bokmärkesmapp "namnlös mapp"

I Internet jargong, är en "bokmärke" en länk till en hemsida, lagras på en särskild lista som upprätthålls av webbläsaren. Bokmärken låter dig att hitta vägen tillbaka till en webbplats med bara några musklick. Även bokmärke listor är mycket praktiskt, kan de bli svåra att navigera när listan blir för lång. En snabb fix för detta problem är att flytta dina bokmärken till en separat mapp och bara behålla de som du använder ofta i huvudlistan.

Instruktioner

Internet Explorer

1 Starta Internet Explorer.

2 Klicka på "favoriter" i verktygsfältet längst upp i webbläsarfönstret.

3 Klicka på "Ordna Favoriter" i rullgardinsmenyn.

4 Klicka på "Ny mapp" -knappen i det nedre vänstra hörnet av fönstret.

5 Skriv in ett namn för mappen.

6 Dra och släpp varje bokmärke som du vill flytta från dina favoritlistan i mappen.

firefox

7 Starta Firefox.

8 Klicka på "Bokmärken" på Firefox verktygsfält.

9 Klicka på "Visa alla bokmärken" i rullgardinsmenyn.

10 Klicka på den mapp som innehåller dina bokmärken.

11 Högerklicka någonstans på bokmärkeslistan.

12 Klicka på "Ny mapp" i rullgardinsmenyn.

13 Mappnamnet.

14 Klicka på den första bokmärke i listan.

15 Klicka på den sista bokmärke i listan medan du håller ned "Shift" -tangenten. Detta kommer att belysa alla bokmärken i listan.

16 Dra listan över markerade bokmärken och släppa dem på den mapp som du just har skapat.

Google Chrome

17 Starta Google Chrome.

18 Klicka på ikonen, formad som en skiftnyckel "Inställningar" i övre högra hörnet i webbläsarfönstret.

19 Klicka på "Bokmärken" i rullgardinsmenyn.

20 Klicka på "bokmärke" Manager "i menyn till vänster.

21 Högerklicka någonstans i fönstret för bokmärke.

22 Klicka på "Lägg till mapp" i rullgardinsmenyn.

23 Mappnamnet.

24 Klicka på den första bokmärke i listan.

25 Klicka på den sista bokmärke i listan medan du håller ned "Shift" -tangenten. Detta kommer att belysa alla bokmärken i listan.

26 Dra listan över markerade bokmärken och släppa dem på den mapp som du just har skapat.

Organisera dina bokmärken i mappar gör att hitta och kategorisera länkar enkelt och snabbt. Du kan skapa och namnge mappar i din webbläsares bokmärken eller favoriter alternativ. Du kan också göra mappar i mappar för att ordna ännu mer. Till exempel göra en "Sport" mappen och inom den mappen skapar "fotboll" och "Basket" mappar.

Instruktioner

Internet Explorer

1 Öppna "Internet Explorer" och klicka på knappen "favoriter".

2 Klicka på "Lägg till favoriter" och klicka "Ny mapp".

3 Ge mappen ett namn och klicka på "Skapa".

Safari

4 Öppna Safari och klicka på bokikonen längst upp till vänster i fönstret.

5 Öppna "Bokmärken Meny" och klicka på "Lägg till bokmärkeskatalog." Detta skapar en namnlös mapp i dina bokmärken.

6 Skriv namnet som du vill ge mappen i stället för "Untitled mapp."

Google Chrome

7 Öppna Chrome och högerklicka på "Övriga bokmärken".

8 Klicka på "Lägg till mapp".

9 Skriv in namnet du vill ge mappen i stället för "Ny mapp" och klicka på "OK".

firefox

10 Öppna Firefox på datorn.

11 Klicka på "Visa" längst upp och välj "Sidebar."

12 Öppna "Bokmärken".

13 Högerklicka på en av mapparna och klicka på "Ny mapp".

14 Skriv namnet som du vill ge mappen och en beskrivning, om du vill.

När du surfar på Internet, kan en väl organiserad samling bokmärken vara till hjälp för att lindra navigations utmaningar och minska felen. Samla dina bokmärken under definierade kategorier kan också vara ett bra sätt att effektivisera din utforska webben och arbetar online.

Instruktioner

1 Med Safari körs, klicka på menyn Bokmärken högst upp på sidan och bläddra ner till "Lägg till bokmärkeskatalog."

2 När du har valt att lägga till en mapp, kommer Safari tar dig till en sida där det står "namnlös mapp" med en sida bar bokmärke alternativ till vänster. Den sista av dessa alternativ kommer att bli en ny mapp med möjlighet att skriva text bredvid den. Mappnamnet och sedan dra den till bokmärkesfältet. Skriv in det namn som du vill ska visas på bokmärkesmenyn och klicka sedan på "OK". Till exempel har du en samling av bloggar som du vill läsa. Att ha en "blogg" bokmärkesmapp kan hålla alla de bloggar som du regelbundet skulle besöka.

