dubbel dual processor

Vad är en Dual processor?


En dual processor är en dator som innehåller två separata centralenheter, eller processorer. Dessa marker kan installeras på samma moderkort eller på två separata skivor. En processor med dubbla kärnor, å andra sidan, är en enda processor som innehåller två processorer på ett chip. Många människor felaktigt använder dessa termer omväxlande.

Funktioner

En dubbel processor dator kräver ett moderkort med två separata CPU uttag. Varje processor har sin egen direktminne (RAM) och cache. De två processorer kan vara antingen single-core eller dual-core. Du måste ha Windows XP Professional, Vista eller Mac OS X för att köra dubbla processorsystem. Att ha två separata processorer på samma dator inte nödvändigtvis resulterar i dubbla hastigheten. Istället bara många dubbelprocessorsystem upplever en 50 procent förbättring i prestanda över datorer med en enda CPU.

Fungera

Dubbla processorsystem används ibland av extrema spelare, videoredigerare och grafiker. De är också användbara i webbservrar och datorstödd konstruktion (CAD). Att ta vederbörlig nytta av en dubbla processorer dator måste du köra program som kan känna igen två processorer. Dual-core processorer, som har kraften av två processorer i ett enda chip, används främst för att öka multitasking prestanda.

fördelar

Dubbla processorer är bäst för att köra program som är särskilt utformade för dem. Två separata processorer kommer också att prestera bättre med programvara som är utformad för multi-threading. Men erbjuder en billigare dual-core system många av de fördelar som en dubbel processorsystem. Således är det förmodligen ett bättre val för de flesta genomsnittliga datoranvändare.

överväganden

Dubbla processorer är dyrare än dual-core processorer. De producerar också mer värme. Om du får en dubbel processorsystem, kommer du också betala mer för ditt moderkort. I riktmärken, dual-core system överträffar ofta dubbla processorsystem. Det finns många fall där en dubbel processor datorn inte kommer att prestera bättre än en enda processorsystem. Till exempel kommer en dubbel processor inte öka ordbehandling prestanda. I vissa fall, de prestandavinster i dubbla processorsystemet är marginella i bästa fall. Detta kan hända eftersom det finns få program som kan dra nytta av två processorer.

effekter

Dual-core processorer göra mycket mer meningsfullt för den genomsnittlige konsumenten än dubbla processorer. Dessutom finns det nu många triple-core och quad-core processorer på marknaden. Intel introducerade hyper-threading innan multi-core processorer blev populär. Hyper-threading skapar två virtuella kärnor i en single-core processor, och är mycket effektiv på att utföra flertrådade applikationer. Dessa processorer erbjuder prestanda ökar till en lägre kostnad.

Hur man installerar Windows XP på en Dual processor maskin


Installera Windows XP på en dual-processor dator är ett ämne som har orsakat viss förvirring bland datoranvändare. Det beror på det faktum att under en lång tid, Microsoft Windows XP Home Edition tekniskt inte stödja mer än en enda processor. Operativsystemet bara inte skulle känna igen eller utnyttja den. Dock kommer Microsoft Windows XP Home stödja dual-core processorer bara bra, som dual-core processorer är tekniskt två processorer kopplas samman för att bilda en enda processor. XP Home kommer även att installera bra på en dual-processor maskin, men den andra processorn kommer inte att dyka upp i någon diagnostisk, kan således inte utnyttjas till sin potential.

Instruktioner

1 Slå på datorn och ange ditt BIOS. Detta görs vanligtvis genom att trycka på "Delete" eller "F12" på datorns startskärmen.

2 Växla mellan BIOS menyer tills du hittar startordningen menyn. Använd lämpliga tangenter för att placera cd-enheten ovanför hårddisken i startordningen. Detta gör att datorn kontrollera CD för start media innan han flyttade till din hårddisk.

