ansluta nätverksenhet mac

Hur man ansluter till en Mac-server med en PC


Mac och PC båda erbjuder olika dator förmågor, vilket gör dem både tillgångar till ett hem eller arbetsmiljö. Modern Mac all körning på Intel chip, vilket gör det enklare än någonsin att integrera dem med datorer. Om du vill ställa in en dator till en Mac nätverk där du kan ansluta en till en Mac-server med en dator är det möjligt. Det enda problemet är att du kommer bara att kunna dela kompatibla filer med en Mac och PC.

Instruktioner

På Mac

1 Öppna Systeminställningar. Välj "Dela".

2 Välj "Windows File Sharing" och klicka på "Konton". Input namn och lösenord för de användare som kan bidra till att fildelning med en PC.

I Mac OS X 5.0 och högre Välj "File Sharing", "välj sedan" SMB Sharing "och välj konton med vilken delning kommer att äga rum, mata in lösenord när du tillfrågas.

3 Stäng Systeminställningar.

På PC

4 Öppna "Kontrollpanelen" i startmenyn.

5 Klicka på "Nätverks- och Internetanslutningar." Ett nytt fönster öppnas. Klicka på "Mina nätverksplatser". Klicka på "Lägg till en ny plats." Nätverket Wizard öppnas. Tryck på "Nästa".

6 Välj "Välj en annan Network" och klicka på "Nästa" igen.

7 Mata in Mac serverns IP-adress. Klicka på "Nästa".

8 Avmarkera "Logga in anonymt" rutan. Mata in Mac användar-ID du ska logga in på Mac-servern under. Klicka på "Nästa" och sedan "Finish." Ett nytt fönster öppnas.

9 Mata in Mac-användare logga in namn och lösenord och tryck på "Log on". Datorn är nu ansluten till en Mac-server.

Tips

  • Du kan ansluta en dator till en Mac-server med en korskabel samt trådlöst.
  • Vänd fönstrets fildelning av på Mac när det inte används, eftersom fönstrets fildelning gör Mac mindre säker.

Kan en Wii anslutas till en Mac?


Nintendo Wii är en populär spelkonsol som har trådlösa rörelsetouchknappar och ett brett utbud av populära videospel. Till skillnad från andra spel råd, erbjuder Wii gratis trådlöst eller Ethernet-fi direkt ur lådan. När du ansluter din Wii till ditt hem Internet, kanske du vill spela musik som lagrats på din Macintosh-dator via din Nintendo Wii. För en liten investering, är det möjligt att dela dina filmer, musik och bilder direkt till din Nintendo Wii använder Internet Channel.
Processen är snabb och enkel.

Hämta Riverfold Software

Wii Transfer är ett program som tillverkas av Riverfold Software, en Mac mjukvaruföretag baserat i Austin, Texas.

På din Mac, gå till Riverfold Software webbplats (se Resurser nedan för en länk). Kostnaden för Wii Transfer är $ 19 för en enda användare och $ 39 för en familj licens. Använd en större kreditkort eller ett PayPal-konto för att köpa programvaran.

installera

När du har laddat ner filen, hitta den på din Mac. Om du inte ändrade inställningar är nedladdade filer lagras vanligtvis i mappen Download i en mapp med namnet på Mac-användare. Ofta finns det en ikon på höger sida i Dock på skrivbordet som erbjuder en genväg till nedladdningsmapp. Leta efter Wii filöverföring och flytta den till mappen Program.

Starta applikationen

Dubbelklicka på Wii Transfer och starta programmet. Om du har köpt programvaran, kolla din e-post för serienummer och registrera programmet genom att välja "File" och sedan "Registrering" i Wii Transfer programmet.

Slå på Wii

Wii Transfer kan du dela filmer, musik och bilder som finns lagrade på din Mac via ett lokalt nätverk. Du kan även kopiera Wii Miis till din Mac och spara dem som JPEG-filer.

Slå på Nintendo Wii och välj Internet Channel från startskärmen. Navigera till "www" och med hjälp av pop-up-tangentbord, ange webbadressen som finns i Wii Transfer program på din Mac. Detta är en designad yta på Riverfold servrar, vanligen med användarnamnet för e-postkontot.

dela filmer

Dela filmer tar ett extra steg. Med Wii Transfer igång, måste du klicka på "Hitta filmer" -knappen på ansökan och navigera till "filmer" mapp på din Macintosh. Wii Transfer fungerar med de flesta vanliga filmformat, inklusive MOV, AVI, MPEG4, H.264 och DivX.