3 Nu när du har mappen bokmärke skapas, fylla mappen med bokmärken för att gå under den. När du landar på en sida som kan brett definieras i en viss kategori och klicka sedan på knappen "+" i webbläsarens verktygsfält precis ovanför bokmärken och vänster till webbadressen. Fortsätter med exemplet ovan, skulle du navigera dig fram till en blogg, slog add bokmärke "+" knappen och sedan välja mappen "Bloggar" för att uttrycka det i. (Se referens 1.)

Tips

  • Du kan också klicka och dra bokmärken till olika platser i verktygsfältet om det finns ett visst sätt som du vill att mappar organiserade.
  • Det finns några bokmärken som du kan använda flera gånger, så det kan inte vara praktiskt att ha dem placerade i mappar. Du kan också överbelasta mappar och det blir opraktiskt att behöva gräva igenom mappar för att komma till den sida som du vill.

Internet bokmärken spara webbadresserna till dina favoritwebbplatser. Webbläsaren Firefox låter sina användare att bokmärke webbplatser på Internet för tillträde och enkelhet. Däremot kan det komma en tid när du plötsligt förlora dina bokmärken. Här är hur man ska klara.

Instruktioner

1 Stäng och öppna din Firefox ansökan. I vissa fall är problemet ett enkelt fel i själva programmet, som du kan fixa genom att stänga och åter öppna Firefox.

2 Starta om datorn om steg 1 inte fungerar. Detta stänger program som kan avbrytande Firefox återställningsprocessen.

3 Gå till profilmapp Firefox och öppna den om steg 1 och 2 inte fungerar. Detta bör i den katalog där du installerade Firefox ansökan. Hitta och öppna mappen med titeln bookmarkbackups.

4 Leta upp bookmarks.html filer i mappen bookmarkbackups. Vilken av de fem filer innehåller dina bokmärken. Du kan se bokmärken genom att öppna varje fil i webbläsaren Firefox.

5 Öppna Firefox om det inte är öppen redan. Klicka på Bokmärken och sedan Ordna bokmärken. I denna meny gå till Arkiv, sedan Import och slutligen välja Från fil.

6 Hitta bookmarks.html fil som innehåller alla bokmärken i din bookmarkbackups mapp. Välj bokmärket fil från listan.

7 Importera säkerhetskopian i Firefox bokmärkesmapp. Du har återhämtat din förlorade Firefox bokmärken.

Tips

  • Firefox håller de senaste fem bokmärke backup, så det är viktigt att du hittar ditt bokmärke säkerhetskopian så snart som möjligt.

Google Chrome bokmärke chef innehåller ej återställa alternativ. Om du råkar radera ett bokmärke eller en bokmärkesmapp i Chrome kan du återställa den genom att återställa bokmärkessäkerhetskopian att Chrome skapar. Men Chrome skriver säkerhetskopian varje gång du startar Google Chrome, så att du kan återställa raderade bokmärken endast om du inte redan har startas om Google Chrome. Säkerhetskopian finns i Google Chrome anläggningens användardata katalog.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" typ "C: \ Users \ Namn \ AppData" i sökrutan på Start-menyn, som ersätter "Namn" med ditt Windows användarnamn, och tryck på "Enter".

2 Navigera till "Local \ Google \ Chrome \ User Data \ Default \" i mappen AppData genom att dubbelklicka varje mapp.

3 Stäng Google Chrome. Inte starta Google Chrome igen tills du avslutar den här processen eftersom det kommer att skriva över säkerhetskopian.

4 Högerklicka på "Bokmärken" filen i standardmappen och välj "Ta bort".

5 Högerklicka på "Bookmarks.bak" fil, välj "Byt namn" ta bort ".bak" från slutet av filnamnet så att det blir "Bokmärken." Tryck enter." Klicka på "Ja" för att bekräfta filändelsen förändring.

6 Starta Google Chrome.

Firefox bokmärkesfält är en av flera standard verktygsfält som du kan välja att använda i din webbläsare. Om du vill ägna mer skärmutrymme till sidan eller program som du använder, kan du enkelt stänga av verktygsraden. Men om du har många bokmärken och vill snabbt komma åt dem som är mest användbara, kan verktygsfältet vara perfekt för dig.

