demontera hp compaq nx7400

Compaq NX7400 laptop innehåller en rad delar som kan uppgraderas om du vill öka datorns prestanda. Du kan behöva ibland tillgång till bärbara interna komponenter om en del har skadats, till exempel om Bluetooth-modulen slutar fungera. Helt ta isär din Compaq kräver demontering varje komponent i rätt ordning så att efterföljande gömda komponenter är tillgängliga.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och "Shut Down" för att stänga av operativsystemet. Stäng skärmen lock och ta ut strömkabeln från porten på sidan av den bärbara datorn. Vänd över den bärbara datorn och leta reda på batteri porten på den övre kanten av fallet.

2 Tryck ner de två svarta spärrarna under batteriet och skjut dem åt vänster. Skjut batteriet från den bärbara datorn. Ta bort de två krysskruvarna placerade i det nedre högra hörnet av den bärbara datorn. Lyft upp plastkåpan hålls på plats av skruvar för att avslöja hårddisken.

3 Avlägsna Philips skruven som håller den rektangulära hårddisken komponenten till moderkortet. Grip den svarta fliken på toppen av hårddisken och dra ut enheten ur den bärbara datorn.

4 Lokalisera Torx skruv placerad ovanför hårddisken porten. Ta bort skruven med din Torx 8 skruvmejsel och greppa kanten av den bärbara DVD-enhet. Dra enheten åt vänster för att ta bort den från den bärbara datorn.

5 Ta bort de krysskruven placerad till vänster om den tomma hårddiskfacket. Dra bort den fyrkantiga plastlocket hålls på plats av skruven för att avslöja den gröna, rektangulära RAM-modul. Tryck isär flikarna på vänster och höger sida av RAM och skjut modulen ur den bärbara datorn.

6 Leta upp Philips skruv längst till vänster sida av fallet. Ta bort skruven och dra det lilla torget locket av ärendet till avslöja Bluetooth-modulen. Koppla bort den svarta kabeln fäst vid sidan av den rektangulära Bluetooth-modulen. Ta bort skruven som förbinder modulen till moderkortet och lyft ut modulen ur den bärbara datorn.

7 Ta bort de två torxskruvarna placerade direkt under batteriet tomt hamn, som låser tangentbordet på plats. Vänd över den bärbara datorn och dra öppna skärmens lock. Använd en skruvmejsel för att pressa ned plasten spärren ovanför F1-tangenten. Upprepa processen med spärrarna ovanför F5, F9 och F12.

8 Dra upp den övre kanten av tangentbordet så att bottensidan av den blir synlig. Koppla den platta bandkabeln ansluter tangentbordet till den bärbara datorns moderkort. Lokalisera rektangulära metallvärmeplattan under tangentbordet. Ta bort de fyra skruvarna som håller plattan på plats och lyft plattan ur den bärbara datorn.

9 Hitta fyrkantig svart kylfläkten vid den vänstra kanten av moderkortet. Koppla ur kabeln och ta bort de krysskruven på den högra sidan av fläkten. Dra fläkten från moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna på metall kylfläns placerad under fläkten. Ta bort kylflänsen för att avslöja den fyrkantiga processorn.

10 Sätt en fla-skruvmejsel i låsskruven under processorn. Vrid skruven moturs för att låsa upp processorn. Lyft processorn rakt upp och ställ den åt sidan.

11 Dra bort plast strömbrytarskyddet placerad under skärmen. Koppla ur kabeln som löper från botten av skärmen till toppen av moderkortet. Ta bort de två torxskruvarna placerade längst ned till vänster och nedre högra hörn av skärmen. Lyft av skärmen den nedre halvan av ärendet till slut ta isär den bärbara datorn.

Tips

  • Om du behöver byta enskilda komponenter i din NX7400 HP säljer Compaq laptop delar på nätet, eller delar är tillgängliga via andra elektroniska återförsäljare webbplatser.
  • hantera aldrig några laptop delar utan att först jorda dig själv. Tryck på dina händer mot något metallföremål som vidrör golvet. Om du inte är ordentligt jordad kan du förstöra komponenter genom urladdning av statisk elektricitet.