3 Sätt in Windows XP-installationsskiva i CD-enheten, spara dina ändringar och avsluta BIOS-menyn och starta om datorn.

4 Tryck på en knapp för att starta från CD när du blir uppmanad.

5 Vänta tills Windows XP till last, sedan välja att installera en ny kopia av Windows XP.

6 Följ instruktionerna på skärmen. Välj en partition för att installera Windows XP på. Om ingen partition existerar, skapa en i den oformaterade utrymme, formatera den som NTFS, och sedan välja den nyskapade partition för att installera Windows XP.

7 Följ instruktionerna på skärmen för att starta installationsprocessen. Kontrollera att du har Windows XP följetong nyckel till hands, eftersom du behöver det för att slutföra installationen.

Dual Processor Vs. Enda Mac G4


Apples PowerMac G4 tillhörde den fjärde generationen av datorer som drivs av bolagets 32-bitars PowerPC-processor. Dessa datorer tillverkades mellan 1999 och 2004, och senare modeller kom i både singel- och dubbelprocessor sorter. Denna linje innehöll flera olika utgåvor, var och en med sin egen uppsättning av tekniska specifikationer och förmågor.

tidiga PowerMac

Tidiga PowerMac G4 släpper ingår PCI Graphics, AGP Graphics och Gigabit Ethernet-modeller. PCI Graphics version hade en 350-400 MHz enda endast processor, medan AGP Graphics version erbjuds 350, 400, 450 och 500 MHz enkla processorer. Gigabit Ethernet-version tillgänglig Single 400 MHz processorer och alternativet för dubbla 450 eller 500 MHz-processorer, samt en 20 eller 30 GB hårddisk och inbyggd DVD-ROM, både betydande förbättringar jämfört med tidigare modeller. Dubbla processormodeller som en 1MB cache per processor för snabbare prestanda.

Fyra-Slot PowerMac

Denna generation av PowerMac släpptes mellan 2001 och 2002. De flesta av dem ingår både dubbla och enkla processorer. Digital Audio versionen som erbjuds 466, 533, 667 eller 733 MHz-processorer, med vissa modeller, inklusive dubbla 533 MHz processorer. Quicksilver erbjöd 733 eller 867 MHz enkla processorer eller dubbla 800 MHz processorer och Quicksilver 2002 uppgraderade dessa erbjudanden, vilket ger 733 MHz processorer för utbildning-lågprismaskiner, och enstaka 800 eller 933 MHz-processorer för detaljhandeln datorer. Quicksilver 2002 gav också Dual 1,0 GHz-processorer. En något senare version av den här datorn, Quicksilver 2002ED erbjöd endast 867 MHz datorer. Dessa datorer erbjuds ofta högre hastighet enkla processorer i stället för lägre rankade dubbla processorer, vilket kan öka prestandan hastigheten för vissa typer av applikationer.

DDR PowerMac

Apple producerat den tredje generationen av G4 PowerMac mellan 2002 och 2004. Dessa datorer presenterade ett nytt fall konstruktion, med spegeldriv dörrar, och ofta hänvisar till den här funktionen. P57, eller original med blanka enhetsluckor release, erbjöd dubbla 867 MHz, 1,0 och 1,25 GHz-processorer, och är den enda maskinen i denna generation inte att erbjuda en enda processor. Den P58, eller FW 800-modellen, erbjuds en 1,0 GHz enkel processor eller dubbla 1,25 eller 1,42 GHz-processorer, och var den första maskinen att komma helt i GHz-området. Den blanka enhetsluckor 2003 frisättning erbjuds bara en enda 1,25 GHz processor.

överväganden

Även dubbla processorer ger bättre prestanda än enstaka processorer i ett brett spektrum av tillämpningar, är de inte nödvändigtvis bättre över hela linjen. Grafik, video och ljudredigering alla få ett uppsving på dubbla processorer G4, som gör att sammanställa och vissa funktioner i OS X. Men dagliga aktiviteter, såsom att söka efter filer, surfa på Internet, ordbehandling och kopiering, kan fungera lika bra på en enda processor G4 som på en dubbel-processormodell. Hårddisk storlek och hastighet och minneskapacitet är vanligtvis de begränsande faktorerna i dessa operationer.

