna av Techsupport Alert webbplats.
  • Auslogics Registry Cleaner har två lägen: "Quick Scan" och "Avancerade". Snabbsökning söker efter 12 registerområden, inklusive ogiltiga tillägg och filassociationer. Det avancerade läget ser på 4 ytterligare registerområden. Auslogics Registry Cleaner backar upp registret innan du aktiverar.
  • Glary Utilities har avancerade funktioner, inklusive temporär borttagning av filer och en Duplicate File Finder - använda dessa moduler med försiktighet, eftersom felaktig användning kan orsaka instabilitet frågor.
  • Manuellt redigerar registret är farligt, även för erfarna tekniker. Felaktigt redigerar registret kan orsaka instabilitet i systemet eller göra datorn startas.

Din programvara e-postprogram, webbläsare eller antivirus kan varna dig en viss filändelse är osäker. Osäkra filnamnstillägg kan innehålla virus; filnamnstillägg säkra förmodligen inte kommer att skada din dator, men du bör ändå vara försiktig.

Osäkra filändelser

En vanlig osäkra filtyp är EXE, en Windows-installation programfil. Kontrollera alltid att du ladda ner EXE-filer från en betrodd källa, eller så kan du installera virus eller spionprogram snarare än ett legitimt program. Andra osäkra filtyper skriptfiler som CMD och VBS, och DOC-filer, som kan hysa farliga makron.

Säkra filändelser

Även filändelser säkra kan vara farlig, men eftersom vad som verkar vara en säker förlängning såsom TXT kan faktiskt vara en del av filnamnet. Att avslöja den verkliga filändelsen, måste du avmarkera "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper" på menyn "Val" -menyn i en mapp.

Förebyggande och säkerhet

Bara för att en fil förlängning anses osäkra, betyder det inte att filen innehåller ett virus - bara att det är mer sannolikt att än en säker fil. För att hålla datorn säker, skanna alla filer - även säkra dem - med ett antivirusprogram, och inte ladda ner osäkra filer från otillförlitliga källor.

En fil förlängning berättar datorn vilka typer av program kan komma åt och köra en viss fil. Filändelsen ligger i slutet av namnet på en fil; det är oftast en tre eller fyra bokstäver kombination föregås av en period, såsom .jpeg eller Exe. Ibland kan ändra en fil förlängning tillåter användare att öppna filer med ett annat program. I Windows XP Home Edition, ändra filändelser genom att först visa dem och sedan byta namn på filen för att inkludera den nya tillbyggnaden.

Instruktioner

1 Klicka på Start-knappen.

2 Klicka på "Den här datorn".

3 Klicka på "Verktyg".

4 Klicka på "Mappalternativ".

5 Klicka på fliken märkt "Visa".

6 Avmarkera rutan bredvid alternativet märkt "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper." Klicka på "Apply".

7 Klicka på "OK."

8 Öppna mappen på hårddisken som innehåller filen som du vill ändra filändelsen.

9 Högerklicka på filen.

10 Klicka på "Byt namn."

11 Radera alla bokstäver efter den period som följer filnamnet.

12 Skriv in det nya filändelsen efter perioden. Tryck på "Enter" när du är klar.

Ändra filnamnstillägg på Windows är en enkel process. Det kan åstadkommas ett antal olika sätt. Man kan ändra ett parti av filer eller bara en fil i farten med hjälp av Windows Explorer eller från kommandotolken. Uppgifterna i den fil du förändras måste vara förenliga med den nya filändelsen eller kommer det att vara oläslig.

Windows utforskaren

För våra syften, kommer vi att anta att vi kan visa alla filändelser. Ge ett omdöme "visa dolda filändelser" i Reference nedan om du vill ta fram filändelser. Välj "Start> Tillbehör> Windows Explorer> Mina dokument". Mina dokument är för demonstrationssyfte. Du väljer din fil från vilken katalog det sparas. Välj fil [yourfile] .txt, där yourfile är namnet på filen du vill ändra. Högerklicka och välj "Byt namn". Vi håller på att förändra filändelsen till .doc. Skriv in [yourfile] .doc. Klicka på "Byt namn". Gör alltid en säkerhetskopia innan du ändrar filändelsen. Se till att filen är tillgänglig. Öppna den med Microsoft Word eller swriter från Openoffice.

kommando~~POS=TRUNC

Du kan använda kommandotolken för att byta namn på en enda fil, en grupp av filer med samma utsträckning eller, om du har en mapp med alla samma filer, kan du byta namn på hela mappen. Detta tar för givet att du förstår grunderna att få tillgång till kommandotolken från en Windows-dator. För en grundlig förklaring, se "Åtkomst till Windows Kommandotolken" i referenssektionen. Klicka på "Start> Kör". Skriv in "cmd" och tryck på "Enter". Detta kommer att öppna kommandotolken. Detta kommer normalt öppnas i din hemkatalog. Detta förutsätter varje fil du ändrar är kompatibel med .doc filändelsen.

Filtillägg växlare

Filändelsen växlare är den grafiska motsvarande med hjälp av kommandotolken. Kodningen nödvändigt att underlätta övergången körs i bakgrunden. Det finns ett antal filändelsen växlare program tillgängliga för nedladdning som freeware. Den första rutan blir från rutan. Det är där du kommer att skriva det filnamn som du vill ändra. Den andra inmatningsrutan kommer att vara platsen för den nya filändelsen. För mer information om filen förlängning växlarapplikationer se avsnittet "Resurser".

Filändelser används av de flesta dator operativsystem och språk för att skilja mellan olika filtyper. Antalet tecken i en fil förlängning förutbestämt av operativsystemet. Windows och Macintosh operativsystem använder tre tecken förlängningar. Andra operativsystem och språk har olika karaktärskraven för deras filnamnstillägg.

