Hur man använder GIMP att ta bort röda ögon och reflexioner på glasögon

June 2

Hur man använder GIMP att ta bort röda ögon och reflexioner på glasögon


Fotografering med blixt producerar vanligen två brister i fotografier - röda ögon, vilket händer när blixten reflekteras från blodkärlen på baksidan av hornhinnan och glas reflektioner, särskilt i glasögon. GIMP, öppen källkod bildbehandling program, gör det möjligt att rätta till dessa brister med en mängd olika urval och reparationsverktyg. Att använda dem tillsammans, kan du ge ett naturligt utseende fix för låg kvalitet ögonblicksbilder.

Instruktioner

Ta bort röda ögon

1 Öppna bilden i GIMP. Använd "Zoom in" verktyg - förstoringsglaset - för att förstora ansiktet så ögonen är synliga i detalj.

2 Plocka "Fuzzy Välj" verktyg - trollspö - från verktygslådan. Ställ in "Threshold" reglaget i den nedre halvan av verktygslådan ner till ca 20. Klicka sedan den röda delen av ett av ögonen. Hela röda delen bör väljas; om mer eller mindre av bilden har valts, justera "Threshold" reglaget och åter klicka på ögat tills du får det val du vill.

3 Välj "Färgväljaren" - den pipett - från verktygslådan och ställ in den på "Ställ förgrundsfärg" i Toolbox inställningar. klicka sedan på en mörk del av ögat, som normalt kommer att vara en del av iris strax utanför det röda området.

4 Klicka på "Bucket Fyll" verktyg i verktygslådan och sedan klicka i det markerade området i ögat. Den röda ersätts med den naturliga irisfärg av ögat.

Korrigera för glasögon Reflektioner

5 Zooma in ansiktet tills du kan se glasögon reflektion i detalj.

6 Välj "Healing Tool" - de korsade bandage - i verktygslådan. Flytta markören i bilden, och du kommer att se en streckad cirkel vid den punkt där markören. Justera "Scale" reglaget i verktygslådan tills den cirkeln är lite mindre än reflektionsområdet.

7 Håll ner "Ctrl" och klicka på markören utanför monokel eftertanke, i ett område där du kan se huden bakom linsen.

8 Klicka och håll markören samtidigt stryker den över glasögon reflektion. Reflektionen ersätts med klonade hud-toner från området utanför reflektion.

Tips

  • Om röda ögon fotograferar är en närbild, kan iris innehålla flera nyanser av rött. I det här fallet, håll "Ctrl" tangenten medan du klickar på områden med Fuzzy markeringsverktyget. Alla de olika områdena i rött kommer att ingå i en enda select.
  • Ibland, röda ögon i ett foto är så liten att du bara kan måla dem med "Paint Brush" verktyg.
  • Detta förfarande för att ta bort glasögon reflektioner kommer inte att fungera om reflektionen gömmer själva ögat. I detta fall kan du behöva kopiera det andra ögat - förutsatt att det inte är under sin egen spegelbild - och floppen den kopierade öga över sin vertikala axel. Sedan klistra in den här öga över reflektionen i den andra linsen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com