defragmentera mac

Hur Defragmentera Mac


Filfragmentering är en normal del av dator ägande. Detta är sant för Mac-användare också. Som filer får flyttas runt och andra filer få bort, kan filerna som finns kvar på hårddisken fragmenterade. Detta innebär att en fil kan vara på hårddisken i mer än en plats och datorn kommer att behöva tillgång till varje plats för att ge dig den enda fil. Detta kan sakta ner datorn som mer fragmentering inträffar. Apple ger inte en diskdefragmentering verktyg, så att de rekommenderar nedladdning av en tredje part program som iDefrag.

Instruktioner

1 Köp och ladda iDefrag, en tredje part program gör det möjligt att defragmentering av en Mac hårddisk. Installera programmet efter att det har hämtats.

2 Öppna iDefrag och välj din hårddisk från listan till vänster i iDefrag fönstret.

3 Klicka på "Full Defrag" från "Algorithm" i rullgardinsmenyn längst upp i iDefrag fönstret. Lämna de andra inställningar vid fallissemang.

4 Klicka på den gröna "Go" knappen längst upp på skärmen för att starta defragmenation processen. Lämnar datorn enbart som den avslutade processen. Förloppet visas i iDefrag fönstret och kommer att representeras som en serie av färgade rutor som i sin tur representerar filerna på din dator. Du kommer att meddelas när processen är klar och du kan stänga iDefrag och fortsätta använda din Mac som vanligt.

Hur frigöra fysiskt minne på datorn


I lekmannaspråk, fysiskt minne (random access memory eller helt enkelt, RAM) är den del av datorns hjärna --- andra inkluderar hårddisken och optiska förare, såsom CD- eller DVD-enhet --- där information kan lagras och nås snabbt (och slumpmässigt) för att säkerställa en effektiv drift. Om du upptäcker att din dator går långsamt, är chansen att vissa problem som involverar dess RAM är fel. Det är därför en bra idé att prova några enkla lösningar som kommer att slå ditt problem vid roten innan du rusar ut att ha några onödiga reparationer gjort --- detta bör vara din sista utväg.

Instruktioner

1 Defragmentera hårddisken. I Windows, öppna menyn "Start" och gå till "Tillbehör". Rulla ned till "System Tools" och klicka på "Diskdefragmenteraren". Välj din hårddisk från listan (om Windows inte automatiskt har gjort det) och klicka sedan på "Defragmentera" för att påbörja processen. Defragmentering bort de ofullständiga och korrupta filer som tenderar att sprida runt din hårddisk när datorn åldrar. Enligt Apple sin senaste operativsystem optimera prestandan automatiskt med varje uppdatering, vilket eliminerar behovet att defragmentera Mac.

2 Avinstallera alla program som du inte använder regelbundet. I Windows, öppna menyn "Start" och klicka på "Kontrollpanelen" -knappen. Klicka på "Lägg till eller ta bort program" och följ instruktionerna. På en Mac, dra dina oönskade program direkt i papperskorgen. Varje program du har på din hårddisk kan också påverka mängden RAM-minne tillgängligt för användning, i synnerhet om det programmet startar automatiskt utan din vetskap.

3 Begränsa mängden av program som körs vid en viss tidpunkt. Per definition, är RAM används för att lagra och tillhandahålla information för program som de kör. Ju färre program som du har öppna, desto mindre RAM användas. Det är också en bra idé att minimera fönster som inte används.

4 Installera spionprogram skydd om du inte redan har gjort det (se Resurser). Spionprogram är osynliga, miniatyr program och program som kan använda systemets resurser utan att du ens veta. Kör en genomsökning åtminstone en gång dagligen för att ta bort spionprogram så snart som möjligt efter det installerar sig själv.

5 Kontakta en dator reparation specialist om du inte märker någon förbättring i funktionen av maskinen. Beroende på ålder, din dator helt enkelt kanske inte vara utrustade med standardmängden funktion som infördes genom dagens program. I de flesta fall kommer han installera mer RAM-minne på datorn på en relativt låg kostnad.

Tips

  • Försök aldrig att installera nya RAM i din egen dator om du inte har fått tillräcklig utbildning. Inte bara kan du skada din dator, men de flesta tillverkare i minnet själv kommer garantin för en öppen paket ogiltig.

Som datafiler nås, sparas och skrivas, sina pjäser blir utspridda runt hårddisken. Detta gäller för både Mac och PC. Mac OS innehåller inbyggda defragmentering processer, vilket innebär att de flesta Mac-användare behöver inte oroa sig för defragging deras maskin. Däremot kan det vara bra att köra ett program som iDefrag att ordna fil bitar i en mer organiserad form. Defragmentering kan påskynda datorns prestanda, vilket sparar värdefull tid.