Hur man ansluter till en Mac från en Windows Remote Desktop


Det finns många program och applikationer för flera operativsystem som du kan hämta ut från Internet. Ett sådant program kan du ladda ner gör att du kan arbeta från en dator att fjärrstyra en annan dator på nätet. Många av dessa program eller program fungerar med Windows, Mac, iPhone och Linux-dator operativsystem. När programmet har laddats ner, är det möjligt att styra en Mac-dator från en Windows-dator.

Instruktioner

1 Slå på båda datorerna. Öppna webbläsare. Ansluta till Internet på båda datorerna. Skriv Remote-Desktop-Control.com, TeamViewer.com eller Anyplace-Control.com i båda webbadress lådor. Ladda ner fjärraccessprogram på båda datorerna. Vänta tills nedladdningen är klar. Öppna programmet från hämtningskön. Flytta programmets ikon på ikonen Program på Mac-dator.

2 Klicka på hyperlänken "Konfigurera ständig tillgång till den här datorn" som visas i den första installationsskärmen på datorn med Windows. Sätt ID, som ska visa på Mac fjärraccessprogramskärmen i "Skapa Session" ID textrutan. Klicka på "Remote Support."

3 Klicka på "Anslut" -knappen på Windows fjärråtkomst program. Skriv sedan lösenordet --- finns på din Mac "Vänta Session" fönster --- i "Password" textrutan.

Tips

  • Eftersom programvara för fjärranslutning är bara html och flash-baserad, kan programmet användas i kombination med någon kombination av webbläsare och operativsystem.

Hur man ansluter en Apple Mac Laptop till Internet via en Linksys Wireless-G USB nätverksadapter


Om du har en Apple-dator som inte har Airport kapacitet, kanske du känner utanförskap för den trådlösa slingan. De flesta Mac-datorer kommer med en inbyggd AirPort-kort, men om din Airport-kort inte fungerar, kan du använda en Linksys Wireless G USB-adapter för att ansluta till Internet. De flesta användare inte använda Wireless G-adaptern korrekt eftersom de inte har rätt programvara installerad på sin dator.

Instruktioner

1 Anslut USB-adaptern Linksys Wireless till en ledig USB-port på din Mac.

2 Klicka på "Apple" tecken på toppen av din "Finder" och välj "Systeminställningar" från alternativen. Klicka på knappen "Network" för att öppna nätverksinställningarna.

3 Klicka på den lilla "+" tecken i den nedre vänstra delen av fönstret för att se om din USB-adapter känns igen av datorn. Om adaptern känns igen, sedan hoppa över steg 3.

4 Gå till Linksys webbplats via en kabelanslutning från ditt kabelmodem, och ladda ner den senaste firmware och installationsprogrammet för enheten. Installera programvaran genom att dubbelklicka på ikonen installation av programvara, och sedan starta om datorn.

5 Klicka på "Skapa" -knappen på nedre högra sidan av "Network" fönstret och välj din Linksys-adaptern från vänster i fönstret. Adaptern kommer att skanna nätverk i ditt område och ansluta till ett tillgängligt en.

Tips

  • Alltid uppdatera din firmware för att få den bästa Internet-anslutning.

Bärbara Mac-datorer, inklusive konsumentorienterade MacBook och dyrare professionella orienterad MacBook Pro, inkluderar en Mini Displayport-kontakt för extern videoanslutning. Mini Displayport-anslutning liknar HDMI eftersom det innehåller både ljud och video via en enda kabel i en digital bitström. Du kan ansluta en Mac laptop till en HDTV med en HDMI-kabel och en Mini Displayport till HDMI-adapter. Detta gör det möjligt för Mac laptop att utvidga sin skärm till HDTV.

Instruktioner

1 Anslut ena änden av HDMI-kabeln till en HDMI-ingång på TV: n.

2 Slå på TV: n och välj rätt HDMI-ingång.

3 Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till Mini Displayport-adapter.

4 Anslut adaptern till Mini Displayport-kontakten på den bärbara datorn.

5 Slå på och starta den bärbara datorn. HDTV upptäcks automatiskt.

Tips

  • Klicka på ikonen "Systeminställningar" i dockan, klicka sedan på "Bildskärmar" för att konfigurera valfria inställningar.

Hur man ansluter en 2005 Mac Mini till en analog TV


2005 Mac Mini är en stationär dator som är konstruerad för användning i hemmet eller i en liten affärsmiljö. Mac Mini skiljer sig från många av Apples konsumentutbud genom att den saknar en inbyggd display; i stället, användare ansluta sin egen skärm till en av gränssnitts hamnar på baksidan av enheten. Alternativt kan du också använda dessa portar för att ansluta din Mac Mini till en analog TV. Detta kommer dock att kräva användning av en speciell adapter och lämpliga gränssnittskablar.