Compaq Nx7400 Komponenter


Compaq Nx7400, släpptes i juni 2006, är ett företags stil bärbar dator som erbjuder kvalitet prestanda för varje person eller företag som söker varierande egenskaper, ett rimligt pris, funktionalitet och långvariga batteritid. Olika delar gå in i byggandet av den för att göra det lönsamt för de flesta användare söker en dator.

Storlek

Storleken på Compaq Nx7400 är anständigt för mängden prestanda som erbjuds. Skärmen spänner till 15,4 inches, men hela enheten väger bara 5,7 pounds. Måtten är 14,1 inches bred, 1,4 inches tjock och 10,2 inches i djupet. Liknande bärbara datorer väga upp till ett pund mer.

Utseende

Färgerna är mer levande eftersom displayen har en extra reflekterande beläggning med en maximal upplösning på 1280x800. Bildskärmen kan du se fler program och ökar produktiviteten. Den bärbara datorn innehåller en Intel Graphics Media Accelerator 950 och delar grafikminne med det andra minnet i datorn.

Minne

Två DDR2 SDRAM-platser innehåller 1024MB RAM som fungerar i dual channel. Det kan uppgraderas till maximalt 4096 MB. Hastigheten är 667-MHz.

Anslutningar

Ansluta till Internet med hjälp av Intel / PRO Wireless 3945ABG adaptern till ett wi-fi-nätverk. Alternativt är en RJ-45-port ingår för höghastighets Ethernet-anslutningar.

optiska enheter

Hårddisken byggd med den bärbara datorn är 100 GB och körs vid 7200 rpm. LightScribe DVD + / RW-enhet kan du bränna och läsa CD och DVD. LightScribe är en teknik som brinner en bild eller text på skivan istället för att använda en etikett eller skriva med en markör.

Demontering din Compaq Presario dator kan vara användbart när man måste byta ut eller uppgradera komponenter eller när du vill ta bort hårddisken innan du säljer datorn eller avyttra den. Ta en dator isär kommer ingjuta värdefulla computing kunskap, vilket gör dig mer bekväm när man arbetar i en datorväska och spara pengar på uppgraderingar och felsökning.

Instruktioner

1 Ta bort skruvarna från den högra sidan av den bakre delen av ärendet.

2 Skjut bort den högra sidopanelen i målet för att exponera innehållet.

3 LOSSA spärrarna på vardera sidan av RAM-minnesplatser och dra ut systemminnet.

4 Skruva loss alla PCI-kort i maskinen och dra dem ut ur höljet.

5 LOSSA den kvarhållande hävarmen på kylfläns och dra bort det från processorn.

6 Lyft processorn behålla spaken och dra CPU-chip ur fodralet.

7 Skruva alla enheter (hårda och optisk) från framsidan av fallet och koppla kablarna på baksidan av enheterna.

8 Dra enheterna ur fodralet för att slutföra demontering av din Presario.

Hur ta isär en Compaq C500


Du kan behöva slita sönder din Compaq Presario C500 bärbar dator, antingen för att byta ut komponenter eller att skörda arbetande delarna för en annan bärbar dator. Demontering en hel bärbar dator kan vara en mer utdragen jobb än med ett skrivbordssystem på grund av storleken på komponenterna och hur de är anslutna. Medan processen är utmanande, du behöver inte vara en dator expert för att framgångsrikt isär C500.

Instruktioner

1 Stäng av Compaq Presario C500. Ta bort strömkabeln och koppla ur alla andra enheter som är anslutna den bärbara datorn. Stäng den bärbara datorns lock.

2 Vänd C500 över. Håll ned batterispärren och skjut den mot låsa symbol. Dra den främre änden av batteriet uppåt och ta bort den från den bärbara datorn.

