Inaktivera styrplattan på en Dell XPS Notebook

June 1

Även bekvämt för navigering, kan pekplattan vara en olägenhet när du skriver på din Dell XPS laptop. Svag kontakt mellan hälen på handflatan och pekplattan kan flytta markören till oförutsägbara områden, vilket gör maskinskriven text visas på fel ställe. För att undvika sådana problem, inaktivera pekplattan. Vissa modeller av Dell XPS bärbara datorer har en speciell funktion för att enkelt stänga av pekplattan, men inte alla gör. Men du kan också stänga av pekplattan i Windows.

Instruktioner

Funktionstangent

1 Öppna laptop lock Dell XPS och uppstart av datorn.

2 Tryck på pekplattan funktionsknappen, som ligger på den översta raden på tangentbordet. Denna funktionsknappen har en bild av en pekplatta med ett "X" över det.

3 Tryck på pekplattan funktionsknappen igen för att återaktivera styrplattan.

Windows Metod

4 Bifoga en USB-mus till en ledig USB-port på din Dell XPS laptop.

5 Klicka på Windows klot; skriver "main.cpl" och tryck på "Enter" för att starta mus egenskapsfönstret i Windows 7 eller Vista. I Windows XP, klicka på "Start" och sedan "Kör" och skriv "main.cpl" och tryck på "Enter".

6 Klicka på "Dell Touchpad" -fliken från mus egenskapsfönstret.

7 Klicka på bilden för pekplattan och klicka på "Device Select."

8 Markera kryssrutan bredvid "Inaktivera pekplatta / styrpinnen om extern USB-mus är närvarande." Klicka på "Apply" och sedan "OK".

Tips

  • Anslut en extern mus till datorn om du använder Windows metod för att inaktivera pekplatta, annars navigering är allvarligt hindras, och återaktivera styrplattan kan vara mycket svårt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com