Instruktioner

1 Öppna webbläsaren och gå till iDefrag webbplats. Ladda ner demoversionen eller köpa den fulla versionen. Demon tillåter grundläggande defragmentering, medan den fullständiga versionen innehåller ytterligare alternativ för mer djupgående defragmentering sessioner.

2 Öppen iDefrag. Ange ditt lösenord och välj den volym som du vill defragmentera från den vänstra panelen.

3 Klicka på "Go" och vänta på att defragmentering till slut. Öppna inte några andra program, eftersom detta startar defragmenteringsprocessen. Processen kan ta flera timmar, beroende på storleken på hårddisken och mängden fragmentering.

4 Klicka på "Starta" om du ombeds att starta om datorn. Detta händer när programmet defragmenteras start enheter.

Tips

  • Mac OS X defragmenterar automatiskt filer under 20 MB i storlek, som står för den stora majoriteten av de flesta användares filer. Defragmentering är endast nödvändigt för användare som video eller ljud redaktörer som har en hel del stora filer.
  • Oroa dig inte om iDefrag varnar dig att enheten är överhettad. iDefrag innehåller säkerhetsprotokoll för att tillåta systemet att svalna innan du fortsätter defragmentering.

Defragmentering, ibland kortsluten till "defragging," är en källa till stridigheter bland Apple-användare. Vissa användare hävdar att Mac OS X levereras med tillräckligt inbyggda systemoptimering verktyg som defragging en hårddisk är aldrig nödvändig och att defragging program är helt enkelt ett tjäna pengar system som lever på användare som byter från Windows. Andra hävdar att Mac-datorer uppleva en liten mängd fragmentering, och att enstaka defragging kommer att påskynda maskinen upp en bit. Om du prenumererar på den senare tankeskola, flera defragging program finns tillgängliga för att rensa upp din Mac.

Instruktioner

1 Köp eller ladda ner en Defragging verktyg för Mac OS X, såsom iDefrag (coriolis-systems.com), Disk Warrior (alsoft.com) eller Disk Tools Pro (macwareinc.com). Installera programmet, sedan starta den.

2 Välj din huvudsakliga hårddisk om du har mer än en disk ansluten till datorn. Du kan omedelbart uppmanas att ange administratörslösenordet, eller så kan du inte bli ombedd förrän du försöker starta skanningen. Ange ditt lösenord, klicka sedan på "Return". Klicka på "Go", "Scan" eller "Start", beroende på vilket program du använder, och vänta på att skanna din hårddisk för fragmentering.

3 Analysera resultaten och besluta om graden av fragmentering är allvarlig nog för att kräva att köra defragger. Mac OS X har en inbyggd defragger som automatiskt defragmenterar filer när de upptäcks, och som sådan inte kräver normalt en fristående defragging program som ska köras.

4 Klicka på "Defrag filer" eller "Start", beroende på vilket program du använder. Låt datorn ensam medan programmet körs; med hjälp av program under defragmentering kan leda till ett fel. Defragmentera kan ta lång tid, beroende på hårddiskens totala storlek och graden av fragmentering närvarande.

5 Granska resultaten när defragging är klar. Om en stor mängd av fragmenterade filer korrigerades, är det rimligt att anta att din Mac kommer att springa snabbare. En liten förändring i filer, men kommer att ha mycket liten eller ingen effekt på datorns prestanda. Stänga programmet.

När filer får sparas, ändras och raderas, kan filattribut få delas upp, eller "fragmenterad" i datorns hårddiskutrymme, sakta ner ditt system. Du kan defragmentera hårddisken för att få saker att påskynda igen. I artikeln hänvisas till Mac OS 9 och tidigare. Om du är intresserad av fastställande Filrättigheter i OS X, besök se relaterad eHow inom Resources.

Instruktioner

1 Kopiera innehållet i din hårddisk (vanligtvis bara dokument) till en extern enhet, till exempel en Zip eller optisk enhet.

2 Kontrollera att filerna har kopierats på ett säkert sätt.

3 Papperskorgen de filer du kopierade.

4 Kopiera filerna tillbaka från din externa enhet. De kommer att komma tillbaka till din hårddisk defragmenteras.

Tips

  • Defragmentera hårddisken osäkert och du kan förlora data. Det är en bra idé att ha säkerhetskopior av dina viktiga dokument, oavsett om du defragmentera.

Defragmentering för Mac


Defragmentering är en process genom vilken filer som inte lagras intill varandra flyttas till angränsande positioner på en hårddisk. Mac behöver defragmentering mycket mindre än persondatorer.