Dual Processor Vs. enda processor


Under större delen av historien om PC processorerna inne i dem hade bara en enda behandlings kärna. Nyligen har användningen av multi-core processorer exploderade, vilket resulterar i ett stort antal prisvärda dual core processorer.

Historia

Den första dual core processor släpptes av Intel 2005. Dessförinnan alla processorer i datorer hade endast en enda kärna.

Arkitektur

Processorer med dubbla kärnor delar generellt arkitektur med enkel core processorer, men processorer med dubbla kärnor har två processorkärnor. Funktioner som inte är relaterade till behandlingen kärna, som L2-cache och minnesstyrenheten, är desamma oavsett antalet kärnor.

Dag till dag prestanda

Skillnaden i prestanda mellan en dual core processor och en enda processor är vanligtvis inte märkbar i program som Word eller Internet Explorer. Dessa skatte sällan en enda kärna, så behövs inte den andra.

spel Prestanda

De flesta spel kan dra stor nytta av en processor med dubbla kärnor. Många spel är programmerade så att en viktig pendla tung uppgift, som AI eller fysik, kan ges till den andra kärnan.

3D-rendering / Videoredigering Performance

Processorer med dubbla kärnor njuta av en massiv prestation bonus under enstaka core processorer i tunga 3D-rendering och videoredigering. Dessa program kräver en hel del datorkraft och är i stånd att till fullo utnyttja två (eller flera) kärnor.

Energiförbrukning

Enstaka core processorer förbrukar mindre ström än dual core processorer eftersom det finns mindre fungerande hårdvara. Men processorer med dubbla kärnor byggd för att stänga den andra kärnan om den inte används, vilket innebär att processorer med dubbla kärnor endast förbrukar lite mer ström än enstaka core processorer under tomgång.

Information om 2,2 Intel Pentium Dual-processor


Intel gjorde en 2,2 GHz dual core processor kallad E2200. Den E2200 var avsedd att användas i stationära datorer, och har en traditionell Intel Pentium formfaktor. Den sSpec nummer för denna processor, tryckt på processorn som indikerar processorns kapacitet, inklusive kärn hastighet, spänning, cache hastighet och andra funktioner, är SLA8X. Om din processor har det numret tryckt på toppen, är det en Intel Pentium Dual Core E2200.

CPU hastighet

Processorhastigheten av Intel Pentium Dual Core E2200 är 2,2 GHz. Denna hastighet är den klockhastighet, vid vilken instruktioner förs genom processorkärnor. Med två kärnor, denna processor kan i teorin göra så många beräkningar som en enda processor som körs vid 4,4 GHz. Men många andra faktorer påverkar prestandan hos en processor med två kärnor.

busshastighet

En av de faktorer som påverkar prestanda i en CPU, speciellt en dual core processor, är processorns busshastighet. Busshastigheten styr hur snabbt instruktioner överförs till CPU från datorns direktminne (RAM). Ju snabbare den buss hastighet, desto snabbare instruktionerna flytta från minnet till CPU för bearbetning. Bussen i Intel Pentium Dual Core E2200 är 800 MHz.

cachestorlek

En andra faktor i dual core processor prestanda är storleken på cacheminnet på processorn. Denna Cacheminnet lagrar instruktioner skickas via bussen som de väntar på att sändas till processorn. Ju större cachen, desto fler instruktioner som kan lagras i mycket hög hastighet minne för bearbetning. Intel E2200 har 1 MB cache. Cache i Intel Dual Core-processorer kallas L2-cache.

tillverkningsteknik

Tillverkningsteknik i CPU tillverkning mäts i den minsta storlek som den integrerade kretsen (IC) tillverkning kan etsa på kiselchip. Ju mindre individuell komponent, kan de tätare transistorerna förpackas på samma bit av kisel. Den E2200 har utformats med hjälp 65 nanometer (NM) teknologi. Många nuvarande Intel Dual Core-processorer görs med 45 NM teknik.

termiska Specifikationer

Som en CPU fungerar, instruktioner och elektricitet som reser vid höga klockhastigheter genom kisel alstrar värme. Moderna processorer genererar så mycket värme som de behöver ofta en dedikerad fläkt för att kyla processorn. Intel Pentium Dual Core E2200 är utformad för att ha en maximal värmeöverföring temperatur på 73,3 grader C.

