automatisk uppspelning av dvd rom

Inaktivera automatisk uppspelning på en CD-ROM-enhet


Var standard kommer Windows att försöka Spela upp automatiskt varje CD eller DVD du sätter i den optiska enheten. Även om detta kan vara praktiskt ibland, gör det utgöra en säkerhetsrisk och göra det lättare för virus att infektera din dator. Spela upp automatiskt fungerar genom att lansera en körbar fil eller ansökan så snart som du sätter i skivan.

Om ett virus infekterar en automatisk uppspelning körbar fil, kan viruset sprida sig till din dator inom några sekunder. När man tänker på hur snabbt ett virus kan spridas från en CD / DVD till din dator, bekvämligheten Spela upp automatiskt erbjuder kanske inte verkar så viktigt.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Efter "Kontrollpanelen" visas, klicka på "Maskinvara och ljud" länken.

2 Klicka på "Ändra standardinställningarna för medier eller enheter" alternativ under "Spela upp automatiskt" header.

3 Markera kryssrutan för att ta bort markeringen bredvid "Använd Spela upp automatiskt för alla medier och enheter" alternativet.

4 Bläddra igenom listan över alternativ för automatisk uppspelning och välj i vilka situationer du vill inaktivera Spela upp automatiskt för CD / DVD-enhet. Till exempel kan du vill tillåta automatisk uppspelning när du sätter en musik-CD (vanliga CD-skivor är relativt säkra, men MP3 CD-skivor kan inte vara). Å andra sidan, kanske du vill inaktivera Spela upp automatiskt för en data-CD. Granska listan och använda listrutan bredvid varje post för att göra dina val.

5 Klicka på "Spara" knappen längst ned i fönstret Spela upp automatiskt. Windows kommer att uppdatera din automatisk uppspelning preferenser och inte längre automatiskt köra filer från CD / DVD-typer som du har angett.

I Windows operativsystem, automatisk uppspelning Anmälningar låta användaren veta när en ny enhet eller media sätts till datorn och presentera användare med en rad alternativ för enheten. De alternativ som presenteras kommer i allmänhet att variera beroende på enheten. Dessutom kan du ta bort dessa meddelanden om du vill.

Externa Disc Drives

Perifera enheter som är anslutna till datorer via USB, seriell, spel eller parallellportar visas en automatisk uppspelning menyn så snart de är anslutna till datorn. När det gäller externa hårddiskar eller flash-enheter, kommer användaren att presenteras med alternativ för att visa filerna i enheten.

cd

De flesta CD-skivor, när de sätts in i datorns CD-ROM, kommer att innehålla en automatisk uppspelning menyn av sina egna. Till exempel, att sätta in en CD-ROM-skiva för ett spel kommer att öppna spelets Autoplay menyn, där du kan börja spela spelet, besök spelets hemsida eller justera spelets möjligheter. Detsamma gäller för företag eller operativsystem CD-skivor.

Andra kringutrustning

När det gäller enheter som behöver drivrutiner installerade innan de kan användas, såsom skrivare och skannrar, "Guiden Lägg till maskinvara" visas automatiskt, så att du kan installera den enhet på datorn.

Spela upp automatiskt Meddelandeinställningar

Inställningarna för automatisk uppspelning Anmälan kan hittas genom att välja "Start" -knappen på skrivbordet för att öppna startmenyn. Välj "Kontrollpanelen" alternativet, välj sedan "Maskinvara och ljud" alternativet. Välj "Spela upp automatiskt" -fliken i fönstret som visas för att öppna menyn Autoplay.

Som ni säkert har märkt, är ImgBurn inte i listan över tillgängliga "Spela upp automatiskt" åtgärder när du sätter in en skiva. Även när du försöker att manuellt konfigurera "Autoplay" kommer du att märka frånvaron av ImgBurn, med inget sätt att inkludera den. Detta beror på att Windows 7 inte känner igen ImgBurn som en livskraftig Auto program. Däremot kan en enkel lösning lösa detta dilemma. Genom att köra programmet även en gång som administratör tvinga dig Windows 7 att känna igen programmet och lägga till den i listan över automatisk uppspelning åtgärder, vilket inkluderar ImgBurn s brännande och bildskapande funktioner.