3 Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort DVD-enheten skruven längst till höger slutet av fallet. Dra DVD-enheten till höger och ta bort den från C500 laptop.

4 Ta bort varje av de återstående skruvarna på den nedre änden av fallet. Lyft bort plasthöljen som döljer RAM, hårddisk och trådlöst nätverkskort. Dra ut hårddisken ur Compaq C500.

5 Lyft upp den första RAM-modulen och dra ut den ur datorväskan. Upprepa processen med det andra RAM-modulen.

6 Koppla bort de två kablarna som leder till den övre kanten av det trådlösa kortet. Ta bort de två skruvarna som håller kortet på plats och lyft sedan ut kortet ur C500.

7 Vänd C500 och öppna locket. Dra bort de fyra plastflikarna högst upp på skärmen och de två flikarna längst ned på skärmen. Ta bort skruvarna under flikarna.

8 Skjut kanten av en skruvmejsel under sömmen på LCD-skärmen. Pop skärmen från C500 och ställa den på tangentbordet. Koppla videokabeln på baksidan av skärmen och sedan ställa in skärmen åt sidan.

9 Skjut kanten av skruvmejsel under tangentbordet låsremsan överst på tangentbordet. Lyft remsan uppåt och sedan koppla ur kabeln som går från botten av remsan till moderkortet.

10 Ta bort tangentbordet skruvarna och lyft bort tangentbordet från C500. Koppla bort tangentbordet moderkort kabel och ställ tangentbordet åt sidan.

11 Ta bort skruvarna på kanterna av moderkortet. Dra moderkortet ur fodralet för att avsluta demontering av Compaq C500 laptop.

Tips

  • Moderkortet skruvar är en annan storlek än skruvarna på den nedre änden av den bärbara datorn fallet. Håll skruvarna i separata, märkta behållare så att du vet vilka som ska användas när du sätta ihop C500 laptop.
  • Hårdvarukomponenter som ingår i din Compaq C500 laptop kan skadas allvarligt genom statisk elektricitet. Innan du öppnar upp den bärbara datorn fall bör du jorda dig själv genom att trycka handen mot ett metallföremål ansluten direkt till golvet.

Med undantag för några grundläggande delar, reparation eller uppgradering av en Compaq Presario V3000 kräver demontering av datorn. Även uppgiften kan verka skrämmande i början, är processen enkel. När du förstår hur man isär Compaq, reparationer och uppgraderingar blir enkla gör-det-själv-projekt. Om du vet hur man använder en skruvmejsel, kan du ta isär en Compaq dator innan du vet det.

Instruktioner

1 Koppla bort strömkabeln från Compaq. Placera datorn med framsidan nedåt på ett bord. Se till att framsidan är vänd mot dig. Skjut och håll frigör omkopplaren åt vänster och dra ut batteriet ur batterifacket.

2 Lossa de två skruvarna som håller fast hårddisklocket på plats. Skruvarna är skruvarna. De kan inte tas bort, bara lossas. Lyft upp den vänstra sidan av hårddiskens lock och svänga den åt höger för att ta bort den. Ta bort de två skruvarna som håller hårddisken på plats. Använd fliken Mylar på sidan av hårddisken för att lyfta upp hårddisken tills den kopplas bort från moderkortet. Lyft enheten upp och ut ur hårddiskplatsen.

3 Ta RTC batteri. RTC Batteriet är placerat under hårddisken. Lyft upp batteriet och koppla loss den från moderkortet.

4 Lossa skruvarna som håller fast minnesluckan på plats. Lyft upp locket och utanför minnesfacket. Sprid spärrarna på sidorna av minnen att smälla pinnar upp. Skjut sticker ut ur sina hålor.

5 Ta bort Mini Card locket, som ligger vid sidan av minnesfacket. Koppla bort antennkablarna från Mini Card och sprida spärrarna på sidorna av kortet. Skjut kortet ur vägguttaget.

