dator moderkort kondingar

Hur man reparerar effektkretsen på en bärbar dator moderkort


Reparera något på en bärbar dator moderkort kan vara riskabelt, särskilt eftersom moderkortet är hem för flera andra komponenter och det är mycket bräcklig. En bit på moderkortet som behöver bytas ut de oftast är kraftkretsen, eller mer allmänt känd som en likströmsjack. Till strömkontakten en av de enklaste delarna att reparera, och det är också en av de billigaste om du gör det själv.

Instruktioner

Ta bort den defekta Grenuttag

1 Slå på lödning pistol och låt den värmas upp i enlighet med tillverkarens instruktioner. Placera en medelstor spets på pistolen om lödning pistol är en med borttagbara spetsar.

2 Lokalisera effektkretsen på moderkortet. Kraft domkrafter ligger oftast mot baksidan av den bärbara datorn och kan vara längs baksidan, eller på sidorna bakåt.

3 Tryck den uppvärmda pistolspetsen till den gamla lödfogar för likströmsjacket .While röra lederna med vapnet, även gälla spets av kopparlödnings veken till det gemensamma. Veken absorberar lodet när den smälter. Ta lodet från alla fogar som håller pluggen på plats på moderkortet.

4 Dra domkraften fria från moderkortet samtidigt slingrar den fram och tillbaka försiktigt. Du kan behöva tillämpa mer värme från pistolen tills DC-uttaget drar gratis.

5 Placera en droppe av tvättsprit till det område där domkraften gång var fäst. Polera område med tandborsten tills den blir fri från smuts och skräp.

Fästa nya Likströms Jack

6 Byt medium spets på lödning pistol med en mindre, eller en finare spets. Göra det möjligt för pistolen att värma ordentligt.

7 Placera ersättnings pluggen på plats på moderkortet, där den gamla togs bort.

8 Röra slutet av kolofonium lod till värmepistol. Lodet kommer att smälta och vidhäfta till spetsen av pistolen.

9 Tryck den smälta droppen av lod på den nya gemensamma, där stiften i DC-uttaget sitter på moderkortet. Lodet kommer att glida utanför pistolspetsen och på den gemensamma. Låt färska leden för att ställa in en minut.

10 Avsluta de återstående lederna, vilket gör att en minuts vila innan du flyttar till nästa. Stöta eller flytta en ny gemensam kan tvinga dig att göra om det gemensamma. En dålig gemensam kännetecknas av en tråkig och grå utseende. Låt den bärbara datorn för att sitta i en timme innan du hanterar den ytterligare.

Tips

 • Använd en statisk handled vakt vid hantering av bärbara datorn för att förhindra statisk från att skada andra delar av moderkortet. Du kan återanvända DC strömuttaget om det bara lossnade från kretskortet och om den inte är skadad.
 • Var försiktig vid hantering av moderkortet. Böj eller böja den som smådelar kan knäppa bort.
 • Om DC strömuttaget är integrerat i moderkortet, snarare än lödda på, kan professionell hjälp behövas för att åtgärda det. Du kanske inte kan reparera den gamla kretskortet och du kan behöva köpa en ny.

Underhåll på hårdvara som en bärbar dator moderkort bör nästan aldrig prövas av någon annan än en tekniker. Men om du absolut behöver ta bort en bärbar dator moderkort själv, måste du göra det med yttersta försiktighet.

Instruktioner

1 Koppla den bärbara datorn och ta bort batteriet så det blir ingen ström kör till moderkortet. Batteriet ska vara i datorns baksida, låses på plats med en inbyggd skruv som kan vridas för att låsa upp den.

2 Ta bort den bärbara datorns tangentbord. Det bör hållas på plats antingen med hjälp av skruvar eller spärrarna längst upp på tangentbordet. Du bör nu se moderkortet under tangentbordet.

3 Lossa och ta bort det övre huset från den bärbara datorn så att du har fullständig, oblockerad tillgång till moderkortet.

4 Koppla bort alla kablar och andra moduler som ansluter moderkortet till resten av hårdvaran. Detta bör omfatta processorn och dess fläkt, USB-kortet kabeln, DC jack, det trådlösa kortet, hårddisken och cd-enheten.

5 Skruva moderkortet från den bärbara datorn och ta försiktigt bort den. Tänk på att processorn och grafikkortet kan införlivas i moderkortet.

