diskssanering dator

Datorprogramvara inspelning kan delas in i två kategorier: öppen och dold inspelning. Uppenbar inspelning fångar i allmänhet video av stationära rörelse och kan vara användbar i inspelning dator handledning eller inspelning datorproblem och funktionsstörningar. Dold inspelning fokuserar på diskret fånga stationära händelser, som kan vara användbara för administratören vill spåra åtgärder datoranvändare. Och om du vill spela in öppet eller dolt, det finns gott om gratis programvara där ute som kan hjälpa dig att spela in ditt skrivbord med lätthet.

Instruktioner

1 Ladda ner en gratis kopia av Camstudio att spela datorns skrivbord (se Resurser). När du har installerat Camstudio, klicka på programmets inspelningsknappen för att börja spela in skrivbordet. Den inspelade videon sparas i Audio Video Inter (AVI) format, men Camstudio SWF producent kan du konvertera video till Adobe Shockwave-format (SWF) och spara utrymme. CamStudio har också bildtexter, som låter dig lägga till textöverlagringar på skrivbordet inspelningar.

2 Spela skrivbordet via en gratis kopia av Wink (se Resurser). Wink poster i ramar, vilket gör att att sammanställa ögonblicksbilder av skrivbordet till SWF video. Du kan märka kommentarer eller förklaringar till dina stillbilder. Ramar kan fångas manuellt eller automatiskt. Manuell infångning kan du undvika att slösa tid fånga. Och eftersom Wink sammanställa sscreenshots snarare än att fånga en uppsättning bildhastighet per sekund, kommer produktionen filstorleken vara betydligt lägre än en megabyte i filstorlek.

3 Spela in skrivbordet med skärm Brödrost online Capture Utility (se Resurser). Java Power Screen Brödrost verktyg låter dig spela in allt på skrivbordet och alla ljud på datorn - du kan även spela in webcam videoströmmar. Och efter att du har skapat en inspelning med skärm brödrost, kan du förhandsgranska video online, lägga till undertexter och ljud, och spara videon som en MOV (Quicktime) eller SWF-filen. Videoklipp kan också ladda upp direkt från skärmen Brödrost till Youtube.

Det finns många program som kan användas för att säkerhetskopiera Gmail-meddelanden till din dator. Den vanligaste lösningen är att ladda ner hela ditt meddelande arkiv genom att konfigurera POP3-åtkomst för ditt konto i en vanlig e-postklient som Windows Mail eller Thunderbird. Alternativt kan du använda särskilda e-backup-program som kommer att lagra dina meddelanden i en lokal databas.

Instruktioner

Windows Live Mail

1 Starta Windows Live Mail.

2 Klicka på "Verktyg" och sedan "Konton".

3 Klicka på knappen "Lägg till".

4 Välj "e-postkonto" och klicka sedan på "Nästa".

5 Ange ditt fullständiga namn och klicka sedan på "Nästa".

6 Skriv din Gmail-adress och klicka sedan på "Nästa".

7 Ange följande inkommande och utgående server detaljer i lämpliga fält in- och klicka sedan på "Nästa".

"Inkommande e-postserver typ" i rullgardinsmenyn - POP3

"Inkommande server" -fältet - pop.gmail.com

"Utgående server" -fältet - smtp.gmail.com

"Utgående server kräver autentisering" kryssrutan - aktiverad

8 Skriv din Gmail-adress och lösenord och klicka sedan på "Nästa".

9 Kontrollera "Hämta inte min e-post vid den här tiden" och klicka sedan på "Finish."

10 Markera Gmail-konto från Internet-konton skärmen och klicka sedan på "Egenskaper".

11 Välj fliken "Avancerat" och ange följande kontouppgifter i fälten ingångs- och klicka sedan på "OK".

"Utgående" fält - 465

"Utgående post SSL" kryssrutan - aktiverad

"Inkommande" fält - 995

"Utgående post SSL" kryssrutan - aktiverad

12 Klicka på "Skicka / ta emot" för att hämta dina Gmail-meddelanden lokalt. Denna process kan ta flera timmar om du har tusentals meddelanden i ditt konto.

Thunder

13 Starta Thunderbird.

14 Klicka på "Verktyg" och sedan "Kontoinställningar".

15 Klicka på "Konto åtgärder" och sedan "Lägg till e-postkonto."

16 Ange ditt fullständiga namn, din Gmail-adress och lösenord och klicka sedan på "Fortsätt".

17 Klicka på "Redigera" för att ändra kontotypen från IMAP POP3 och ange följande kontouppgifter i fälten ingångs- och klicka sedan på "Skapa konto". Dina meddelanden hämtas automatiskt och lagras lokalt på din dator.