6 Ta bort skruven på sidan av minnesfacket. Skruven håller den optiska enheten på plats. Stick en böjd gem i skivfacket frigör hål på enhetens fack till pop ut magasinet. Ta tag i facket och använda den för att skjuta den optiska enheten ur den bärbara datorn bas.

7 Ta bort de 19 återstående skruvarna från botten av den bärbara datorn.

8 Vänd datorn åt rätt håll igen och öppna bildskärmen. Skjut tangentbordet mot baksidan av den bärbara datorn för att frigöra de främre klämmorna. Lyft upp tangentbordet och koppla bort tangentbordskabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet. Koppla de två kablar som löper från växeln kortet, som ligger ovanför tangentbordet, från moderkortet. Lyft upp framkanten på locket för att frigöra den från den bärbara datorn och ta bort den.

9 Koppla bort bildskärmskabeln och mikrofonkabeln, både som löper från displayen till moderkortet. Dra antennkablarna genom hålet i moderkortet. Ta bort de fem skruvarna som håller bildskärmspanelen på plats och lyft displayen rakt upp och ta bort den.

10 Koppla pekplattan kabeln från moderkortet. Ta bort de tre skruvarna som fäster den övre luckan till den bärbara datorn bas. Lyft upp framkanten av den övre luckan för att koppla bort den från den bärbara datorn bas. Ta den övre luckan.

11 Koppla bort eventuella återstående komponenter från moderkortet. På V3000 dessa delar inkluderar trådlös växel, modem, Bluetooth-modul, ljudkortet, USB-kortet och högtalare. Processen är densamma för varje komponent. Koppla kabeln löper från komponenten till moderkortet. Ta bort alla skruvar som håller komponenten på plats. Lyft komponenten rakt upp för att ta bort den.

12 Koppla bort strömkabeln från moderkortet. Ta bort de två skruvarna som håller kortet på plats. Lyfter upp den högra sidan av brädet upp till ungefär en 30-graders vinkel. Skjut den till höger för att koppla den vänstra sidan av kortet från den bärbara datorn bas. Lyft styrelsen upp och ur den bärbara datorn bas.

13 Koppla CPU fläktkabeln från moderkortet. Ta bort skruvarna som håller fläkten på plats. Lyft fläkten upp och från processorn för att ta bort den. Ta bort CPU genom att vrida låsskruven motsols tills det klickar och lyfta CPU rakt upp och ut ur sockeln.

Tips

  • För att undvika skador från statisk elektricitet, alltid bära en elektrostatisk handled band vid demontering en Compaq.

Demontering en Compaq bärbar dator är en mycket komplicerad process, eftersom det finns många delar och komponenter till datorn som måste tas bort en efter en. Detta bör endast utföras av en expert som vet allt om den bärbara datorn och varför det måste demonteras. Dessutom Compaq ändrar placeringen av varje komponent inom den bärbara datorn med varje ny modell. Se över manualen för din Compaq laptop och vet den exakta platsen för varje del.

Instruktioner

Demontering en Compaq Laptop

1 Koppla bort alla strömkällor från den bärbara datorn för att undvika elektriska stötar. Lossa nätsladden och ta ut batteriet.

2 Vänd den bärbara datorn upp och ned. Skruva loss och ta bort alla luckor på undersidan. Detta bör omfatta omslag för hårddisken och minnet. Ta bort minnesmodulen från den bärbara datorn.

3 Ta bort hårddisken från inuti datorn. Den bör ha en etikett på det förklarar hur man tar bort det. Det är vanligtvis fäst till datorn med en skruv. Ta bort skruven och skjut bilresa från skruvhålet för att ta bort den.

4 Ta bort CD / DVD-enhet. Detta är ofta hålls på plats med en skruv som är intill en liten slits. Ta bort skruven och sätta in en skruvmejsel i öppningen för att driva enheten fri från datorn.