Instruktioner

1 Klicka på knappen Windows "Start" och skriv "ImgBurn" i sökrutan.

2 Högerklicka på "ImgBurn" i sökresultaten, och välj "Kör som administratör."

3 Klicka på "Ja" i bekräftelsefönstret. Om du inte är inloggad som administratör, ange administratörslösenordet.

4 Nära ImgBurn.

5 Klicka på "Start", typ "självspelande" och klicka på "Spela upp automatiskt" i sökresultaten för att öppna "Spela upp automatiskt" manuell konfigurationsverktyg. Du kommer att märka att ImgBurn är nu på listan över tillgängliga åtgärder för alla tillämpliga fall. Detta inkluderar att skapa en bild när en icke-tom CD eller DVD är insatt, eller bränna en skiva när en tom skiva sätts in.

6 Klicka på rullgardinsmenyn bredvid varje fall, såsom "Audio CD", "DVD-film", "Tomma CD" eller "Blank DVD" och välj lämpligt ImgBurn alternativet. Klicka på "Spara" för att starta ImgBurn automatiskt när händelsen inträffar.

Windows 7: s Spela upp automatiskt kan flyttbara media som ska spelas automatiskt vid insättning. I de flesta fall när du sätter in flyttbara media, är du presenteras en dialogruta där du vilka åtgärder som bör vidtas. Men du kan ställa in automatisk uppspelning funktion för att automatiskt utföra de åtgärder du diktera. Detta sparar tid genom att ha Windows 7 utföra den här åtgärden utan att först frågar efter ett beslut.

Instruktioner

1 Klicka på "Start", typ "självspelande" och klicka på "Spela upp automatiskt" i sökresultaten.

2 Kontrollera "Använd Spela upp automatiskt för alla medier och enheter" i inställningsfönstret Autoplay.

3 Klicka på rullgardinsmenyn under flyttbara media typ. Sådana typer är ljud-CD, DVD-filmer, program och spel, bilder, video filer och tomma CD- eller DVD-skivor.

4 Klicka på lämplig åtgärd från rullgardinsmenyn. Som exempel kan du välja att "Spela upp ljud-CD med Windows Media Player" när du sätter in en ljud-CD eller "bränna filer till disk med Windows Explorer" när du sätter in en tom CD eller DVD.

5 Upprepa för varje mediatyp du vill konfigurera.

6 Klicka på "Spara" för att slutföra installationen av Spela upp automatiskt.

Felsökning en Toshiba DVD-ROM SD-R6012


Toshiba DVD-ROM SD-R6012 är en bärbar, extern DVD-enhet som kan anslutas till en dator med en USB-dataport. Detta gör att du snabbt lägga till en DVD-enhet till vilken dator som helst, oavsett om det är en stationär eller bärbar systemet. Däremot kan du stöter på några problem med enheten, allt från datorn inte upptäcka det att DVD-enheten filmer misslyckas med att lasta på datorn.

Instruktioner

1 Kontrollera USB-datakabel som går från Toshiba DVD-ROM till datorn. Om kabeln inte är korrekt ansluten i båda ändar, är uppgifterna inte kommer att strömma från de två enheterna.

2 Installera drivrutinerna på din dator. Utan installerade drivrutiner datorn inte kommer att upptäcka din Toshiba DVD-enhet. Sätt i installations CD med drivrutiner i datorn och följ de korta anvisningarna på installationsguiden som laddar.

3 Installera programvaran efter drivrutinerna. Utan drivrutiner du inte kan titta på en DVD-film. Precis som med drivrutinerna följ instruktionerna i installationsguiden för att slutföra installationen programvara.

4 Öppna DVD-ROM-facket på Toshiba-enheten och spraya ett par skott av komprimerad luft in i enheten. Detta tar bort damm bygga upp på driv lins som orsakar DVD- och CD-skivor för att hoppa under uppspelning.

Spela upp automatiskt är en funktion i Windows som automatiskt avgör vilken typ av media insatta i en flyttbar hårddisk och spelar den med ett lämpligt program. Detta gör det mycket lättare för nybörjare, eftersom de inte behöver tillämpa mycket skicklighet för att spela en DVD eller en bild presentation. Men kanske mer avancerade användarna har möjlighet att ange vilken fil att spela med vilket program. Dessutom är Spela upp automatiskt utnyttjas av autorun virus på flyttbara diskar för att infektera datorer. Lyckligtvis kan du stänga av automatisk uppspelning på alla eller välj flyttbara diskenheter.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Start" och välj "Default program" på höger sida av panelen.