"Inkommande" fält - pop.gmail.com

"Inkommande" i rullgardinsmenyn - POP

"Inkommande port" fältet - 995

"Inkommande SSL / TLS" kryssrutan - aktiverad

"Utgående" områden - inte ändra

gmail Backup

18 Ladda ner och installera Gmail Backup (gmail-backup.com/download).

19 Lansera Gmail backup.

20 Skriv din Gmail-adress och lösenord och ange ett datumintervall för att säkerhetskopiera och mapp att spara dina säkerhetskopior och klicka sedan på "Backup."

Tips

  • För att dra nytta av Gmail offline säkerhetskopior måste du aktivera POP3 och IMAP-åtkomst till kontot. Från Gmails webbgränssnitt, klicka på "Inställningar" och sedan "E-postinställningar." Klicka på "Vidarebefordran och POP / IMAP" -fliken och aktivera både "POP för alla mail" och "IMAP". När aktiverad, klicka på "Spara ändringar".

Hur man rengör virus & maskar från din dator gratis


Virus och maskar kan hämtas från en rad olika källor och kan infektera din dator på många sätt. Båda anses vara "skadlig programvara" utformad med det specifika målet att skada din dator. Lyckligtvis finns det också många sätt både betalda och gratis att ta bort dem från datorn.

Instruktioner

1 Klicka på "Start> Alla program" och hitta Removal Tool Windows Malicious Software. Detta är en uppdatering från Microsoft för alla datorer som kör Windows 2000 och över (se Resurser för en nedladdningslänk om du inte har den här fria programvaran). Starta Removal Tool Windows skadlig programvara genom att klicka på den en gång.

2 Vänta tills programmet att ladda och när den gör det, klicka på "Scan dator." Detta kommer att söka igenom datorn efter virus och maskar.

3 Vänta tills skanningen är klar. Verktygen kommer att visa en rapport om vad som virus och maskar hittades och bort automatiskt.

4 Utträde ur programmet efter att du har läst resultaten. Starta om datorn för att slutföra virus och maskar borttagningsprocessen. När du loggar in i Windows, kommer alla funna virus och maskar har tagits bort.

Hur man ställer in en befintlig AOL-konto på en ny dator


AOL är en populär Internet-leverantör som även erbjuder gratis e-postkonton för användare av andra Internetleverantörer. Om du har ett AOL Internetabonnemang och har uppgraderat till en ny dator, kan du ansluta till Internet med hjälp av ditt befintliga konto, vilket gör att du kan behålla dina användarnamn och lösenord samt din e-post och andra kontoinställningar.

Instruktioner

1 Starta den nya datorn. Logga in med ett administratör användarnamn och lösenord. Sätt in CD som innehåller AOL: s programvara. Installations ska starta automatiskt. Om den inte gör det, klicka på "Start" och klicka på "Dator" eller "Den här datorn". Dubbelklicka på enheten som innehåller skivan. Dubbelklicka på filen som slutar på "exe" för att starta installationsprocessen.

2 Klicka på "Strömmedlem Klicka här" i installationsguiden fönstret.

3 Välj "Lägga till befintligt konto till den här datorn." Klicka på "Nästa Klicka här" för att fortsätta.

4 Klicka på "Bläddra" -knappen under "Select Destination Directory" om du vill installera AOL-programvaran i ett annat land än din "Program Files" mapp. Annars, klicka på "Nästa Klicka här" för att installera programvaran i "Program Files" och fortsätta.

5 Vänta medan programmet installeras och installationen är klar. Ange ditt befintliga AOL användarnamn och lösenord när det efterfrågas. Ta ut CD och starta om datorn när installationen är klar.

Hur man rättar till min dator med en Spyware Infection


Spionprogram är en skurk program som berövar din personliga information och distribuerar den till en tredje party.The bästa sättet att befria er från spionprogram på datorn är att förhindra att spionprogram installeras på din dator i första hand. Däremot kan spionprogram ibland installera utan ditt medgivande.

Instruktioner

1 Välj ett antispyware program. Olika antispionprogram komma med olika funktioner. Välj ett program som skannar mappar, undermappar och e-postmeddelanden. Du kommer också vill ha ett program som skyddar din dator från att smittas av framtida spionprogram. CNet har en lista av noterbara säkerhetsprogram som effektivt bort spionprogram. Kontrollera avsnittet Resurs för en länk till listan.