Fungera

Firefox bokmärkesfält är en valfri bar som visas under adressfältet och menyer längst upp på din Firefox skärmen. Bokmärkes menyn kan du snabbt visa och redigera bokmärken utan att öppna rutan bokmärken eller bokmärkesbiblioteket. Verktygsfältet existerar som en separat mapp i din totala bokmärkeslistan, så alla bokmärken som du placerar i denna lista kommer att visas i verktygsfältet också. Du kan också använda sig av de integrerade smarta mappar för att skapa dynamiska mappar i bokmärkesverktygsraden utan att placera dessa länkar i separata bokmärken mappen verktygsfältet.

Funktioner

Eftersom du kan skapa mappar i bokmärkesverktygsraden, kan du se ännu fler länkar med ett ögonkast och organisera dem utifrån ämne eller användning. Du kan även använda Firefox smarta bokmärken i bokmärkesverktygsraden. Förinstallerade smarta mappar inkludera din nyligen bokmärkta sidor, nyligen har lagt till taggar och dina mest besökta sidor. Du kan skapa ytterligare smarta mappar baserat på sökord. Dessutom kan du prenumerera på feeds från dina favoritwebbplatser med hjälp av Firefox Live bokmärken funktionen. När du placerar en aktivt bokmärke mapp på verktygsfältet kommer du att kunna se en lista över de senaste uppdateringarna via RSS. Snarare än att kräva en separat RSS-läsare kan du visa dessa länkar direkt i din webbläsare.

Användande

Du kan lägga till en sida till dina bokmärken verktygsfältet när verktygsfältet aktiveras genom att klicka och dra ikonen från adressfältet till verktygsfältet. Du kan sedan ordna några bokmärken i verktygsfältet genom att klicka och dra ikonen och flytta den till vänster eller höger om andra föremål. Om bokmärkeslistan eller fönstret är öppet kan du klicka och dra bokmärken från din "Oordnade Bokmärken" listan till "bokmärken verktygsfält" lista. Dessutom kan du lägga till en länk eller en mapp med länkar till verktygsfältet genom att välja verktygsfältet från rullgardinsmenyn som visas när du trycker på "Control" och "D" samtidigt eller välj alternativet att lägga till ett nytt bokmärke från menyn "bokmärken".

Tips och tricks

Du kan snabbt öppna ett objekt från bokmärkesmapp i en ny flik genom att trycka på mittenknappen eller hålla "Control" tangenten samtidigt som du klickar på bokmärket. Samma åtgärd kommer att öppna alla bokmärken i en mapp i nya flikar. Eftersom mappen bokmärken är lätt tillgänglig, kan du använda det för små JavaScript-funktioner som ibland kallas bookmark. En sådan användning av en bookmarklet är att lägga till ett objekt från en online shopping webbplats till en önskelista. Amazon och Whimventory båda använder bookmark som du kan placera på din verktygsfält för detta ändamål.

Apples Safari webbläsare ger flera alternativ för att komma åt dina favoritwebbplatser, inklusive inbyggda i RSS, toppsidor och bokmärken. Bokmärkesverktygsraden är särskilt användbart när du vill att webbplatser du besöker mest att vara lättillgänglig. Det enda problemet med bokmärkesverktygsraden är att det inte är tillräckligt lång, eller snarare Safari är inte tillräckligt bred för att hålla alla dina favorit bokmärken. Om du vill skapa en rullgardins bokmärke val direkt från ditt verktygsfält, kan du lägga till en bokmärkesmapp.

Instruktioner

1 Klicka på "Bokmärken" från den övre menyraden i Safari.

2 Klicka på "Lägg till bokmappen."

3 Skriv in ett namn för mappen i fältet. Detta är vad som kommer att visas i bokmärkesverktygsraden.

4 Klicka bokmärken i den vänstra kolumnen; dra dem och släppa dem i mappen för att lägga till dem. Du kan lägga till så många bokmärken i en mapp som du vill.

5 Klicka på mappen och dra den och släppa den i din bokmärkesfält. Klicka på mappen för att komma åt rullgardins visning av dina bokmärken.

Enligt en maj 2010 eWeek.com artikel av tech krönikör Don Reisinger, Internet Explorer stod för 90 procent av all webbläsaranvändning fram till början av 2000-talet när alternativa tillämpningar började inskränka på Microsofts webbläsare marknadsandel. Sedan dess har utvecklarna släppt många program freeware eller öppen källkod webbläsare, och många användare nu välja alternativa webbläsare program som Google Chrome och Firefox. Om du migrerar från Chrome till Firefox eller vill använda båda webbläsarna på datorn, exportera dina bokmärken i Chrome och importera dem till Firefox att slippa söka efter adresser manuellt eller återskapa dem.

