återställa webbläsarprogram

Inaktivera webbläsaren Firefox och återställa webbläsaren Safari i Mac


När du installerar en webbläsare på datorn, frågar om du vill ställa in den som standardwebbläsare, och öppnas automatiskt när en hyperlänk klickar på i ett e-post eller program som använder Internet. Om du vill avaktivera Firefox som standardwebbläsare och ange Safari som standardwebbläsare, kan du göra det genom att gå Firefox inställningar. När funktionshindrade, Firefox kommer inte längre öppnas automatiskt, men kan återställas som standardwebbläsare vid ett senare tillfälle om du så önskar.

Instruktioner

1 Öppna webbläsaren Firefox på din Macintosh-dator, klicka på "Firefox" i menyn högst upp på skärmen och klicka på "Inställningar" på rullgardinsmenyn.

2 Klicka på knappen "Avancerat" och avmarkera rutan bredvid "Kontrollera alltid att se om Forefox är standardwebbläsare vid start." Klicka på knappen "Kontrollera nu", och klicka på "Nej" på pop-up fönster.

3 Tryck och släpp "Command" och "Q" knapparna samtidigt på tangentbordet för att avsluta Firefox och öppna webbläsaren Safari.

4 Klicka på "Safari" i menyn högst upp på skärmen, och klicka på rullgardinsmenyn bredvid "standardwebbläsare." Välj "Safari" från menyn och klicka på den röda knappen i det övre vänstra hörnet av det allmänna fönstret för att spara ändringarna och avsluta.

Den webbläsaren Internet Explorer lagrar webbadresserna till alla webbplatser du surfar på en Internet historia mapp. Denna mapp kan vara till hjälp för att övervaka webbaktivitet, särskilt om du delar din dator med en annan användare. Föräldrar använda den här funktionen ofta att spåra vad deras barn tittar på Internet. Internet Explorer, men tillåter användare att enkelt ta bort Internet historia från webbläsaren själv, vilket gör det svårt för dig att övervaka webbaktivitet. Det mest effektiva alternativet i sådana fall är att utföra en systemåterställning, som återgår systemet till en tidigare tid. Tänk på att en systemåterställning påverkar bara Windows systemfiler, program och registerinställningar. Det påverkar inte personliga filer, till exempel e-post, dokument eller foton.

Instruktioner

1 Klicka på Start-knappen och välj "Alla program." Rulla upp och klicka på "Tillbehör". Klicka på "Systemverktyg" mapp och klicka sedan på "Systemåterställning."

2 Hit "Next" för att visa en lista över tillgängliga återställningspunkter. Om du använder Windows XP eller lägre, klicka på "Återställ datorn till en tidigare tidpunkt" innan du klickar på "Nästa".

3 Enkelklicka för att välja en återställningspunkt från listan. Hit "Next". Du kan även använda kalendern eller klicka på "Visa återställningspunkter som är äldre än 5 dagar" för att välja en tidigare återställningspunkt. Göra ett val baserat på när din webbläsare historia raderades.

4 Klicka på "Finish." Detta kommer att starta om datorn automatiskt.

5 Starta Internet Explorer. Klicka på "Verktyg" och välj "Internet-alternativ." Hit fliken "Allmänt". Klicka på "Visa filer" under "Webbhistorik" för att se din webbhistorik återställdes.

Återställa en webbläsare till standardinställningarna


Människan är tinkerers och som innehåller säkert mixtra med webbläsare. Vad användaren kan motstå att ändra webbläsarens startsida, lägga till eller ta bort några länkar, justera säkerhetsinställningarna eller laddar upp på några verktygsfält? Men ibland kan allt mixtrande orsaka problem och din webbläsare kan bli instabil eller starta beter sig på oväntade sätt. När det händer, kan din bästa insats vara att återställa webbläsaren till de ursprungliga standardinställningarna.

Instruktioner

1 Klicka på länken "Verktyg" i det övre vänstra hörnet av webbläsaren Internet Explorer och välj "Internetalternativ" från rullgardinsmenyn. I alternativ rutan som öppnas, klicka på fliken "Avancerat" och klicka på "Reset" i avsnittet "Återställ inställningar för Internet Explorer" för att återställa webbläsaren till de ursprungliga inställningarna.