2 Installera antispionprogram. De flesta antispionprogram hämtas från sina respektive webbplatser eller installeras från en tillverkares CD. Följ anvisningarna på skärmen när du installerar programmet. När programmet är installerat, kommer det att uppdatera sina spyware fotspår. Spionprogram fotspår kan programmet upptäcka nya spionprogram stammar. Starta om datorn för att slutföra installationen.

3 Försök att avinstallera spionprogram manuellt. Ibland botemedel för att ett spionprogram infektion är helt enkelt att ta bort programmet. Besök "Kontrollpanelen" i datorn och klicka sedan på "Lägg till eller ta bort program." i XP. Sålla igenom listan och avinstallera den misstänkta spionprogram.

4 Koppla från Internet. Många antispionprogram kommer gömma sig i en Internet-anslutning och kommer reinfect datorn. Koppla datorn från Internet genom att fysiskt ta bort kabeln som ansluter datorn till Internet-router.

5 Använd felsäkert läge om spionprogram inaktiverar din antispyware program. Starta operativsystemet i felsäkert läge gör det möjligt för datorn att köra med minimala processer och program. Det kommer att inaktivera onödiga program från start, vilket potentiellt kan stoppa ett spionprogram virus från att göra mer skada. Starta om datorn. Tryck och håll F8 knappen när datorn startas. Klicka på "felsäkert läge." Kör din anti-spyware-program.

6 Kör antispionprogram. Öppna antispyware program. Låt programmet att göra en fullständig genomsökning efter några infektioner. Skanningen kan pågå några minuter till några timmar, beroende på skanningen effektivitet och antalet filer du har på den aktuella datorn. Låt programmet att göra en fullständig genomsökning.

7 Ta bort spionprogram. Den antispionprogram kommer att fråga dig när skanningen är klar. Du kommer att ges möjlighet att manuellt ta bort filer eller låta programmet för att radera filer för dig. Översikt infekterade filer och se till att filen inte är en viktig fråga. Ta bort spionprogram och starta om datorn.

Tips

  • Förhindra infektioner från att installera på ditt system. Inte hämta och installera program som du har godkänt.
  • Hämta en andra antispionprogram. Ett andra program kan titta igenom filer som ditt första program kan ha förbisett.

Verktyg för att snabba upp min dator


Systemet fungerar troligen trög från tid till annan. PC hastighet verktyg kan lösa detta problem. Ett av de sätt det kan snabba upp din dator är genom att städa upp din Windows-registret. Tyvärr kan din Windows-registret fastna med föråldrad information och fel. PC hastighet verktyg kan kontrollera din Windows-registret genom att identifiera, rengöring eller reparation dessa problem. PC hastighet verktyg kan utföra andra uppgifter som kommer att förbättra datorns prestanda.

PC Optimizer Pro

PC Optimizer Pro kommer att kontrollera din Windows-registret för någon out-of-date information. Dessutom ser det här verktyget för alla Internet-aktiviteter, såsom kakor och Internet temporära filer. När den hittar dessa filer, PC Optimizer Pro raderar dem. En annan funktion som kommer med PC Optimizer Pro är att det kan strimla filer. Den här funktionen inte bara snabbar upp din dator, men det permanent raderar filer från din hårddisk. På så sätt kan ingen återställa information. PC Optimizer Pro har ett program avinstallationsfunktion som tar bort applikationer, såsom oanvända eller defekta Windows hjälpprogram. En annan orsak till datorn långsammare är att man kan ha för många program startar samtidigt varje gång du slår på datorn. PC Optimizer Pro låter dig bestämma vilka program du vill starta. Detta kommer utan tvekan att förbättra datorns prestanda.

PC Doc Pro

PC Doc Pro kontrollerar noggrant delar av datorns register, inklusive installerade teckensnitt, systemenheter och Windows genvägar. Det ser för fragmenterade, korrupta eller oanvända filer. PC Doc Pro kan också reparera fel som hänför sig till följande: Windows Startup, Windows Media Player eller Windows Explorer. Som ett resultat, gör det här verktyget Windows köra snabbare. En av fördelarna med att använda PC Doc Pro är att det ger gratis automatiska uppdateringar. Dessutom stöder det här programmet automatiskt upp ditt system så att du inte förlorar några data

SpeedUpMyPC

SpeedUpMyPC analyserar datorn efter filer och processer som saktar ner din dator. Efter SpeedUpMyPC finner dessa problem kan du klicka på programmets knapp för att åtgärda dem. SpeedUpMyPC kommer också att titta på nätverksinställningar din random access memory (RAM), centralenhet (CPU) och se till att de alla utför på sitt bästa.

