Återställa borttagna Doc filer

March 21

Att förlora ett viktigt dokument kan vara frustrerande, vilket är anledningen till Windows kan du återställa filer även om du redan har tagit bort dem. Raderade filer är oftast "sparas" i papperskorgen på din dator. Saker och ting kan bli komplicerat om du har tömt papperskorgen och du behöver återställa raderade filer. Lyckligtvis har du fortfarande möjlighet att återställa dessa filer om du behöver dem igen.

Instruktioner

1 Navigera till "Papperskorgen" på skrivbordet. Om det inte är tillgänglig från skrivbordet, klicka på "Den här datorn" och sedan "Papperskorgen".

2 Bläddra i filen som du behöver. Om du har för många filer i papperskorgen, klicka på en fil och tryck de första bokstäverna i filnamnet tills filen som du letar efter väljs automatiskt.

3 Högerklicka på filen och välj "Återställ". Detta bör ta bort filen från papperskorgen och spara det tillbaka till sin ursprungliga plats. Navigera till platsen för filen. Det blir automatiskt tillgängliga igen när den återställs.

4 Om du av misstag tömt papperskorgen, ladda ner och installera en data återvinning programvara som Uneraser och Recuva. Kör programmet och sök efter filen eller filerna du vill återställa. Dessa filer kommer automatiskt att flyttas till sin ursprungliga plats.

Tips

  • Om du ser inga filer i din papperskorgen efter fortsatt datoranvändning, kan Papperskorgen funktionen inaktiveras. Detta stoppar automatiskt datorn från att skicka raderade filer till den här platsen. För att aktivera det, klicka på "Start" och skriv "gpedit.msc" (utan citattecken) på "Kör" kommando. Klicka på "Användarkonfiguration" och sedan "Administrativa mallar." Välj "Windows-komponenter" och slutligen "Windows Explorer". På höger sida av skärmen, klicka på "Flytta inte raderade filer till papperskorgen" och avaktivera alternativet. Starta om datorn.
  • En dataåterställningsprogram som de som nämns ovan kan återställa raderade doc-filer för dig. Dessa kan dock endast tillämpas på de handlingar som nyligen har tagits bort. Använda programvaran så snart du av misstag har tagit bort en fil från Papperskorgen.
  • Om du vill återställa alla dokument från papperskorgen, klicka på menyn "Redigera" och välj "Markera allt." På vänster sida av skärmen, klicka på "Återställ markerade objekt."
  • När du råkar tömma papperskorgen och du måste hämta ett viktigt dokument, inte spara alla typer av filer på enheten där din förlorad fil fanns tidigare för att förhindra att den tas bort permanent. Använd data-återvinning programvara så snart som möjligt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com