2 Klicka på "Visa" i övre vänstra hörnet av webbläsaren Firefox, välj "Verktygsfält" från rullgardinsmenyn och klicka på "skräddarsy". Klicka på knappen för att "Restore Default Set" som visar i alternativ rutan som öppnas upp.

3 Klicka på ikonen monkey-nyckel i det övre högra hörnet av webbläsaren Google Chrome och klicka på "Alternativ" i rullgardinsmenyn. Klicka på "Under huven" -fliken i alternativ rutan som öppnas upp och klicka på knappen "Återställ standard" för att återställa Chrome till de ursprungliga inställningarna.

Microsoft Internet Explorer 6 är en utgåva av Microsoft Internet Explorer webbläsare som var förinstallerat med Windows XP-datorer. Internet Explorer 6 släpptes första gången i augusti 2001. Om Internet Explorer lider felmeddelanden, ofta låsningar eller okända programinstallationer, kan du reparera den genom att återställa webbläsaren till standardinställningarna med hjälp av Microsofts restaurering verktyget. Denna åtgärd kommer att inaktivera alla anpassningar till den webbläsare som du kan ha installerat.

Instruktioner

1 Öppna din webbläsare och navigera till Microsoft Fix-It verktyg för Internet Explorer. (Se referenser.)

2 Rulla ned på sidan till "Microsoft Fix it" -ikonen. Klicka på "Lös det här problemet."

3 Klicka på "Kör" i nedladdningsrutan när du uppmanas.

4 Gå igenom licensavtalet för "Microsoft Fix it 50195" och sedan kontrollera "Jag godkänner" om du accepterar att vara bunden av villkoren i programvarulicens.

5 Klicka på "Nästa" två gånger.

6 Klicka på "Avsluta" när fix har installerat. Internet Explorer kan du uppmanas att starta om datorn för att avsluta återställningen.

Tips

  • Även om fäst- det verktyget inte fungerar på Windows 7 operativsystem, Windows 7 levereras med Internet Explorer 8 och inte köra Internet Explorer 6.

Återställa Internet Explorer Efter Antivirus


Någon version av antivirus rad skadliga infektioner, såsom Antivirus 2010 kan inaktivera webbläsare som Internet Explorer. Även om du har lyckats bort en Antivirus infektion från datorn, kanske Internet Explorer inte fungerar som det gjorde innan den skadliga koden infekterade datorn. Återställa inställningarna för Internet Explorer fixar eventuella återstående problem med programmet, så att du kan återigen använda webbläsaren. Internet Explorer kan återställas via webbläsarens "Internet-alternativ" fönstret eller genom att ladda ner och köra en "Reset" fil.

Instruktioner

Internet-alternativ

1 Öppna Internet Explorer.

2 Klicka på kategorin "Verktyg" längst upp i webbläsarfönstret. En meny visas under kategorin.

3 Välj "Internet-alternativ" i den öppnade menyn. En ruta visas.

4 Klicka på "Advanced" överst i rutan.

5 Klicka på "Reset" i mitten av rutan. En "Återställ inställningar för Internet Explorer" öppnas.

6 Klicka på rutan bredvid "Ta bort personliga inställningar" i fönstret. Rutan blir markerad.

7 Klicka på "Reset" längst ner på den "Återställ Internetinställningar" -fönstret. Vänta tills lådan stängs. Starta sedan om Internet Explorer för att återställa webbläsaren.

Återställ Internet Explorer-fil

8 Klicka på "Återställ inställningar för Internet Explorer" länken i Resources. En dialogruta visas. Klicka på "Kör" för att öppna filen direkt, eller "Spara fil" för att spara filen på datorn. Dubbelklicka på namnet på filen om du väljer att spara. Filen öppnas.

9 Följ de exakta stegen som visas i den öppna filen. (Stegen kan variera beroende på operativsystemet på datorn.) Den "Återställ inställningar för Internet Explorer" öppnas.

