Hur man använder sammanhang och etiketter i GTD

August 8

"Getting Things Done" - mer allmänt känd som GTD - är en produktivitet metodik som hjälper dig att effektivisera vad det är som du behöver för att få gjort. GTD är en skapelse av David Allen, som bokstavligen skrev boken i ämnet, med titeln "Getting Things Done". GTD är lite mer komplicerat än att skapa din genomsnittliga att göra-lista; den använder uppgifter, projekt, sammanhang och taggar för att hjälpa dig att organisera. Skapa rätt sammanhang och tillämpa lämpliga taggar är viktigt att fullt ut maximera GTD processen.

Instruktioner

1 Skapa sammanhang baserat på deras fysiska plats eller de verktyg du behöver för att slutföra dina arbetsuppgifter. Till exempel, svara på e-post och efterarbete på datorn kan använda snabb "@Computer"; matinköp, gå till apoteket och plocka upp kemtvätt i en liknande plats kan använda sammanhang "@Out" eller "@Downtown."

2 Separata sammanhang om du göra det mesta av ditt arbete på samma plats. Till exempel, om i stort sett allt du behöver göra är begränsad till din dator, är "@Computer" en värdelös sammanhang, eftersom det gäller allt. Tänk på hur du fungerar på din dator och skapa sammanhang följaktligen, såsom "@Word Processing" och "@Online."

3 Skapa folk-baserade sammanhang om du arbetar med andra ofta. Team projekt, arbete som utförts för din chef och gynnar hanteras för vänner är alla exempel på uppgifter som omfattas av folk-baserade sammanhang. Dessa sammanhang är särskilt användbara för separering av uppgifter som kräver närvaro av en annan person för att slutföra.

4 Använd taggar för att skilja mellan uppgifter inom sammanhang. Till exempel, om du har flera uppgifter inom din "@Online" sammanhang, använda taggar som "blogg", "hemsida" eller "sociala nätverk." Ett annat exempel skulle märka personliga att göra-poster med "Personligt" oavsett deras sammanhang. Du kan använda taggar för att hitta dina uppgifter inom GTD program du använder.

5 Begränsa dina taggar och sammanhang vad du verkligen behöver. Det är lätt att skapa ett sammanhang för något annat än tänka på var du faktiskt göra saker. Till exempel "@Commute" kan vara en användbar sammanhang om du arbetar på tåget eller hantera telefonsamtal i bilen. Men om du vet att du kommer att läsa en bok eller lyssna på musik, inte bry sig om att skapa det som ett sammanhang. Med taggar hålla sig till några relevanta ord för att hjälpa dig att hitta det du behöver i stället för att märka en uppgift med varje beskrivande ord som kommer att tänka på.

Tips

  • GTD program du använder för att hålla reda på dina uppgifter kan ha en stor inverkan på hur mycket du faktiskt få gjort. Titta runt i flera program som är kompatibla med din dator eller mobil enhet och jämföra funktioner innan de bestämmer sig till en.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com