Hur man bädda in teckensnitt i PDF-filer

September 25

Hur man bädda in teckensnitt i PDF-filer


I utbyte av elektroniska dokument, en PDF - eller Portable Document Format - fil är normalt det bästa sättet att garantera allmän filåtkomst. När vissa typsnitt är frånvarande från filen, men kan slutanvändarens PDF-visning program försöker efterlikna formateringen och ersätta med en standardtypsnitt, vilket förvränga designerns ursprungliga intentioner för dokumentet. Att förhindra att detta inträffar och för att skydda mot utbyten, bädda in typsnitt i PDF-filen.

Full och Delmängd Teckensnittsinbäddning

Teckensnittsinbäddning lagrar en fullständig kopia av teckensnittets teckenuppsättning i PDF-filen. Även om denna teknik ger något till den totala filstorleken, är den resulterande konsekvent formatering ofta väl värt den minimala ökningen. Undantaget är när man använder CID typsnitt, ett format som vanligen används i större teckenuppsättningar - t.ex. kinesiska, koreanska och japanska typsnitt. För att minimera den extra belastningen, kan du bädda in en delmängd av teckensnittet i stället, som endast lagrar de tecken som har använts i dokumentet.

Inbäddning Inom Acrobat Professional

Även om Adobe Reader stöder endast visning av PDF-filer, Adobe Acrobat Professional har full teckensnitt och delmängd bädda stöd. Med filen öppen, klicka på "Verktyg" fönstret och välj sedan "Print Production" följt av "Preflight." Klicka på "PDF-korrigeringar" profil och välj en av de "Bädda in teckensnitt" korrigeringar från de tillgängliga alternativen. Välj "Analysera och Fix" knappen längst ner. Du kommer att uppmanas att ange ett filnamn och spara plats för att slutföra förpackningsprocessen.

Inbäddning i andra appar

En mängd andra applikationer har teckensnitt inbäddning stöd, inklusive Acrobat Distiller, hela Adobe Creative Suite och Microsoft Office. De flesta av dessa program har fördefinierade uppsättningar av PDF förpackningsalternativ, samt möjlighet att ändra eller skapa egna anpassade inställningar. I Adobe-produkter, som Illustrator eller InDesign, hittar du dessa alternativ inom "Export" eller "Spara som" kommandot. I de flesta andra program, som Microsoft Word eller Publisher, till exempel inställningar PDF-export kan hittas i Utskriftsformat verktyg eller "Egenskaper" menyn i dialogrutan Skriv ut.

Font Designer Begränsningar

När bädda teckensnitt i PDF-filen, måste respektive typsnitt förekomma inom systemets teckensnitt mappar för att framgångsrikt förpackade med filen. Du är också begränsad till att använda typsnitt som är licensierade för inbäddning också. Med andra ord, om den ursprungliga tecken designern valde att förbjuda inbäddning, det kommer att uteslutas i den slutliga förpackningen. I detta fall kan omvandling av den begränsade typsnitt till konturer eller former vara mer praktiskt. Ta hand rädda den ursprungliga, icke omvandlad dokument separat, men eftersom du senare kommer inte att kunna redigera kopian, när den har omvandlats till konturer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com