Vad är Dual Core-processor?


En dual-core processor är en enda integrerad krets med två separata kärnor eller centralenheter. Dual-core processorer ger en betydande prestandaökning över enkärniga processorer med komplexa program och spel --- särskilt med multi-tasking. Applikationer och spel som stödjer dual-core-teknik kommer att gynnas av dubbla kärnor medan endast utför en uppgift; kommer dock äldre program som inte stöder dual-core inte mycket av en ökning, med undantag till förmån för ökad multi-tasking support.

Historia

Den första dual-core processor skapades av IBM 2001. IBM Power 4-processor var avsedd för serverprogram och inte var tillgängliga för hemmabruk. Den första dual-core processor för vanliga hemdatorer var Intel Pentium EE 840. Pentium EE 840 var en del av Extreme Edition och bar en tung prispåslaget. Dual-core processorer har sedan gått igenom många uppgraderingar som har bättre prestanda och sänkta priser.

Betydelse

Införandet av dual-core processorer var ett stort steg i datortekniken. Innan lanseringen av dual-core processorer, har en dubbel-processor dator var mycket ovanligt. Servrar och high-end arbetsstationer var oftast de enda system för att ha dubbla processorer. Typiska datorer har inte erfordras för att inrymma en dual-processor moderkort utrymme. Applikationer och standardversioner av operativsystem inte dra nytta av dubbla processorer eller dual-core processorer fram till införandet av prisvärda dual-core processorer som AMD: s Athlon 64x2 och Intels Core Duo linje.

typer

Medan Intel släppte den första hemma dual-core processorer, var det AMD som tog den tidiga ledningen i dual-core-teknik. Intels första Pentium raden av dual-core processorer överträffade av AMD: s Athlon 64x2. Snabbt efter detta, utvecklade Intel Core Duo-linjen som återstod ledaren tills Intels Core 2 Duo släpptes. Under 2009 har AMD släppt nyare versioner av sina Athlon; dock Intels dual-core Core 2 Duo-processor den högst rankade.

fördelar

Dual-core processorer tillåta varje CPU att göra separata uppgifter eller samarbeta med varandra. Eftersom de två CPU: erna är nära varandra på chipet, släpa tid överföra data fram och tillbaka är kraftigt reducerad i jämförelse med en dubbel-processorsystem, som är den energi som krävs för att göra detta. Dual-core processorer kommer normalt kostar mindre än dubbla processorer, och kommer att ha fler alternativ för moderkort.

Prestanda

I operativsystem som stödjer Thread-Level-Parallel (TLP), kan flera kommandon skickas till processorerna utan fördröjning eller svar tillbaka. Tidigare med single-core processorer, skulle operativsystem skicka ett kommando till processorn och vänta på ett svar innan du skickar nästa kommando. Dual-core processorer kommer att möjliggöra fler kommandon i en tidsram, eftersom det finns två separata processorer som utför beräkningarna. Detta kommer att resultera i ett system för högre prestanda.

Vilka är de typer av Intel-processorer?


Intel gör många processorer avsedda för olika datorer och funktioner. Från energibesparande processorer för netbooks till high-end, flera kärnor 64-bitars processorer, förstå skillnaderna i processorerna är nyckeln till att välja den rätta för dina datorändamål.