Instruktioner

1 Undersök baksidan av din Mac Mini. Leta reda på "Video ut" port, som ligger precis till vänster om de två USB-portar. Sätt ena änden av "DVI till video" adapter till porten. Använd adapterns tumskruvar för att säkra den till datorn.

2 Undersök din TV och lokalisera portarna märkta "Video In", "Line In" eller "S-Video". Om din TV är utrustad med en "S-Video" port - leta efter en cirkulär hamn med fem hål, fyra runda och en rektangulär. Anslut ena änden av en "S-Video" kabeln till porten på din TV, anslut sedan kvar i till motsvarande port på din "DVI till video" adapter. Om din TV verkar ha någon "S-Video" port, hitta en port märkt "VIDEO IN" eller "LINE IN" - leta efter en cirkulär hamn med en gul ring runt insidan. Anslut ena änden av en kompositvideokabel till porten, anslut sedan andra änden till "DVI till Video" adapter.

3 Slå på TV: n. Använd kanalväljarknapparna på din TV eller fjärrkontrollen för att ställa in TV: n "INGÅNG" eller "LINE IN" kanal.

4 Slå på Mac Mini och logga in i operativsystemet som vanligt. Klicka på ikonen Apple ligger i det övre vänstra hörnet och välj alternativet märkt "Systeminställningar."

5 Klicka på ikonen märkt "Displays." Klicka på knappen "Identifiera bildskärmar." Justera upplösning, kontrast, ljusstyrka och färginställningar tills du är nöjd med resultatet.

Tips

  • Du kan köpa en "DVI till video" adapter direkt från Apples webbplats (se Resurser).
  • Skärmupplösningen på en analog TV är lägre än den hos en datorbildskärm. Följaktligen kan bilder ser suddiga och du kan texten svårläst. För att kompensera, försöka justera inställningarna i dina program för att använda en större teckenstorlek.
  • Om du är osäker på vilken kanal att ställa in tv-apparaten, slå på datorn först och sedan gå igenom de kanaler tills du ser "OS X" inloggningsskärmen.

Hur ansluta Yahoo till Mac Mail


Programmet Mail i Mac OS X tillåter användare att läsa och skicka e-post från valfritt antal konton med en enda datorprogram. Du kan ange inkommande POP e-postinställningar och utgående SMTP-inställningar så att du kan skicka e-post från webbaserade e-posttjänster direkt från Mac Mail programmet. För att komma åt Yahoo Mail från Mac Mail programmet måste du prenumerera på Yahoo Mail Plus prenumerationstjänst och inmatnings lämpliga inställningar i din Mac Mail-programmet.

Instruktioner

1 Prenumerera på Yahoo Mail Plus tjänsten. Från och med tidpunkten för offentliggörandet, kostar Yahoo Mail Plus tjänsten ca $ 20 för ett års prenumeration (se Resurser).

2 Öppna Mac Mail programmet.

3 Klicka på "File" och välj "Lägg till konto". Detta öppnar ett konto inställningsfönstret.

4 Ange ditt namn, Yahoo e-postadress och lösenord för ditt Yahoo e-postkonto.

5 Välj "POP" från Kontotyp menyn. Ange ett namn för kontot anslutning.

6 Ange följande i rutan för inkommande e-postserver "plus.pop.mail.yahoo.com" - men utelämna citationstecken.

7 Skriv din Yahoo användarnamn i POP användarnamn rutan. Ditt användarnamn är din Yahoo e-postadress minus "@ yahoo.com" bihang.

8 Skriv din Yahoo Mail lösenord i POP lösenordsfältet.

9 Klicka på "Fortsätt" för att redigera utgående SMTP-serverinställningar som gör att du kan skicka Yahoo e-postmeddelanden via Mac Mail.

10 Ställ in POP-porten till "995" och TLS / SSL önskad inställning till "Ja."

11 Ange följande i rutan för den utgående SMTP-server "plus.smtp.mail.yahoo.com" - igen, utelämna citationstecken.

12 Ange ditt Yahoo användarnamn och lösenord i fälten.

13 Ställ in SMTP-porten till "465" och som TLS / SSL-krav på "Ja."

14 Klicka på "Fortsätt" för att gå vidare till verifieringssidan. Kontrollera knappen "Koppla upp konto" och välj "Skapa" för att aktivera Mac Mail tillgång till din Yahoo Mail Plus-konto.

