Hur man hittar BIOS Information på en dator

February 6

Hur man hittar BIOS Information på en dator


BIOS (Basic Input / Output System) är en uppsättning instruktioner som är lagrade i ett chip inuti datorn. BIOS är programvara som installeras som standard i en dator, och den är ansvarig för att styra den integrerade hårdvara, såsom hårddisken, expansionskort och lagringsenheter. Uppgradering till den senaste versionen av kompatibla BIOS gör det möjligt för datorn att låta operativsystemet (OS) för att utnyttja alla hårdvarufunktioner. Du kan kontrollera din BIOS-version i Windows-system från Systeminformation eller Registereditorn skärmar.

Instruktioner

Via Systeminformation

1 Klicka på "Start" längst ned till höger på skrivbordet i Windows-baserade system. På vissa OS-versioner, såsom Vista, har Start-knappen ersatts med en annan knapp som har Windows-logotypen på den. Klicka på "Kör" och skriv "msinfo32" på det tomma utrymmet i rutan och tryck på "Enter" eller klicka på "OK". Denna instruktion kommer att lansera Windows Systeminformation "dialogrutan.

2 Markera alternativet med titeln "System Summary" i den vänstra halvan av dialogrutan. Den högra halvan av rutan ska visa information om datorn i listformat, med det första objektet som kallas "OS namn."

3 Rulla ner cirka tio eller tolv artiklar innan du når "BIOS-version / datum." Detta kommer att visa din BIOS tillverkare och datum för release.

Via Registereditorn

4 Klicka på "Start".

5 Skriv "regedit" i "Kör". Du kommer att tas till Registereditorn.

6 Klicka på den lilla plustecknet bredvid "HKEY_LOCAL_MACHINE." Gå till "Maskinvara" och sedan "Beskrivning" och slutligen "System." De strängvärden på högra sidan av delad skärm visar system BIOS-version och datum, bland annat information om din PC-hårdvara.

Tips

  • När du slår på datorn, kan du trycka en fördefinierad nyckel (eller kombination av tangenter) för att komma åt BIOS-inställningarna. Kontroll BIOS på detta sätt är praktiskt om du bara vill kontrollera versionen. Valet av nyckel (s) beror på tillverkare och version av moderkort. Vissa datorer visar vilka tangenter som ska tryckas för att komma åt BIOS vid uppstart upp; gemensamma nycklar är DEL, eller CTRL + ALT + DEL, eller funktionstangenterna (F1 till F12).
  • Om du är osäker på hur du uppgraderar BIOS, bör du aldrig försöka att göra det. Om du gör ett misstag, kan konfigurationerna vara skadad och datorn startar inte.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com