Atom

Intel Atom-processorer är låg strömförbrukning processorer avsedda för netbooks och andra nätverksbaserade datorenheter där batteritid och strömförbrukningen är viktigare än processorkraft. Det finns flera typer av Atom-processor. Processorer utan ett brev beteckning före numret är avsedda för allmän låg effekt enheter. Processorer med en N-beteckning är avsedda för netbooks. Atom-processorer avsedda för Mobile Internet Devices har en Z-beteckning. Numret efter beteckningen anger nivån av processorn. En högre siffra indikerar mer processorfunktioner.

celeron

Celeron-processorer är utformade för lägre avancerade stationära datorer som främst används för webbaktiviteter och grundläggande datoranvändning. Celeron-processorer har en numerisk indikator. Ju högre siffra, desto fler funktioner på processorn. Det finns olika klasser av Celeron-processorer, inklusive lägre strömförbrukning processorer avsedda för bärbara datorer.

Pentium

Pentium har använts som ett namn för ett antal olika generationer av processorer. Nuvarande generationens Pentium-processorer är energieffektiva dual core processorer avsedda för stationära datorer. Pentium-processorer har numeriska beteckningar som, i likhet med andra Intel-processorer, visar högre nivåer av funktioner med nummer högre serie.

Kärna

Det finns två typer av Core-processorer. Den ursprungliga Core-processor kallas i7. Numret efter i7 på CPU anger antalet processorfunktioner. En högre siffra indikerar fler funktioner, som cache, klockfrekvens, Front Side Bus eller andra tekniker. Core 2 Duo-processorer finns flera-core processorer. De har ett antal brev indikatorer som visar olika processorfamiljer: QX indikerar en högpresterande quad core processor, X anger en högpresterande dual-core processor, Q anger en quad-core desktop processor, E indikerar en energieffektiv dubbel core processor, T anger en energieffektiv mobil processor, P indikerar en låg effekt mobila processor med lägre strömförbrukning än T, L indikerar en mycket låg strömförbrukning mobila processor, U anger den lägsta strömförbrukningen core 2-processor tillverkad av Intel, och S visar en liten formfaktor CPU paket. Dessa alfabetiska indikatorer följs av ett nummer. En högre siffra indikerar mer processorfunktioner.

Xeon och Itanium

Intel Xeon och Itanium-processorer är server klass processorer utformade och optimerade för olika serverapplikationer. Dessa processorer har tre bokstäver indikatorer: X anger en högpresterande CPU, E indikerar en rackoptimerad CPU, och L anger en energioptimerad CPU. Det finns tre nivåer av Xeon-processorer. 3000-serien processorer innehåller en enda kärna, 5000-serien processorer innehåller två kärnor, och 7000-serien processorer innehåller mer än två kärnor. 9000-serien processorer indikerar Itanium klass processorer, som kan ha två eller fler kärnor. Högre siffror i varje serie indikerar fler processorfunktioner.

Hur man bygger en snabb dator med dubbla Quad Core-processorer


En dubbel-quad core arbetsstation kan tillåta dig att behandla din video eller göra 3D-arbete snabbare än med en vanlig enkel processor arbetsstation. En dubbel-quad core-processor kommer att hamna kostar ungefär dubbelt så mycket som två moderkort och två processorer. Nästa steg upp, en quad-processor, har vanligtvis varje processor kostar lika mycket som en komplett med dubbla processorsystem. Att bygga ett dubbelprocessorsystem är inte annorlunda än att bygga en nybörjar dator.

Instruktioner

1 Sätt moderkortet på en stor, röran fri tabell. Öppna två processor uttag och kassera eluttagsskydd. Installera två quad-core processorer i socklarna, och se till att spåret på processorn är i linje med tungan på processorsockeln. Montera kylflänsen på processorerna enligt tillverkarens manual.

2 Installera minst 4 GB minne om var och en av de två olika grupper av minnesplatser, en för varje processor. Kontrollera moderkortets manual för att vara säker på att du fylla de nödvändiga minnesplatser för datorn startar. Rikta minnet spåret med tungan på minnesplatsen och tryck på båda sidor tills du hör ett "klick".

