Hur man räknar antalet tecken i Excel

May 17

Funktioner är en av de viktigaste funktionerna som skiljer kalkylprogram från ordbehandlingsprogram. Du kan räkna antalet tecken i MS Excel med hjälp av LEN funktionen. Utrymmen i texten också räknas, dock. Till exempel i textsträngen "du är här" teckenräkning skulle vara 12. "Du är här" innehåller 10 bokstäver och två utrymmen. Tecken räknas kan vara till hjälp om du planerar att exportera dina data till ett system med teckenbegränsningar.

Instruktioner

1 Klicka på en tom cell. Denna cell kommer att lagra teckenräkning av cellen där du planerar att räkna tecken.

2 Klicka på fliken "formler" längst upp på skärmen. Detta öppnar "formler" band.

3 Klicka på "Text" -knappen i "funktionsbibliotek" i bandet. Välj "len" från rullgardinsmenyn som visas.

4 Klicka på knappen med den röda val pilen grafisk ligger i slutet av "Text" -fältet. Detta kollapsar "Funktionsargument" dialogrutan.

5 Klicka på den cell som innehåller de tecken du vill räkna. Du kommer att se cellens position visas i "Funktionsargument" dialogrutan. Klicka på knappen med den röda pilen grafik i "Funktionsargument" dialogrutan. Klicka på "OK" -knappen.

6 Klicka på fliken "Hem" längst upp på skärmen. Titta på formelfältet strax under "Home" band. Du kommer att se "= LEN (<namn på aktuella cellen>)" där <namnet på den aktuella cellen> är platsen för den aktuella aktiva cellen (t.ex. A3). Lägg märke till att cellen innehåller resultatet av beräkningen. Men formelfältet kommer alltid att innehålla beräkning som skapar detta resultat. Ett alternativt sätt att få tecknet räkning funktion i cellen skulle vara att bara skriva in det. Sedan trycka på "Enter" på tangentbordet skulle förmå att resultatet ska visas. Använd vilken metod som fungerar bäst för dig.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com