Hur man installerar en Micro ATX moderkort

May 23

Installera ett moderkort är förmodligen en av de viktigaste datorinstallationer en dator ägare kan ha kunskap om. Micro ATX moderkort är en formfaktor moderkort avsedd för små fotspår över rå prestanda. Trots betydelsen av datorns moderkort och dess installation, är det förvånansvärt lätt att installera en med liten eller ingen erfarenhet på bara några minuter.

Instruktioner

1 Skruva stigar stift som medföljde moderkortet i datorn fallet. Det kommer att finnas förborrade hål i datorns hölje för dessa stift, och moderkortet kommer detalj vilka hål behöver stigar stift. Även Micro ATX följer en formfaktor, inte alla monteringsstift används alltid av ett moderkort, och som sådan bör man hänvisa till dokumentation för att säkerställa att hon installerar riser i rätt position.

2 Ta "bakplatta" för moderkortet och tryck fast i baksidan av chassit. Denna ryggplatta ger öppningar för datorns I / O-komponenter, såsom USB, mus och tangentbord kontakter. Bakstycket kommer med moderkortet och passa in den rektangulära hålet på baksidan av datorns hölje tätt.

3 Lägg moderkortet i chassit, var noga med att rikta in monteringshålen på moderkortet med de tidigare installerade stigar stift.

4 Sätt i och dra en skruv per stigar stift. Skruvarna kommer att skruva in i stigar stift, vilket ger en säker montering för moderkortet, medan separera den från montageplattan av metall. Vid åtdragning dessa skruvar, är det viktigt att se till att de är tillräckligt stram för att hålla moderkortet på plats utan att vara så hårt att sätta onödig påfrestning på moderkortet.

5 Anslut datorns hölje makt, återställa och hårddiskanslutningar till sina respektive effekt stift på moderkortet. Dessa stift är märkta för enkel identifiering och återfinns nära det nedre högra hörnet av moderkortet.

Tips

  • Användningen av ett antistatiskt armband kan hjälpa skydda mot oavsiktlig elektrisk urladdning från dig själv till moderkortet under installationen. Dessa handledsband är billiga och kan potentiellt hålla dig från att skada ditt moderkort.
  • Snävt skruvarna på moderkortet kan orsaka moderkortet för att förvränga och över tiden, misslyckas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com