Installera om Norton AntiVirus efter en dator kraschade


När du får din dator att starta om efter en krasch, kan vissa program inte fungerar när systemet startar upp igen. Norton AntiVirus, till exempel, kan inte längre starta automatiskt och programikonen kan inte visas i systemfältet som vanligt. Så länge Norton AntiVirus du har installerat på systemet är aktuell, kan du installera Norton AntiVirus mycket som du har installerat programmet första gången.

Instruktioner

1 Ta bort alla kvarvarande spår av Norton AntiVirus från datorn. Gå till & ldquo; Start "& gt;" Kontrollpanelen & rdquo; och klicka på & ldquo; Lägg till / ta bort program & rdquo; eller & ldquo; Avinstallera ett program & rdquo; från huvudskärmen. Rulla ned till & ldquo; Norton AntiVirus & rdquo; inträde i programlistan som kommer upp, högerklicka på posten och välj & ldquo; Radera & rdquo.

2 Stäng & ldquo; Lägg till / ta bort program & rdquo; eller & ldquo; Avinstallera ett program & rdquo; fönster. Starta om datorn.

3 Placera Norton AntiVirus CD i CD-enheten på datorn om du ursprungligen installerade program med en skiva, och klicka på & ldquo; Installera Norton AntiVirus & rdquo; knappen för att starta installationen. Om du har installerat programmet från en nedladdad fil, gå till Symantec & ldquo; Orderstatus & rdquo; sida och ladda ner programmet EXE filen igen (se Resurser). Klicka sedan på & ldquo; Installera & rdquo; knapp som visas efter nedladdningar filen.

4 Följ skärmarna för att installera Norton AntiVirus programvara i datorn. Du måste fylla i samma installationsskärmarna för antingen CD-baserad installation eller EXE-fil.

5 Starta om datorn igen när du blir uppmanad. Norton AntiVirus startar när systemet startar upp och automatiskt körs i bakgrunden av ditt system.

Tips

  • För att ladda ner Norton AntiVirus från Symantecs sida, måste du ange ditt användarnamn och inloggning, eller din e-postadress och sista siffrorna i det kreditkort som du använde för att göra inköp. Så länge antivirusprogram hasn och rsquo; t löpt ut, kan du ladda ner samma programvara igen.

Routrar är enheter som använder IP-adresser för att skicka och ta emot signaler och information mellan datorer eller mellan system och Internet destinationer. För att skicka och ta emot dessa signaler, måste en router installeras på en dator. De flesta människor tänker inte på routrar eller deras IP-adresser tills det är dags för dem att upprätta ett nätverk eller en Internet-anslutning, eller att modifiera en befintlig. Standard router är lätt att hitta om du följer dessa enkla steg.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kontrollpanelen."

2 Klicka på "Nätverk och Internet."

3 Klicka på "datorer Visa nätverks eller enheter" under "Network delningscenter."

4 Högerklicka på routern enheten och klicka på "Egenskaper".

5 Klicka på "Network enhet." Hitta raden där det står "IP-adress" och skriva ner nummerserie intill linjen.

6 Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kör".

7 Skriv "cmd" eller "kommando" i rutan och klicka på "OK". Detta tar dig till kommandotolken.

8 Skriv "ipconfig / all" (som är "ipconfig" mellanslag "/ all") och tryck på "Enter".

9 Hitta raden där det står "Default Gateway" och titta på nummerserie som gränsar till det. Om dessa siffror stämmer antalet routerns IP-adress, så har du hittat din standardrouter.

Lägga till en annan dator på Charter


Charter Communications är den fjärde största kabeloperatör i USA, ger telefon, kabel-TV och höghastighets service till ett stort antal städer över hela USA. Täckningsområdet stadgan omfattar städerna längs hela västkusten, i New England, Michigan, Wisconsin, och många andra platser. Om du är en stadga höghastighets kund kan du dra nytta av stadgans trådlösa hemma nättjänst för att lägga till upp till fem datorer till en enda kabelmodem ställa in i ditt hem.

Instruktioner

1 Sätt den ena änden av en Ethernet-kabel till en ledig Ethernet-port om stadgan trådlös gateway. Sätt i den andra änden av kabeln till Ethernet-porten på en dator som du vill ställa in en trådbunden Internet-anslutning. Gateway är utrustad med flera Ethernet-portar, så att du kan koppla upp flera datorer till porten via en kabelanslutning.