3 Öppna fallet och säkra strömförsörjningen till fallet. Installera stöd stift försedd med fallet för moderkortet på fallet bakplatta. Installera moderkortet bakplatta och sänka moderkortet i fallet, att se till varje stift ställer upp med skruvhålen i moderkortet. Fäst moderkort med skruvar som med fallet. Anslut strömsladdar, fläktar och fall kontakten till moderkortet, efter moderkortets manual.

4 Installera hårddiskar och DVD / CD-enhet i fallet. Fäst dem med skruvar. Anslut strömkontakten till hårddisken (s) och CD / DVD-enhet och anslut SATA-kablar till moderkortet och enheterna.

5 Ta ur den högra sidan av videokortplatsen och öppna spärren under. Sänk grafikkortet på plats och tryck ner för att låsa den på plats. Stäng spärren och fäst grafikkortet med en skruv på den vänstra sidan av det.

6 Anslut datorn till strömkabeln och slå på datorn. Se till att alla fläktarna snurrar och att alla enheter får ström innan du stänger av datorn. Avsluta ärendet och ansluta arbetsstationen till skärmen, tangentbordet och musen.

7 Vänd på datorn igen och sätt in DVD i operativsystemet. Följ instruktionerna på skärmen för att installera den på din dator.

Tips

  • De flesta dubbla processorer moderkort kommer att kräva antingen ECC eller registrerade ECC-minne. Den typen av RAM lägger till en mer avancerade felkorrigering kontrollen till minnet.
  • Inte alla processor kan användas på en dual-processor moderkort. Se till att du köper serverprocessorer.
  • För en dubbla processorer arbetsstation, ta en 600W hög kvalitet strömförsörjning med hög verkningsgrad och aktiv PFC, som levererar mer stabil ström.
  • Använd endast en 64 bitar operativsystem. En 32 bitar operativsystem kommer inte att kunna hantera mer än 3 GB minne.

Core 2 Duo och Pentium Dual core processorer är bra på sitt eget sätt. Båda processorer har två kärnor på en fysisk förpackning. De två kärnorna möjliggöra behandling tre gånger snabbare än single-core processorer. Båda processorerna har 64-bitarsteknik. Men det fortsätter att vara förvirring om pris, processorhastighet, busshastighet och storlek L2-cache.

Vilka skillnader finns? Vilka är likheterna? Här är några jämförelser som kommer att klara upp saker när man beslutar om en.

Mobil Pentium Dual

Den T2130, T2080 och T2060 är Pentium dubbla kärnor, men de har 32-bitars instruktionsuppsättningar. De kan inte köra 64-bitars och de är förenliga med sockel M.

Den T2310, T2330, T2370, T2390, T2410, T3200, T3400, och T4200 är 64-bitars och kan köra 32- och 64-bitars operativsystem, spel och program. De är kompatibla med uttaget P.

stationär Duals

Intel Pentium Dual-processor 800, 900, E2000, E5000 och E6000-serien är dual-core processorer och har Intels 64-bitars arkitektur. Budget från och bra för överklockning, har de färre funktioner än Core 2 Duo. L2-cache, till exempel, kommer i bara två storlekar, 1 och 2 megabyte.

Pentium Dual Extreme Editions är en annan historia. L2-cache storlekar är 2 och 4 MB. Hastigheterna är upp till 3,73 GHz. Alla Pentium duals passar uttaget 775.

Mobile 2 Duo

Laptop användare kan välja från en bra bit över 50 Core 2 Duo-processorer. Till skillnad från Pentium Dual, dessa processorer är inte specifikt budgeten processorer. Ändå är prissättningen av Core 2 Duo konkurrenskraftiga på den låga och medelhöga.

Core 2 Duo erbjuder fler alternativ. Till exempel varierar processorhastighet upp till 3,06 GHz. L2-cache storlek kan sträcka sig upp till 6 MB. De busshastigheter är upp till 1006 MHz.

Desktop 2 Duo

Serien är E4000, E6000, E7000, E8000. Alla är 64-bitars. E-serien som E6300, 6320, 6400, 6420, 6540, 6600, 6700, 6750,6850 är alla Core 2 Duo.