Tips

 • Metoden för att skruva och ta bort delar som tangentbordet och moderkort kan variera beroende på modell. Du kan också behöva ta bort hårdvara som hårddisken, trådlöst nätverkskort och CD-enhet först.
 • Ta bort ett moderkort själv rekommenderas inte. Inte nog med att du riskerar att förlora delar och att det inte går att sätta på datorn igen tillsammans, men de flesta tillverkare kommer garanti om du försöker att serva datorn själv ogiltig.

Hur Löd en dator moderkort


De flesta av de komponenter på ett datormoderkort kräver precision och avancerade lödningstekniker för utbyte. Men du kan lära dig dessa kunskaper med praktik. Försök inte det på den nya datorn. Använd ett moderkort från en föråldrad dator eller en gammal mobiltelefon. Hitta en ren, väl upplyst område och få en bra, precisions lödkolv med små tips och kontrollerad värme. Snart kommer du att kunna ersätta ytmonterade enheter (SMD) på en dator moderkort.

Instruktioner

avlägsnande komponenter

1 Hur Löd en dator moderkort

Använd den minsta mätaren lod som kommer att göra jobbet.

Anslut din lödkolv för att göra det möjligt att värma upp och stabiliseras.

2 Hur Löd en dator moderkort

Använd en precisions lödkolv med tips inte större än din anslutning.

Rengör spetsen på lödkolven genom att trycka lod på den och sedan torka rent på fuktad svamp. Spetsen bör vara blanka. Gör detta varje gång du använder järnet innan du rör den till anslutningen.

3 Hur Löd en dator moderkort

Genomgående hål anslutningar löda på motsatt sida av moderkortet.

Applicera flussmedel till slutet av lodet veken sedan hålla den mot anslutningen som du behöver ta bort löda. Värm lodet veken med järn. Lodet kommer att sippra ut lodet veken. Gör detta för varje stift anslutning du vill ta bort.

4 Hur Löd en dator moderkort

Cup-anslutningar löda på samma sida.

Använd pincett för att försiktigt bryta loss varje stift anslutning på komponenten. Om det behövs, räta stiften för att tillåta komponenten att glida lätt ur sina monteringshål. Lyft komponenten ur kretskortet med fingrarna eller pincett, beroende på dess storlek.

installera komponenter

5 Räta alla stift hos komponenten, så att de i linje med alla hål på sina anslutningspunkter. Vissa anslutningar har genomgående hål och andra har koppar. För genomgående hål, skjuta alla stift igenom och böja dem att hålla komponenten på plats. För koppar, värm ett hörn kopp och fyll den med lod. Värm den matchande tappen och smälta en liten mängd av lod på den. Värm koppen och sätt i stiftet. Gör samma sak med det motsatta hörnet sedan in alla stift i sina respektive koppar.

6 Löda varje stift anslutning individuellt, rengöring av spetsen på järn varje gång. Arbeta långsamt och försiktigt. På genomgående hål anslutningar trycker du på toppen av din järn till anslutningen och håller lodet till anslutningen men aldrig järnet. Låt lodet att flyta på leden. För koppar, värma koppen och håller lodet i det tillsammans med tappen tills lodet smälter.

7 Vänta anslutningar svalna sedan rensa bort alla flödes rest med lösningsmedel och penseln, torka sedan lösningsmedlet bort med trasan.

Tips

 • Använd en pensel med icke-metalliska borst för rengöring.
 • Använd en lödspets på järn större än den anslutning du löda.
 • Använd den minsta löda diameter tråd du kan för att få den anslutning du behöver. Små mängder av lod göra jobbet.
 • Spetsen bör vara varmt nog att löda smälter omedelbart vid beröring med det.
 • Stäng av strömmen av datorn innan du försöker löda moderkortet.
 • Var noga med att inte överhettas komponenter. Ta alltid järnet så snart lodet smälter.
 • Var noga med att inte bränna komponentytor eller ledningar med din lödkolv. Använd så liten järn som möjligt.

Vad är PATA på en dator moderkort?


PATA eller Parallel ATA kablar ger ett tillförlitligt sätt att ansluta hårddiskar och optiska enheter såsom CD-ROM och DVD-enheter till en dator moderkort. Det är en äldre teknik oftast finns på datorsystem tillverkade före 2007.

Utseende

En PATA-kabel har i allmänhet en maximal längd av 18 inches och har en 40-stiftskontakt i varje ände. Ena änden av kabeln ansluts till moderkortet; den andra änden, som kan ha en Y-konfiguration, ansluter till antingen en eller två enheter. När två enheter är anslutna, är en konfigurerad som master och den andra som slav. På en vanlig dator, kan det finnas två PATA kablar som ansluter upp till fyra enheter, såsom hårddiskar och CD / DVD optiska enheter. Enheterna kallas primär huvud primär slav, sekundär master och sekundär slav. PATA kablar är ganska bred och kan begränsa luftflödet inuti datorn fallet.