5 Lossa tangentbordet. Lossa (men ta inte bort) skruvarna på undersidan som håller tangentbordet på plats, sedan vända på datorn. Tryck ned spärrarna på toppen av tangentbordet (omgiven av funktionstangenterna) och bända bort det med skruvmejsel. Koppla bort tangentbordet från moderkortet genom att försiktigt lyfta låsfliken säkra bandkablar.

6 Koppla kylfläkten. Ta bort skruvarna som håller den på plats och dra kabeln från moderkortet. Skruva loss koppar kylare till grafikkortet och processorn.

7 Lossa och ta bort skruvarna som håller fast grafikkortet och det bör dyka upp något. Håll noga kortet i kanterna och dra ut det ur facket.

8 Vänd på datorn för att ta bort locket. Ta bort alla återstående skruvarna från botten. Det kan finnas skruvar omfattas av gummitätningar i främre hörn locket. Du kommer också att ta bort skruven som håller musmatta.

9 Lyft musmatta ur sitt läge och koppla sin bandkabeln från moderkortet. Gör samma sak med tangentbordet bezel, som är upp nära skärmen. Bänd bezel bort först med en liten skruvmejsel och dra sedan bort med fingrarna.

10 Loss skärmen från den bärbara datorn. Koppla ur skärmen LCD-kabeln från moderkortet och de tre antennkablar som är anslutna till det trådlösa kortet. Dra antennkablar ur sina fästen. Ta bort alla skruvar som håller skärmen på displayen gångjärn på framsidan och baksidan.

11 Ta bort den bärbara datorns övre luckan. Ta bort alla skruvar som håller det. Koppla kablarna som ansluter CMOS-batteriet och fingret scanner. Börja ta bort locket tills du ser den sista kabeln kopplar den till botten. Koppla denna kabel.

12 Separera högtalarmonteringen, trådlöst nätverkskort och modemkortet från moderkortet. Alla dessa är säkrade med skruvar, och talaren har en kabel för att koppla. Koppla bort alla kablar och ta bort alla skruvar som håller moderkortet (inklusive hex dubbar ansluter VGA-port) och ta bort moderkortet.

13 Ta bort processorn från moderkortet om du byter ut moderkortet. Fäst processorn till det nya moderkortet.

Instruktioner för demontering HP NX6110


Demontering HP Compaq nx6110 notebook är ett bra sätt att bekanta dig med din bärbara dator om du skulle behöva byta den bärbara datorns interna komponenter eller om du vill utföra en uppgradering av hårdvara. Förmågan att utföra dessa uppgifter på egen hand och undvika att ta din bärbara dator till en dator verkstad kommer att hålla den bärbara datorn i dina händer, och du behöver inte oroa sig för att betala höga priser för att ha någon annan arbete på den bärbara datorn.

Instruktioner

1 Stäng av HP Compaq nx6110 bärbar dator, koppla bort alla kablar som är anslutna till den bärbara datorn och lyft sedan den bärbara datorn upp och placera den upp och ned på en plan yta med baksidan av den bärbara datorn bredvid dig. Leta upp batteriet på den nedre delen av den bärbara datorn.

2 Skjut batteriets låshake, som ligger ovanför den högra sidan av batteriet, till höger, skjut sedan batterispärren, som ligger ovanför den vänstra sidan av batteriet åt höger för att frigöra batteriet från den bärbara datorn. Vrid den bärbara datorn 180 grader.

3 Ta bort skruven från det nedre mittersta delen av locket till minnesmodulen, som ligger ovanför den vänstra sidan av batterifacket, med en stjärnskruvmejsel och ta bort locket. Tryck klämmorna på sidorna av modulen bort från modulen, vilket kan göra att luta uppåt på en 45-graders vinkel. Ta och dra försiktigt ut modulen ur den bärbara datorn.

4 Ta bort de två skruvarna i nedre högra och nedre vänstra hörn av minnesutrymmet för att lossa den optiska enheten och tangentbordet. Sätt i ett rakt gem i det lilla hålet till vänster om utmatningsknappen, som ligger längs den nedre högra kanten av den bärbara datorn, vilket gör att enheten att peta ut något. Ta enheten och dra försiktigt ut det ur den bärbara datorn.

