ändra .odt till .rtf i Windows

Det kan vara frustrerande att spendera tid att ändra den visuella stilen i Windows XP för att passa din smak, bara för att få datorn ändra det till något annat så fort du startar. Detta kommer sannolikt att hända om du har köpt en dator som en gång användes av ett företag, som företag föredrar ofta för varje dator i byggnaden för att synas uniform. Windows XP Professional använder ett program som kallas Principeditorn för att tillåta nätverksadministratörer att snabbt tillämpa inställningar över många maskiner. Genom att ta bort principinställningen grupp som tvingar Windows XP för att visa en viss visuell stil, kan du få den behålla stilen på ditt val när datorn startas om.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kör". Skriv "gpedit.msc" utan citattecken i "Kör" rutan och klicka på "OK". Windows XP visar grupprinciper.

2 Klicka på plustecknet bredvid "Administrativa mallar" under "User Configuration" på vänster sida i fönstret.

3 Klicka på plustecknet bredvid "Kontrollpanelen."

4 Klicka på plustecknet bredvid "Display".

5 Klicka på "skrivbordstema" mapp under "Display" mappen.

6 Dubbelklicka på "Ladda en specifik visuell stil eller tvinga Windows Classic" på vänster sida i fönstret.

7 Ta bort allt inifrån rutan "Vägen till visuell stil," välj sedan "Inte konfigurerad" knappen.

8 Klicka på "OK" stäng sedan grupprinciper.

9 Ändra Windows XP visuella stil tillbaka till Windows klassisk visuella stil eller stilen i ditt val. Den visuella stil återstår nu på plats när datorn startas om.

Tips

  • Dessa steg kommer inte att fungera på en dator som är ansluten till en Windows Server-domän. På en domän, grupppolitik som nätverksadministratören redskap åsidosätter alla ändringar som gjorts i gruppen politik på den lokala datorn.

DHCP, eller Dynamic Host Configuration Protocol, hänvisar till den process genom vilken datorn får sin nätverksinformation, inklusive IP-adress. Konfigurera om DHCP-information efter byte till en ny Windows-server kan du kommunicera med ditt nya nätverk. Detta är en enkel nätverks procedur som du kan göra på några minuter.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och skriv "Nätverks- och delningscenter" i rutan "Sök". Tryck enter."

2 Klicka på "Hantera nätverksanslutningar."

3 Högerklicka på anslutningen för nya Windows Server-nätverket och välj "Egenskaper".

4 Klicka på "Internet Protocol Version 4" och klicka på "Egenskaper".

5 Klicka på "Erhåll en IP-adress automatiskt" och klicka på "Hämta DNS-serveradress automatiskt." Detta ändrar DHCP krav på din dator för ditt nya nätverk.

Arbeta med flera dokument och program kan bli en överväldigande uppgift när du är upptagen. Att kunna få tillgång till olika funktioner snabbt är viktigt att slutföra din arbetsprojekt i tid. Windows Vista ger dig omedelbar tillgång till de verktyg och funktioner som behövs för att arbeta bekvämt. Högerklicka på ett dokument, skrivbordet eller program öppnas en undermeny av nya kataloger. Även om detta är en användbar funktion, ibland vad du behöver arbeta med är inte listad. Lyckligtvis kan du lägga till Skicka till lista.

Instruktioner

1 Ändra hur dina mappar visas på Windows Vista-datorn. Att lokalisera nödvändiga inställningar för att ändra Skicka till alternativ, behöver du tillgång till några dolda filer. Klicka på Start-menyn längst ner till vänster på din dator. Detta ger en annan lista med menyalternativ att välja mellan på din dator. Välj alternativet genom att klicka på länken Kontrollpanelen. När sidan öppnas, välj Utseende och anpassning länk. När du visa nästa sida med flera anpassningsinställningar genom att klicka på Visa dolda filer och mappar länken under avsnittet Mappalternativ.

2 Klicka på fliken Visning ligger på Mappalternativ popup fönstret. På denna sida finns flera inställningar tillgängliga under området Avancerade inställningar. Välj inställningen Visa dolda filer och mappar. När du har gjort den här ändringen, välj knappen Verkställ och sedan på OK. Inom några sekunder dina ändringar träder i kraft. Stäng Mappalternativ fönstret när du är klar med dina inställningar ändras.