PATA kontra SATA

PATA kallades ursprungligen ATA; men när Serial ATA eller SATA-tekniken infördes datorindustrin behövde ett sätt att skilja mellan de två. PATA är en äldre teknik som finns främst på datorer tillverkade före 2007. Den har ersatts av SATA som är lättare att konfigurera, snabbare, kräver mindre ström och tar upp mindre fysiskt utrymme inuti datorn.

egenskaper

PATA kablar på båda 40-tråd och 80-wire-format. De två formaten är svåra att skilja från varandra med ett ögonkast och kännetecknas av färgkodning skillnader: 40-wire PATA kabeln slutar i allmänhet endast finns i svart, medan 80-trådanslutningar färgas svart, blått och vitt. En närmare granskning av själva kabeln avslöjar mindre, mer många trådar som löper genom 80-ledarkabel.

Fart

Hastighet är den största bristen i PATA anslutning. Den maximala hastigheten är 100 MB / s med en tillfällig skurar av upp till 133 MB / s. Å andra sidan förekommer SATA filöverföring med hastigheter på upp till 3,0 GB / s.

En dator moderkort är en central del av hårdvara som övervakar olika funktioner i datorn. En brist eller fungerar moderkort kan krascha en dator och hindra den från att fungera på något sätt. Typiskt måste sådana datorer skickas till en reparationsverkstad som skall avsökas och fixeras. Däremot kan proaktiv testning förutse ett moderkort problem och vägleda dig till en lösning innan det blir ett problem. Lär dig att testa din dator moderkort och hålla datorn igång längre.

Instruktioner

1 Förstå några av symptomen på ett moderkort problem. En av de mest synliga antydningar om att datorns moderkort har problem är en oförmåga att hålla exakt tid eller underlåtenhet att spara systeminställningarna. Kringutrustning som inte fungerar kan också peka på moderkort problem.

2 Kontrollera att datorns strömförsörjningen fungerar. Om du använder en strömkälla som inte ursprungligen kom med datorn, se över sitt wattal och volt för att säkerställa att den matchar datorns krav. Skillnader mellan datorns behov och strömförsörjningen av kabeln kan orsaka problem som efterliknar moderkort fel.

3 Kontakta den ursprungliga tillverkaren av datorns moderkort för att få programvara som kan testa stabiliteten av moderkortet kretsen. Varje moderkort är annorlunda. utvecklare hårdvara har specifika verktyg som ger konsumenterna möjlighet att testa moderkort kretsar. De flesta tillverkare tillåter individer att ladda ner mjukvaran från deras hemsida, medan andra kräver att du betalar en frakt och expeditionsavgift för att ha en skiva skickas till dig. Följ tillverkarens instruktioner om att köra diagnosverktyg.

4 Ta bort all kringutrustning, video och grafikkort, och extra minne (om extra RAM installerat i datorn). Starta om datorn i felsäkert läge genom att klicka på Start och välja Starta, sedan håller ned F8. Så småningom återansluta kringutrustning och hårdvara för att se om någon av dessa enheter eller hårdvara orsakar moderkort liknande problem.

Tips

 • Säkerhetskopiera din dator data regelbundet för att förhindra dataförlust bör datorns moderkort misslyckas.

Ett moderkort är ett tryckt kretskort i vilket maskinvarukomponenter, till exempel en central processenhet och direktminne är installerade. Det finns flera program i tillvaron som är utformade för att identifiera datorhårdvara, men dessa program vanligtvis kan inte ange ett exakt tillverkare eller modellnumret på en bärbar dator moderkort. Därför är det enda sättet att skaffa korrekt information är att kontakta tillverkaren av den bärbara datorn enheten.

Instruktioner

1 Identifiera den exakta modellen antalet din laptop. Detta är typiskt finns på en etikett på undersidan av din bärbara dator.

2 Besök den officiella webbplatsen för din bärbara dator tillverkare, såsom Dell, Toshiba, eller Apple.

3 Besök kundsupport kontaktsida på webbplatsen. Detta bör omfatta ett kontaktformulär där du kan skicka ett elektroniskt meddelande till supporten.

4 Skriv ett meddelande om att du vill veta den exakta tillverkare och modellnummer för den bärbara datorns moderkort. Se till att du anger en giltig e-postadress i kontaktformuläret.