5 Ta bort de två skruvarna från den högra sidan av hårddiskens lock, som ligger i det nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn, ta bort luckan. Ta bort skruven från vänster-mitten sidan av hårddiskhållaren. Skjut hållaren åt vänster, sedan lyfta och ta bort konsolen.

6 Vrid den bärbara datorn åt rätt håll igen och placera den sida som öppnas närmast dig, sedan öppna skärmen och skjut den tillbaka så långt som möjligt. Dra flikarna till höger om "Esc", "F4", "F8" och "F12" nycklar mot dig. Lyft den bakre delen av tangentbordet, ställ sedan in tangentbord med tangenterna ner precis framför pekplattan. Följ den svarta bandkabel som sträcker sig från tangentbordet till där den ansluter till den bärbara datorn och dra sedan den vita kontakten mot dig och ta bort den svarta bandkabeln från den bärbara datorn. Följ den vita bandkabel som sträcker sig från tangentbordet, sedan dra den vita kontakten mot dig och ta bort den vita bandkabeln från den bärbara datorn. Ta bort tangentbordet.

Hur ta isär en Compaq NX6110


Laptop demontering kan verka som en hotfull projekt. Detta gäller särskilt om du aldrig har tagit isär en bärbar dator innan. Demontering din Compaq Presario NX6110 laptop själv kan du felsöka, uppgradera och ersätta viktiga hårdvara i datorn. Även demontering din Presario NX6110 laptop är inte så svårt, hantera alla komponenter med omsorg.

Instruktioner

1 Stäng av den bärbara datorn, koppla ur strömkabeln och stäng flytande kristaller (LCD). Koppla bort eventuella andra kablar eller enheter. Placera den bärbara datorn med framsidan nedåt, och sedan ta ut batteriet ur facket.

2 Fäst ett antistatiskt wrap på handleden, och sedan bifoga den utskjutande trådklämman till det yttre höljet av den bärbara datorn eller till en omålad metallyta.

3 Ta bort de två stjärnskruvarna som fäster hårddiskens lock till bottenhöljet. Ta bort hårddisklocket och ställ in den på sidan.

4 Lossa enda fjäderbelastade Phillips-skruv behålla hårddisken till drivutrymmet. Ta tag i svarta fliken mellan två fingrar och skjut hårddisken åt höger tills driv kopplas bort från hårddiskkontakten i facket. Använd fliken svart för att lyfta ut hårddisken ur facket och ställ in den på sidan.

5 Ta bort gummifötterna från botten hölje den bärbara datorn och ställ dem åt sidan. Avlägsna enda Phillips-skruv säkrar CD / DVD / optisk enhet på plats. Skjut ut enheten ur facket och ställ in den på sidan.

6 Avlägsna enda fäst Phillips-skruv säkra RAM luckan till botten höljet. Luta täcka upp tills RAM-modulen är utsatt. Tryck på de kvarhållande flikarna på vardera sidan av RAM-modulen, och sedan luta modulen upp vid 45 graders vinkel och ta bort modulen från minnesutrymmet. Förvara RAM-modulen i ett brusfritt plastpåse.

7 Avlägsna enda Phillips-skruv säkra Bluetooth-modulen locket till botten höljet enheten. Lyft Bluetooth-modulen ur facket och sedan koppla bort Bluetooth-modulen kabeln från moderkortet och ställ den åt sidan.

8 Ta bort de två T8 Torx-skruvar som ligger nära centrum av bottenhöljet enheten. Dessa skruvar fast den bärbara datorn tangentbordet till det övre höljet.

9 Placera den bärbara datorn sidan uppåt, och sedan öppna LCD-displayen så långt det går. Skjut de fyra kvarhållande flikar mot dig. De kvarhållande flikar ligger nära Esc, F5, F9 och F12. Lyft tangentbordet ur det övre huset enheten och placera den med framsidan ner över handledsstödet. Koppla bort tangentbordet bandkontakten från moderkortet. Ta bort tangentbordet och ställ in den på sidan.

