Hur man återskapar en raderad Word-fil

October 4

Ingenting känns värre än lägger sista handen på en viktig brev eller projekt, bara för att upptäcka senare att den avgörande filen du behöver har raderats. Vare sig hemma eller på jobbet, hitta en förlorad Word-dokument kan ibland vara absolut nödvändigt. Lyckligtvis kan vem som helst på ett säkert och tillförlitligt sätt återställa raderade Word-filer, även utan specialkunskaper. Nyckeln för att återvinna raderade dokument följer en noggrann process utan att äventyra den saknade filen.

Instruktioner

Hur man återskapar en raderad Word-fil

1 Så fort du inser att du vill återställa en raderad dokument, stoppa vad du arbetar med. Inte spara eller stänga några av dina program --- helt enkelt sluta lägga till dokumentet eller lastning webbsidor. En av de viktigaste stegen i att återvinna raderade filer är att göra ingenting som kan leda till att data ska sparas på datorns hårddisk som kan skriva över filen du vill återhämta sig.

2 Välj en fil program för tillfrisknande. Free File program återhämtning är allmänt tillgängliga på nätet, men det är viktigt när man väljer en för att välja ett program som inte behöver installeras innan du kan använda den. Sedan installerar ny programvara kan förstöra den raderade filen du vill återhämta sig, välja ett program som Glary Utilities eller Recuva Portable File Recovery Tool, som kan köras utan installation på hårddisken.

3 Spara inte återvinning programvara på din hårddisk, om du inte har något alternativ. Återigen, kan nya data som sparats på hårddisken störa den raderade filen du vill återhämta sig. Istället spara programmet på en bärbar flash-enhet, eller spara den till en väns dator och sedan överföra den till en bärbar enhet därifrån.

4 Anslut flash-enhet eller annan bärbar enhet i datorns USB-port och kör programmet genom att klicka på knappen Windows "Start", klicka på "Kör ...". När "Kör ..." dialogruta öppnas, klicka på "Bläddra" och navigera med den nya dialogruta till den plats där du sparade programmet. Slutligen, genom att dubbelklicka på själva programmet att starta den.

5 Följ instruktionerna i återställningsprogrammet först söka efter borttagna filer på datorns hårddisk. När sökningen är klar, identifiera raderas Word-fil genom sin titel och följ sedan programmets instruktioner för att återställa ditt raderade dokument. Återvunna filer är oftast återställas till den ursprungliga platsen på hårddisken där de togs bort.

Tips

  • Du kan spara och installera filen återvinning programvara till datorns hårddisk om det inte finns några minnen eller bärbara minnesenheter tillgängliga för dig. Chansen att det kommer att sparas under den fil du vill återställa är liten, även om oddsen inte öka med mindre storlek hårddiskar.
  • Arkivering gamla dokument innan radering med en CDR eller bärbar enhet för säkerhetskopiering är din bästa försäkring mot att förlora viktiga dokument.
  • Om din fil återvinning programvara misslyckas med att lista din raderas Word-fil som finns för återvinning, har filen troligen skrivits över av andra data. Delar av filen kan återvinnas med program som söker raderade filer för specifika ord eller fraser, men denna process sällan resulterar i utvinning av en intakt kopia av dokumentet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com