2 Klicka på "Ändra inställningarna för Spela upp" i "Standard program" fönstret.

3 Klicka på varje motsvarande flyttbara media typ rullgardinsmenyn ( "Audio CD", "DVD-film", "Bilder" osv) och välj "Ta ingen åtgärd."

4 Klicka på "Spara" för att inaktivera Spela upp automatiskt för valda flyttbara medietyper.

Tips

  • Du kan också avmarkera "Använd Spela upp automatiskt för alla medier och enheter" kryssrutan för att inaktivera alla Autoplay funktioner.

Vad är en DVD-ROM-enhet?


Datortekniken möjliggör utforskning av många former av underhållning. CD-ROM-enheter spela upp små spelskivor, program och musikskivor, medan DVD-ROM tillåter uppspelning av större skivor kallas DVD-skivor.

Historia

Efter framgången med CD (compact disc) tävlade två företag för nästa våg av digital optisk skiva utveckling. Så småningom, Sony och Philips kom tillsammans med en överenskomna format, som kallas DVD, som infördes till den japanska marknaden i november 1996 och den amerikanska marknaden i mars 1997.

Förklaring av namn

En DVD-ROM är en enhet som spelar upp DVD-skivor (digitala videoskivor). ROM betyder läsminne, vilket innebär att en vanlig DVD-skivan inte kan skriva DVD-skivor; det bara läser dem.

Skriv DVD-ROM-enheter

DVD-R, DVD + R, DVD-RW, DVD + RW och DVD-RAM finns sorter av DVD-ROM (även känd som DVD-brännare), som gör att du kan läsa och spela DVD-skivor. R står för inspelning och RW står för omskrivningsbara, vilket gör det möjligt att skriva, radera och spela in igen.

Vad är en enhet?

En DVD-ROM-enhet är en specifik del av utrustningen som passar internt i 5,25 "bukten en dator torn eller fäster externt via USB till datorn. Enligt Merriam-Webster dictionary, är det" en anordning för läsning och skrivning av data på en magnetisk skiva. "

Pris

Pris varierar beroende på förmågan att spela in och den hastighet med vilken den registrerar. Från och med februari 2010 ledande elektronikaffärer debitera ca $ 49,99 för en anständig DVD-ROM-enhet och webbsajter tar ofta mindre än $ 20.

Hur du aktiverar automatisk uppspelning


För vissa uppgifter på datorn du kan ha ett visst program som du vill använda. Till exempel, varje gång du sätter in en CD kanske skulle du vilja det att läsa i Windows Media Player. Eller kanske varje gång du ansluter en iPod till datorn, skulle du vilja att iTunes automatiskt öppna. Spela upp automatiskt gör det. Genom att ställa in automatisk uppspelning, du instruera ett särskilt program för att öppna när en CD, DVD, USB-kabel, flash-enhet eller ett annat objekt sätts in i datorn. Detta kan i hög grad påskynda laddningsprocessen.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen. Klicka på "Den här datorn".

2 Högerklicka på den enhet du vill aktivera automatisk uppspelning för. Om det är en USB eller flash-enhet, överväga att ansluta USB-kabeln och enhet eller flash-enheten till datorn. Detta kommer att hjälpa dig att hitta rätt USB eller flash-enhet snabbare. Likaså om du är osäker på vilken enhet du normalt använder för att spela CD- eller DVD-skivor, mata in en CD eller DVD i datorn och vänta för att se vilken enhet det förekommer i. När du högerklickar på en lista med alternativ visas. Välj "Egenskaper" och "Egenskaper" menyn kommer att visas.

3 Klicka på "Spela upp automatiskt" -fliken längst upp i menyn "Egenskaper". Klicka på rullgardinsmenyn strax under fliken. Ändra den till den funktion du vill ställa in automatisk uppspelning för, till exempel "DVD-film" eller "Bilder".