2 Alternativt, anslut en trådlös USB-adapter till vilken dator du vill ställa in en trådlös anslutning för, men som inte är utrustad med en inbyggd trådlös kort.

3 Installera stadgan DigiDo programvara på alla datorer som du vill ställa in trådlöst internet. Om du inte fick DigiDo installationsskivan från stadgan, gå till DigiDo hämta webbsidan om stadgan hemsida för att ladda ner installationsprogrammet. Högerklicka på installations, välj "Kör som" från snabbmenyn och välj "Följande användare." Ange sedan de inloggningsuppgifter för ett användarkonto med administratörsbehörighet. Följ instruktionerna för att installera programvaran.

4 Starta DigiDo programvara. Följ anvisningarna för att ansluta datorn till stadgan trådlösa hemmanätverk.

Ett datorvirus definieras som ett program som infekterar en dator utan tillstånd från ägaren. Oftast finner ett virus program väg till en ny dator via e-post, en webbsida eller genom fildelning. När ett datavirus har kopierats till datorn kan den skada det kan orsaka vara katastrofal för användaren. Ett virus kan förstöra filer, orsakar datorstopp eller i värsta fall göra en dators operativsystem värdelös.

Historia

I början av hemdatorer, var virus ofta sprids genom att fästas till en fil på en diskett som ska delas mellan användarna. Med tillkomsten av Bulletin Board Systems, föregångaren till Internet, var virus ofta knutna till spel och andra program som laddats ner av slutanvändaren. Som e-post och Internet vunnit popularitet, kan ett virus fästa sig på en webbsida, en gemensam bild eller en musikfil. Ofta gömd i makron för Office Suite filer som kalkylblad, skulle viruset påbörja sitt arbete när filen öppnades.

Betydelse

Datorvirus har kostnads ​​företag och privatpersoner både tid och pengar. De flesta datorvirus är destruktivt, och en gång aktiverad, kan stänga ett helt nätverk om de tillåts att sprida sig. När fler skadliga virus släpptes blev antivirusprogram ett måste för både enskilda och företag dator ägare.

typer

När man tänker på datavirus, termerna "virus", "maskar", "trojanska hästar", "mal-ware" och "adware" alla kommer att tänka. Virus fäster sig till befintliga körbara filer, medan maskar och trojanska hästar kan vara sina egna små program som installerar sig när ett annat program körs. Mal-ware och reklamprogram är oftast medföljer shareware eller freeware.

Tidsram

Vissa virus kan finnas på en hårddisk i månader innan de aktiveras. Andra kan börja sin infektion ögonblick de installerar sig på hårddisken. Slutanvändaren kommer ofta märka en avmattning i datordrift eller oförmåga att öppna filer eller program. Dessa är de första tecknen på att en dator kan vara infekterade med ett virus. Om det är tillåtet att sprida sig, kan hela operativsystemet blivit korrupt, och i vissa fall, kan hårddiskstartsektor förstöras.

Funktioner

De flesta virus kan delas in i två typer: de som kräver en värd och de som läser in residenta minnet. Värd virus replikera sig genom att fästa till ett legitimt körbart program; När programmet körs, sedan ladda sig i minnet. En invånare-minne virus laddar sig helt enkelt i minnet, ofta när datorn startas upp.

Identifiering

Antivirusprogram använder flera metoder för att upptäcka ett virus i systemet. En metod innebär att man använder virussignaturer, som programmet söker efter när filer laddas ner eller installeras på systemet. Dessa signaturer är definitionsfilerna som måste hållas aktuell genom att uppdatera de senaste definitionerna från programtillverkarens webbplats. Den andra tekniken som används är en metod som kallas heuristisk algoritm som söker efter virusfiler genom att leta efter beteenden som är gemensamma för andra virus. De flesta program använder båda metoderna när du gör en fullsystemsökning.

Förebyggande / Lösning

Medan trojanska hästar, maskar, adware och mal-ware inte tekniskt anses datavirus, kan de göra samma skada på systemet. Även om många av dessa är faktiskt ofarliga, kan andra orsaka dataförlust, ta bort program och eventuellt formatera om hårddisken. Det bästa skyddet mot virus av något slag är att installera en bra anti-virus program. För att hålla program som körs och upptäcka virus, måste den uppdateras regelbundet. Nya virus hittas nästan dagligen, och bara genom att uppdatera kan användaren skydda sig från nya infektioner.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com