Hur konvertera ett färgfoto till svartvitt i Photoshop CS2

April 5

Så du har en vacker färg fotografi, men du verkligen vill se hur det skulle se ut i svartvitt. Du vill fånga det tidlösa, klassiska utseendet på svartvitt porträtt med ett aktuellt foto som redan har tagit. Med Photoshop CS2, är det lätt att göra! Bara anta några enkla steg för att apa en professionell fotograf modus operandi.

Instruktioner

1 Öppna Photoshop CS2 och öppna digital färg fotograferar du vill konvertera till svartvitt, vilket gör det aktiva dokumentet. (Välj "File" och sedan "Öppna", eller tryck på Ctrl + O, välj den fil du vill ha och klicka på "Öppna".)

2 Konvertera bilden till en gråskalebild i Photoshop CS2. (Välj "Bild" och sedan "Mode" och sedan "gråskala", sedan svara "ja" när popup-ruta frågar om du vill ta bort färginformationen.)

3 Justera nivåerna av grått för att få en slående svart-vitt-image. Välj "Bild", sedan "Justeringar" och sedan "Levels". Justera skjutreglagen nedanför histogrammet som säger "Input Levels". Skjut den vita pilen skjutreglaget (som ligger på höger sida) över till vänster tills den vidrör början av det svarta området i histogrammet. Skjut sedan den svarta pilen skjutreglaget (som ligger på vänster sida) åt höger tills det når början av det svarta området i histogrammet. Detta kommer i allmänhet att ge dig ett bra utbud av svart, vitt och nyanser av grått. Dock är skönhet i betraktarens öga, och du kanske vill fördjupa nyanser av grått och svart eller ljusare dem för att passa din smak. För att göra detta, kan du justera någon av de två reglagen du precis flyttat, observera effekten på din bild som du gör det, eller justera mittfältet under histogrammet också, tills du är nöjd med kontrasten. Klicka sedan på "OK".

4 Konvertera bilden till RGB före utskrift. De flesta skrivare - både i hemmet skrivare och fotoskrivare på varuhus eller online - kräver bilder vara i RGB-läge för att skriva ut på ett effektivt sätt. Välj "Bild" och sedan "Mode" och sedan "RGB".

5 Spara dokumentet med en uppgift om att det är en svart-vit version av bilden. Välj "File" och sedan "Spara som"; eller slå Ctrl + Alt + S. Lägg bokstäverna "bw" i slutet av den befintliga filnamnet, så att du vet att det är den svartvita versionen. Välj JPG-format. Klicka sedan på "Spara". En "JPEG alternativ" pop-up ruta visas på skärmen. Var noga med att skriva "12" i rutan för "Maximum" kvalitet. Klicka sedan på "OK".

6 Skriv din svartvitt foto på din skrivare för hemmabruk, ladda upp den till Internet för utskrift via en online tryckeri, eller spara den på portabel media för utskrift på din lokala eller rabatt butik.

Tips

  • Som med de flesta delar av Photohop CS2, det finns mer än ett sätt att konvertera ett färgfoto till svartvitt, men detta är en beprövad metod som används av en professionell fotograf med utmärkta resultat.
  • Om du kommer att skicka ditt foto till en kommersiell tryckning anläggning, kan de föredrar att konvertera din bild till en CMYK-bild i stället för RGB.
  • Glöm inte att konvertera gråskalebild tillbaka till RGB-läge (eller, om du arbetar med ett tryckeri, till CMYK), eller bilden skrivs inte ut på rätt sätt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com