4 Klicka på cirkeln bredvid "Välj en åtgärd som ska utföras." Klicka på det program som du vill ska öppnas automatiskt när CD, DVD, USB-kabel, flash-enhet eller ett annat objekt sätts in i datorn. Klicka på "Apply". Klicka på "OK."

Alternativ för automatisk uppspelning i XP


Autoplay-funktionen i Windows XP kan berätta för din dator vad de ska göra när du sätter in en skiva eller kopplar in en enhet utan någon input från dig. Du kan ställa in alternativ för automatisk uppspelning för varje enhet individuellt genom att högerklicka på enheten, välja "Egenskaper" och klicka på "Autoplay" -fliken. Även om inställningarna för din dator kan skilja sig, några vanliga alternativ förblir desamma.

Öppen mapp

Det här alternativet är tillgängligt för nästan alla olika medier, och kommer att öppna innehållet på enheten när den är ansluten. Därifrån kan du öppna vissa filer för uppspelning, redigering, kopiering eller överföring. Det här alternativet är användbart för externa hårddiskar och USB-enheter, men mindre bra med DVD-skivor eller musikskivor.

Spela

Den "musikfiler", "DVD-film", "Musik CD" och delar av Auto fönstret "videofiler" kan ha flera alternativ för omedelbar uppspelning beroende på programvaran installerad på datorn, även om standarduppspelning alternativet Windows XP använder Windows Mediaspelare. Detta alternativ startar automatiskt spela media på enheten eller skivan så snart du kopplar in den.

Kopiera

Om du har skivbrännarprogram installerad kan alternativet kopian automatiskt bränna hela innehållet i en enhet eller skiva till en säkerhetskopia på CD eller DVD. Om du ofta kopierar media till skiva, använda det här alternativet för att kringgå gränssnittet för din kopiering programvara och omedelbart börja bränna en skiva.

Överföring

Finns som standard i XP för avsnittet "Pictures" av Auto, backar upp detta filerna på en enhet eller enhet till en angiven plats på din dator. Använd detta alternativ för att synkronisera mobila enheter eller säkerhetskopiera minneskort.

Andra alternativ

Programvara från tredje part lägger ofta ett Auto alternativ till menyn. Använd dessa alternativ för att aktivera program när du ansluter en kompatibel enhet eller en enhet med en viss typ av fil. Prov automatiseringar inkluderar utskriftsfiler, överföra filer till en enhet, öppna filer i ett visst program, och konvertera filer till ett visst format.

Hur fixar automatisk uppspelning i Windows Vista


Av Vista standardinställningarna, öppnas fönstret Spela upp automatiskt automatiskt varje gång en ny enhet eller nya medier är ansluten till datorn. Det kan finnas tillfällen när du vill Spela upp automatiskt att öppna och det inte, eller du kanske vill det inte att öppna och det gör det. Du kan också ändra inställningarna i samband med Spela upp automatiskt.

Instruktioner

Slå Autoplay På eller Av

1 Klicka på "Start" knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Välj "Kontrollpanelen" från höger sida av menyn.

2 Klicka på "Maskinvara och ljud." Detta kommer att öppna en ny skärm som har "Autoplay" som ett alternativ. Klicka på den.

3 Markera rutan som läser, "Använd Spela upp automatiskt för alla medier och enheter" om automatisk uppspelning inte är påslaget och du vill att det ska fungera när du sätter i media. Om du vill stänga Autoplay av, klicka på "Använd Spela upp automatiskt för alla medier och enheter" rutan för att ta bort markeringen i rutan. "Klicka på" Spara ".

Förändring inställningarna för Spela upp

4 Klicka på "Start" knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Välj "Kontrollpanelen" från höger sida av menyn.

5 Klicka på "Maskinvara och ljud." Detta kommer att öppna en ny skärm som har "Autoplay" som ett alternativ. Klicka på den.

6 Titta under "Media" header och leta reda på inställningen du vill ändra. Alternativen inkluderar inställningar för media som "DVD", "CD", "Bilder" och "ljudfiler."

7 Klicka i listrutan bredvid objektet och välja ett av alternativen. Dessa alternativ inkluderar artiklar som "Be mig varje gång", "Skapa en CD med iTunes" och "Ta ingen åtgärd."

8 Klicka på "Spara".

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com