Hur berätta om datorn har ett modem

April 4

Med tillgång till Internet blir billigare, och det ökade antalet WiFi hotspots tillgängliga för bärbara webbåtkomst, skaror av konsumenter utan webbåtkomst funderar på att få "inkopplad." Medan de flesta nyare datorer levereras med inbyggda modem, har vissa lägre-end datorer eller äldre-modell datorer inte har lager modem installerat. Tyvärr för någon utan en lager-modem, kommer Internet-anslutning vara omöjligt tills en fungerande modem köps och installeras. Lyckligtvis behöver du inte oroa dig och undrar om denna extra kostnad; du kan berätta om din dator har ett modem genom att helt enkelt göra ett par klick eller letar efter avslöjande fysiska tecken.

Instruktioner

Söker Virtual Modem Evidence

1 Klicka på "Start-menyn."

2 Klicka på "Kontrollpanelen" från listan över startmenyn alternativ. Detta kommer att öppna ett nytt fönster.

3 Klicka på "Maskinvara och ljud."

4 Klicka på "Enhetshanteraren" från ny lista över alternativ som visas. Enligt Microsoft är Enhetshanteraren en plats för att visa alla förare och installerad maskinvara på datorn --- inklusive modem.

5 Klicka på de små "+" symbol bredvid den "Modem" rubrik. Detta kommer att utöka Modem katalogen och visar alla modem installerade på datorn.

Söker Fysisk Modem Evidence

6 Titta på baksidan av datorn för modem ingångsportar. Ingångsporten till ett uppringt modem ser identisk med en hushållstelefonjack; ingångsportar för kabel- eller DSL-modem ser ut lite större telefonjack.

7 Kontrollera bärbara datorer för trådlösa Internet kort portar. Dessa portar varierar i storlek och utseende, beroende på märke laptop du använder; Men kommer de nästan alltid vara tydligt märkta, eller innehålla en ikon med en antenn med linjer som representerar "etern" på vardera sidan av antenn bilden.

8 Kontrollera om en liten "on / off" switch märkt "trådlös" eller "WiFi" om du misstänker att din dator har en dold, internt trådlöst kort i stället för extern kortplats som nämns i steg två.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com