3 Välj ikonen Den här datorn finns på din dator skrivbord genom att dubbelklicka på den. Visa hur mycket utrymme kvar på datorns hårddisk och annan kringutrustning som du har anslutit till den. Öppna mapp på hårddisken genom att klicka på den två gånger.

4 Välj mappen Användare ändra Skicka till alternativen. Så snart denna mapp öppnas, kommer den att visa en lista över alla användare som skapats på Windows Vista-datorn. Klicka på namnet på den användare som du vill arbeta med. Öppna mappen AppData. Dubbelklicka på Roaming mappen och lokalisera en annan mapp som heter Microsoft. Öppna denna mapp.

5 Hitta Windows-mappen i det tidigare öppnade Microsoft-mappen och sedan öppna den genom att dubbelklicka. Hitta Skicka till mapp på detta område. Åtkomst denna plats gör att du kan lägga till och ta bort alternativ när du högerklickar på en fil eller mapp. Vanligtvis har Windows Vista en standardlista över program. För att komma igång, drar in en ansökan i Skicka till mappen och det kommer automatiskt att visas nästa gång du utför ett högerklick. Om det finns några alternativ som du vill ta bort, markera dem genom att klicka på en gång och sedan ta bort filen.

Tips

  • Se alltid till att du dölja dina filer och mappar igen när du är klar att göra systemändringar.
  • Ta inte bort viktiga dolda filer och mappar medan göra systemändringar om du inte vet vad resultatet kommer att bli.

Hur konvertera HTML till RTF i Outlook 2003


Outlook 2003, ett e-postprogram som utvecklats av Microsoft Corporation, stöder tre typer av textformat: Hyper Text Markup Language, oformaterad text och RTF-format. HTML-mail är webbplatser i meddelandeformuläret som innehåller länkar, bilder och andra element som vanligtvis hittas på webbplatser. Oformaterad text e-post innehåller endast text utan formatering som fetstil eller andra textattribut. RTF-format e-postmeddelanden innehåller textformatering, men inga bilder eller webbplatselement. Om du har problem med en HTML e-post i Outlook 2003, kan du konvertera e-post från HTML till RTF-format.

Instruktioner

1 Öppna Outlook 2003 genom att klicka på programmets ikon på datorns "Desktop" eller genom att klicka på programmets namn i menyn "Alla program".

2 Öppna HTML-meddelande som du vill konvertera till RTF-format.

3 Klicka på "Redigera" i huvud verktygsfältet längst upp på skärmen.

4 Klicka på "Redigera meddelande."

5 Klicka på "Rich Text" under menyn "Format".

Tips

  • Outlook 2003 måste vara din e-editor innan du kan konvertera HTML-brev till RTF-format. Om datorns "Internet-alternativ" är inställd på ett annat e-postprogram, som Eudora, Hotmail eller annan e-postklient, ändra alternativet "Outlook 2003" genom att klicka på "Start"> "Kontrollpanelen"> "Internet-alternativ". Klicka på "program" -fliken. Klicka på rullgardinspilen på rutan bredvid formuleringen "E-post" och välj "Outlook 2003."

Så här ändrar format av en bild till BMP i Windows 2007


BMP står för bitmap och är ett gemensamt format för Windows-baserade bildfiler. BMP-filer är okomprimerade bilder som innehåller RGB-färger, i ett rutnät pixel. Formatet används ofta för att lagra bilder och grafik. I Windows Vista, som släpptes 2007, behöver du inte någon särskild programvara för att ändra en bild till BMP-format --- kan du göra det med hjälp av förinstallerade bildvisare och ritprogram, Microsoft Paint.

Instruktioner

1 Klicka på menyn "Start" på din Windows-dator. Klicka på "Alla program", sedan mappen "Tillbehör". Klicka på "Paint" för att starta programmet.

2 Klicka på "Arkiv" -menyn och sedan "Öppna". I "Open" i dialogrutan, bläddra bland dina datafiler för att välja en bild som du vill konvertera. Paint öppnas flera format av bilder, inklusive JPEG, TIFF, GIF och PNG. Välj en fil och klicka på "Öppna".