Defragmentering av filer vs. defragmentering av hårddiskar

Filfragmentering uppstår när delar av enskilda datafiler inte sammanhängande på en dators hårddisk. Hårddisk fragmentering inträffar när det tillgängliga utrymmet på hårddisken är fragmenterad, även om enskilda filer alla kan vara kontinuerlig. Fragmentering saktar datorns hastighet, eftersom datorn måste leta efter alla delar av en fil för att kunna arbeta med det.

Fil defragmentering på en Mac

Till skillnad från persondatorer, som kräver defragmentering varannan månad, Mac-datorer med OS 10.3 Panther, 10.4 Tiger och 10.5 Leopard sällan behöver defragmentera eller optimera filer. Dessa operativsystem har automatiska underhållsfunktioner som defragmentize och optimera filer utan att du behöver göra någonting.

Hårddisk defragmentering på en Mac

Hårddisk fragmentering blir bara ett problem när det finns lite ledigt utrymme kvar på datorns hårddisk. När detta inträffar, har operativsystemet lilla arbetsutrymme kvar att använda för tillfälliga filer eller virtuellt minne. Mac-datorer har sällan hårddisk fragmentering problem tills deras hårddiskar är 80 procent fullt, även om vissa användare rapporterar problem med 60 procent fullt hårddiskar. Rekommenderas av App Storm och Mac Attorney, är iDefrag ett program med skräddarsydda alternativ för att defragmentera en Mac hårddisk.

Hur man defragmentera en Mac-dator


Du kan märka en liten minskning i din Mac prestanda över tiden som du byta namn på filer eller flytta dem mellan mappar eftersom dessa filer blir fragmenterad med varje förändring. Du kan optimera din Mac prestanda genom att defragmentera hårddisken. Även den senaste versionen av Mac operativsystem, som kallas Mac OS X, defragmenterar flesta filer automatiskt, kan du ändå behöva köra en defragmentering program från tid till annan för att kontrollera över alla filer på hårddisken.

Instruktioner

1 Stäng av och starta om datorn innan den defragmentering. Helt enkelt starta om maskinen från tid till annan kan ta hand om många mindre prestandaproblem.

2 Hämta en tredje part defragmeting program, som Mac operativsystemet inte kommer med ett program som låter dig köra en defragmentering. Välj ett program som erbjuder extra alternativ såsom en grundlig beskrivning av vilka filer ändrades under defragmentering. Du kan hitta en mängd olika program på nätet som erbjuder denna typ av funktioner, t.ex. iFrag, Drive Genius, eller hastighet Tools.

3 Följ programmet monteringsanvisning för att installera det på din Mac hårddisk.

4 Öppna det nya programmet och navigera genom sin för att hitta det defragmentera alternativet.

5 Kör defragmentering, vilket kan ta allt från några minuter till några timmar, beroende på storleken på din hårddisk och hur många filer behöver repareras.

6 Kontrollera dina viktiga filer efter defragmentering är klar att se till att de inte bort eller skadats och fortfarande kunna öppnas normalt.

Tips

  • Överföra några filer som du absolut behöver en extern enhet, såsom ett hopp enhet eller extern hårddisk innan du försöker defragmentera, ifall något går fel och du råkar förlora filerna.
  • Din Mac är mycket mer benägna att förlora viktiga data under deframgentation process eftersom filerna aktivt ändras, så se till att du har ett överspänningsskydd eller reservkraft kopplad till din Mac innan processen vid ett strömavbrott eller blackout inträffar.

Hur man defragmentera en MacBook Pro 2010


Datafiler kan bli fragmenterad över tid, eftersom olika delar av filen lagras på olika platser på en enhet. Optimering innebär att samla in dessa fragment och sätta tillbaka dem tillsammans. Normalt behöver du inte att defragmentera MacBook Pro eftersom Mac OS X HFS + filsystem har vissa garantier mot undvikas fragmentering. Undantag finns stora videofiler när du kör slut på diskutrymme.

Instruktioner

Starta om datorn

1 Klicka på "Power" -knappen.

2 Välj "Starta om." Vänta dator att stänga och starta om.

3 Obs omstart tid och prestanda. Ansökningar ska öppna snabbt och smidigt.

Installera om Mac OSX

4 Säkerhetskopiera viktiga filer till en extern hårddisk eller annan källa. Använd ett verktyg för att klona din startenhet.

5 Formatera enheten med Apples Skivverktyg.

6 Installera om Mac OSX och de säkerhetskopierade filerna.

Använda Defragmentera Tool

7 Hämta en defragmentera verktyg från nätet.

8 Sätt in en tom CD / DVD i diskettenheten, och skapa en startdiskett från defragmentering programvara.

9 Starta datorn från skivan. Kör programmet och skanna disken för fragmenterade filer. Starta om MacBook Pro.

överföra filer

10 Kopiera alla viktiga filer och dokument från MacBook Pro till en extern lagringsenhet såsom ett flashminne, USB-hårddisk eller ZIP-enhet.