Instruktioner

Exportera bokmärken i Chrome

1 Starta Chrome webbläsare på datorn.

2 Klicka på skiftnyckelikonen i verktygsfältet i Chrome. Klicka på "Bookmark Manager."

3 Klicka på menyn "Ordna", och sedan "Export bokmärken." Bläddra till den mapp där du vill spara HTML bokmärkesfilen. Ange ett namn för exportfilen i "Spara som" fältet. Klicka på "Spara" -knappen.

Importera bokmärken i Firefox

4 Klicka på "Bokmärken" och sedan "Visa alla bokmärken" på menyraden.

5 Klicka på "Importera och Backup" listrutan, sedan "Importera HTML."

6 Välj "Från en HTML-fil" alternativet. Klicka sedan på "Nästa".

7 Bläddra till den mapp där du sparade Chrome bokmärke HTML-fil. Markera filnamnet HTML, och klicka sedan på "Öppna". Firefox importerar Chrome bokmärken och sparar dem i en ny bokmärkesmapp, som du kan komma åt på menyn "Bokmärken".

Om du arbetar på en Mac-dator, är Safari webbläsaren som kom standard med operativsystemet. Bokmärkes funktioner i Safari kan göra din tid på internet roligare och mer effektiv. Organisera dina bokmärken i mappar är det första steget. Mappnamn kommer att visas som rullgardinsmenyer i speciella "bokmärkesfältet" strax under din webbadress inmatningsrutan, vilket ger dig enkel och snabb tillgång till dina favoritwebbplatser.

Instruktioner

1 Klicka på öppen bok ikonen längst till vänster i bokmärkesraden för att få tillgång till alla dina bokmärken länkar inom en skärm. Du kan också välja Bokmärken> Visa alla bokmärken från huvud Safari-menyn.

2 Lägg till en ny bokmärkeskatalog. Markera "bokmärken Bar" i kolumnen Samlingar. Klicka pekaren i den delade fönstret till höger i bokmärkes rubriken. Välj sedan Bokmärken> Lägg till bokmärkeskatalog från huvud Safari-menyn. En "Untitled" mappen kommer att läggas till din bokmärkesmappar lista.

3 Namnge mapp genom att dubbelklicka "namnlös mapp" och skriver ditt valda namn i textfältet. Du kan lägga till så många bokmärkesmappar som du behöver. Namnge dem beroende på hur du vill att dina bokmärken organiseras. Du kan ha mappar för shopping, internetbanker, arbets länkar, bloggar eller resa - vad som fungerar bäst för din webbupplevelse. Din nyskapade mappar visas automatiskt i bokmärkesraden i Safari fönster.

4 Organisera dina bokmärken i lämpliga mappar. Dra bokmärken från menyn Bokmärken samlingen i bokmärkes Bar fönster och sedan i ditt val av mapp. Eller, när du surfar, välj bara bokmärken> Lägg till bokmärke när du besöker en av dina favoritwebbplatser. En dialogruta visas där du kan välja en mapp för det nya bokmärket. Du kan också ändra ordningen på bokmärken i dina olika mappar i bokmärkesraden fönstret genom att dra en enskild bokmärke uppåt eller nedåt enligt dina önskemål.

5 Döp om dina bokmärken för att passa din internet surfing. Klicka bara på namnet och skriv in önskad titel. Detta alternativ gör det möjligt att ersätta långa rubriker med sådana som är mer intuitivt för din surfning behöver.

Hur Redigera bokmärken i en Apple


Bokmärken är favoritwebbplatser som du lägger till din webbläsare så att du snabbare tillgång till dem. När du lägga till bokmärken, du spara tid genom att inte behöva skriva in URL-adresser varje gång du vill besöka samma webbplatser. Med Apple, kan du enkelt lägga till och redigera dina bokmärken för att bättre organisera dem.

Instruktioner

1 Starta Safari och klicka på menyn "Visa" på toppen. Klicka på "Visa bokmärkesfältet."

2 Lägg till ett bokmärke genom att klicka på "+" på bokmärkesfältet. Välj den mapp du vill spara bokmärket i och klicka på "OK". Alternativt lägga till ett bokmärke genom att samtidigt trycka på "Command" och "D."

3 Öppna bokmärke Management Console. För att göra detta, klicka på "Bokmärken" på menyn och klicka på "Visa alla bokmärken."

4 Klicka på länken "bokmärke Menu" på den vänstra panelen om du vill lägga till en ny bokmärkesmapp. Välj "Lägg till bokmärkeskatalog" för att skapa en ny mapp. Döp mappen vad du vill. Dra bokmärken du vill in i denna mapp för att organisera dem.

5 Klicka på länken "bokmärkesraden" på den vänstra panelen om du vill radera sparade bokmärken. Välj det bokmärke som du vill ta bort och klicka på "Redigera" och sedan på "Ta bort".

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com