10 Klicka på "Reset" i fönstret. Ändringar görs i Internet Explorer, och ett nytt fönster öppnas.

11 Klicka på "Stäng" i fönstret. Klicka på "Close" ännu en gång. Internet Explorer har återställts.

Hur man återställer webbläsares inställningar


Om du är en Google Chrome, Firefox eller Internet Explorer-användare och du får problem, kan du behöva återställa webbläsaren till standardläget. Vissa problem webbläsaren dyka upp på grund av förändringar som orsakas av en användares preferenser / inställningar. Därför återställa en webbläsare är ett av de enklaste sätten att felsöka vissa frågor. Återställa din webbläsares inställningar kan leda till att du förlorar dina verktygsfält, lösenord och personliga inställningar. Därför backup viktig information innan du åter webbläsaren.

Instruktioner

Google Chrome 5.0.

1 Öppna webbläsaren och välj sedan "Alternativ" från "Tools" i rullgardinsmenyn.

2 Klicka på "Under huven" -fliken och välj sedan "Återställ standard" -knappen.

3 Välj "Återställ standard" när du ombeds att bekräfta om du vill återställa din webbläsare till standardläget och välj sedan "Close".

Internet Explorer (IE) 8

4 Öppna IE8, välj "Verktyg" och välj sedan "Internet-alternativ" från rullgardinsmenyn.

5 Välj fliken "Avancerat" och välj sedan "Reset" -knappen. Kontrollera "Radera personliga inställningar" kryssrutan om du vill ta bort dina personliga inställningar när återställning IE.

6 Välj "Reset" och klicka sedan på "Stäng" när återställningsprocessen är klar.

Firefox 3.6

7 Öppna Windows Start-menyn och välj sedan "Kör" verktyg.

8 Skriv följande kommando i rutan och klicka sedan på "OK":
firefox håll-mode

9 Kontrollera "Återställ verktygsfält och kontroller", "återställ bokmärken till Firefox standard", "Återställ alla användarinställningar till Firefox standard" och "Återställ standard sökmotorer för att Firefox standard" kryssrutor, respektive och välj sedan "Gör ändringarna och starta" knapp.

Internet Explorer är standardwebbläsare finns på Windows. Om webbläsaren körs på problem som inkluderar visningsproblem, frysning, och problem med webbläsartillägg som ActiveX-program och verktygsfält, återställa webbläsaren så att återställa standardinställningarna. Använda fliken Avancerat i dialogrutan Internet-alternativ, kan du återställa din webbläsare snabbt och säkert för att lösa gemensamma surfning problem.

Instruktioner

1 Stäng alla andra Internet Explorer-fönster eller flikar som är öppna. Klicka på menyn "Verktyg" och klicka på "Internet Explorer" för att starta dialogrutan Internet-alternativ.

2 Klicka på fliken "Avancerat" i dialogrutan Internet-alternativ. Du bör se "Reset" -knappen. Klicka på den och klicka på "Ta bort personliga inställningar" om du vill ta bort information som webbhistorik och personuppgifter.

3 Klicka på "Reset" -knappen igen i "Återställ inställningar för Internet Explorer" i dialogrutan. Internet Explorer återställer och återställer standardinställningarna. Klicka på "OK."

Återställa ActiveX


ActiveX-kontroller är Internet Explorer-komponenter som gör att du kan köra ett antal program som QuickTime i din webbläsare. De gör det också möjligt att du kan ladda ner säkerhetsverktyg och uppdateringar. Om du kör in ActiveX-fel och oförmögen att styra webbläsaren ansökan, kan några enkla felsökningssteg och riktlinjer återställa ActiveX-kontroll och förbättra webbläsarens prestanda.

Instruktioner

1 Försök återställa din webbläsare. För att göra detta, gå till återställnings webbsidan IE (se länk i "Resurser"). Rulla ner på sidan och klicka på "För att återställa Internet Explorer automatiskt" för att expandera den.

2 Klicka på länken "Återställ inställningar för Internet Explorer" under "För att återställa Internet Explorer automatiskt" och klicka på "Spara". Ladda ner och spara återställningsverktyg på skrivbordet. Dubbelklicka på återställningsverktyget och klicka på "Kör".

3 Klicka på "Reset" i "Återställ inställningar för Internet Explorer" i dialogrutan. När IE slutar tillämpa standardinställningarna, nära och starta om webbläsaren. Återställa webbläsaren åter ActiveX-kontroller och andra komponenter till deras standardläge.

4 Återaktivera ActiveX. För att göra detta, klicka på menyn "Verktyg" i din webbläsare och klicka på "Internet-alternativ." Klicka på fliken "Säkerhet".

