Hur man skickar ett fax med VoIP

September 22

Hur man skickar ett fax med VoIP


Många byter från traditionella fasta telefonsystem till Voice over IP telefonsystem. Switchen gör att ringa runt om i landet billigare, liksom runt om i världen. Allt som krävs för en VoIP telefon är höghastighetsanslutning till Internet. Med så många människor som byter från fasta telefoner till VoIP-telefoner, många sedan undrar vad de ska göra om faxning. Tja, faxa över VoIP bör fungera alldeles utmärkt, men du kan behöva justera inställningarna på maskinen, fax eller VoIP-adapter bara lite.

Instruktioner

1 Anslut faxmaskinen till VoIP phone adapter. Haka faxen till adaptern på samma sätt som du skulle ansluta en telefon till adaptern. Den ena änden av telefonsladden kommer att täppa till telefonjacket på adaptern, och den andra änden kommer att gå in i telefonjacket på faxen.

2 Koppla in strömmen till faxen.

3 Ställ ECM, eller Error Correction Mode, till läget. Du kommer att göra detta genom att klicka i menyn på din faxmaskin. Alla fax är olika, men du kommer att kunna hitta den här i den digitala menyn.

4 Sänk baudgrad 9600. Detta sker även med hjälp av knapparna på faxen och den digitala menyn.

5 Ställ in upplösningen till standard. Även detta kan hittas rätt i menyn för din faxmaskin.

6 Stänga röstbrevlådan för att tillåta gott om tid för faxet att plocka upp för ett inkommande fax.

7 Skicka faxet genom samma sätt som du skulle över en traditionell fast telefoni.

Tips

  • Ring din VoIP-operatör om du fortfarande har problem med att faxa över VoIP. Leverantören kan ha möjlighet att ändra codec din VoIP-adapter körs på till G711, som är en icke-komprimerad codec. Detta kommer att säkerställa att massor av bandbredd blir till adaptern för att möjliggöra enklare faxning över VoIP.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com