Skillnader mellan WebLogic och BEA WebLogic

May 2

Skillnader mellan WebLogic och BEA WebLogic


WebLogic är en applikationsserver baserad på Java Enterprise Edition. I många organisationer är det hjärtat av sin middleware. Emellertid kan en sökning på Internet för mer information dyker upp länkar till något som kallas BEA WebLogic. Du kanske undrar vad skillnaderna är mellan de två. Beroende på hur du tittar på det, det är verkligen inte kan vara så stor skillnad.

Samma produkt, olika versioner

WebLogic har bytt ägare ett par gånger sedan starten. För närvarande ägs av Oracle Corporation, är det mittpunkten i Oracle Fusion Middleware. Oracle erhållits WebLogic genom förvärvet av BEA Systems i syfte att stärka sin middle svit av produkter och etablera bolaget som en av de dominerande aktörerna på middleware marknaden. Sedan förvärvet av BEA, finns det inte mycket av en skillnad mellan WebLogic och BEA WebLogic annan än tillägg av nya funktioner mellan versionerna.

Historia av WebLogic

År 1996 Paul Ambrose, Bob Pasker, Laurie Pitman och Carl Resnikoff bildade en San Francisco-baserade företag som heter WebLogic Inc. Det är där WebLogic Application Server i sin första inkarnation utvecklades. 1998 hade WebLogic bli den första J2EE - Java 2 Enterprise Edition - applikationsserver, och hade fångat 70 procent av applikationsservern marknaden. Det var vid denna tid som konkurrens, särskilt från IBM: s WebSphere, gjorde ett partnerskap med BEA en bra idé. Den 28 september, 1998 BEA köpte WebLogic för $ 192.000.000 i lager.

Oracles förvärv av BEA

Skillnader mellan WebLogic och BEA WebLogic

orakel huvudkontoret

Under tiden var Oracle försöker göra inbrytningar i den lukrativa middleware marknaden. Däremot gjorde applikationsserver som drivs sin middle erbjudande inte verkar vara att väcka uppmärksamhet i IT-samhället. Oracle Application Server, eller OracleAS, är en J2EE-kompatibel produkt med OC4J behållare som fungerar som drifttider för J2EE applikationer. Ändå hade det ett oerhört svårt att konkurrera med BEA WebLogic och IBM WebSphere, de två dominerande aktörerna på den tiden. Avkänning av en förlorande strid med dessa två app server jättar beslutade Oracle att göra ett drag. I ett pressmeddelande daterat 29 april 2008 meddelade Oracle förvärvet av BEA. OracleAS byttes ut mot WebLogic, och Oracle Fusion Middleware föddes.

Tekniska skillnader mellan versioner

Skillnader mellan WebLogic och BEA WebLogic

Exalogic Elastic Cloud

Den senaste versionen som BEA släppt var WebLogic Server 10,0, och den senaste versionen som Oracle har släppt i december 2013 WebLogic Server 12c. Några av de uppenbara förändringar och uppgraderingar mellan versioner innehåller införlivandet av en nyare version av Java EE, bättre skalbarhet och ökad effektivitet. Det är inte allt, dock. Många konceptuella förändringar har genomförts också. Ingenjörerna på Oracle har alltid varit extremt fyndiga integrera förvärvade mjukvarusystem i sin familj av Oracle-produkter. Bortsett från ytterligare justeringar WebLogic för jämnare drift med världsklass RDBMS (Relational Database Management System), har de helt inriktad WebLogic 12c för molnet. Det har optimerats för Oracle Exalogic Elastic Cloud, företagets nya cloud computing-plattform.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com