Om stavningskontroller

March 8

Om stavningskontroller


Stavningskontroller är användbara program som hjälper skona en författare av förlägenhet av stavfel ett ord. Dessa program har blivit användbara verktyg för alla som skapar ett dokument med ett ordbehandlingsprogram verktyg. Men dessa program har kritiserats för att inte vara 100 procent tillförlitliga.

Historia

Stavningskontroll är lika gammal som 1970-talet. Ursprungliga stavningskontroller var fristående program, men många var avsedd att köras med ordbehandlingsprogram. Senare ordbehandlare kom med stavningskontroller inbyggd, och dessa stavningskontroller har blivit norm för ordbehandlare. Idag är många andra typer av program, såsom webbläsare, kom med stavningskontroller.

fördelar

Stavningskontroller tillåter användare att undvika att göra många av de vanliga stavfel. När det används på rätt sätt, stavningskontroller kan något förbättra den korrekta stavningen av ett dokument. Stavningskontroller är också användbara när en användare kommer ihåg ett visst ord, men kan inte komma ihåg exakt hur man stavar ordet. Som spanar för stavning, många ordbehandlare kommer också med en grammatikkontroll. Dessa program använder en algoritm av grammatik konventioner analysera text och avgöra om texten är grammatiskt korrekt.

Fungera

Stavningskontroller fungerar genom att jämföra varje ord ett ord i ett elektroniskt lexikon. Om det speciella ordet inte hittas i denna ordbok, ordet ofta märkta med en röd understrykning. Användaren har då möjlighet att ändra ordet till ett antal relaterade ord eller behålla ordet som det är. Även den röda linjen visas på skärmen, om användaren skriver ut dokument, skrivaren skriver inte ut de röda linjerna.

Varning

Stavningskontroller är inte felfria och är ingen ersättning för nära korrekturläsning. Stavningskontroller kommer inte hitta rättstavade ord som felaktigt används i en mening. Dessutom, stavningskontroller inte har varje ord som finns placerad på den elektroniska ordboken. Många ord kan markeras som felstavade som faktiskt stavat rätt. Det finns också en automatisk rätt funktion på många ordbehandlare som automatiskt ändrar ett felstavat ord till ett ord som stavningskontrollen anser korrekt. Men dessa auto-rätt funktioner gör misstag och korrekta ord som inte behöver rättas till.

potential

Nyare stavningskontroller har förmågan att analysera samband med en viss påföljd. Dessa stavningskontroller kan avgöra om vissa ord felaktigt används inom ett visst sammanhang. Huruvida dessa stavningskontroller någonsin genom att fulländade är osäkert, eftersom språket är dynamisk. Med framsteg inom artificiell intelligens, kan program skapas som kan ersätta korrekturläsare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com