Tips

 • Om du försöker öppna din bärbara enhet för att hitta tillverkaren av moderkortet, kommer du innebära att befintliga garanti som du har på den bärbara datorn, som kan vara i form av tillverkarens garanti eller förlängd garanti.

Att bygga din egen dator har sina fördelar. Du behöver inte oroa dig för att använda egenutvecklade hårdvara. Du kan också installera egna program i stället för att fastna med programvara som levereras med en färdiga dator. Det finns dock vissa nackdelar att bygga din egen dator. Du kommer inte ha teknisk support eller garantier. För att göra detta projekt lättare, överväga att få ett moderkort som har ljud och video integrerade på det. Inköps SATA (Serial Advanced Technology Attachment) hårddiskar. Håll alla dina manualer till hands eftersom du kommer att hänvisa till dem. Denna artikel kommer att berätta hur man bygger din egen dator moderkort.

Instruktioner

Hur man bygger en dator

1 Öppna och inspektera datorn fallet.
Ta ditt fall. Kontrollera om följande punkter: chassiskruvar, metall distanser och brickor. Mest troligt, kommer de att vara i en plastpåse. Kontrollera att strömförsörjningen är ordentligt ansluten till fallet. Kontrollera att strömbrytaren är ordentligt ansluten till elnätet.

2 Installera CPU och RAM-moduler på moderkortet.
Försiktigt bort moderkortet från plastpåsen. Ställ in den på en plan hård yta, företrädesvis trä. Leta efter ZIF (nollinföringskraft) uttag på moderkortet. Dra upp spaken för att låsa upp uttaget. Sätt i processorn genom att rikta Pin 1of chipet med ZIF Pin 1. Lock uttaget genom att stänga spaken. Sätt in minnesmodulen genom att rikta in den med stiftet utbud av spåret.

3 Installera moderkortet i fallet.
Skruva metall distanser i hålen i det enskilda fallet. Metall distanser kommer att sticka ut eftersom de kommer att förhindra att moderkortet från att röra fallet. Placera moderkortet inuti genom att rikta in sina hål med metall distanser i målet. Installera skruvar i varje metall dödläge så att moderkortet är säkrad. Kontrollera att moderkortet inte vidrör fallet alls.

4 Montera enheterna i enhetsfacken.
Titta på vikarna i ditt fall. Installera diskettenheten, hårddisken och CD-ROM-enhet genom att matcha hålen på dessa komponenter med hålen på dessa vikar.

5 Ansluta kablarna till moderkortet.
Anslut fodralets kablarna till komponenter, såsom CPU, PC-högtalare, hårddisk eller CD-ROM-enhet. Vanligtvis kommer dessa trådar har etiketter som identifierar de komponenter som de måste ansluta till. Anslut bandkabeln från diskettenheten till moderkortet.

6 Konfigurera datorn.
Anslut mus, tangentbord och övervaka systemet. Slå på bildskärmen och systemet. Sätt systemets startbar CD skiva i CD-ROM-enheten. Tryck på knapparna för att ange CMOS (Configuration Management Operating System) inställningsmenyn.

7 Installera operativsystemet.
Nu är du redo att installera operativsystemet. Följ bara instruktionerna på skärmen. Detta steg kan ta en stund att slutföra.

Tips

 • Lagra alla dina dokument där du snabbt kan komma åt den.
 • Tryck på en omålad metallföremål för att jorda dig själv. Moderkortet och komponenter är känsliga för statisk. Mest elektriskt känslig hårdvara kommer i statiska påsar, som är utformade för att skydda elektronik från statisk elektricitet chock. Lämna din hårdvara i dessa påsar tills du är redo att installera dem.

Hur att montera en dator moderkort


En dator moderkort är kärnan i alla datorsystem. Moderkortet är vad kopplar ihop allting. Moderkortet är en del och inte behöver monteras men de andra delar av datorn måste monteras på moderkortet. Moderkort kan ha ett stort utbud av olika anslutningar typ, så använder moderkortet manual kommer att krävas om du inte är bekant med eller har problem med en specifik anslutning.

Instruktioner

1 Skruva moderkortshållarna på de matchande hålen på datorns hölje. Ställa in moderkortet på toppen av de små metallhållare. Skruva moderkortet på hållarna genom matchande hål i moderkortet.

2 Lyft processorn bar och sätta processorn i matchande kvadrat med stiften eller stift hål som radas upp med processorn. Det bör finnas ett hörn på chipet och moderkortet område som saknar ett stift och hål så att du vet hur man placerar chipet.

