Hur du formaterar ett 2GB SD-kort för kameror

January 15

Hur du formaterar ett 2GB SD-kort för kameror


Många digitalkameror och videokameror spara sina data med hjälp av SD-minneskort. Korten är kompatibla med de flesta datorer och bärbara datorer som många nya datorer kommer nu med en inbyggd SD-kortläsare. Emellertid är processen för formatering av SD-kort på samma sätt med en extern SD-kortläsare. Dessa kort kan ibland bli skadad, förlorar information eller inte tillåta vissa poster som ska visas. Om dessa fel uppstår, måste SD-kortet formateras. Detta kommer att radera alla tidigare data på kortet så se till att spara alla filer som du vill innan processen startas. Formatera ett SD-kort är en enkel process som tar bara några steg och en liten mängd tid att utföra. När du är klar kan du till fullo utnyttja alla funktioner i din SD-kort.

Instruktioner

1 Placera SD-kortet i kortläsaren på framsidan av datorn. Om du har en extern SD-enheten, placera kortet i enheten och se till att enheten är ansluten till datorn innan du slår på datorn.

2 Klicka på Start och sedan datorn. Att göra detta kommer att leda till ett nytt fönster att dyka upp på skärmen.

3 Leta reda på SD-kortikonen i fönstret och högerklicka på ikonen.

4 Klicka på det alternativ som säger format. Om ett separat fönster dyker upp och frågar vad formatering du vill använda, väljer FAT16.

Tips

  • Se till att du sparar alla dina viktiga filer innan du formaterar SD-kortet. När formateringen börjar kommer alla filer att raderas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com