11 Kontrollera filerna har kopierats till lagring. Papperskorgen originalfilerna från datorn.

12 Kopiera filerna från externa lagrings tillbaka till datorn. Filer ska defragmenteras.

Tips

  • Lagra stora filer på en extern hårddisk för framtida referens.
  • Säkerhetskopiera filer innan du installerar programvaran i händelse av datorkrasch eller skadade filer.

Mac OS X använder hierarkiska filsystem Plus. Enligt Apple, inte HFS + normalt inte kräver defragmentering. OS X undviker att använda utrymme frigörs genom raderade filer, kombinerar mindre anslag till större och försök att skriva om små filer i stället för att lägga data för att minska diskfragmentering. Men för användare som arbetar med stora filer som virtuella maskiner, ljud, filmer eller skivavbilder, många program som finns på marknaden i en rad priser.

överväganden

Att arbeta med stora video- eller ljudfiler kan öka fragmenteringen eftersom större filer inte skrivas av operativsystemet. En hårddisk med mycket lite ledigt utrymme kan också bli fragmenterad med tiden. Dock inte HFS + enheter inte kräver täta defragmentering om du har gott om ledigt utrymme och sällan arbetar med stora filer. Om OS X går långsamt, startar innan mer drastiska åtgärder. SSD-enheter medföljer vissa Mac-system inte kräver defragmentering. SSD-enheter saknar rörliga delar i en traditionell enhet och använder olika åtkomstmetoder.

iDefrag

Defragmentera hårddisken med hjälp av iDefrag. Vid tidpunkten för offentliggörandet, är iDefrag 2 tillgänglig för ungefär $ 30. Detta program har specialiserat sig på att defragmentera OS X hårddiskar, men fungerar även på systemet eller startvolymen genom att starta OS X i ett speciellt läge. Avancerade funktioner inkluderar defragmentera enskilda filer, disktemperaturövervakning under defragmentering, Time Machine köra defragmentering och Automator stöd.

Driv Genius 3

Ladda ner och installera Drive Genius 3. Vid tidpunkten för offentliggörandet, är Drive Genius 3 tillgänglig för omkring $ 100. Defragmentering är en av flera tillgängliga programfunktioner; ansökan omfattar även hårddisk hälsoövervakning, avancerad partition manipulation, driv skanning och reparera "DriveSlim" för att öka ledigt utrymme, testning, en strimla funktion för säkerhet, kloning och sektor redigering. Bortsett från defragmentering är DriveSlim funktionen användbar för praktiskt taget alla system, att hitta dubbletter av filer för radering, ta bort oanvända språkfiler och visar dig de filer som tar upp mest utrymme på hårddisken.

SpeedTools Utilities 3

Köp SpeedTools Utilities 3. Vid tidpunkten för offentliggörandet, är SpeedTools Utilities tre tillgängliga för ungefär $ 30. Den defrag funktion fungerar på alla HFS + enheter och kombineras med den inbyggda schemaläggning verktyg för att defragmentera när datorn inte används. Andra användbara funktioner inkluderar driv skanning och reparation, enhet och överföring test, kloning för backup, diagnostik, alias reparation, diskanvändning analys, inställningsfil inspektion och avancerade loggning och varningar. Schemaläggning verktyget fungerar med någon av programmets funktioner för att förenkla systemunderhåll.

På grund av att installera och avinstallera program på en dator, det sätt som data lagras på hårddisken kan bli splittrad. För att få din dator mer effektivt kan du göra en defragmentering på datorn. Att göra en defrag är en enkel process, men det kan ta några timmar om hårddisken är stor. Det är bäst att göra detta i slutet av dagen som du inte kan använda datorn för något annat medan den gör en defrag. Denna process kan endast göras på en Windows-baserad dator som Mac OS X defragmenterar automatiskt.

Instruktioner

1 Stäng alla öppna program på datorn. För att göra en defragmentering alla program måste stängas.

2 Öppna "Den här datorn" på skrivbordet eller "Start" -menyn. Detta kommer att visa dig de tillgängliga hårddiskar som du kan defragmentera.

3 Högerklicka på den enhet som du vill defragmentera. Vanligtvis är det "C" -enhet. Välj "Egenskaper" från menyn som visas.

4 Välj "Verktyg" fliken från "Egenskaper" skärmen. Gör val på "Kontrollera nu" med "felkontroll Status" och "Defragmentera nu" av defrag alternativ. Detta kommer först köra Scan Disk på datorn och sedan göra en fullständig defragmentering på den enhet som du har valt.

Tips

  • Alternativt kan du komma åt defrag alternativ genom att gå till menyn "Start", sedan "Tillbehör" och sedan "Systemverktyg" och sedan "Diskdefragmenteraren".

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com