Vad är stream-processorer på en GPU?

March 23

Stream-processing är en metod för dataöverföring som alltmer används av grafikprocessorer och centralenheter. Det gör att en grafikprocessorer eller GPU, att behandla mer data för högre bildkvalitet eller avancerad bildbehandling förfaranden. GPU tillverkade att använda stream-processing springa mycket snabbare än grafikkretsar tillverkade med äldre bearbetningskrav.

Stream Processing

Stream-processing är en metod för bearbetning av data för att köra program på en dator. Till skillnad från SIMD, eller enkel instruktion flera databehandling kan stream-processorer bearbeta hela kärnor av programdata med inströmmar större än dataströmmar att en SIMD processorn kan hantera. Stream-processorer har också lättare att hämta lagrad data, som kärnor hålls i en cache, medan programdata som SIMD processorer hämta hålls i datorns register.

GPU processorer

En GPU är en Graphics Processing Unit, i grund och botten en processor som hanterar dator uppgifter om grafik. I sin mest grundläggande form, GPU skapa pixelated bilder genom att bearbeta textur och vertex data som tas emot från datorns centrala processor. Snabbare grafikprocessorer är användbara för att spela spel, speciellt något som använder 3D-bilder, samt en video-relaterad mjukvara för uppspelning eller redigering.

Varför Stream Processor?

Stream-processing på en GPU-enhet är avsedd för användare som behöver en högpresterande grafik erfarenhet, antingen för spel eller för grafik arbete. GPU stream-processing minskar också belastningen på en dators centralenhet eller CPU, som kan avleda resurser från att skicka data till GPU att bearbeta fler programdata. Detta ökar en dators totala hastigheten. Stream-processing i en GPU-enhet kan också behandla mer data som kan påverka ett programs avbildning, såsom fysikberäkningar eller sifferuppgifter avbildning.

tillämpningar

Stream-processing GPU har haft mer användning i spelkonsoler, såsom Xbox 360 och Xenos GPU som den använder, men grafikkortstillverkare som AMD och NVIDIA har utvecklat grafikprocessorer för användning med persondatorer. Stream-processing för GPU och andra bearbetningsenheter är användbara när dataöverföringar nå nivåer där tiotusentals dataenheter måste behandlas per sekund. Lager och råvaruhandels marknader som Wall Street är ett exempel på hög volym dataflöden som skulle kräva ström behandling för att hantera i realtid.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com