Processorn hastigheter E8000-serien är så snabbt som 3,33 GHz, busshastighet upp till 1333 MHz med L2-cache så stor som 6 MB.

Core 2 Duo-processorer erbjuda fler funktioner i Intels avancerad teknik.

Allmänna funktioner

Båda processorerna är overclockable med moderkort stöd, även om Pentium Dual verkar föredra. Ett korrekt överklockade processorn kommer att prestera bättre.

Effektiv strömförbrukning på skrivbordet och i synnerhet med bärbara datorer är gemensam för båda processorerna.

försiktighetsåtgärder

Håll utkik när du väljer en Intel E6300. Varför? Eftersom det finns en E6300 Core 2 Duo och en E6300 Dual.

Båda har samma buss hastighet av 1066 MHz och 2 MB L2-cache. Men Pentium E6300 Dual --- en nyare, snabbare processor --- är 2,8 GHz och priset är överkomligt. Core 2 Duo E6300 hastighet är 1,86 GHz. Core 2 Duo E6300 är mycket äldre och du förmodligen kommer att få en hel del på en. Icke desto mindre är Pentium Dual E6300 det bättre och mer avancerad processor av de två.

Vilka är fördelarna med en dubbla processorer?


I den moderna världen av datorer, kan datoranvändare ibland göra vad som krävs för att öka hastigheten på sina datorer och servrar. En av de främsta sätten att öka hastigheten är genom att uppgradera datorns huvudprocessor, även känd som CPU, eller Central Processing Unit. En av de relativt avancerade sätt att uppgradera en dators processor är genom att helt enkelt lägga till en andra processor till datorn, om moderkortet stödjer det. Detta är känt som en dubbel konfiguration processor.

Fart

Den främsta fördelen och anledningen till att en dubbel konfiguration processor väljs i allmänhet är för den grundläggande faktorn för hastighet. Ökningen från att lägga till en andra processorhastighet kan vara relativt fenomenal i jämförelse med en enda processor dator. Ibland datoranvändare vill ännu mer processorhastighet än vad som nu finns i en enda processor konfiguration, så att lägga till en andra processor kan vara en av de bästa alternativen för att uppnå en hastighetsökning. En dator operativsystem måste dock stödja en dubbel konfiguration processor för den andra processorn att faktiskt vara tillgängliga för program att använda. Även om en dubbel konfiguration processor väsentligt ökar hastigheten, inte dubbla processorkraft.

Göra flera saker samtidigt

En annan spännande förmån för en dator som presenterar en dubbel konfiguration processor är i området för multitasking. Många datoranvändare kan inte inse att de faktiskt kan tilldela ett program att köras på en processor på en dubbla processorer dator. Detta innebär att till exempel kan en videokodnings ansökan arbetar i bakgrunden som kodar för en film på en processor i en dator, medan en datoranvändare använder den andra processorn att spela ett spel eller göra något mer produktivt. Med hjälp av en dator på detta sätt kan en datoranvändare att få mycket mer gjort samtidigt. Det är nästan som att ha två datorer i en och kan vara en av de mest användbara fördelarna med en dubbel konfiguration processor.

virtualiserings

Operativsystem virtualisering är en av de mest populära, spjutspets begreppen modern computing är. Virtualisering är möjligheten att köra flera operativsystem på en dator samtidigt. Detta innebär att en datoranvändare kan vara med Windows och Mac OS, Linux eller en mängd andra operativsystem samtidigt utan att behöva starta om datorn. Virtualisering programvara emulerar grunden hårdvara och verkar ett operativsystem som körs inuti ett annat operativsystem, som om det vore nakna hårdvara snarare än programvara. I en dubbel konfiguration processor, kan ett operativsystem tilldelas var och en av processorerna. Detta gör att varje av de två operativsystem för att kunna köras i hastigheter relativt jämförbara med två enda processor datorer.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com