10 Ta bort de fyra stjärnskruvarna som håller värmeplattan till den övre laptop höljet. Den termiska plattan täcker kylflänsen och fläkten. Lyft värmeplattan ur den bärbara datorn höljet och ställ den åt sidan.

11 Koppla bort fläktkabeln från moderkortet och ta bort de två stjärnskruvarna till den bärbara datorn. Lyft fläkten ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.

12 Lossa de fyra stjärnskruvarna som fäster kylflänsen till moderkortet. Lyfta den högra sidan av kylflänsen tills den är helt fri från CPU. Skjut kylflänsen till höger, och sedan ta bort den från den bärbara datorn.

13 Vrid platt huvud CPU låsskruven i moturs riktning tills processorn är helt frikopplad från CPU-sockeln. Lyft processorn ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.

Hur man öppnar en Compaq Presario 2100


Demontering en bärbar dator är en av de mest användbara färdigheter en datoranvändare kan lära sig. Det ger dig möjlighet att felsöka, ren och byt ut hårdvarukomponenter. Det ger dig också mer insikt i hur din bärbara dator är byggd. Oavsett om du byter ut en hårddisk eller en processor chip, måste du veta hur man korrekt demontera din Compaq Presario 2100. Samtidigt veta hur man demontera din Compaq laptop har sina fördelar, det kommer inte utan vissa risker, eftersom det är lätt att skada din bärbara dator när du tar isär den.

Instruktioner

1 Stäng av din bärbara dator, och koppla bort nätadaptern. Stäng LCD-skärmen och placera den bärbara datorn med framsidan nedåt med framkanten vänd framåt. Leta upp batterifacket i det nedre vänstra hörnet av den bärbara datorns bottenhölje. Tryck på knappen batteri release, och dra ut batteriet ur facket.

2 Leta reda på minnesluckan nära centrum av bottenhöljet. Ta bort sina behålla Phillips-skruvar och ta bort locket. Det finns två RAM-moduler inuti facket. Sprid fästflikarna på vardera sidan av varje modul. Luta varje modul uppåt för att ta bort varje modulen ur minnesplatsen.

3 Lokalisera trådlösa fack i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort locket och dess fäst Phillips-skruvar. Koppla de två antennkablarna från det trådlösa kortet. Sprid ut spärrarna på vardera sidan av modulen, och sedan dra ut kortet ur kortplatsen.

4 Leta reda på hårddisken i det övre vänstra hörnet av bottenhöljet. Ta bort de två stjärnskruvarna som håller enheten. Ta tag i frontplattan av enheten och dra ut den ur drivutrymmet.

5 Placera den bärbara datorn vertikalt med baksidan uppåt. Ta bort de två stjärnskruvarna från baksidan. Placera den bärbara datorn sidan uppåt, och sedan öppna LCD-skärmen helt. Sätt i en platt skruvmejsel i den högra sidan av tangentbordet bezel och bänd försiktigt infattningen från den bärbara datorn. Tangentbordet bezel är den tunna plastremsan mellan LCD-skärmen och tangentbordet heter.

6 Leta upp högtalarmonteringen avslöjades av tangentbordet ramen. Koppla kabeln från moderkortet och ta bort det enda Phillips-skruv säkra högtalarmonteringen till den bärbara datorn. Ta bort högtalarna från den bärbara datorn.

7 Ta tag i tangentbordet bakifrån den översta raden av nycklar. Luta tangentbordet upp, och sedan placera den med framsidan ner över handledsstödet. Koppla den stora bandkabel som sträcker sig från tangentbordets undersida till kontakten på moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn.

8 Leta upp växeln i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorns övre huset. Växeln är ett litet kretskort. Koppla loss strömkabeln från LCD-skärmen, och sedan ta bort sina två fäststjärnskruvarna. Ta växeln från den bärbara datorn.

