Hur fungerar en Zip disk fungerar?

May 1

Hur fungerar en Zip disk fungerar?
Hur fungerar en Zip disk fungerar?

Flash Drive och lagring

Zip disk är en variant på diskettenheten, byggd av Iomega. Dessa skivor är vanligtvis mellan 250MB och 2GB, även om vissa versioner såsom den bärbara zip-disk har mindre kapacitet, ner till 40 MB. En zip disk och en zip-enhet är olika, även om de verkar på en del av samma teknik. En zip disk är en äldre teknik och har i huvudsak ersatts av alternativ, inklusive Zip-enhet, även kallad ett USB-minne eller flash-enhet. Den här artikeln beskriver de mekaniska processer zip diskar och hur information lagras och nås från dem.

Mekanik

Ingenting rör sig i en zip-disk. Termen "enhet" kvarstår eftersom datorer läsa och skriva flash-enhet data med samma gränssnitt och kommandon som för en vanlig hårddisk. Zip-diskar består av ett litet kretskort inom en metall, plast eller gummi fall behöver ingen ytterligare skydd. USB-kontakten är normalt skyddad av ett avtagbart lock eller genom att dra tillbaka inne visst skydd i skivan.

Kör Användning och Process

Enheter delas upp i stora block av EEPROM (Elektroniskt raderbar programmerbara läsminne), och varje block måste vara helt skrivas om det ska ändras. Minne lagrar information i en matris av minnesceller tillverkade av floating-gate transistorer. Dessa "NOR flash celler" kan ändras från det logiska värdet av 1-0 genom att tillämpa spänning. Eftersom allt som ändras är elektrisk ström finns det inga rörliga delar. När en diskett sätts in i en dator, datorn befogenheter kretskortet som är ansluten till minnet. Minnet kan sedan nås och skrivas till, allt elektroniskt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com