Hur man lita på en webbplats i min webbläsare

July 10

Hur man lita på en webbplats i min webbläsare


I en idealisk värld skulle webb brottslingar inte försöka stjäla ditt lösenord, bryta sig in i ditt bankkonto, beslagta din identitet eller infektera din dator med skadlig kod. I den verkliga världen, dessa störande aktiviteter sker dagligen som människor besöker omedvetet skadliga webbsidor. Skydda dig själv, din ekonomi och datorn genom att lära sig identifiera webbplatser som kan skada dig.

Falska webbplatser Exist

Det är inte svårt för personer med grundläggande programmering eller färdigheter för att skapa falska webbplatser som ser ut precis som de du besöker ofta och förtroende. Till exempel kan en nätbrottsling duplicera ett PayPal webbsida, lägga den på webben och vänta på dig att omedvetet ange ditt användarnamn och lösenord. Om du gör det, kan de kriminella använda informationen för att logga in på ditt riktiga PayPal-konto.

Identifiera falska webbplatser

När du besöker en webbplats som kräver att du anger konfidentiella uppgifter, såsom konto eller personnummer, se till att du inte är på en falsk webbplats. Ett enkelt sätt att göra detta är att kontrollera att webbadressen i webbläsarens adressfält är korrekt. Granska webbadressen i webbläsarens adressfält och se till att webbadressen är korrekt stavat. Cyberbrottslingar kan registrera webbadresser som är nästan identiska med betrodda webbadresser. Till exempel kan du komma fram till en plats med en URL av http://www.bankoffamerica.com. Om du märker extra "f" i webbadressen, kan du tror att du är på den verkliga Bank of America webbplats.

Identifiera säkra webbplatser

Webbplatser som hanterar känsliga uppgifter brukar använda Secure Socket Layers teknik för att kryptera kommunikation mellan webbläsare och webbservrar. Om du har en online-bank, till exempel, förmodligen använder den SSL. Om du är på en webbplats som kräver att du anger känslig information, till exempel kreditkortsnummer, se till att "https" visas i början av webbadressen i webbläsarens adressfält. "S" i slutet av "http" verifierar att du kommunicerar med webbplatsen via en säker anslutning. Internet Explorer, Firefox och Chrome visnings hänglås i sina adressfältet när de besöker säkra platser.

Få ett andra utlåtande

Free browsing verktyg, såsom Web of Trust, kan visa en webbplats rykte innan du besöker den. WOT kan installeras i alla större webbläsare och visar ikoner som ser ut som trafikljus bredvid länkar som du stöter på. Om en ikon är röd, du vet att människor som har betygsatt platsen tycker att det är en dålig plats. En grön ikon betyder att de tror att en webbplats är OK. Vissa anti-malware företag har också liknande verktyg som kan varna dig om webbsidor. Till exempel kan du installera McAfees gratis Site eller Nortons Identity Safe att surfa på webben säkrare.

Ytterligare Web Säkerhetstips

Vissa falska webbsidor kanske inte ser exakt ut som de på webbplatser du litar på. Bekanta dig med hur sidorna ser på legitima webbplatser du besöker och du kanske kunna upptäcka falska sidor på falska webbplatser som du kan stöta på. Till exempel kanske du tycker att logotypen på en falsk Amazon webbsida ser lite konstigt. När du har några misstankar om en webbplats, kontrollera webbadressen för att se till att du är på en legitim webbplats. Om du besöker en säker plats och din webbläsare utfärdar en varning, såsom "certifikat är ogiltigt" eller "certifikat har gått ut," platsen kan vara osäker. Din webbläsare kommer att fråga dig om du vill besöka webbplatsen ändå. Om du vet att webbplatsen är säker, klicka på webbläsarens knapp som gör att du kan besöka webbplatsen. Om du är osäker, inte besöker webbplatsen.

Lägg Tillförlitliga platser i Internet Explorer

Internet Explorer 11 hanterar säkerhet genom att tilldela alla webbplatser till en av fyra säkerhetszoner. Om du besöker en eller flera webbplatser som du vill IE 11 att alltid lita på, kan du lägga till dem i Trusted Site zonen. Du kan göra det genom att trycka på "Windows-I" och klicka på "Kontrollpanelen" för att öppna Kontrollpanelen. Klicka på "Internet-alternativ" följt av "Tillförlitliga platser" och du kan klicka på "webbplatser" för att öppna Tillförlitliga platser fönstret. Skriv in webbadressen till en webbplats som du vill att lita på "Lägg till följande webbplats i zonen" och klicka sedan på "Lägg till". IE lägger platsen till rutan webbplatser. Lägg till ytterligare platser vid behov med hjälp av denna metod. När du är klar, klicka på "Stäng" följt av "OK" för att spara dina ändringar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com