Hur ansluta två Mac-datorer utan att ha Firewire Show Up


Macintosh-datorer kan inte anslutas till varandra om man inte har en Firewire-anslutning. Du kan ansluta två Mac-datorer via en Ethernet-anslutning, som finns på alla Mac-datorer. Du behöver en Ethernet-kabel, men utan tillsats av programvara eller speciella kunskaper. Det kommer inte ta dig mer än ett par minuter för att ansluta de två Mac-datorer med hjälp av sina Ethernet-anslutningar.

Instruktioner

1 Anslut den ena änden av Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på en av de två Macar. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på den andra datorn.

2 Gå till menyn "Apple" och välj "Systeminställningar" på en av de två Macar.

3 Klicka på "Sharing" -ikonen under "Internet & Wireless" -fliken i fönstret som visas.

4 Kontrollera "File Sharing" kryssrutan i den vänstra kolumnen i fönstret som visas. Klicka på den röda knappen i det övre vänstra hörnet för att stänga fönstret.

5 Upprepa hela proceduren med den andra datorn. Anteckna namnet på Mac i "Computer Name" kolumnen längst upp i fönstret. Klicka på den röda knappen i det övre vänstra hörnet för att stänga fönstret.

6 Klicka på skrivbordet i Mac som först användes. Välj "Anslut till server" från "Go" rullgardinsmenyn längst upp på skärmen.

7 Klicka på "Bläddra" -knappen längst ner i fönstret som visas.

8 Dubbelklicka på namnet på den andra Mac i den mellersta kolumnen i fönstret som visas.

Tips

  • Längden av Ethernet-kabeln spelar ingen roll så länge det är tillräckligt lång för att nå mellan de två Macar.

Hur Anslut till en mappad nätverksenhet


Den "mappade nätverksenheten" i Windows möjliggör för användare att automatiskt ansluta till en nätverksresurs och har aktien visas som en lokal enhet. Men det finns konfigurationsalternativ som måste anges om dig om du vill ha en "mappad nätverksenhet" återansluta när datorn startas om. Ändra konfigurationen av en "mappad nätverksenhet", så att det återkopplar vid inloggning kan slutföras på några minuter.

Instruktioner

1 Klicka på "Globe" -knappen och klicka sedan på "Dator" ikonen. "Computer" visas.

2 Högerklicka på den mappade enheten, och klicka på "Disconnect" i menyn som visas.

3 Klicka på "Anslut nätverksenhet" -ikonen och "nätverksenhet" visas.

4 Klicka på "Drive" rullgardinsmenyn och välj en enhetsbokstav för den mappade nätverksenheten. Sedan skriva in adressen till den nätverksresurs som du vill konfigurera som en mappad enhet i "mapp" rutan.

5 Klicka på "Anslut vid inloggning" kryssrutan (mycket viktigt). Klicka på "Finish" för att slutföra den mappade nätverksenheten konfiguration.

6 Klicka på "Globe" startknappen, och klicka sedan på "Sök" rutan och skriv "secpol.msc" i rutan "Sök" och tryck på "Enter". Den "Lokal säkerhetsprincip" visas.

7 Klicka på "Lokala principer" och sedan på "Säkerhetsalternativ" och sedan dubbelklicka på "Nätverkssäkerhet: LAN manager autentiseringsnivå" post från listan i den högra rutan.

8 Välj "Skicka LM & NTLM svar" i listrutan och klicka sedan på "OK". Den mappade nätverksenheten ska nu hålla kontakten.

PC och Mac, varför kan inte de talar bara samma språk? Lyckligtvis är det blir lättare att hitta program som fungerar som en översättare mellan dessa två rivaliserande digitala riken. Bonjour, som utvecklats av Apple för konfigurering enkel nätverks, kommer i en Windows-version som tillåter användare att ansluta PC och Mac komponenter över ett nätverk med några få enkla steg.

Instruktioner

1 Aktivera skrivardelning på din Mac-dator under "Systeminställningar", "Skrivare och fax".

2 Ladda ner och installera Apples Bonjour för Windows på din dator (se Resurser).

3 Öppna Bonjour och upptäcka den delade skrivaren (skrivare måste vara på). Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra skrivarinställningarna.

4 Kontrollera om skrivaren i "Skrivare och fax" under "Kontrollpanelen."

5 Skriv ut en testsida för att kontrollera att det fungerar.

Tips

  • För att detta ska fungera måste båda datorerna vara på samma nätverk.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com