Vad är Centrino Processor Technology?

July 8

Vad är Centrino Processor Technology?


Intels Centrino processorteknik drabbade hyllorna i början av 2003 och revolutionerade mobila datorer. En Centrino-baserad bärbar dator Systemet är inte enbart definieras av processorn, men genom en kombination av processorn, mobila chip set och trådlös teknik som används. En Centrino-baserat system har lång batteritid, snabba och effektiva processorer, höga dataöverföringshastigheter och starka trådlösa funktioner. Intel har fortsatt att utveckla Centrino teknologi och släppt sin sjunde generationen, som kallas Centrino 2 processorteknik, i januari 2010.

Historia

Den första generationen av Intels Centrino processorteknik som används Pentium M-processor, som var Intels första processor som inte modellerades efter arkitekturen i en stationär processor. Innan Pentium M mobila processorn utvecklades, många bärbara datorer bundna att stöta på överhettningsproblem på grund av den stora mängden effekt som genereras av processorer på den tiden. Skrivbordsmodellerade processorer som riggade för att användas i bärbara datorer krävs stora fläktar för att avsevärt kyla maskinen och lagt till en obekväm mängd vikt. Pentium M tillåtet för mindre, lättare och snabbare bärbara datorer, även om det nu anses föråldrad teknik. Sedan 2006, Centrino-baserade system använder Intel Core-processorteknik, vilket är ännu effektivare än Pentium M.

Intel Centrino 2 Processor Technology

Intel rapporterar att Centrino 2-processorteknik utgör den mest betydande framsteg i handdatorteknik sedan Centrino debut 2003. Det har förekommit ändringar i områden såsom energieffektivitet, prestanda och trådlösa funktioner. Centrino 2-teknik kan även anpassas för att tilltala ett brett spektrum av konsumenter; från affärsmän till intensiva spelare.

Processor och RAM Specifikationer

Nya bärbara datorer med Centrino 2-tekniken antingen Intel Core 2 Duo eller Core 2 Quad-processor med en 1066 MHz front-side bus (FSB), som gör det möjligt att potentialen för större multitasking förmåga. Till exempel kan en användare sömlöst surfa på webben och bränna DVD-skivor när du kör flera program som Microsoft Word och Adobe Photoshop. Centrino system innefattar nu DDR2 (800 MHz) RAM och stöd för DDR3 RAM (1066 MHz), som bidra till bättre systemprestanda.

Batteritid och Trådlös information

Centrino-baserade system använder uppdaterade energisparande teknik som maximerar batteriets livslängd. Intel designers har konstruerat ett sätt att utnyttja den fulla potentialen av processorkraft när det behövs och sedan snabbt växla tillbaka till ett vilotillstånd när full effekt inte behövs. Denna automatiska process förlänger avsevärt tiden mellan batteriladdningarna. Centrino bärbara datorer är också utrustade med trådlösa 802.11n-teknik, som ger en rad trådlösa anslutningsmöjligheter med en hastighet på upp till 450 Mbps. De trådlösa nätverksprotokoll inbäddade i Centrino chipset maximera nätverksgenomströmningen och minimera störningar som hamnar ger dig snabbare och mer tillförlitliga trådlösa anslutningar.

Ytterligare Chip Set funktioner

Från och med maj 2010 chip set på Centrino 2-baserade system inkluderar Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD. Denna grafikprocessorn är kraftfull och effektiv, stödja Blu-ray uppspelning och hantering av intensiva uppgifter som HD videokodning. Detta grafikprocessorn är utformad för att vara extremt energieffektiv och har två utbytbara grafiska kärnor. Kärnorna växlar automatiskt baserat på din bärbara dator strömkälla (AC eller batteri) eller manuellt genom användarinställningar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com