Hur pinga en FiOS Router

August 12

FiOS är en höghastighetsbredband Internet som erbjuds av Verizon. Beroende på planen, kan din nedladdningshastighet når 50 megabit per sekund. Men innan du kan ansluta till Internet, måste du ansluta datorn till routern. Du kan testa anslutningen med hjälp av kommandot ping i Windows 7. Ping-kommandot skickar fyra datapaketen till FiOS router och väntar på ett svar för varje paket. Sedan genererar det en rapport om hur lång tid det tog routern att svara och om någon av paketen förlorades.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen för att öppna aktivitetsfältet i Windows och skriv "cmd" i sökrutan längst ned.

2 Tryck på "Enter" eller klicka på förstoringsglaset. En svart Kommandotolken kommer att dyka upp.

3 Skriv "ping" följt av ett mellanslag och sedan IP-adressen för din FiOS router. Vanligtvis IP-adress är 192.168.0.1, men det kan variera beroende på leverantör och märke av routern. Kontrollera din router dokumentation för rätt IP-adress.

4 Tryck på "Enter". Du bör se "Svar från" linjer från routern, följt av en sammanfattning av ping statistik.

5 Titta på den linje som säger "paket: Skickade = 4", följt av antalet paket som mottagits. Om antalet mottagna är fyra, din anslutning till routern är bra. Om paket som mottagits är mellan 1 och 3, är anslutningen intermittent. Om paketen mottagna är 0, det finns något samband.

Tips

  • Här hittar du instruktioner för andra versioner av Windows i avsnittet Resurser.
  • Du kan se meddelanden som "Destination host unreachable" eller "Begäran tog för lång tid" i stället för de fyra "Svar från" linjer. Dessa meddelanden indikerar anslutningsproblem eller ingen anslutning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com