Hur man kör en Internet Radio Station

October 21

Medan traditionella AM / FM-radiostationer kämpar för att överleva i dagens starkt konkurrensutsatta värld av sändningar, webbradiokanaler fortsätter att blomstra. Med teknik som är både prisvärd och lätt att få dagens netto kunniga medborgare bryter ner nya hinder varje dag och kör antingen Internetradiostationer eller pratshower. Men du behöver mer än tekniskt kunnande för att lyckas i internetradio.

Instruktioner

1 Bestäm din format. Kanske du vill erbjuda en uppsättning av program eller hålla sig inom en viss genre som sport eller politik. Båda alternativen är genomförbart, men du måste bestämma vad publiken ni vill nå. Med en glupsk aptit för information Internetanvändare är några av de mest trogna publik för informationsbaserad programmering.

2 Visa upp dina kunskaper. Nu när du har bestämt formatet, sätta på entusiastiska experter inom vilket område du har beslutat att lägga fram. Tänk på att många gånger Internet lyssnare är multi-tasking och du inte vill ditt program att bara bli bakgrundsbrus. En kunnig, entusiastisk värd kommer att hålla dina lyssnare intresserade och kommer tillbaka för mer.

3 Sinne ditt schema. Bara för att det är Internet betyder inte att du ska ignorera tidsfaktorer. Håll ditt program rörliga och i tid. Om du är en timmes show, hålla det till en timme! FCC kommer inte att bry sig men dina lyssnare som budget sin tid och gå över schemat kan vara irriterande och visar en bristande respekt för dina lyssnare sikt. Du bör överväga att ha en producent för varje show som kan hjälpa värd (s) med vistas i tid och ta tid raster.

4 Få teknisk. Du behöver inte investera i en stor biljett mixerbord att få på luft. Du kan använda relativt billig utrustning för att starta en sådan som en Flip Jack som löper $ 300-500 och gör det möjligt för flera användare att vara ansluten via mikrofon eller headset / mikrofon. Du kan också ansluta till en direktsändning över mobiltelefon med hjälp av en flip-uttag. En stor resurs för att hitta podcast / broadcast utrustning är Broadcast Supply Warehouse.

5 Live sändningen liv. Nu du behöver för att leverera ditt program till dina lyssnare. Det finns många alternativ. Använda några podcast grunderna du kan vända sig till värdsystem som Podomatic eller iTunes om du vill erbjuda ditt program via podcast. Om du vill gå live, kan du kontrakt med en Internet-sändning partner som All In Broadcasting som har teknik och expertis för att sända din show live. Räkna med att betala $ 40-60 per show för sina tjänster, beroende på hur lång din show.

6 Erbjudandet replay gånger. Tredjeparts alternativ kan inkludera erbjuda dina lyssnare en länk för att höra en inspelning av programmet. Reprisen kan vara värd en tredje part utlopp gör det möjligt för lyssnaren att ställa in din visar när det passar dem med hjälp av sin dator mediaspelare.

7 Placera den på din egen hemsida. Din webbplats naturligtvis bör tjäna som den primära källan för information med länkar till bor / podcast / repris av dina program och din stationens programtablå.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com