3 Klicka på menyn "Arkiv", sedan "Spara som" för att ändra format till BMP.

4 Skriv in ett nytt namn i "Filnamn" -fältet vid behov. I "Spara som typ" lista väljer du vilken typ av BMP-format du vill, beroende på antalet färger bilden innehåller. Välj mellan monokrom bitmap (2 färger), 16 färg bitmapp, 256 färger bitmapp eller 24-bitars (16777216 färger). Klicka på "Spara".

Hur man skriver till EXT2 i Windows


Windows inte innehåller inbyggt stöd för ext2 Linux-filsystem, men du kan skriva till en partition formaterad med ext2 filsystemet genom att installera en gratis tredjepartsprogram. Dessa program antingen utöka Windows med ett filsystem drivrutin ext2 du kan använda för att tillgång, skriva till och ändra ext2 filer från Windows Explorer, eller ge sina egna gränssnitt för surfning och modifiera ext2-partitioner. Alla ändringar du gör visas när du öppnar ext2 filsystemet från Linux.

Instruktioner

1 Ladda ner och installera Ext2 IFS från FS-Driver.org. Använd enhetsbeteckning skärmen i installationsprogrammet för att tilldela en Windows enhetsbeteckning till ext2-partition. Efter installationen öppnar ext2 filsystemet från den enhetsbokstav i Utforskaren eller något annat program. Spara filer till eller ta bort filer från ext2 enhetsbeteckning att skriva till ext2 filsystemet.

2 Gå till Ext2Fsd.com och hämta Ext2Fsd installatör. Starta installationsprogrammet och installera Ext2Fsd, gör det möjligt för "Aktivera skrift Stöd för ext2 partitioner" på Select Ytterligare uppgifter skärm i installationsprogrammet. Fönstret ext2 Volume Manager visas efter installationen är klar; dubbelklicka på en ext2-partition i den för att välja en enhetsbeteckning för partitionen. Tillgång och skriva till ext2-partition från sin enhetsbeteckning.

3 Installera LTOOLSgui från IT.FHT-Esslingen.de. LTOOLSgui ger ett grafiskt användargränssnitt med Java. Skriv till ext2-partition genom att dra och släppa filer till den i LTOOLSgui fönstret, eller genom att dra-och-släpp. Du kan också ladda ner de viktigaste LTOOLS paketet, som innehåller kommandoradsverktyg som kan skriva till ett ext2-filsystem från en kommandotolken.

Hur rippa ljud till Mono i Windows Media Player


Windows Media Player (WMP) är en media applikation som tillåter användare att lyssna på musik och titta på videoklipp. Användare kan också spela en CD-skiva med programmet och rippa ljud från CD ska skickas till "Library" mappen i Windows Media Player. När rippning nya ljud, blir du ombedd att antingen behålla dina aktuella formatinställningar eller så kan du ändra inställningarna för ljudet, bithastighet, lagringsmapp eller ändra ljudet till mono.

Instruktioner

1 Öppna Windows Media Player på din dator. Se till att du är ansluten till Internet, så att CD-informationen visas när du rippar CD.

2 Sätt in CD du vill rippa i CD-ROM-enheten på datorn. Låt tid för CD-skivan för att ladda och klicka sedan på "Rip" alternativet.

3 Klicka på alla låtar från CD-skivan som du vill slita så att rutan bredvid varje låt är vald. Klicka på "Rip Music" alternativet.

4 Klicka på "Ändra mina nuvarande formatinställningar" alternativet. Klicka på "Mono" alternativet så att "Stereo" är inte längre vald.

5 Gör eventuella andra ändringar för hur du vill att dina låtar ska slet och klicka sedan på "OK" -knappen. Ljud kommer då att rivas sönder från CD-skivan och visas i Windows Media Player-biblioteket.

ODT är filändelsen för Opendocument-formatet (eller ODF), som normalt används med olika versioner av Openoffice programvara. Filformatet används för att redigera och visa text för kalkylblad och ordbehandlingsdokument, så det är inte traditionellt delas eller lagras som en bildfil. Du kan dock fånga en skärm på filen och spara den till allmänt synlig JPG filformat för att skicka och dela med andra.