3 Tryck RAM rakt ner i minnesplatser tills det klickar och flikarna pop ut på varje sida av spåren.

4 Anslut en hårddiskkabeln från hårddisken kontakten på moderkortet till hårddisken. Skjut alla kort, såsom video eller ljudkort, i kortplatserna på baksidan av moderkortet och skruva korten på fallet.

Förklaring av en dator moderkort Strömanslutning


Varje dator moderkort har en nätanslutning som är nödvändig för driften av anordningen. Denna nätanslutning används för att fästa datorns strömförsörjningen till moderkortet. Strömanslutningar kan hittas i en mängd olika typer beroende på moderkort de är bundna till.

Fungera

Dator strömanslutningar används för att leverera ström till viktiga komponenter, inklusive centralenhet (CPU), minneskort och alla perifera kort kopplade till moderkortet.

typer

Äldre moderkort inkluderar en enda anslutning för att rymma datorns nätaggregat. Det finns vanligtvis två kraftanslutningar på moderkort som tillverkats efter 2003.

Identifiering

Nätaggregat fästa på moderkort med molex pluggar. Äldre moderkort använder en 20-pin strömanslutning medan nyare moderkort kräver en 24-polig strömanslutning och en ytterligare 4-pin strömanslutning.

fördelar

På nyare moderkort, är 4-pin anslutning som används för att leverera ström direkt till CPU. De extra 24-polig anslutning befogenheter de andra komponenterna kopplade till moderkortet.

överväganden

Flera adaptrar kan användas för att övervinna kompatibilitetsproblem mellan strömförsörjning och datorns moderkort anslutningar.

Hur man identifierar en bärbar dator moderkort


Ett moderkort är den primära kretskort i en dator som innehåller portar för andra enheter såsom hårddisk, RAM-minne och expansionskort. Moderkortet avgör till stor del vilka typer av hårdvara är kompatibla med ett system. Till exempel, är moderkort byggda för att vara kompatibla med specifika typer av RAM, och, om fel RAM används, kan det leda till att systemet misslyckas. Bärbara datorer är ofta svårare att öppna än stationära datorer, vilket gör det opraktiskt att fysiskt inspektera moderkortet, men det finns gratis program som kan identifiera en bärbar dator moderkort.

Instruktioner

Kontrollera Laptop moderkort med CPU-Z

1 Gå till "CPU-Z Freeware Download" site (se Resurser) och klicka på den första länken under "Hämta senaste utgåvan."

2 Välj att spara filen på din hårddisk och kör installationsprogrammet när nedladdningen är klar. Följ instruktionerna i installations att slutföra installationen (klicka på "Nästa" och är överens om att avtal som behövs licensen).

3 Klicka på "Start", "Alla program", "CUPID" och sedan "CPU-Z." CPU-Z diagnostisk fönster öppnas.

4 Klicka på "moderkort" -fliken. Moderkort information visas.

Kontrollera Laptop moderkort med Speccy

5 Gå till "Speccy Download" plats (se Resurser) och klicka på "Hämta

Senaste versionen."

6 Välj att spara installations exe-filen till hårddisken och sedan köra installationsfilen.

7 Följ installationsguiden instruktioner för att slutföra installationen och valde att köra Speccy när installationen är klar. Den Speccy diagnostiska fönster öppnas när du slutföra installationen. Notera de uppgifter som anges under "Moderkort" fältet.

8 Klicka på "moderkort" rubrik på den vänstra sidan av Speccy fönstret för att visa mer detaljerad moderkort information.

Kolla moderkort baserat Belarc Advisor

9 Gå till "Belarc Advisor Download" plats (se Resurser).

10 Klicka på "Download Belarc Advisor," spara filen på skrivbordet och köra filen när nedladdningen är klar.

11 Klicka på "Jag accepterar", "Installera" och sedan "Fortsätt" eller "OK" för att slutföra installationen. Den Belarc Advisor kommer att köras. Det kan ta en minut eller två för att samla systeminformation. Ett fönster visas i webbläsaren visar detaljerad systeminformation.

12 Notera den information som anges under "huvudkretskort." Ditt moderkort modell, tillverkare, hastighet och BIOS-version kommer att listas.

Tips

 • Freeware testprogram ofta visa information om andra system hårdvara såsom CPU, RAM och grafikkort.
 • Du kan ofta hitta dokumentation om ditt moderkort på webbplatsen för moderkortets tillverkare.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com