SPDB

SPDB står för symbolisk produkt databas. Dessa filer hämtade från visuell data och sparas som binär kod. SPDB filer används för att behålla olika typer av grafiska data, specifikt peka data. Som exempel kan nämnas: data från trafikljus och hastighetskameror, blixtnedslag uppgifter, farligt väder spårning, andra typer av meteorologiska data och astronomiska observationsdata.

SYMPROD

När SPDB filer översätts till ett användbart format, blir de SYMPROD (symbolisk produkt) filer. SYMPROD är den grafiska versionen av binära SPDB filer. Dessa filer används av CIDD eller Konfigurerbar Interactive Data Display för att skapa en komplett visuell display. CIDDs möjligt för forskare och andra data samlare för att återskapa den ursprungliga visuella data som samlades in i SPDB filer och sätta ihop dem för att bilda en fullständig bild. Satellitvädermönster och astronomiska observationer är exempel på de typer av grafisk data som kan manipuleras på detta sätt. Till exempel, när ett stort teleskop tar bilder, data kan lagras som SPDB filer. Dessa data omvandlas sedan till SYMPROD filer och nås av CIDD att förvandla data till användbara bilder. CIDD gör produkterna (visuella representationer) att manipuleras av användaren för att få den mest behövs visuell information.

PLUGG

SPUD står för symbolisk produktuppdatering. När SPDB filen ursprungligen skapades, är de efterföljande uppdateringar av information som sparats som Spud filer. Satellitnavigeringssystem använder ofta den här filtypen att spara trafikljus och hastighetskameror. Spud filer kan också översättas till SYMPROD filer och används av CIDD programmet. Spud filer hålla observationsdata uppdateras kontinuerligt. Filer är alla lagras separat, dock kan så observationsdata jämföras över tid.

konvertering programvara

Det finns ett antal fria filkonvertering program tillgängliga för att konvertera binära filer. Bland dessa är: HexDump32 1.0.0 av Salty Brine Software, Free Hex Editor 3.12 av HHD Software och Febooti fil Tweak Hex Editor 3.0 av Febooti Software. Dessa program är kompatibla med Windows-plattformen.

Filändelser används av Windows och dess tillämpningar för att identifiera vilken typ av dokument som lagras i filen och är en viktig del av ett fungerande operativsystem. Om en fil förlängning är felaktig, kommer filen vara oigenkännliga eller öppnas i fel program. Filnamnstillägg kan döpas i Windows Explorer men du måste veta dokumentets korrekt förlängning och har tillräckliga behörigheter på datorn för att ändra dess namn inställningar.

Instruktioner

Gör Extension Synlig

1 Klicka pärla Windows-ikonen i aktivitetsfältet och klicka sedan på "Kontrollpanelen".

2 Klicka på "Utseende och Anpassning" i listan över alternativ på Kontrollpanelen.

3 Klicka på "Mappalternativ".

4 Klicka på "Visa" och ta bort markeringen bredvid "Dölj filnamnstillägg ..." alternativet. Klicka på "OK" för att uppdatera inställningsprofil.

Ändra Extension

5 Öppna mappen som håller den fil du vill byta namn på.

6 Högerklicka på filen, klicka sedan på "Byt namn" i menyn.

7 Markera filändelsen tecken med musen. Förlängningen är alla bokstäver och siffror efter den sista perioden. Som ett exempel, är filändelsen av "photo.jpg" ".jpg".

8 Skriv rätt förlängning över det gamla, tryck sedan på Enter för att begå förändringen.

9 Klicka på "Ja" för att bekräfta åtgärden.

Filändelser i alla versioner av Windows är redigerbara. Du kan ändra en fil förlängning till en annan anknytning; dock inte alla filer är lämpliga för olika anknytningar. Till exempel, skulle du inte vill ändra en bild (.jpg eller .bmp) till ett Word-dokument (.doc eller .txt); Detta skulle resultera i filen blir oanvändbar. I vissa fall kan du av misstag sparat eller ändras till fel format med fel förlängning. I situationer som dessa, kan du enkelt ändra filändelsen tillbaka. Före ändra filändelsen i Windows Explorer, måste du se till att systemet visar för närvarande filändelsen.

Instruktioner

Visa filändelser

1 Klicka på "Start" och öppna "Kontrollpanelen." Välj "Utseende och anpassningar."

2 Välj "Mappalternativ". Klicka på fliken som heter "Visa".

3 Rulla ner till "Advanced" avsnittet. Leta reda på "Dölj filnamnstillägg för kända filtyper." Klicka på rutan för att ta bort från den. Om det inte finns någon kontroll i lådan, lämna den ensam. Klicka på "Apply" och sedan "OK".

Ändra filändelsen i Windows Explorer

4 Öppna Windows Explorer. Du kan göra det genom att klicka på "Start" och skriva "Windows Explorer" i sökrutan i Windows Vista eller Windows XP. Om du använder Windows XP-användare, öppna "Den här datorn" och klicka på din hårddisk.

5 Leta reda på filen som du vill ändra förlängning. Klicka på mapparna på den vänstra panelen för att bläddra igenom systemets filer.

6 Högerklicka på filen och välj "Byt namn." Hela filnamn, inklusive filändelsen, markeras. Ta bort den aktuella filen tillägget med hjälp av tangentbordet. Skriv sedan den nya filändelsen. Tryck på "Enter" för att spara dina ändringar. Windows kan be dig om du är säker på att du vill ändra filändelsen. Klicka på "Ja" för att bekräfta.

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com