9 Leta reda på CD / DVD-enhet i den högra sidan av det övre höljet. Ta bort sina två fäststjärnskruvarna, ta tag i ansiktet av enheten och dra ut den ur facket och ställ den åt sidan.

10 Koppla bort LCD-kabeln som kommer från den vänstra sidan av skärmen, och sträcker sig till kontakten på moderkortet. Ta bort de tre stjärnskruvarna från varje LCD gångjärn. Ta bort de enskilda stjärnskruvarna som fäster de trådlösa antennkablarna på plats under LCD-skärmen. Ta bort LCD-skärm enheten från den bärbara datorn bas.

11 Placera basen av den bärbara datorn med framsidan nedåt. Ta bort alla kvarvarande stjärnskruvarna från bottenhöljet, inklusive skruvar inne eventuella hårdvaru fack. Vänd basen över, och ta bort alla skruvar från det övre huset. Koppla de två bandkablar från sina kontakter precis ovanför pekplattan enheten på moderkortet. Försiktigt bort det övre huset från den bärbara datorn bas.

Tips

  • Använd ett antistatiskt armband för att förhindra allvarlig elektrisk skada på datorn medan demontering det.

Hur ta isär en Compaq Presario Laptop


Demontering en Compaq Presario Laptop är tidskrävande. Det innebär att ta bort paneler och fans, ta ut små skruvar och lossa kontakter och moderkortet.

Instruktioner

1 Stäng alla program innan du börjar att ta isär den bärbara datorn. Stäng av strömmen och koppla ur strömkällan, inklusive borttagning av batteriet.

2 Vänd den bärbara datorn och ta bort skruvarna som håller batteriet, minne och hårddisk. Batteriluckan kan avlägsnas genom att skjuta spärren. Minnet Panelen ansluts med tre skruvar och hårddiskpanelen är att ansluta med två skruvar.

3 Ta bort hårddisken från moderkortet genom att lyfta upp på fliken. Under minnespanelen minnesmoduler. Försiktigt lyfta och ta bort dem.

4 Ta bort de två kablar som finns mellan två skruvar. (Dessa kablar är under minnesmodulerna). Lossa skruvarna och ta det trådlösa kortet.

5 Hitta området under spärren för hårddiskpanelen. Du kommer att märka en skruv till höger. Ta detta bort och skjut enheten för CD / DVD till vänster. Du kommer att märka flera skruvar som håller tangentbordslocket och tangentbordet på plats. Börja ta bort dem och sedan vända den bärbara datorn över.

6 Lyft plastkåpan mellan skärmen och tangentbordet. Detta kan ta lite vickar, men inte tvinga bort det - det finns en kabel band som förbinder denna locket till moderkortet. När locket tas bort, låsa upp kontakten.

7 Skjut tangentbordet upp en bit och märker den flik som låser kabeln. Flytta den något för att frigöra kabeln och ta bort tangentbordet. Detta ger tillgång till omkopplaren kabel som ansluts till moderkortet. Ta bort kabeln och sedan luckan.

8 Separera LCD-skärmen från kroppen av den bärbara datorn. Koppla ur LCD kabel (till vänster) och Wi-Fi-kablar (mitten). Ta bort skruvarna som håller fast bildskärmspanelen, ta bort skärmen. Det bör finnas två kablar vänster: på strömbrytaren och pekplattan. Koppla kablarna.

9 Hitta de återstående skruvarna att börja ta bort den övre luckan från bottenhöljet. När skruvarna tas bort, ta isär täcket genom att lyfta plast spärrarna. Detta kan ta en bit av manövrering. Demontering av luckor ger åtkomst till moderkortet.

10 Leta reda på moderkortet mot det nedre högra och ta bort skruven (s). börja försiktigt lyfta den högra sidan av moderkortet, att uppmärksamma ett par kablar och vänd den upp och ner och koppla kablarna. Med moderkortet avlägsnas, ta isär kylflänsen och fläkt, om den behöver bytas ut.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com