Instruktioner

1 Öppna ODT filen i Open applikation. Klicka på knappen helskärm i webbläsarfönstret för att passa så mycket av dokumentet på skärmen samtidigt.

2 Håll "Alt" -tangenten och tryck på "Print Scrn" för att kopiera en skärmdump av allt som för närvarande visas i programfönstret Openoffice.

3 Öppna Microsoft Paint.

4 Tryck på "Ctrl" plus "V" för att klistra in skärmbild i Paint-fönstret.

5 Klicka på "File" och välj "Spara som". Ändra filtypen till JPG och ange ett namn på filen. Klicka på "Spara".

Tips

  • Alternativt, spara ODT filen som en PDF i Openoffice och öppna PDF-filen i en gratis online bildredigerare som stöder PDF-format och spara den som en JPG.

Windows Vistas webbläsaren Internet Explorer standard strängare säkerhetsinställningar än tidigare version av Internet Explorer. Skript fönster är fönster som genereras av små program som körs på webbsidor, så kallade skript. Skadliga webbplatser kan använda manus fönster för att efterlikna utseendet på inloggnings screns och andra legitima fönster. Men några legitima webbplatser kräver skript fönster. Om du vill tillåta en enda manus fönster, kan du klicka på informationsfältet längst upp på sidan och klicka på "Tillfälligt Tillåt Scripted Windows." Om du vill att alla manus fönster, måste du ändra säkerhetsinställningar för Internet Explorer.

Instruktioner

1 Klicka på "Start", "Alla program" och "Internet Explorer".

2 Klicka på menyn "Verktyg" på höger sida av verktygsfältet i Internet Explorer och klicka på "Internet-alternativ."

3 Klicka på fliken "Säkerhet".

4 Klicka på "Internet" ikonen.

5 Klicka på "Anpassad nivå" -knappen längst ned i fönstret.

6 Rulla ned till "Scripting" avsnittet nära botten av listan över säkerhetsinställningar.

7 Klicka på "Aktivera" under "Tillåt webbplatser om du vill Fråga efter information Använda Scripted Windows."

8 Klicka på "OK" två gånger.

Även om Windows Media Player 9 är en äldre version av Windows standardmedieprogram, kan du fortfarande har det installerat på din dator. Att konvertera dina WMA till MP3 i Windows Media Player, måste du bränna WMA till CD sedan åter importera dem som MP3-filer. Du kan ställa in en hög kvalitet för importerade MP3-filer. Observera dock att du kan förlora några ljudkvaliteten under konverteringen, eftersom WMA är i allmänhet av högre kvalitet än MP3-filer.

Instruktioner

Bränna CD-skivor i WMP 9

1 Starta Windows Media Player och klicka på "Media Library" -knappen.

2 Högerklicka på "Mina spellistor" och välj "Ny" för att göra en spellista som innehåller de WMA du vill konverterade. Lägg låtarna till den nya spellistan genom att dra dem i spellistan panelen.

3 Gå tillbaka till huvud WMP skärmen. Klicka på "Kopiera till CD eller enhet" och välj den nya spellistan du vill brännas till CD.

4 Sätt din tomma CD. Klicka på CD-ROM-enheten i "Device" panel och välj "Audio CD".

Klicka på "Kopiera" för att bränna CD.

Konvertera i WMP

5 Sätt den nyskapade CD tillbaka i datorn, eller vänta på att Windows Media Player för att upptäcka det.

6 Klicka på "Kopiera från CD." Se till att alla låtar på CD kontrolleras och klicka på "Kopiera musik."

7 Bestäm om du vill kopieringsskydd på din musik. Överens om att copyright längst ned på menyn "Kopiera alternativ" och klicka på "Nästa".

8 Klicka på "Ändra min nuvarande form inställningar" alternativet. Välj "MP3" från rullgardins lista med alternativ och ange önskad kvalitetsnivå du vill använda för dina MP3-filer.

9 Hit "Finish" för att börja rippa dina WMAs till MP3. Du hittar dina nyskapade MP3 i huvud WMP biblioteket när konverteringen är klar.

Tips

  • Låt flera minuter för CD för att bränna och importera tillbaka till datorn.

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com