5 Klicka på "Anpassad nivå" knappen för att starta fönstret Security Settings. Rulla ner och klicka på "Aktivera" knappen under "Kör ActiveX-kontroller och plugin-program." Klicka på "Aktivera" under "Script ActiveX-kontroller som markerats som säkra för skript."

6 Klicka på "OK" för att spara ändringarna och klicka på "OK" igen för att stänga Internet-alternativ.

Återställa Internet Explorer på mitt skrivbord


Med en Internet Explorer-ikonen på skrivbordet kan spara en hel del tid och massor av klick på lång sikt. Windows 7 och äldre versioner av Windows kan du skapa en ikon på skrivbordet för Internet Explorer på samma sätt som du kan för något annat program eller en fil. Som standard visas ikonen webbläsaren på skrivbordet i Windows XP och Windows Vista. Om ikonen försvinner, kan du återställa det manuellt eller med en patch.

Instruktioner

Skapa en genväg

1 Stäng eller minimera alla öppna program för att göra skrivbordet syns.

2 Högerklicka på en tom plats på skrivbordet. Välj "Ny" och välj sedan "Genväg" för att ställa in en genväg. "Skapa ny genväg" Guiden öppnas.

3 Skriv in platsen textrutan. Ange Internet Explorer exakta plats på hårddisken. Om du är osäker, klicka på "Bläddra" -knappen och sök efter den i datorns mappar. Som standard är Internet Explorer huvud körbar fil som finns på "C: \ Program Files \ Internet Explorer \ iexplore.exe". Om du kopierar och klistrar plats till textrutan inkludera citat.

4 Klicka på "Nästa" -knappen. Ange ett namn för den nya genväg på skrivbordet, såsom "Internet Explorer". Klicka på "Finish" när du är klar. En genväg med den blå ikonen Internet Explorer visas på skrivbordet.

nedladdning Patch

5 Gå till Microsofts tekniska support hemsida och ladda ner Microsoft Fix it 50228 (länk i Resources).

6 Spara eller klicka på "Kör" när du uppmanas att ladda ner filen. När du öppnar filen kommer "Show Internet Explorer Desktop Icon" wizard startar.

7 Följ anvisningarna för att återställa webbläsaren bland dina skrivbordsikoner. Starta om datorn eller uppdatera ditt skrivbord för att återställa Internet Explorer-ikonen.

Tips

  • Se till att ditt skrivbord är inställd på att visa ikoner. Om skrivbordet är tom, högerklicka på skrivbordet, välj "Visa" eller "Ordna ikoner" och leta efter en "Visa skrivbordsikoner" alternativet. Markera rutan för att slå på den.

En skadad Internet Explorer add-on eller anpassning kan leda till webbläsaren kraschar, långsam prestanda och oförklarlig "slutar svara" fel och andra felmeddelanden. Internet Explorer-användare kan återställa webbläsarens registerinställningar automatiskt utan att ens komma in i Windows Registereditorn. När du använder den automatiska återställningsfunktion, du återställa registerposter som gäller för alla användare på datorn. Återställa webbläsaren inaktiverar verktygsfält och tillägg och återstandardwebbläsarens inställningar, integritet och säkerhetsinställningar, avancerade alternativ och flikar-webbläsarinställningar.

Instruktioner

1 Stäng alla program och programfönster.

2 Klicka på "Start" i Windows XP och välj "Kör" från listan. Klicka på logotypen knappen Windows i Windows 7 och Vista. Skriv "inetcpl.cpl" i "Kör" rutan i XP och "Sök filer" rutan i Vista och Windows 7. Tryck på "Enter".

3 Klicka på fliken "Avancerat" i "Internet Properties" box.

4 Klicka på "Reset" -knappen i avsnittet "Återställ inställningar för Internet Explorer". I "Återställ inställningar för Internet Explorer" pop-up fönster, klicka på "Ta bort personliga inställningar" kryssrutan om du väljer att återställa inställningar som webbläsarens startsida, tillfälliga Internetfiler, historik och sparade lösenord. Klicka på "Reset" -knappen.

5 Klicka på "Stäng" i "Reset Internet Explorer Settings" rutan för att lämna ut ur "Egenskaper för Internet" låda.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com