Hur man ansluter en bärbar dator till en Smart TV

September 11

Hur man ansluter en bärbar dator till en Smart TV


Smarta tv utformade för att vara one-stop shops för underhållning och ger dig strömmande video, kabelanslutningar, och andra multimedia utan behov av en låda eller en bilaga. Men du kan fortfarande ansluta din bärbara dator till ett smart TV om du vill visa innehållet i datorn på TV. Smart TV är beroende av HDMI-anslutningar; din bärbara dator kan eller inte kan stödja denna kabel format som standard.

Instruktioner

1 Kontrollera din bärbara videoutgångsportar för att räkna ut vilket format som används. Moderna bärbara datorer har ofta HDMI-portar, men äldre datorer kommer att använda DVI. Apples MacBook-serien bygger på en Apple-specifik Thunderbolt-port.

2 Anslut ena änden av HDMI-kabeln till en av din smarta TV HDMI-ingångs slots. De flesta smarta TV-apparater har flera HDMI-portar att välja mellan; använda den första tillgängliga platsen.

3 Anslut den andra änden till den bärbara datorns HDMI-port. Om du använder en adapter ansluter HDMI-kabeln till utgången på adaptern och anslut sedan lämplig kabel från Out-porten på din bärbara dator till In-porten på adaptern. Till exempel, kör en DVI-kabel från DVI utgången på den bärbara datorn till DVI IN-porten på adaptern, och HDMI-kabeln från HDMI-porten på adaptern till en HDMI-ingången på din TV.

4 Slå på din smarta TV och din laptop. Använd "Input" knappen på fjärrkontrollen eller på TV för att ställa in den till HDMI-kanal som motsvarar den ingående port som du har anslutit din bärbara dator. De flesta bärbara datorer kommer automatiskt att upptäcka anslutningen och starta skärmdelning; tryck på "Windows-P" eller "Kommando-F1" för att växla mellan alternativen.

Konfigurera en DLNA Media Server (Windows)

5 Anslut din smarta TV: n till ditt trådlösa nätverk. Du hittar dessa inställningar någonstans i tv huvudmeny; Följ tillverkarens instruktioner för din specifika märke och modell av TV för att slutföra processen.

6 Öppna Windows Explorer på din bärbara dator genom att trycka på "Windows-E."

7 Placera alla mediefiler som du vill dela med din smarta TV "allmänheten" mappar i varje kategori media. Till exempel, plats musik i Public Music undermappen i mappen Musik och placera videor i offentliga videoklipp undermappen i mappen Videoklipp.

8 Öppna Windows Media Player genom att trycka på "Windows" -tangenten, skriva "Windows Media Player", och klicka på "Windows Media Player" -ikonen.

9 Klicka på menyn "Stream" och välj "Turn On Media Streaming." Klicka på knappen "Aktivera Media Streaming".

10 Leta upp din smarta TV på listan över nätverksenheter. Klicka på "Allowed" kryssrutan för att aktivera dela med din TV.

11 Slå på din smarta TV och söka igenom de tillgängliga anslutningarna. Datorns mediebibliotek kommer att delas till TV: n som en DLNA mediaserver.

Tips

  • Apple-datorer inkluderar inte inbyggda program för att ställa upp DLNA-servrar, men gratis och betalda nedladdningsbara lösningar finns tillgängliga. XBMC, MythTV och TVMobili allt stöd dela på DLNA-standarden.
  • TV-donglar som Chromecast och Apple TV kan också användas för att dela innehåll från din bärbara dator till TV: n. Om du äger en av dessa donglar, konsultera tillverkarens instruktioner för steg på att dela innehåll mellan enheterna.
  • Informationen i denna artikel gäller Windows 8 och OS X Mavericks. Det kan variera något eller avsevärt med andra versioner eller produkter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com